Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Εντάχθηκαν στο Leader τέσσερα έργα του Δήμου Ιωαννιτών

 
Στο πρόγραμμα Leader εντάσσονται τέσσερα έργα του Δήμου Ιωαννιτών και το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρουν το δρόμο της υλοποίησης.
Πρόκειται για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο παλιό δημοτικό σχολείο και τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στον οικισμό Χαροκοπίου με προϋπολογισμό 330 χιλιάδες ευρώ.
Αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης  είναι οι απαραίτητες εργασίες, για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου κάτω από το παλαιό Δημοτικό Σχολείο καθώς και κοινόχρηστων χώρων εντός του οικισμού της Τ.Κ. Χαροκοπίου Δήμου Ιωαννιτών.

Για τις επαφές που είχε στην Αθήνα για μεγάλα έργα κι άλλα θέματα του Δήμου μιλησε σε σημερινή συνέντυξη τύπου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ο οποίος απάντησε και σε ερώτηση για τη συγκέντρωση του Ν. Γκόντα

 Η ολοκλήρωση των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος με τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη.
Ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού, τα οποία ήδη παρουσιάζουν σημαντικές καθυστερήσεις ενώ επανέφερε το ζήτημα της τοποθέτησης συστήματος για την διευκόλυνση των πτήσεων τις ημέρες χαμηλής νέφωσης.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι τη νέα χρονιά θα διατεθεί το απαιτούμενο ποσό από τους εθνικούς πόρους προκειμένου να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες.
 
Στη συνάντηση διευκρινίστηκε ότι η τοποθέτηση τυφλού συστήματος προσγείωσης (ILS) θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης, όμως μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα OLS το οποίο μπορεί εν μέρει να επιλύσει προβλήματα του αεροδρομίου.
Εκ μέρους του Υπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων τονίστηκε στη συνάντηση ότι με βάση τις σημερινές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και τα χαρακτηριστικά του διαδρόμου μπορούν να γίνουν πτήσεις πέραν αυτών που είναι σήμερα προγραμματισμένες.

Προώθηση έργου από την Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδος- Αλβανίας

Διασυνοριακή συνάντηση με αντικείμενο τα στρατηγικά έργα που πρόκειται να υποβληθούν στο πρόγραμμα ΙΡΑ «Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Κέρκυρα. Την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε η κ. Τατιάνα Καλογιάννη, Αντιπεριφερειάρχης αρμόδια για θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού, ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπ. Σπύρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας κ. Χρ. Σκούρτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Χρήστου Ευαγγέλου, καθώς και στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Αρχής Πληρωμής.
Η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου, ως επικεφαλής εταίρος, και σε συνεργασία με τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Δυτικής Μακεδονίας, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) καθώς και το Υπουργείο Οικονομικών, Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας, πρόκειται να υποβάλλει φάκελο για ένταξη του έργου με τίτλο “Greece, Albania Energy Tourism – (G.AL.E.T.)”, στο πλαίσιο της ενεργής προκήρυξης για στρατηγικά έργα που έχει δημοσιεύσει το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013 και στη θεματική περιοχή της ενίσχυσης του τουρισμού με έμφαση στις συνέργειες με την ενεργειακή αποδοτικότητα.

Πρόγραμμα Λουτροθεραπείας για ηλικιωμένους της Π.Ε. Ιωαννίνων

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας   Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας εφαρμόζει το πρόγραμμα: «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ενήλικα με αναπηρίες» έτους 2013.   Το πρόγραμμα για την Π.Ε. Ιωαννίνων θα υλοποιηθεί  στα Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπίας (Πέλλα)   από 30-09-2013 έως 10-10-2013.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:
1. Ηλικιωμένα άτομα 60 ετών και άνω
2. Eυλικά άτομα με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω (αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής)
3. Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων
4. Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ
Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν οικονομικά και οι φιλοξενούμενοι με το ποσό των οκτώ (8) ευρώ ημερησίως κατ΄ άτομο.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στην Ελλάδα για τον εορτασμό της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας

 

Με τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων στην Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα τίμησαν την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day), που εορτάζεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» και το ΙΡΑ Διασυνοριακό Πρόγραμμα «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013».
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 17:00, διοργανώθηκε στην Ηγουμενίτσα η πρώτη εκ των τριών συνολικά εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει». Νέοι κωπηλάτες του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας κλήθηκαν να κατασκευάσουν χάρτινες βαρκούλες, τις οποίες «διακόσμησαν» με τα χρώματα της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με μηνύματα συνεργασίας και τις άφησαν να πλεύσουν συμβολικά στην ακτοπλοϊκή γραμμή των πλοίων που συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία.

«Κουδούνι» στο ελληνορθόδοξο σχολείο της Ιμβρου 49 χρόνια μετά


Ακούστηκε ξανά μετά 49 χρόνια το κουδούνι στο ελληνορθόδοξο σχολείο της Ίμβρου και στην αυλή του παιδικές φωνές μιλούσαν τη γλώσσα του Ομήρου.

Σχεδόν μισό αιώνα μετά, σήμερα το πρωί, τέσσερα παιδιά - τρία αγόρια κι ένα κορίτσι - με τη σάκα στον ώμο πέρασαν την είσοδο του σχολείου, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα εκ βάθρων και κάθισαν στα θρανία, δίνοντας ζωή στο άλλοτε σιωπηλό κτίριο.
Με πρωτοβουλία τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο - γνήσιο τέκνο της Ίμβρου - τους δυο συλλόγους των Ιμβριωτών στην Ελλάδα, όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και με την πολύτιμη συνδρομή του Λάκη Βίγκα, εκπροσώπου των Ρωμέικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας, το σχολικό κουδούνι χτύπησε ξανά.

Θ.Κοτσυφάκης: Πάνω από 90% η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία

Σε πάνω από 90% ανέρχεται η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργιακή κινητοποίηση της ΟΛΜΕ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θέμης Κοτσυφάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν από σήμερα σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο πραγματοποιούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ).
Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11:00 έως 14:00, έχει εξαγγείλει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία.

Σύλληψη 22χρονου Αλβανού για κλοπή από μονοκατοικία στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας

   
Από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών Θεσπρωτίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 22χρονου υπηκόου Αλβανίας, γιατί από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουλίου 2013 έως αρχές Αυγούστου 2013, διέρρηξε σπίτι και αποθήκη, ιδιοκτησίας 52χρονου ημεδαπού στο Πλαίσιο Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαίρεσε μία αγωνιστική μηχανή, ηλεκτρικές συσκευές και εργαλεία, συνολικής αξίας (6.000) ευρώ.


Συγχαίρουν τους αποφοίτους του Γ.Ε. Βελλάς για την μεγάλη επιτυχία τους στις Πανελλαδικές

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς, συγχαίρει τους αποφοίτους μαθητές που σε ποσοστό 100% πέτυχαν στα ΑΕΙ της προτίμησής τους. Για το σχολικό έτος 2013-2014 συνεχίζονται οι εγγραφές μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, οι μετεγγραφές από ΕΠΑΛ μέχρι 15 Οκτωβρίου και από τα υπόλοιπα Λύκεια σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Με τιμή
Ο Δ/ντής

Γεωργούλας Χρήστος

















Οδύνη και ελπίδες...

Πέρασαν έξι μήνες από την φοβερή και πικρή εκείνη νύχτα του Μάρτη που κλάπηκε το θαυματουργό Χέρι του Αγίου Πολυκάρπου από το μοναστήρι της Αμπελακιώτισσας. Κι από τότε ο κόσμος ολόγυρά μας ακατανόητος και η πικρία δεν έχει σύνορα, δεν ξέρει τον απαυδησμό. Είμαστε όλοι οι Ναυπάκτιοι ένας στεναγμός.
Προσπαθούμε να λησμονήσουμε το τραγικό γεγονός μα ο δαίμονας της μνήμης μας τυραννά. Όσο προσκαλούμε τη λησμονιά τόσο η μνήμη μας εξουσιάζει κυριαρχικότερη.

Θερμόμετρο - τατουάζ κατασκεύασαν επιστήμονες

Ερευνητές κατασκεύασαν ένα ιδιαίτερα ευέλικτο και πολύ υψηλής ακρίβειας θερμόμετρο που είναι εύκολο να εφαρμοστεί ως ένα είδος «προσωρινού τατουάζ», στο δέρμα του ασθενούς χωρίς αυτός να αισθανθεί κάποια ενόχληση.Αυτό το νέο είδος του θερμομέτρου- αισθητήρα, είναι "πάχους" μόνο 50 νανομέτρων, αποτελείται από ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα μικρότερο από 2 τετραγωνικά εκατοστά, και διαθέτει μικροσκοπικούς αισθητήρες και αντιστάσεις που τοποθετούνται με μια μικροδιάτρητη ελαστική σιλικόνη που προσομοιάζει με το ανθρώπινο δέρμα.

ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΑΚΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Δε λατρεύουν τυχαία τα Γιάννινα οι κάτοικοί τους αλλά και όλοι οι επισκέπτες, έχουν λόγους γι αυτό και μάλιστα πολλούς.
Καθώς σε πείσμα ων άγριων καιρών της τσιμεντοποίησης αυτή η πόλη εξακολουθεί να έχει πολλές γωνιές που κάνουν τον  κάθε διαβάτη να σταθεί να χαρεί την ομορφιά, τη φινέτσα, την αρχοντιά και τον παλιοκαιρίσιο γλυκό αέρα που αναδύεται από τα υπέροχα παραδοσιακά σπίτια μικρά και μεγάλα με την απέραντη γραφικότητα, τα λουλούδια, τα δένδρα ή και τους κήπους τους.
Αυτά τα σπίτια με τη φρεσκάδα, το γέλιο και τη χαρά της γειτονιάς τότε που όλοι νοιάζονταν για όλους και δεν κλεινόταν  ο καθένας στο… δωμάτιό του μ’ έναν υπολογιστή ή ένα κινητό και να ..μιλά με την υπόλοιπη οικογένεια με sms