Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Τι να κάνετε όταν έχετε παραφάει

Πολλές φορές τρώμε παραπάνω απ’ όσο αντέχουμε, χωρίς να το έχουμε σχεδιάσει.
Σας δίνουμε μερικές χρήσιμες προτάσεις ώστε να βρείτε ανακούφιση και σας προτείνουμε τι πρέπει να αποφεύγετε....
Πιείτε τσάι
Το τσάι από πικραλίδα (αλλιώς γνωστό ως αγριοράδικο) δεν περιέχει καφεΐνη και μας χαλαρώνει.
Ηρεμεί το πεπτικό σύστημα και έχει γεύση όμοια με αυτή του φρεσκοψημένου καφέ.
Το χαμομήλι έχει επίσης την ιδιότητα να καταπραΰνει το πεπτικό.

Κούρεμα καταθέσεων για όλους ή νέο Μνημόνιο για 50 χρόνια

Τι προτείνουν οι διεθνείς δανειστές-Οι προϋποθέσεις και το παρασκήνιο για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές...
Κρίσιμο αναμένεται να είναι το αμέσως επόμενο διάστημα όχι μόνο για τη συνοχή της συγκυβέρνησης, αλλά και για την πορεία της οικονομίας.
Και αυτό, γιατί, όπως επισημαίνουν, ξένοι αναλυτές, η χώρα δεν «απογειώθηκε» τον Ιούνιο όπως είχε προβλέψει ο κ. Αντώνης Σαμαράς σε συζήτηση με τους βουλευτές του, τον Ιανουάριο του 2013.
Ως εκ τούτου εντείνονται οι δυσοίωνες προβλέψεις και το ΔΝΤ μελετά την αποχώρησή του από το πρόγραμμα διάσωσης, βλέποντας την αναβλητικότητα αλλά και την απροθυμία των Ευρωπαίων να συζητήσουν τη μόνη εφικτή λύση: Το κούρεμα του χρέους!

Τιμήθηκε η μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά στον Παρακάλαμο

Εκδήλωση τιμής και μνήμης του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στον ΠαρακάλαμοΣτις 11 το πρωί
τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κωνσταντίνο Καψάλη.
Στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Δ.Α.Π. Παρακαλάμου, έγινε η πανηγυρική ομιλία από τον φιλόλογο καθηγητή κ.Ηλία Παπαζήση.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων διεξήχθη αγώνας δρόμου με συμμετοχή μαθητών των Σχολείων του Δήμου Πωγωνίου.


Σε πολιτιστικές εκδηλώσεις παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Ανατολιωτάκης

Στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευάγγελου Αυδίκου, που πραγματοποιήθηκε στην Φιλιππιάδα από τον σύλλογο Περί βιβλίου, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Νίκος Ανατολιωτάκης. Το βιβλίο πραγματεύεται με τρόπο μυθιστορηματικό την μετανάστευση και, όπως  γράφει  ο συγγραφέας,  μιλά για την μοναξιά, τις λύπες, τις απογοητεύσεις, τις ελπίδες, τους έρωτες και τα όνειρα των μεταναστών.

Σύμφωνη γνώμη Περιφέρειας για την ανάθεσητης κατασκευής νέου υδατοπύργου στην Καλαμιά Άρτας

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς τη ΔΕΥΑ Αρταίων εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Κατασκευή νέου υδατοπύργου στην Καλαμιά Άρτας και σύνδεση με το εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 657.770,81 ευρώ.

                                                                         

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα αποκατάστασης ζημιών, ύδρευσης κ.α.

Αποφάσεις για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο των Π.Ε. Θεσπρωτίας – Ιωαννίνων, την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Βρυζοκαλάμου Π.Ε. Άρτας και την απομάκρυνση των στραγγιδίων από το ΧΥΤΑ Ελληνικού, έλαβε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Η ενεργοποίηση πολιτών και φορέων βασική παράμετροςγια την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών

Η ενεργοποίηση των πολιτών για την ενημέρωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών (Πολιτική Προστασία, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική)  στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών, όπως πλημμύρες και χιονοπτώσεις, είναι ο στόχος που θέτει η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατά τη φετινή χειμερινή περίοδο, όπως επισημάνθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων.
Κατά τη συνεδρίαση, όλοι οι συμμετέχοντες φορείς διαβεβαίωσαν ότι είναι έτοιμοι για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης υπογράμμισε την αναγκαιότητα συντονισμού και συνεργασίας όλων των φορέων, Δήμων και υπηρεσιών, στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και στη διευκόλυνση των πολιτών.

Παρουσίαση φανέλλας και χορηγών ΑΓΣΙ


Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων                                               
2013-2014
Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ

ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ :                   ΓΕΩΡΓΙΟΥ   ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ   :       ΜΑΝΤΖΙΟΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ   :       ΜΑΣΤΑΚΑΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :           ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΠΕΤΡΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ :                       ΜΠΑΘΑΣ  ΜΙΧΑΛΗΣ

ΜΕΛΟΣ :                        ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ :                        ΝΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ
ΔΗΜ. ΣΧΕΣΕΙΣ:            ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ   ΜΙΧΑΛΗΣ
 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ    ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ
 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:             ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ :               ΤΣΟΝΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ:    ΣΟΥΛΤΗΣ  ΣΑΚΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΥ :  ΛΙΣΓΑΡΑΣ  ΘΩΜΑΣ

Με σύνθημα «ΑΓΣΙ: Μια πόλη, μια ομάδα, μια οικογένεια!» έγινε σήμερα το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Olympic, στα Ιωάννινα, η παρουσίαση της φανέλας και των χορηγών της ομάδας μπάσκετ του ΑΓΣΙ. Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Χρήστος Γεωργίου στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο μέγιστο πρόβλημα υποδομών της περιοχής μας, πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του ΑΓΣΙ και το οποίο είναι η βασική αιτία για την πορεία τα τελευταία χρόνια. «Ο ΑΓΣΙ, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται σε νέα πορεία. Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης (η οποία προήλθε από την συγχώνευση των δυο
πιο ιστορικών σωματείων της πόλης μας), αποτελείται από νέους, επαγγελματίες και ανθρώπους της αγοράς, οι οποίοι είναι γνώστες του αντικειμένου και διακατέχονται από νέες ιδέες. Οι άνθρωποι που το απαρτίζουν, εκτός από εμένα είναι οι κ.κ. Γιάννης Μάντζιος (Αντιπρόεδρος), Γιώργος Μάστακας (Αντιπρόεδρος), Πέτρος Μπαλτογιάννης (Γεν. Γραμματέας), Μιχάλης Μπάθας (Ταμίας), Θόδωρος Ιωαννίδης, Αργύρης Νάκος (μέλη) και Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (Δημ. Σχέσεις- Γρ. Τύπου).

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινούσε στη χώρα μας

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) έμποροι ναρκωτικών και κατασχέθηκαν περισσότερα από (153) κιλά κάνναβης
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εγκληματική ομάδα που ενέχεται στην  εισαγωγή στη χώρα μας  μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, ενώ   συνελήφθησαν τέσσερις έμποροι ναρκωτικών, μέλη της εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι οργάνωσαν την εισαγωγή και διακίνηση παραπάνω από (153) κιλών κάνναβης, με σκοπό την μεταφορά τους στην Αθήνα.
Πρόκειται για  τρεις ημεδαπούς (ένα ανδρόγυνο, ηλικίας 22 και 23 ετών και μία 22χρονη ημεδαπή) και έναν 37χρονο υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Για τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκε αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 22χρονος με συνοδηγό την 23χρονη σύζυγό του, το οποίο ακινητοποιήθηκε  στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας  ενώ στο εσωτερικό του και συγκεκριμένα στο χώρο των αποσκευών και της καμπίνας των επιβατών, βρέθηκαν -146- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -153.174- γραμμαρίων.

Συνελήφθησαν ιδιοκτήτης και υπάλληλος καταστήματος «μπαρ» για μαστροπεία στα Ιωάννινα





Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος  αλλοδαπής, υπαλλήλου του καταστήματος, για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων
Συνελήφθησαν, χθες (13-10-2013) το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ένας 45χρονος ημεδαπός και μία 47χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτης και υπάλληλος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μαστροπεία.
Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων, σε βάρος μιας 55χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Αρμενίας, υπαλλήλου του καταστήματος.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ

Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνονται τα εξής:
Με στόχο την προστασία του καταναλωτή κατά την διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης από πιθανά  ελλειμματικές παραδόσεις κάτι που επιβαρύνει περισσότερο την τσέπη μας, αναφέρουμε:
Ø Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις ούτε πολύπλοκα και δαπανηρά συστήματα αρκεί ο καταναλωτής :
Ø Να γνωρίζει ακριβώς τις διαστάσεις της δεξαμενής ώστε να γίνεται σωστός υπολογισμός του όγκου του καυσίμου ανά εκατοστό ύψους της δεξαμενής.    Ο υπολογισμός της χωρητικότητας είναι εύκολος εφόσον η δεξαμενή έχει σχήμα ορθογωνίου παραλληλεπιπέδου και γίνεται με πολλαπλασιασμό των τριών διαστάσεων (μήκος, πλάτος, ύψος) σε μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι ο όγκος της δεξαμενής σε κυβικά μέτρα που όταν πολλαπλασιαστεί επί  (Χ) 1.000 μας δίνει την χωρητικότητα της δεξαμενής σε λίτρα και να μην μας διαφεύγει ότι το λίτρο είναι μονάδα χωρητικότητας και όχι βάρους. Αντιστοιχεί περίπου σε 1.000 κυβικά εκατοστά νερού.
Ø Καθαρισμός της δεξαμενής: Πριν ανάψουμε το καυστήρα μας θα πρέπει να τον καθαρίσουμε και να τον ρυθμίσουμε ώστε να είναι πιο αποδοτικός και λιγότερο ρυπογόνος. Επίσης εξαερισμό σε όλα τα σώματα για καλλίτερη απόδοση.
Ø Να ζητήσει από τον συντηρητή ή τον υδραυλικό της πολυκατοικίας να εγκαταστήσει ένα αξιόπιστο και ασφαλές σύστημα ενδείξεων του αποθέματος της δεξαμενής.
Ø Να ζητήσει από τον μεταφορέα να γράψει το ύψος της δεξαμενής πριν και μετά την παράδοση στην απόδειξη παραλαβής.

«Έφυγε» ο Φίλιππος Συρίγος




Εφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 65 ετών ο γνωστός αθλητικογράφος, Φίλιππος Συρίγος, νικημένος από τον καρκίνο.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Αθλητική Ηχώ, συνέχισε στην ΕΡΤ, εργάστηκε στο Μega, τον ΑΝΤ1 και τα τελευταία χρόνια στο συνδρομητικό κανάλι της Nova, ενώ επί σειρά ετών συνεργαζόταν σταθερά με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».
Είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομά του από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 με το χώρο της καλαθοσφαίρισης έχοντας καταγράψει μεγάλο αριθμό μεταδόσεων αγώνων μπάσκετ.
Ταύτισε το όνομά του την εποποιία της εθνικής ομάδας μπάσκετ, καθώς ήταν ο άνθρωπος που είχε περιγράψει τον ιστορικό τελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987, με τη Σοβιετική Ένωση, όπου η ελληνική ομάδα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.
Τα δύο τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο.
Η περιγραφή του ιστορικού τελικού
 
Έθνος

Πόσο μολύνεται το φαγητό όταν πέφτει στο πάτωμα;




Σας έχει συμβεί (έστω και όταν ήσασταν παιδιά) να σας πέσει το μπισκότο στο πάτωμα και να σκύψετε αμέσως να το πάρετε για να το φάτε; Αν ναι, δεν είστε οι μόνοι – και η τακτική αυτή δεν είναι πάντοτε τόσο επικίνδυνη όσο φαίνεται, σύμφωνα με μία νέα έρευνα. Η ιδέα ότι το φαγητό δεν προλαβαίνει να μολυνθεί εάν αγγίξει στιγμιαία - για 3 δευτερόλεπτα - το πάτωμα είναι τόσο παλιά όσο ο κόσμος, αλλά έως τώρα δεν υπήρχαν επιστημονικές αποδείξεις εάν αυτό αληθεύει ή όχι.Το θέμα αποφάσισαν να ξεκαθαρίσουν επιστήμονες από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (MMU), οι οποίοι εξέτασαν πέντε τρόφιμα για να διαπιστώσουν εάν ισχύει ο κανόνας των 3 δευτερολέπτων.Έτσι, πέταξαν στο πάτωμα ψωμί με μαρμελάδα, βρασμένα ζυμαρικά, ζαμπόν, ένα απλό μπισκότο και αποξηραμένα φρούτα, αφήνοντάς τα για ακριβώς 3, 5 και 10 δευτερόλεπτα.

Γεωμηχανική: Μπορεί να σώσει τη Γη;


Σύμφωνα με τους ειδικούς ο μόνος τρόπος να επαναφέρουμε το κλίμα στην προβιομηχανική κατάσταση είναι να... ρουφήξουμε τον άνθρακα από την ατμόσφαιρα και να τον κρατήσουμε σε μόνιμες αποθήκες. Τα τελευταία χρόνια έχουν προταθεί διάφορες προσεγγίσεις γεωμηχανικής -άλλες θα ήταν εύκολα εφαρμόσιμες, άλλες θυμίζουν περισσότερο επιστημονική φαντασία. 

Η νέα έκθεση 

Ακόμα κι αν μηδενίσουμε αύριο τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, η θερμοκρασία του πλανήτη θα παραμείνει αυξημένη για αιώνες ή χιλιετίες, ξεκαθαρίζει η τελευταία έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Και αυτό σημαίνει ότι μόνος τρόπος να κρυώσει ο πλανήτης είναι η γεωμηχανική, δηλαδή η απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα σε πλανητική κλίμακα. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι ένα τέτοιο φάρμακο θα ήταν ασφαλές.