Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλληψη δύο νεαροί Ρομά για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθησαν την 31-08-2013 το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 21 και 24 ετών, για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες, μεσημεριανές ώρες της 31-08-2013, προσπάθησαν να εισέλθουν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής στην Άρτα, όμως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους.
Μετά από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Τρείς καταστηματάρχες''εβαζαν στο "φούλ" τη μουσική και συνελήφθησαν στην Πρέβεζα

  Συνελήφθησαν την 31-08-2013 μετά τα μεσάνυχτα στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, σε διαφορετικές περιπτώσεις,  τρεις ημεδαποί (ηλικίας 30, 38  και 39 ετών), διότι κατελήφθησαν, ως ιδιοκτήτες και ως υπεύθυνος  καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ -μπαρ), να εκπέμπουν μουσική από στερεοφωνικά συγκροτήματα που όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, με  ειδική συσκευή ηχομέτρησης, παραβίαζαν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.


Συνελήφθησαν δύο υπεύθυνοι καταστημάτων στη Φιλιππιάδα για ηχορύπανση

Συνελήφθησαν την 31-08-2013 το βράδυ στην Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, σε διαφορετικές περιπτώσεις, μία 38χρονη ημεδαπή και ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθησαν, ως υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες), να έχουν θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικά συγκροτήματα που όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, με  ειδική συσκευή ηχομέτρησης, παραβίαζαν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό μοτοποδηλάτη στη Μπάφρα

 Την 31-08-2013 και ώρα 17.15΄ στην Μπάφρα Ιωαννίνων, Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 18χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός του δικύκλου και ελαφρά ο 17χρονος συνοδηγός αυτού.

Προανάκριση για το τροχαίο ατύχημα ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
                  ΠΑ.ΣΟ.Κ

                           Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

3 του Σεπτέμβρη του 1974. Ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσιάζει την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ και εκφράζει με τον πιο αυθεντικό τρόπο τις ελπίδες των πιο ζωντανών λαϊκών δυνάμεων, ενσαρκώνοντας τους πόθους και τους αγώνες γενιών και γενιών.Το ΠΑΣΟΚ ξεκινά την πορεία του, μαζί με το λαό και για το λαό πυροδοτώντας την αυτοοργάνωση, τη λαογέννητη δημιουργική πρωτοβουλία, συμπυκνώνοντας μέσα από το ιδρυτικό του κείμενο τα συμφέροντα των μη προνομιούχων. Μια πορεία που καταλήγει στη μεγάλη λαϊκή νίκη του 1981 και σηματοδοτεί την έναρξη της δημιουργίας μιας άλλης Ελλάδας.
3 του Σεπτέμβρη του 2013.  39 χρόνια μετά, το ΠΑΣΟΚ προδομένο από αυτούς που ανέλαβαν την ευθύνη της ηγεσίας του, μεταλλάσσεται σε συνοδοιπόρο της Δεξιάς, σε υποστηρικτή των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, σε υλοποιητή των πιο ανάλγητων κυβερνητικών αποφάσεων.

Στο όνομα της προσωρινής διαχείρισης μιας σκληρής για το λαό εξουσίας, ξεπουλά στο παζάρι των σκοπιμοτήτων αρχές και αξίες, πολιτικές και κατακτήσεις, αγώνες και θυσίες.
Αναζητά την ύπαρξή του, όχι στο λαό και τις κοινωνικές δυνάμεις που διαχρονικά το στήριξαν, αλλά στη νομή της εξουσίας, συμμαχώντας με τους υβριστές του, τους πολιτικούς του αντιπάλους και όσους απαξιώνουν το τεράστιο έργο του στη χώρα.
Οι αρχές μας όμως δεν είναι είδος προς διαπραγμάτευση.
Οι αξίες μας δεν κοστολογούνται στο πολιτικό παζάρι ανάλογα με τις εκλογικές επιδιώξεις.

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



Η Πρέβεζα γιόρτασε χθες τη ...σαρδέλα της, με διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις από τους εκπαιδευτικούς και τους σχολικούς φύλακες


Καλή-χρυσή η γιορτή της σαρδέλας και η τήρηση της παράδοσης, ωστόσο για αρκετούς συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης, ο δρόμος της διαμαρτυρίας και της κινητοποίησης στο περιθώριο της γιορτής ήταν... μονόδρομος. 

Ο Αμβρακικός στο επίκεντρο της συνάντησης της Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Αιτωλοακαρνανίας Νίκης Φούντα, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

Ο Αμβρακικός στο επίκεντρο συνάντησης Φούντα - Μανιάτη
Η κίνηση αυτή της βουλευτού γίνεται συνδυαστικά με την πρωτοβουλία που έχει πάρει για την διεξαγωγή διημερίδας μέσα στο φθινόπωρο


Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση είχε η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη.

Mε μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχές από την Ήπειρο και την Βορειοδυτική Ελλάδα, διοργανώθηκε την Κυριακή το πρωί 1 Σεπτεμβρίου 2013, ο αγώνας δρόμου Άκτιο - Νικόπολη, στα πλαίσια του τριημέρου εορτασμού για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ακτίου.

Με πολλές συμμετοχές από μικρούς και μεγάλους άντρες και γυναίκες, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου Άκτιο - Νικόπολη,  στα πλαίσια του τριημέρου εορτασμού για την επέτειο της Ναυμαχίας του Ακτίου. Δρομείς από την Πρέβεζα, Την Άρτα ,τη Λευκάδα και τη Βόνιτσα ,έτρεξαν για πρώτη φορά μια διαδρομή με συμβολικό χαρακτήρα ,μήκους περίπου 16 χλμ.

Οι αθλητές πέρασαν μέσα από την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου και κινήθηκαν  στην παραθαλάσσια περιοχής της Πρέβεζας ,από τον Παντοκράτορα προς την Κυανή Ακτή και την παραλία της Πρέβεζας και διέσχισαν μέσω της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Πρεβέζης , τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης  για να τερματίσουν στο εν άλσει προάστειο και το αρχαίο στάδιο της Νικόπολης χώρο τέλεσης των Ακτιακών αγώνων.