Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Σοκ! Ηλικιωμένος ασελγούσε σε ανήλικη στην Πρέβεζα

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Πρέβεζας η καταγγελία μιας οικογένειας ότι ένας ηλικιωμένος γείτονάς της ασελγούσε συστηματικά στην ανήλικη κόρη της. Ο δράστης έχει συλληφθεί και ανακρίνεται, αλλά επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.
Η καταγγελία αφορά έναν 82χρονο Έλληνα τον οποίο συνέλαβαν οι αστυνομικοί στην περιοχή του Μύτικα της Πρέβεζας, μετά από την καταγγελία των γονιών του ανήλικου κοριτσιού ηλικίας μόλις 10 χρόνων που τους αποκάλυψε ότι ο ηλικιωμένος οικογενειακός «φίλος» την άγγιζε σε απόκρυφα σημεία του σώματός της.
Οι άνδρες της Ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψη του 82χρονου, τον οποίο  μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα Πρέβεζας όπου κρατείται ενώ για το κορίτσι δόθηκε εντολή να εξεταστεί από ιατροδικαστή και παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο.

Γιορτή του Αγίου Βησσαρίωνα Φιλλιπιάδος

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής, στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Βησσαρίωνα, πολιούχου της Φιλιππιάδας, πραγματοποιεί αρτοκλασία την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 10.00', στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Καρύτση.

Μ μεγάληεπιτυχία το 'Ηπειρώτικο πανηγύρι"του Συλλογου Ηπειρωτών Ελληνικού

 Το ''Ηπειρώτικο πανηγύρι'' του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού και φέτος, αναδείχθηκε σε γεγονός επιστροφής στην Ηπειρώτικη παράδοση, σε περίοδο οικονομικής κρίσης , αλλά και θετικής ενέργειας και δράσης των αποδήμων της περιοχής.
Είναι αυταπόδεικτο γεγονός αλλά και καθημερινά επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι, ''φάρμακο'' στην κρίση, την οικονομική και των αξιών που πλήττει σήμερα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, είναι και η επιστροφή στις ρίζες μας.
Η επιστροφή στην παράδοση, στις αρχές και τις αξίες μας, που γαλούχησαν για πολλά χρόνια γενιές και γενιές Ελλήνων.
Και η επιστροφή στις ρίζες μας, ταυτίζετε μα την επαναπροσέγγιση των αποδημικών πολιτιστικών Συλλόγων μας και όσον αφορά τους Ηπειρώτες η επιστροφή στις Ηπειρώτικες αποδημικές οργανώσεις, που σήμερα ανανεώνονται με πολλούς, πάρα πολλούς νέους, ηπειρώτκης καταγωγής.
Και οι διοικούντες τις αποδημικές οργανώσεις, έχοντας διαπιστώσει το γεγονός αυτό,
δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι προσεγγίσιμη η ηπειρώτικη παράδοση, αντιπαλεύοντας την ισοπεδωτική πολιτισμική παγκοσμιοποίηση.

Και το επιτυγχάνουν με πολλές πολιτιστικές μορφές προσέγγισης, μεταξύ των οποίων είναι τα ηπειρώτικα πανηγύρια, πανηγύρια που έχουν ως αρχή και κανόνα την πεπατημένη που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, που σε ένα στενό γεωγραφικό και επικοινωνιακό περιβάλλον δημιούργησαν και καταξίωσαν τις αρχές της ηπειρωτικής ευποιϊας και κουλτούρας.
Ένα τέτοιο παραδοσιακό πανηγύρι επιστροφής στις ρίζες, έζησαν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, οι Ηπειρώτες του Ελληνικού και των γύρω περιοχών, αλλά και οι φίλοι της Ηπείρου και του Συλλόγου, στην πλατεία Σουρμένων Ελληνικού.

Έκλεψαν σιδερένια πασσάλια από τη βάση γέφυρας της Εγνατίας Οδού και συνελήφθησαν

Συνελήφθησαν, στο Ανθοχώρι Μετσόβου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, δύο ημεδαποί,  ηλικίας 35 και 31 ετών, αντίστοιχα, γιατί είχαν φορτωμένους σε αγροτικό όχημα, μεταλλικούς πασσάλους, τους οποίους είχαν αφαιρέσει από τη βάση γέφυρας της Εγνατίας οδού.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, σε αγροτικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, διαπιστώθηκε να έχουν φορτωμένους,  δεκαέξι (16) μεταλλικούς πασσάλους, μήκους από (1,5) έως (2) μέτρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες είχαν κόψει και αφαιρέσει τους μεταλλικούς πασσάλους, νωρίτερα την ίδια ημέρα από τη βάση της γέφυρας της Εγνατίας Οδού, στο Ανθοχώρι Μετσόβου.