Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Εξιχνιάστηκε κλοπή από Δημοτικό Σχολείο στην Άρτα

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε  δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένα DVD από τους χώρους των γραφείων του σχολείο
Ο ίδιος παραβίασε και το κυλικείο  και έκλεψε χρηματικό ποσό και τρόφιμα
Από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας εξιχνιάστηκε κλοπή  από τους χώρους των γραφείων και το κυλικείο   Δημοτικού Σχολείου στην πόλη της Άρτας.
Συνελήφθη ως δράστης χθες (20-09-2013) το μεσημέρι στην Άρτα ένας 28χρονος ημεδαπός.

Επεισοδιακό το χθεσινό έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών που σημαδεύτηκε με την αποχώρηση του υπουργού Εσωτερκών κ. Γιάννη Μιχελάκη

 Ολοκληρώθηκαν  χθες οι εργασίες του Έκτακτου Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με την έγκριση ψηφίσματος από το Σώμα.
Μετά την αρχική εισήγηση από τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ, Σγουρό αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από εκπροσώπους των εργαζομένων στις Περιφέρειες, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα κατά των απολύσεων, των περικοπών και της κινητικότητας. Ο Υπουργός απάντησε ότι:
«Στο Υπουργείο οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές και δεν υπάρχει Σωματείο που έχει ζητήσει να με δει και δεν το έχω δεχθεί. Δεν είναι διάλογος κωφών. Περίμενα, λοιπόν, όποιος θέλει να έρθει στο γραφείο μου να μιλήσουμε. Και βέβαια η δουλειά είναι ιερό δικαίωμα. Και για τους 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Μετά από 35 χρόνια δουλειάς, γνωρίζω τί είναι ο διάλογος και τί το show. Αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να παίζει ένα πλάνο στα δελτία των οκτώ. Όμως, το φίδι του φασισμού και του ναζισμού θέλει έναν κόρφο για να τραφεί».
 
Αμέσως μετά τις αντιδράσεις μερίδας συνέδρων, ο Υπουργός Εσωτερικών διέκοψε την ομιλία του και αποχώρησε. Ακολούθησε δεκάλεπτη διακοπή των εργασιών. Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.
Νωρίτερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης,
αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο των Περιφερειών για την ανάπτυξη της χώρας, τονίζοντας ότι «ανάπτυξη χωρίς τις Περιφέρειες δεν γίνεται», ενώ υπενθύμισε ότι η κατάκτηση από τη χώρα μας της 4ης θέσης στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχει επιτευχθεί μετά από κοινή προσπάθεια εκατοντάδων ανθρώπων, στα Υπουργεία και στις Περιφέρειες, αλλά οφείλεται και  στη συνολική στρατηγική για το ΕΣΠΑ.

Συνεχίζεται τη Δευτέρα στην Πρέβεζα η δίκη των Γεωργιανών δολοφόνων της Καίτης Δούβλη

Τη Δευτέρα θα δοθεί η συνέχεια στην εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας της Καίτης Δούβλη, από το Μικτό Κακουργιοδικείο της Πρέβεζας.
Η δίκη ξεκίνησε την Παρασκευή, μέσα σε κλίμα μεγάλης έντασης και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Κατά την πρώτη ημέρα κατέθεσε ο γιος της αδικοχαμένης Καίτης Δούβλη, Δημήτρης ο οποίος περιέγραψε τις συνθήκες της δολοφονίας αλλά και τις δύσκολες στιγμές που ζει ακόμη η οικογένειά του.
Με την οικογένεια της 67χρονης αδικοχαμένης γυναίκας και τους συγγενείς της να είναι παρόντες και έτοιμοι να επιτεθούν στους δράστες φωνάζοντας συνέχεια «δολοφόνοι» και τον πόνο να περισσεύει, ενάμισι χρόνο μετά τα αιματηρά γεγονότα, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης.

ΧΟΡΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ - Π.ΦΑΛΗΡΟΥ " Η ΤΙΤΑΝΗ"

Η 'Ένωση Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου "Η Τιτάνη", στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών του Δήμου Ν. Σμύρνης,  παρουσιάζει χορούς,  τραγούδια και παραδοσιακά έθιμα από την Ήπειρο, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 20.30' στο Άλσος Νέας Σμύρνης.
           ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ σας περιμένουμε στο Άλσος Ν. Σμύρνης για να σας ταξιδέψουμε στις ομορφιές της Ηπείρου. Η Ένωση Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου "Η Τιτάνη", στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών του Δήμου Ν. Σμύρνης, θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια από την Ήπειρο, ένα θεατρικό δρώμενο σ' έναν παραδοσιακό οντά, θα σας κεράσει παραδοσιακές πίτες και τσίπουρο και θα προσπαθήσει να σας συμπαρασύρει σ' ένα Ηπειρώτικο γλέντι, ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα της εποχής!
Σας περιμένουμε όλους!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου  της Ένωσης Ηπειρωτών Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου ''Η Τιτάνη''.

Νέα μεγάλη επιτυχία τη ς Αστυνομίας Ιωαννίνων με την κατάχεση 203 κιλών ναρκωτικών

Μεγάλη ποσότητα κάνναβης εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε από τo Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε  αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονος
Κατασχέθηκαν συνολικά (202) κιλά και (983) γραμμάρια κάνναβης καθώς και (24,26) γραμμάρια κοκαΐνης
 Στη διασταύρωση Καλπακίου, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Αναλυτικότερα, στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ, στα πίσω καθίσματα και στη θέση του συνοδηγού (192) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (202.950) γραμμαρίων.

Σύλληψη 34χρονου Ρομά για κλοπή από οικία

  
Συνελήφθη  προχθές  το πρωί στην Ηγουμενίτσα, μετά από επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος ημεδαπός Ρομά, διότι μεσημεριανές ώρες της 18-09-2013 στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, εισήλθε σε οικία ηλικιωμένου την ώρα που αυτός κοιμόταν και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.

Σύλληψη Νηγιαριανού φυγόποινου στα Ιωάννινα

Συνελήφθη προχθές το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 43χρονος υπήκοος Νιγηρίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Νόμου «περί πνευματικής ιδιοκτησίας».

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 12:00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 13-09-2013 συνεδριάσεως.
1.    Κατάρτιση του σχεδίου της 3ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2013 και προσθήκη ΚΑΕ ως δεκτικού προπληρωμής, στον πίνακα των ΚΑΕ προπληρωμής της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε. Ιωαννίνων) οικ. έτους 2013 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2.    Έγκριση του Πρακτικού ΙΙΙ/05-08-2013 (αξιολόγηση οικονομικών προσφορών) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού διαγωνισμού, για την υλοποίηση του έργου της Λειτουργίας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου (Νομός Ιωαννίνων), για διάρκεια ενός (1) έτους από το πέρας του χρόνου δοκιμαστικής λειτουργίας του.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 25 ΣεπτεμβρίουΣυμβούλιο Ηπείρου

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 15:00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1) Επικύρωση των αποφάσεων – Πρακτικών της 9ης /2013 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2) Κατάρτιση του Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014.
(εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού)
3) Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Β’ τρίμηνο έτους 2013.
(εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού)
4) Έγκριση 3ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2013.
(εισήγηση: Δ/νση Οικονομικού)

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στις εκθέσεις τουρισμού “World Travel Market” και “Philoxenia”

 Στο πλαίσιο αυτό και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στις παρακάτω τουριστικές εκθέσεις:
1.     World Travel Market που διοργανώνεται στο Λονδίνο το διάστημα 4-7/11/2013. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις της Ευρώπης, στην οποία συμμετέχουν τουριστικοί παράγοντες από όλο τον κόσμο. Η έκθεση απευθύνεται στο αγγλικό κοινό, αλλά και σε τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες. Η Περιφέρεια Ηπείρου θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο στο χώρο του Ε.Ο.Τ.
2.     Philoxenia που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στους χώρους της Δ.Ε.Θ. από
την HELEXPO το διάστημα 21-24/11-2013. Θεωρείται η σημαντικότερη έκθεση γενικού τουρισμού στην Ελλάδα, που στόχο έχει την ανάδειξη του εσωτερικού τουρισμού. Η Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετέχει στην έκθεση από το 1999 και εκτός από τα τουριστικά αξιοθέατα, δίνεται η ευκαιρία να προβληθούν και τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας.

Σύμφωνη γνώμη Περιφερειάρχη Ηπείρου για έργα του ΕΣΠΑ

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με έγγραφό του εκφράζει την, υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης των έργων:
 «Ανάπλαση κεντρικών οδών της πόλεως της Φιλιππιάδας», προϋπολογισμού 624.553,29 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ζηρού.
Ø «Ολοκληρωμένο Κέντρο Προγεννητικής και Προεμφυτευτικής Γενετικής Διάγνωσης κληρονομούμενων νοσημάτων υψηλού κινδύνου στη Δυτική Ελλάδα», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών Β’ περιόδου

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων ραδιοερασιτεχνών Β’ περιόδου 2013 τον μήνα Οκτώβριο, θα πραγματοποιηθούν στις 21 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. Οι εξετάσεις θα γίνουν με τη μορφή ερωτηματολογίων πολλαπλών επιλογών (ηλεκτρονική εξέταση).
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2013.

 

Στη Δικαιοσύνη ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα

Ενώπιον του ανακριτή, στα δικαστήρια του Πειραιά, οδηγείται στις 9 το πρωί του Σαββάτου ο Γιώργος Ρουπακιάς. Ο 45χρονος, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα το βράδυ της Τρίτης στην Αμφιάλη, πρόκειται να απολογηθεί για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων. 
Ο δράστης, που έχει ομολογήσει την πράξη του, κρατείται στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, στη δικογραφία φέρεται να επικαλέστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα. 
Την ίδια ώρα, συνεχίζουν να συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι λεπτομέρειες της στυγερής πράξης. Και αυτό, γιατί όπως προέκυψε από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες, ο Γιώργος Ρουπακιάς πήγε στην Αμφιάλη προκειμένου να σκοτώσει.  

Συνεδρίαση του Δημοτικού Στνβουλίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Την ερχόμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου , στις επτά το απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.
 Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται  τα εξής 48 θέματα:
ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ Κ/Φ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Ν.Π.Δ.Δ.
1.     Έγκριση της αριθ. 222/2013 Απόφ. Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών με θέμα: «Έγκριση διδάκτρων για τα ΚΔΑΠ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών για το διδακτικό έτος 2013 - 2014 »
Εισηγητής: κ. Μωυσής Ελισάφ, Πρόεδρος
2.     Έγκριση της αριθ. 224/2013 Απόφ. Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών με θέμα: «Διαχείριση αθλητικού  συγκροτήματος «Λέανδρος Καμηνάς»
Εισηγητής: κ. Μωυσής Ελισάφ, Πρόεδρος

Τηλεφωνικό ραντεβού χωρίς τηλεφωνική χρέωση για συνταξιούχους

Με απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ενισχύσει τους συνταξιούχους που δικαιούνται και λαμβάνουν ΕΚΑΣ, προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου παροχής χρήσης της τηλεφωνικής υπηρεσίας κλεισίματος ραντεβού με τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ χωρίς χρέωση για τον δικαιούχο – ασφαλισμένο και τα έμμεσα προστατευόμενα μέλη του.
Ως έναρξη της σχετικής υπηρεσίας ορίστηκε η Πέμπτη 19.9.2013 και ώρα 7:00. Για την άμεση εξυπηρέτησή τους, οι καλούντες τη γραμμή επικοινωνίας, δικαιούχοι ΕΚΑΣ, θα πρέπει να δηλώνουν τον ΑΜΚΑ τους.
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας μέσω των οποίων μπορούν να εξυπηρετούνται οι ως άνω δικαιούχοι, στο ωράριο 7 π.μ. – 7 μ.μ., είναι:

BPO/VODAFON
OTE/E-VALUE
NEWSPHONE
CALL-CENTER
210 2789299
210 6241884
210 9472390
210 9499884