Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Φωτιά σε κάδο μπροστά από τη ΔΕΥΑΙ

Μικρής έκτασης φωτιά σημειώθηκε σε κάδο απορριμμάτων σε έναν από τους πολλούς  που βρίσκονται μπροστά από τη ΔΕΥΑΙ.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική η οποία έσπευσε και χωρίς προβλήματα πρόλαβε κι έσβησε τη φωτιά πριν επεκταθεί και προκαλέσει ζημιές.
Προηγουμένως κατέφθασαν στο χώρο και άνδρες της ομάδας δικυκλιστών ΔΙΑΣ της αστυνομίας οι οποίοι δε χρειάστηκε να επέμβουν για κάτι.
Δε γνωρίζουμε πως προέκυψε η φωτιά αλλά καλά θα κάνουμε να προσέχουμε  όταν πετάμε κάτι αναμμένο μέσα σε κάδο ο οποίος δεν ξέρουμε τι  εύφλεκτα υλικά μπορεί να περιέχει και τι προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν.

 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…..ΒΟΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΥΠΑ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΦΡΕΑΤΙΟ

Κι όμως είναι μερικά που πιστεύομε ότι δε γίνονται και …γίνονται για να μας αποδείξουν πως και σε αυτό έχουμε….άδικο.
Γιατί ποιος θα το πίστευε ότι θα μπορούσε να γίνει τέτοια μεγάλη τρύπα σε μεταλλικό φρεάτιο στον κεντρικότερο δρόμο του Περάματος, την οδό Σπηλαίου όπου καθημερινά διέρχονται χιλιάδες τουρίστες.
Και λογικό είναι να υφίσταται τεράστιος ο κίνδυνος να …χωθεί ένα πόδι εκεί με τα όποια αποτελέσματα που φυσικά θα κληθεί να πληρώσει ο Δήμος εκτός από  πιθανή μεγάλη δυσφήμιση.
Η τρύπα  υφίσταται εδώ και πολύ καρό σε πείσμα όλων των… αρμοδίων ότι τις… βουλώνουν και δημιουργήθηκε πριν πολύ καιρό από διερχόμενο μηχάνημα που δούλευε σε άλλο δρόμο του Περάματος.

Η μνήμη του Αγίου Κοσμά τιμήθηκε και στο Κολικόντασι Αλβανίας όπου βρίσκεται ο τάφος του

Στον τάφο του πατρο – Κοσμά, στο Κολικόντασι, κοντά στο Φίερι της Αλβανίας, τιμήθηκε από εκατοντάδες πιστούς η μνήμη του Αγίου.

Ο τάφος του, ο οποίος βρίσκεται κατά μήκος του κατεστραμμένου Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου.
Στις εκδηλώσεις παρέστη και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Κοσμάστην Κόνιτσα

Παραμονή της εορτής του αγίου Κοσμά , Την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, τελέστηκε μέγας εσπερινός στον ομώνυμο ναό της Κόνιτσας, στο τέλος του οποίου λιτανεύτηκε ιερό λείψανο και η εικόνα του Αγίου, μέχρι την κεντρική πλατεία.
Στην λιτανεία παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 16ο "Γαβούστημα¨ στην Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων

Στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων φιλοξενήθηκε το τριήμερο 23-25 Αυγούστου, το 16ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Καππαδοκών, το αποκαλούμενο «Γαβούστημα», που συνδιοργανώνουν ο Μικρασιάτικος Σύλλογος Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιωαννίνων και την στήριξη της ομάδας τέχνης «Το Ανατολικό της Δωδώνης», υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων.
Στόχος του Πανελληνίου Ανταμώματος Καππαδοκών, ήταν η ανάδειξη τον Καππαδοκικού Πολιτισμού, της τέχνης και της παράδοσης.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη με τον Αν. Υπουργό Αγροτ. Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλο


Ζητήματα αγροτο-κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος που απασχολούν την Ήπειρο συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, στο πλαίσιο παρουσίας του στα Ιωάννινα για την εκδήλωση των Καππαδοκιτών.
Ο Περιφερειάρχης έθεσε στον Αναπληρωτή Υπουργό θέματα που αφορούν στην αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, καθώς και στην αποκέντρωση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης.
«Τον ευχαρίστησα γιατί, επιτέλους, ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις που αφορούν στις κτηνοτροφικές μονάδες, οι οποίες πανελλαδικά δεν έχουν αδειοδοτήσεις. Του έθεσα επίσης το θέμα της έκδοσης νέας Κ.Υ.Α. για να μπορεί να επιδοτείται και από την ευρωπαϊκή κοινότητα η ηλεκτροδότηση. Ζήτησα μάλιστα να γίνει προσπάθεια ώστε οι μετακινούμενες μονάδες να αποκτήσουν ρεύμα μέσα από φωτοβολταϊκά ή μικρές ανεμογεννήτριες».
Σχετική συζήτηση έγινε και για την σημερινή κατάσταση στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, ο Περιφερειάρχης είπε: «Το κύριο μέλημα είναι να βρεθεί τρόπος ώστε η Τράπεζα Πειραιώς, ως διάδοχος της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, να συνάψει μια σύμβαση με τους εισκομιστές γάλακτος και τη “ΔΩΔΩΝΗ” που θα έχει τις πρωτοβουλίες κίνησης, για να ισορροπήσει η αγορά. Δεν σας κρύβω ότι έρχονται μηνύματα ότι γίνεται μια τέτοια προσπάθεια, όμως εγώ περιμένω να τη δω τελειωμένη.

Από 1ης Σεπτεμβρίου σε ισχύ οι νέες διατάξεις για προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας ( ληγμένα)

Στο πλαίσιο που θα διέπει τους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.ΠΠ.Υ.) ως προς τα προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας αναφέρθηκε σε σημερινές δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ευάγγελος Βαγενάς.
Από 1η Σεπτεμβρίου 2013 τίθενται σε ισχύ οι νέες αγορανομικές διατάξεις, που για τα προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας έχουν εμπλουτιστεί με την υποχρέωση της αναγραφής με κεφαλαία γράμματα της φράσης «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ», την τοποθέτησή τους σε ξεχωριστά ράφια και τη διάθεσή τους σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα προϊόντα για τα οποία δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης.

Προτάσεις για την ονομασία της Μασκότ του Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου Πρέβεζας ζητά η ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ


Στήθηκε η μασκώτ του Φεστιβάλ στην Πρέβεζα
Ανοικτή σε προτάσεις, μέχρι 2 Σεπ 2013, για την ονομασία της μασκώτ του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, 6-8 Σεπ 2013, Κανάλι & Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, είναι η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, στήνοντας την μασκώτ του Φεστιβάλ, πάνω στην Ιόνια οδό, στον χώρο του Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου, στο Κανάλι Πρέβεζας, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
Βίντεο www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IuMTZXAVVi4 που προσκαλεί στο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου έχει ήδη γίνει γνωστό παντού, ενώ στοιχεία για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ και πως θα έρθει από όλη την Ελλάδα, βρίσκει όποιος θέλει στο www.festival-newn.gr.
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ είναι ένας περιστασιακός χώρος συνάντησης, αλληλοενημέρωσης, συζήτησης, ανταλλαγής εμπειριών, βελτίωσης δεξιοτήτων και απόφασης για δράση, για ένα καλύτερο μέλλον, διότι οι νέες και οι νέοι δικαιούνται και μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Και με την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα σίγουρα οι συντριπτικά περισσότερες επιλογές είναι για να είναι καλύτερο από ότι είναι σήμερα.

Ο Αντώνης Μπέζας στον ΑΘΗΝΑ 9,84

Ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό 9,84 και αναφέρθηκε σε ορισμένα σημαντικά θέματα όπως:
* Για το ζήτημα προμήθειας αντιδραστηρίων για μοριακό έλεγχο του αίματος για το οποίο τόνισε:
«Δεν θα σταματήσει ο έλεγχος. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία φιάλη αίματος να φύγει χωρίς να ελεγχθεί με τη μοριακή τεχνική. Ο μοριακός έλεγχος αίματος -που γίνεται στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια-, θα συνεχίσει να υφίσταται, διότι υπάρχουν συγκεκριμένες ανάγκες, για τις οποίες πρέπει να υπάρχει. Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Υγείας είχε μία σύμβαση από το 2008 για την προμήθεια αντιδραστηρίων με τους οποίους γίνεται ο μοριακός έλεγχος του αίματος. Η σύμβαση αυτή έληξε εχθές, 25 Αυγούστου και παράλληλα η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, έχει προκηρύξει νέους διεθνείς διαγωνισμούς, τόσο για την προμήθεια αντιδραστηρίων αιμοδοσίας, όσο και για τη μεταφορά του αίματος».

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΙΘΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ



ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, 6-8 Σεπ 2013, Κανάλι Πρέβεζας, χώρος συνάντησης, αλληλοενημέρωσης, συζήτησης, ανταλλαγής εμπειριών, βελτίωσης δεξιοτήτων και απόφασης για δράση, για ένα καλύτερο μέλλον, διότι οι νέες και οι νέοι δικαιούνται και μπορούν να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Και με την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα σίγουρα έχουν πάρα πολλές επιλογές για να είναι καλύτερο από ότι είναι σήμερα.
Το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου έβαλαν στο μικροσκόπιο κατά την πανσέληνο, 21/8/2013, οι νέες και οι νέοι αγρότες, μέλη της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας στην προτελευταία συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής στο γραφείο της ΕΝΑ Πρέβεζας. Οι πολλές δηλώσεις συμμετοχής έχουν «ανεβάσει τον πήχη», αλλά ταυτόχρονα και την αγωνία ανταπόκρισης των μελών των Ομάδων Εργασίας της ΕΝΑ Πρέβεζας, που είναι η πρώτη φορά που διοργανώνει μόνη της τόσο μεγάλη εκδήλωση, σε τόσο κρίσιμη περίοδο.
Μοιάζει σαν το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου (6-8 Σεπ 2013, Κανάλι Πρέβεζας) να ανέλαβε ξαφνικά, λόγω συγκυριών, το βάρος της επισήμανσης ότι το μέλλον όλων των κοινωνιών των ανθρώπων βρίσκεται στην δικτυωμένη οριζόντια δράση των πολλών μικρών τοπικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, που οργανώνονται από τις τοπικές κοινωνίες, και όχι στις κεντρικές φαραωνικές λαβιρυνθοειδείς «μιζαδόρικες (?)» εργολαβίες της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ίσως ούτε καν στην κεντρικά σχεδιαζόμενη περιφερειακή ανάπτυξη.

Στην ταχύτατη κατασκευή και λειτουργία του κεντρικού ιστοχώρου του Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου, www.festival-newn.gr, συνεισέφεραν οι Νικόλα
ς, Παναγιώτης, Άκης και Δημήτρης, ενώ τον συντηρεί ο Νικόλας.
 
Το βιντεάκι http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IuMTZXAVVi4 που προσκαλεί στο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου το έκαναν οι Δημήτρης και Παναγιώτης, με τον Λεωνίδα, τον Σάκη, τον Βελισσάρη, τον Γιάννη και την Αντιγόνη, όλοι μέλη της ΕΝΑ Πρέβεζας, και γυρίστηκε στα κτήματα τους.
Η Αντιγόνη, η Σπυριδούλα, η Νικολέτα, ο Πάνος και ο Άκης οργανώνουν την γραμματεία και δέχονται τις αιτήσεις, ως η Ομάδα Εργασίας για την Γραμματεία, ενώ ένας τοπικός τυπωμένος οδηγός θα δείχνει όλους τους χώρους ύπνου, φαγητού και δραστηριοτήτων στα χωριά Κανάλι και Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας. Οδηγίες προσέγγισης με όλα τα μέσα, από όλες τις περιοχές της Ελλάδος, δίνονται στο site του Φεστιβάλ, www.festival-newn.gr.