Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΡΡΩΝΕΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Απόλυτα επιτυχής υπήρξε η επέμβαση bay-pass στην οποία υποβλήθηκε χθες ο Αλέκος Παπαδόπουλος ο οποίος  νοσηλευόταν στην εντατική ομάδα ιδιωτικού θεραπευτηρίου από έμφραγμα του μυοκαρδίου και η κατάστασή του κρίθηκε σταθερή ενώ ο ίδιος είχε διαφύγει τον κίνδυνο.
Η χειρουργική επέμβαση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα.
Η επέμβαση έγινε από τον Ηπειρώτη διακεκριμένο καρδιοχειρουργό κ. Μάκο και αμέσως μετά ο ασθενής, όπως συνηθίζεται , μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας από την οποία σύντομα θα μεταφερθεί σε κανονικό θάλαμο νοσηλείας και σε λίγες ημέρες σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς , αναμένεται να  πάει στο σπίτι του.
Στο ιδιωτικό θεραπευτήριο μετέβη προχθές για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του Αλέκου Παπαδόπουλου ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης ενώ πάρα πολλοί τον επισκέφθηκαν από το χώρο της πολιτικής και όχι μόνο,  πολλοί φίλοι του , συμπατριώτες του απόδημοι Ηπειρώτες  και άλλοι.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
 Οι πράξεις βίας δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας  και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.
 Υπάρχουν θεσμοθετημένα όργανα που αποφασίζουν και  οι ρόλοι του καθένα εξ αυτών είναι διακριτοί.
 Η κατάλυση του οικογενειακού ασύλου, η οργανωμένη επίθεση «αγνώστων» σε ιδιωτικό χώρο της οικογένειάς μου με απειλές κατά μελών της και καταστροφές σε βάρος αυτοκινήτων επισκεπτών, είναι μια πράξη τρομοκρατίας, η οποία δυστυχώς έχει ηθικούς αυτουργούς.

Βαρκαρόλα στα νερά του Αμβρακικού, στα πλαίσια των εορτασμών της Ναυμαχίας του Ακτίου!


Μπορεί να μην πλησίασε καν σε αναπαράσταση της ναυμαχίας του Ακτίου και να υπήρξε μια σχετική καθυστέρηση, ωστόσο η βαρκαρόλα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής  στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου και στο Λιμάνι της Πρέβεζας στα πλαίσια των εορτασμών για την επέτειο της ναυμαχίας του Ακτίου, αναμφίβολα τράβηξε τα βλέμματα ντόπιων και επισκεπτών



Καΐκια από την Πρέβεζα και τον Άγιο Θωμά στολισμένα με φαναράκια, λίγο μετά τις 9 ξεκίνησαν γεμάτα με κόσμο από το πλακόστρωτο της παραλίας, έφτασαν μέχρι το μνημείο του ναύτη και επέστρεψαν στο λιμάνι υπό τους μελωδικούς ήχους τραγουδιών που μικροί και μεγάλοι τραγουδούσαν κατά τη διάρκεια της βαρκαρόλας.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Αύριο Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου  και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 59 θέματα ημερήσιας διάταξης  μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 14-08-2013 συνεδριάσεως.
1.       Κατάρτιση σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2014.
2.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της ανοιχτής δημοπρασίας του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ι.Μ. Στούπαινας», προϋπολογισμού € 250.000,00 με ΦΠΑ.
3.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της ανοιχτής δημοπρασίας του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)», προϋπολογισμού € 5.100.000,00 με ΦΠΑ.

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη τ. Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, πραγματοποίησε σήμερα ο τ. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Ηλίας Θεοδωρίδης, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Φίλιππα Φίλιο.  Περιφερειάρχης και Δήμαρχος,  αποχαιρετώντας τον κ. Θεοδωρίδη δήλωσαν τα εξής:
 Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
«Σήμερα είναι η ημέρα που χωρίζουν οι δρόμοι μας με τον μέχρι πρότινος Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κ. Ηλ. Θεοδωρίδη. Ως Περιφερειάρχης Ηπείρου θέλω να τονίσω πως είχαμε μια άψογη συνεργασία. Δίδαξε ήθος και προσπάθησε. Όταν λέω προσπάθησε, εννοώ πως  ασχολήθηκε και σε θέματα που μπορούσε να αποφύγει. Όπως έγινε με τα ασφαλτικά Σαγιάδας. Ακόμη έδειξε πως σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς, όταν καθόμαστε όλοι στο ύψος μας, μπορούμε να συνεργαστούμε για τον τόπο. Αυτό απαιτούν οι σημερινές κρίσιμες περιστάσεις που περνάει η πατρίδα και αυτό έκανε στην θητεία του ο κ. Θεοδωρίδης και τον ευχαριστώ»Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Φ. ΦΙΛΙΟΣ
«Ειλικρινής, αλλά κυρίως ανθρωποκεντρικός. Όλες οι αποφάσεις του στηρίζονταν στο ποιο θα είναι το όφελος της κοινωνίας. Συνεργαστήκαμε πάρα πολύ καλά, εποικοδομητικά. Καθόμασταν στο τραπέζι, βγάζαμε συμπέρασμα και υλοποιούσαμε. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό σήμερα για να καταλήγουμε σε αποφάσεις, που θα έχουν αποτέλεσμα. Τον ευχαριστώ πολύ για την παρουσία του και την προσφορά του».

Θανατηφόρο από ανατροπή αυτοκινήτου στην Πρέβεζα

Σήμερα (02-09-2013) και ώρα 12:00, στο 45ο χλμ της Εθνικής Οδού  Ιωαννίνων – Αντιρρίου (Κερασώνας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 70χρονος  και στο οποίο επέβαιναν άλλα τρία άτομα (ένας 71χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, 68 και 61 ετών), εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και τελικά έπεσε σε παρακείμενο αρδευτικό αύλακα ύψους 15 μέτρων.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 68χρονης, ο σοβαρός τραυματισμός του 70χρονου και του 71χρονου, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε η 61χρονη.

Για το δυστύχημα προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Συνελήφθη 35χρονος δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού

Ο 35χρονος εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστεία και είχε παραβιάσει  άδεια που του είχε χορηγηθεί.
 Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης, την οποία οργάνωσαν και πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος  Φιλιατών και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών.

Με επιτυχία η 4η ποδηλατική ανάβαση Ζαλόγγου, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορεινής Ποδηλασίας Πρέβεζας.

Με επιτυχία διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στην Πρέβεζα η 4η Ανάβαση Ζαλόγγου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορεινής Ποδηλασίας Πρέβεζας.



Στον αγώνα συμμετείχαν 59 αθλητές από όλη την Ελλάδα στις κατηγορίες 18-29, 30+ και 40+ σε μια διαδρομή ανάβασης 16 χιλιομέτρων, η οποία φέτος είχε μια αλλαγή αφού λόγω του κακού οδοστρώματος στο πίσω κομμάτι του βουνού το κομμάτι της ανάβασης έγινε από την μπροστινή πλευρά του βουνού(από την Καμαρίνα) και όχι από την Κρυοπηγή.