Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, συμμετείχε και φέτος, τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, στην Ημέρα Εθνικής Μνήμης και Τιμής για τους Εθνικούς μας Ευεργέτες

Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Δόση και τα μέλη του Δ.Σ. Ηλέκτρα Κίκη και Διονύση Τσούτση, συμμετείχε και φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις εθνικής μνήμης και τιμής για τους Εθνικούς μας Ευεργέτες  που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής.
Μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, οι
εκπρόσωποι της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών κατέθεσαν στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Την 30η Σεπτεμβρίου οι Έλληνες Τιμούμε και Ευγνωμονούμε τους Εθνικούς Ευεργέτες. Τους ανθρώπους που διαχρονικά από το περίσσευμα της αγάπης τους και το περίσσευμα ή υστέρημα της περιουσίας τους στήριξαν την Πατρίδα. Με δωρεές, κληροδοτήματα ή άλλες παροχές.

Συνέντευξη του Φοίβου Δεληβοριά στην Αντιγόνη Κατσούρη για το "Μουσικόραμα

 Ένας καλλιτέχνης με ξεχωριστό και ιδιότυπο ύφος, με χαρακτηριστική συνθετική και τραγουδιστική παρουσία και ένα αφηγηματικό προσωπικό στυλ που δεν φοβάται να κρατήσει έξω και πέρα από τον συρμό και τις σύγχρονες φόρμας της «μόδας», ο Φοίβος  Δεληβοριάς έχει πάντα τους φανατικούς θαυμαστές του, για τους οποίους μου παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης, στο «Μουσικόραμα».
Α. Κατσούρη: Φοίβο, πώς ήταν το καλοκαίρι που μόλις διανύσαμε, για σένα; Πώς πήγαν οι καλοκαιρινές σου περιοδείες;
Φ. Δεληβοριάς: Κοίταξε, φέτος, γενικώς, και τον χειμώνα και το καλοκαίρι, ήταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες για μένα συναυλιακές χρονιές, γιατί το συγκρότημα αυτό που έχω φτιάξει, το κουαρτέτο, με το οποίο κάναμε την παράσταση «Καλοριφέρ», είχε από την αρχή για μένα το νόημα της ανασύστασης, του «ξανακοιτάγματος»  των τραγουδιών, του ξαναδιαβάσματος των στίχων. Είναι όπως αν  ήμουν σκηνοθέτης με έναν ολοκαίνουριο ανεξάρτητο θίασο και ξανανέβαζα μια παράσταση με την οποία είχα ξεκινήσει παλιότερα. Είχα πολύ μεγάλη ανάγκη να το κάνω αυτό γιατί όλα τα σημαινόμενα των τραγουδιών και όλη η σημειολογία τους γενικά είχε να κάνει πολύ με μια μεγάλη Ελλάδα που γκρεμίστηκε πάνω στο σκηνικό της, ας πούμε.

ΜΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Προσθήκη λεζάντας
+ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΣ
Ναύπακτος,6-10-2013                                
             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
       Ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα  σε βάρος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», στο φύλλο της 6-10-2013, κείμενο που αναφέρεται σε δήθεν «κατάχρηση δωρεάς 800.000 δολαρίων» εκ μέρους του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου, ως Προέδρου του Ιδρύματος Γ. Καπορδέλη - Ι. Ξύκη, στα πλαίσια της ανέγερσης από το Ίδρυμα Γηροκομείου στην Ναύπακτο.
Το Ίδρυμα Γ. Καπορδέλη - Ι. Ξύκη είναι αυτοδιοίκητο, εντελώς ανεξάρτητο από την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου, διοικείται βάσει Προεδρικού Διατάγματος από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από τους εκάστοτε: Μητροπολίτη Ναυπάκτου ως Πρόεδρο, Δήμαρχο Ναυπακτίας ως αντιπρόεδρο, Διευθυντή της
Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος στο κατάστημα Ναυπά­κτου, αρχαιότερο Δικηγόρο της Ναυπάκτου και Πρόεδρο Ομοσπονδίας Επαγγελ­ματο­βιοτεχνών Ναυπά­κτου.
Το ως άνω δημοσίευμα είναι ψευδές και συκοφαντικό, έχει στόχο να πλήξη τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και θα κατατεθεί άμεσα μήνυση τόσο κατά του κ. Ι. Ξύκη όσο και κατά των υπευθύνων, οι οποίοι με την δημοσιο­ποίηση του σχετικού κειμένου υιοθέτησαν τις απόψεις του κ. Ι. Ξύκη, χωρίς προηγουμένως στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας να ζητήσουν την άποψη του καταγγελλομένου.
Για το ίδιο θέμα υπήρξαν στο παρελθόν (Απρίλιος 2013) παρόμοια δημοσιεύ­ματα στο διαδίκτυο, επίσης ψευδή και συκοφαντικά, για τα οποία έχει ήδη ασκηθεί μήνυση εκ μέρους του Μητροπολίτου Ναυπάκτου, κατά των υπευθύνων των δημοσιευμάτων. 
Παρατίθενται κατωτέρω κρίσιμα αποσπάσματα της υποβληθείσης μηνύσεως, ενώ, επαναλαμβάνουμε, για το εν λόγω δημοσίευμα της 6-10-2013 κατατίθεται άμεσα νέα μήνυση κατά των υπευθύνων.

Βλάπτει η τεχνολογία bluetooth kai wifi τον άνθρωπο;

Οι τεχνολογίες bluetooth και wifi εκπέμπουν ακτινοβολία για ασύρματη επικοινωνία μεταξύ δύο ή και περισσοτέρων συσκευών. Βλάπτουν ή όχι; Όλοι μας καθημερινά, χρησιμοποιούμε αμέτρητες ηλεκτρονικές συσκευές, οι οποίες εκπέμπουν μέσω της τεχνολογίας του Bluetooth και του WiFi. Σίγουρα, πολλές φορές αναρωτηθήκαμε, εάν όντως είναι επιζήμιες αυτές οι ακτινοβολίες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η ακτινοβολία του bluetooth και wifi Οι ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι τεχνολογίες των Bluetooth και WiFi, είναι μη ιονίζουσες ακτινοβολίες ραδιοσυχνοτήτων και όπως αναφέραμε παραπάνω, χρησιμοποιούνται σε αμέτρητες ηλεκτρονικές συσκευές, καθημερινής χρήσης.

Τα οκτώ σημάδια της εμφάνισης του καρκίνου

Βρετανοί ειδικοί δημοσίευσαν έναν κατάλογο οκτώ συμπτωμάτων τα οποία εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζουν ανεξήγητα αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να...
είναι σημάδια μελλοντικής εμφάνισης καρκίνου.
Τη λίστα κατάρτισαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κeele.
Σε αυτήν περιλαμβάνονται:
1.     Αίμα στα ούρα
2.     Πρωκτική αιμορραγία

3.     Αιμόπτυση
4.     Εξογκώματα στο στήθος
5.     Δυσκολία στην κατάποση

6.     Αιμορραγία σε γυναίκες που είναι στην εμμηνόπαυση
7.     Μη φυσιολογικά αποτελέσματα εξετάσεων στον προστάτη 
8.     Αναιμία
Σύμφωνα με τους ειδικούς, καθένα εξ αυτών των συμπτωμάτων στη λίστα μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο και έτσι θα πρέπει να σπεύσει να εξεταστεί το άτομο στο οποίο θα εμφανιστούν, όπως το ίδιο πρέπει να κάνει γενικότερα σε κάθε ασυνήθιστη μεταβολή της υγείας του. Η έγκαιρη διάγνωση καρκίνου πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες επιτυχούς αντιμετώπισής του. Οι ειδικοί κατέληξαν στα συμπεράσματά τους μελετώντας 25 έρευνες.
tromaktiko
 

 



 



 

 

Νέα χαράτσια… ΣΟΚ για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η τρόικα.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν να αυξηθεί από το 20% στο 26% η παρακράτηση φόρου εισοδήματος για τους αμειβόμενους με μπλοκάκια, τους ελεύθερους επαγγελματίες και όσους άλλους παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις ή επιτηδευματίες. Ζητούν επίσης να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

tromaktiko

Νίκησε σε φιλικό ο ΑΓΣΙ τον Α.Ο.Βέροιας με 65-59

Φιλική νίκη με 65-59 απέναντι στην ομάδα του Α.Ο. Βέροιας σημείωσε το Σάββατο ο ΑΓΣΙ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, το επόμενο Σάββατο με τον Κερκυραϊκό.
Η ομάδα των Ιωαννίνων συνεχίζει σε πολύ δυνατούς ρυθμούς την προετοιμασία, με το οπλοστάσιό της να γίνεται μεγαλύτερο, αφού ένας ακόμη παίκτης βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή Παναγιώτη Κοντογιάννη. Πρόκειται για τον 18χρονο Σωκράτη Σπύρου.
Tη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί ένα ακόμη φιλικό, με τον Σπάρτακο (ομάδα που θα βρει στο δρόμο του ο ΑΓΣΙ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος). Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα διεξαχθεί στο κλειστό του ΕΑΝΚΙ.