Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

        
    1943-2013: 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΝΝΟΥ
Ενόψει της έναρξης του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις (Βιάννος 13-15.9.2013), έχουν ήδη φθάσει στην Κρήτη οι πρώτοι εκ των σημαντικών προσκεκλημένων του Συνεδρίου και με τις δηλώσεις τους διαμορφώνουν αγωνιστικό κλίμα διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.
Ο Μανόλης Γλέζος, το σύμβολο της Αντίστασης του λαού της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, ήταν ο πρώτος που έφθασε στην Κρήτη και εξέφρασε προς τους οργανωτές την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία και την άποψή του ότι ο αγώνας πρέπει να εισέλθει σε μία νέα φάση, εμπεδώνοντας στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη ότι οι ελληνικές αξιώσεις έναντι της Γερμανίας δεν είναι μόνο δίκαιες και απαράγραπτες αλλά και ότι ο αγώνας θα δικαιωθεί αργά ή γρήγορα. Ελπίζει, δε, ότι το Συνέδριο της Βιάννου, με τους σημαντικούς Έλληνες, Γερμανούς και Ιταλούς ομιλητές θα βοηθήσει αποφασιστικά στην περαιτέρω ανάδειξη του  θέματος και στην κλιμάκωση της πίεσης προς την ελληνική και γερμανική κυβέρνηση να επιλύσουν το ζήτημα. 

Στρατηγική για μια βιώσιμη αλιεία στη μακρο-περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου


Προτάσεις του Νίκου Χρυσόγελου για ενεργό ρόλο των τοπικών κοινωνιών
Υπερψηφίστηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο η έκθεση σχετικά με μια «στρατηγική για την αλιεία στην Αδριατική θάλασσα και στο Ιόνιο πέλαγος» (2012/2261(ΙΝΙ). Πριν μερικούς μήνες, η Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης είχε υπερψηφίσει έκθεση της ομάδας των Πράσινων για τη δημιουργία μιας μακροπεριφέρειας στην Αδριατική και το Ιόνιο (συνολικά 3 μακροπεριφέρειες στην Μεσόγειο), στο πρότυπο των αντίστοιχων πρωτοβουλιών στον Δούναβη και στη Βαλτική.
Ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, δήλωσε «Η Αδριατική θάλασσα και το Ιόνιο πέλαγος αποτελούν μια σημαντική θαλάσσια περιοχή που χαρακτηρίζεται από ένα πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό μωσαϊκό  και πλούτο.

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

Τελετές μνήμης για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, διοργανώθηκαν στις ΗΠΑ, κυρίως στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον. «Οι καρδιές μας εξακολουθούν να πονούν» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους τήρησαν ενός λεπτού σιγή στους κήπους του Λευκού Οίκου.
Οι ΗΠΑ "εξακολουθούν να πονούν", τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε ομιλία που εκφώνησε για τη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων. "Προσευχόμαστε για όλους αυτούς που μας πήραν, σχεδόν 3.000 αθώες ψυχές", πρόσθεσε κατά την τελετή που έγινε στο Πεντάγωνο, το οποίο είχε αποτελέσει στόχο του ενός εκ των τεσσάρων αεροσκαφών στα οποία είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία από μέλη της Αλ Κάιντα.

Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο Ιωαννιτών έως 48 μηνιαίες δόσεις

Ομόφωνα αποδεκτή έκανε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, την εισήγηση- πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου Θανάση Μανταλόβα, σύμφωνα με την οποία θα εξετάζει θετικά αιτήματα συμπολιτών  για ρύθμιση - διακανονισμό οφειλών τους οι οποίες  έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, δηλαδή δεν αποπληρώνονται για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.
Έτσι όσοι έχουν οφειλές προς το Δήμο, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ταμειακή υπηρεσία προκειμένου να γίνει ρύθμιση των οφειλών και των προσαυξήσεων σε 26 συνολικά δόσεις.
Εάν οι πολίτες είναι συνεπείς στον πρώτο αριθμό δόσεων και ανταποκριθούν στις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, μπορούν στη συνέχεια να υποβάλλουν αίτηση προς την Οικονομική Επιτροπή προκειμένου να υπάρξει επέκταση του χρόνου εξόφλησης της οφειλής,  η οποία δύναται να ανέρχεται μέχρι 48 μηνιαίες δόσεις. 
Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά σε όλων των ειδών τις οφειλές με εξαίρεση όσες προέρχονται από συμβάσεις και  μισθώματα ακινήτων του δήμου .

Δεν πήρε το χρίσμα των ρεπουμπλικανών ο Γ. Κατσιματίδης για τον δήμο της Ν. Υόρκης

Δεν κατάφερε να πάρει το χρίσμα των ρεπουμπλικανών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης ο ομογενής, Γιάννης Κατσιματίδης.
Ο Έλληνας ομογενής, Γιάννης Κατσιματίδης, απέτυχε να κερδίσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.
Κατά τις χθεσινές προκριματικές εκλογές, ο 65χρονος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας έχασε από τον Τζο Λότα, πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Μεταφορών της Νέας Υόρκης.
Ο Κατσιματίδης συγκέντρωσε το 40,60% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων και ο Λότα το 52,70%.
Το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος κέρδισε ο 52χρονος Μπιλ Ντιμπλάσιο, με 40,20%. Ο Ντιμπλάσιο κατέχει τη θέση του Συνήγορου του Πολίτη στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, τις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού κόμματος στην περιοχή Αστόρια του Κουίνς για το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης κέρδισε ο Ελληνοαμερικανός, Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος θεωρείται ο επικρατέστερος για τη νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου. Αν εκλεγεί, θα είναι ο πρώτος ομογενής που θα γίνει μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Μήνυμα της Αντιδημάρχου Π. Τσίλη για νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα παιδείας Παρασκευή Τσίλη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα προς την εκπαιδευτική κοινότητα:
Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς
Βρισκόμαστε σήμερα στη έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς, σε μια νέα αφετηρία γεμάτη όνειρα αλλά και αγωνία.
Φέτος οι συνθήκες περισσότερο δύσκολες από ότι τα προηγούμενα χρόνια, συνθήκες που απορρέουν από την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις πολιτικές αποφάσεις.

Εορτασμός της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας


Ηγουμενίτσα, 13/09/2013
Κέρκυρα, 14/09/2013
 Με τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων στην Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα θα τιμήσουν την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day), που εορτάζεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» και το ΙΡΑ Διασυνοριακό Πρόγραμμα «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013».
 Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 17:00, θα διοργανωθεί στην Ηγουμενίτσα η πρώτη εκ των τριών συνολικά εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει». Νέοι κωπηλάτες του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας θα κληθούν να κατασκευάσουν χάρτινες βαρκούλες, θα τις «διακοσμήσουν» με τα χρώματα της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με μηνύματα συνεργασίας, και θα τις αφήσουν να πλεύσουν συμβολικά στην ακτοπλοϊκή γραμμή των πλοίων που συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία.

Συνελήφθη ένας ακόμα διακινητής ναρκωτικών στην Κυψέλη Πρέβεζας

Κατασχεθήκαν  (30,3) γραμμάρια κοκαΐνης
Συνελήφθη χθες (09-09-2013) το απόγευμα, στην Κυψέλη Πρέβεζας, από αστυνομικούς του  Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 30χρονος άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη) και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία, ενήργησαν έλεγχο στον 30χρονο και έρευνα στο σπίτι του στην Κυψέλη Πρέβεζας, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά τέσσερις συσκευασίες με κοκαΐνη, βάρους (30,3) γραμμαρίων.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση και οι διασυνδέσεις του 30χρονου.


Συλλήψεις για ναρκωτικά


1) Την 10-9-2013/13.15 στην Άρτα, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανία, γιατί σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτ-το, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (16,3) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
2) Την 10-9-2013/19.50 στην Κλεισούρα Πρέβεζας, συνελήφθη 43χρονος ημεδαπός, γιατί σε αγροτεμάχιο, ιδιοκτησίας του, καλλιεργούσε (4) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

3) Την 10-9-2013/19.40 στην Κλεισούρα Πρέβεζας, συνελήφθη 64χρονος ημεδαπός, γιατί σε αγροτεμάχιο, ιδιοκτησίας του, καλλιεργούσε (2) δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών ληστείας σε σπίτι στην Κορίτιανη Θεσπρωτίας


Καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, από  73χρονο ημεδαπό, ότι χθες (09-09-2013) το βράδυ, δύο άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, αφού προηγουμένως είχαν διαρρήξει την πίσω πόρτα του σπιτιού του, τον ακινητοποίησαν τη στιγμή  που έμπαινε σε αυτό και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ και παλαιά χαρτονομίσματα των (1000) δραχμών.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας  Ηγουμενίτσας, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Διακίνηση λαθρομεταναστών ως και με...μοτοσυκλέτα



Συλλήψεις λαθροδιακινητών και παράνομων αλλοδαπών
Συνελήφθη ένας διακινητής, ο οποίος μετέφερε τρεις μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό την προώθησή τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας
Συνελήφθη, χθες (09-09-2013) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 21χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενος για μεταφορά τριών μη νομίμων μεταναστών με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα.
Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας, στο πλαίσιο ελέγχων για τον εντοπισμό λαθροδιακινητών – λαθρομεταναστών, έλεγξαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 21χρονος και διαπίστωσαν ότι μετέφερε  τρεις υπηκόους Αφγανιστάν, (δύο άνδρες, μία γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί), με τελικό προορισμό την Ιταλία, μέσω του Νέου Λιμένα της Ηγουμενίτσας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστές ταυτότητες και δύο πλαστά διαβατήρια Βουλγαρίας  καθώς και πέντε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Ο διακινητής και οι λαθρομετανάστες που επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
 Μετέφερε με τη μοτοσικλέτα του έναν λαθρομετανάστη,  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απαγόρευση εισόδου στη χώρα
Συνελήφθη χθες (09-09-2013) το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην Ηγουμενίτσα, ένας 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε 23χρονο υπήκοο Αλβανίας, μη νόμιμο μετανάστη.
Ειδικότερα, η σύλληψη του 57χρονου πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στη δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε και διαπίστωσαν ότι συνεπιβάτης ήταν ένας 23χρονος Αλβανός, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Προχθές καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ότι δύο άγνωστα άτομα (ένας άνδρας και μία γυναίκα) εξαπάτησαν 78χρονη ημεδαπή, στα Ιωάννινα. 
Συγκεκριμένα, τα δύο άτομα προσέγγισαν την 78χρονη παριστάνοντας τους λογιστές της κόρης της  και την έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των  (145) ευρώ, για τακτοποίηση εκκρεμών οικονομικών υποθέσεων.
2. Επίσης, προχθες το πρωί καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας από 51χρονο ημεδαπό ότι, ενώ κατέθεσε το χρηματικό ποσό των (4.200) ευρώ, σε τραπεζικό λογαριασμό ατόμου, με τον οποίο συμφώνησε μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδα διαδικτύου να αγοράσει δύο αυτοκίνητα, αυτός  στη συνέχεια διέκοψε κάθε επικοινωνία, εξαπατώντας τον.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών.
Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Hπείρου, στο πλαίσιο της πρόληψης περιστατικών απάτης από επιτήδειους που με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα εξαπατούν πολίτες και τους αποσπούν χρηματικά ποσά, παρακαλεί τους πολίτες: