Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ερευνητές βρήκαν το φάρμακο κατά της φαλάκρας

Τη λύση στο πρόβλημα εκατομμυρίων ανδρών —και αρκετών γυναικών— που προσπαθούσαν μάταια επί χρόνια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους με κρέμες, μαντζούνια και περούκες, ήρθαν να….δώσουν Αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι χάρισαν νέα ελπίδα στους καραφλούς όλου του κόσμου, καλλιεργώντας στο εργαστήριο ανθρώπινα κύτταρα της θηλοειδούς στιβάδας του δέρματος, κάνοντας τα μαλλιά να ξαναφυτρώσουν.
Μετά από πολλά χρόνια άκαρπων προσπαθειών, οι ερευνητές κατάφεραν να κλωνοποιήσουν τριχοθυλάκια, τα μικροσκοπικά “εργοστάσια” παραγωγής μαλλιών, χρησιμοποιώντας δερματικά κύτταρα.

Tα 25 πιο ακριβά αντικείμενα σε όλο τον κόσμο! [Video]

Είναι τα πιο ακριβά αντικείμενα ή προϊόντα αυτή τη στιγμή στον κόσμο...
Μερικά από αυτά αξίζουν τα χρήματα τους και άλλα ίσως είναι υπερτιμημένα για όσα προσφέρουν...

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ:
Πηγή:tromaktiko

10 πράγματα για να κάνεις πριν παντρευτείς

Σε έπιασε η καούρα να τον χορέψεις το χορό του Ησαΐα! Όχι ότι έχει να κάνει με το βιολογικό σου ρολόι ή επειδή παντρεύτηκαν οι κολλητές ή επειδή βρήκες τον κατάλληλο.
Έτσι, σε έπιασε η μανία του γάμου. Προτού το κάνεις το βήμα και έχεις δεν έχεις υποψήφιο γαμπρό στο πλευρό σου , μάθε ποιά είναι τα 10 must της εργένισσας που πρέπει να έχεις πάθει και μάθει.
Τι πρέπει να έχεις κάνει μέχρι να παντρευτείς; Ιδού:
1. Να έχεις ταξιδέψει με την αδερφή/ την κολλητή/ τις φίλες:
Όχι ότι δεν μπορείς να πας διακοπές ή τριήμερα όντας παντρεμένη αλλά το να πετύχεις ημερομηνία που θα μπορείς κι εσύ η δεσμευμένη και οι υπόλοιπες φιλενάδες, θα φαντάζει τόσο πιθανό, όσο το να κερδίσεις το λαχείο. Ακόμα κι αν εσύ σκοπεύεις να αφήσεις το σύζυγο για διακοπούλες με τις κολλητές και παρότι θα το έχεις κάνει για χάρη των αδέσμευτων κάποτε φιλενάδων, αυτές μην περιμένεις να το κάνουν για σένα!

Οι 8 πηγές θέρμανσης: Δείτε ποια σας συμφέρει

 Ψυχρολουσία που προκαλούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης μπορούν να αποφύγουν τα νοικοκυριά αναζητώντας εναλλακτικές μορφές για να ζεσταθούν τους χειμερινούς μήνες.
Θα σας παρουσιάσουμε σήμερα τις οκτώ πηγές θέρμανσης που μπορούν να επιλέξουν οι καταναλωτές ανάλογα με τα οικονομικά τους
1. Πετρέλαιο θέρμανσης
Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνονται φέτος στα 1,35 με 1,40 ευρώ. Έστω, ότι η τιμή είναι στα 1,40 ευρώ. Τότε η οικογένεια θα χρειαστεί για να ζεσταθεί 1.680 ευρώ. Βέβαια, η ποιότητα της θέρμανσης με πετρέλαιο είναι η ανώτερη, ενώ οι καυστήρες έχουν μεγάλη απόδοση σε σχέση με άλλους τρόπους. Επίσης η χρήση του θερμοστάτη μπορεί να επιφέρει εξοικονόμηση δαπάνης.
2. Φυσικό αέριο.
Ένα από τα πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου είναι πως η οικογένεια δεν έχει την έγνοια αν άδειασε η δεξαμενή, αν ο διανομέας έκλεψε κατά τη διάρκεια της παράδοσης κλπ. Είναι διαρκής η παροχή του καύσιμου. Για τις 12.630 kWh και με χρέωση στα 0,077 ευρώ ανά kWh το κόστος είναι 972,51 ευρώ. Πολύ, χαμηλό κόστος θέρμανσης. Για όσους δεν είναι στο δίκτυο το κόστος για την εσωτερική εγκατάσταση κυμαίνεται σε 3.500 - 4.500 ευρώ για μια μέση πολυκατοικία με 15 διαμερίσματα. Οπότε το κόστος ανά διαμέρισμα ανέρχεται μέχρι 300 ευρώ). Σε περίπτωση που απαιτείται και αλλαγή λέβητα, το κόστος ανέρχεται σε 6.500 - 7.000 ευρώ. Η Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής έχει ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα με διευκολύνσεις πληρωμής. Στα μειονεκτήματα συμπεριλαμβάνονται επίσης και το γεγονός πως δεν έχουν όλες οι περιοχές της Αττικής δίκτυο.

ΔΕΙΤΕ: 8 πράγματα που τραβούν την προσοχή ενός άντρα!

Σύμφωνα με μια έρευνα Αμερικανών επιστημόνων...υπάρχουν κάποια πράγματα που οι άντρες προσέχουν πολύ σε μια γυναίκα. Θες να μάθεις ποια είναι αυτά;
1. Την υγεία των μαλλιών
2. Αν το χαμόγελο είναι γνήσιο Οι άνδρες ξεχωρίζουν το πιεσμένο χαμόγελο από το αυθεντικό, γι’ αυτό… Smile!!!!
3. Το μέγεθος της παρέας Αν η γυναίκα βρίσκεται με μεγάλη παρέα είναι δυσκολότερο για τους άνδρες να την προσεγγίσουν.
4. Ο τόνος της φωνής
5. Η αναλογία μέσης – γοφών
6. Η λάμψη του δέρματος Ένα λαμπερό δέρμα θεωρείται δείγμα υγείας – φυσικής και ψυχικής – και οι άνδρες προσελκύονται από ένα καθαρό και φωτεινό πρόσωπο.
7. Τι είναι ψεύτικο πάνω στη γυναίκα Ψεύτικες βλεφαρίδες, νύχια, εξτένσιονς κ.α. “φωνάζουν” ότι αυτό που βλέπουν δεν είναι αυτό που ισχύει στ’ αλήθεια. Προτιμούν μία όψη πιο αυθεντική που δεν θα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις. Μήπως ήρθε η ώρα να αποχωριστείς την αγαπημένη σου τρέσα;
8. Τα μάτια Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και οι άνδρες τα κοιτούν περισσότερο από άλλα μέρη του σώματος. Από εκεί μπορούν να αντλήσουν πολλές πληροφορίες για τη γυναίκα που θα τους κάνουν να θέλουν να τη γνωρίσουν καλύτερα.
apospasma.gr
Πηγή:Yahoo OMG

Επαναλειτουργία των αγροτικών ιατρείων στις απομακρυσμένες, άγονες και νησιωτικές περιοχές

Την άμεση επαναλειτουργία όλων των αγροτικών ιατρείων και στις πιο απομακρυσμένες, άγονες και νησιωτικές περιοχές της χώρας, επιδιώκει το υπουργείο Υγείας, καθιστώντας -με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή- και πάλι υποχρεωτική την Υπηρεσία Υπαίθρου για όλους τους ιατρούς, «προκειμένου να εξασφαλίσουν τίτλο ιατρικής ειδικότητας», τόνισε σε συνέντευξή που παραχώρησε σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας.

Όπως επεσήμανε στη συνέντευξή του ο κ. Μπέζας, με βάση την τροπολογία δεν θα μπορεί να χορηγηθεί τίτλος ιατρικής ειδικότητας ούτε να προσληφθεί ιατρός στο ΕΣΥ, αν δεν προσκομιστεί έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο ιατρός έχει εκπληρώσει την Υπηρεσία Υπαίθρου. Επίσης μια επιπλέον υποχρέωση είναι ότι δεν θα μπορεί ιατρός να κάνει συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, αν δεν έχει ολοκληρώσει την Υπηρεσία Υπαίθρου.

Σύμφωνη γνώμη για συμπληρωματικά έργα του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης σε Τ.Δ. του Δήμου Πωγωνίου

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου «Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Δ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριάχοβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 624.000 ευρώ και φορέας υλοποίησής του είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Εκπροσώπηση κυβέρνησης στις Π.Ε. της Ηπείρου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν:
-         στα Ιωάννινα, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας
-         στην Ηγουμενίτσα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Αθανάσιος Μπούσιος
-         στην Πρέβεζα, ο Ειδικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γεώργιος Αμοργιανιώτης
-         στην Άρτα, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασιλική Ευταξά.

 

Επισημάνσεις και προτάσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν τις καλλιεργήσιμες και βοσκήσιμες εκτάσεις

Επισημάνσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις επί του Σχεδίου Νόμου για τα «Δασικά Οικοσυστήματα», διαβίβασε με έγγραφό του στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Όπως αναφέρεται στο εκτενές και αναλυτικό έγγραφο του Περιφερειάρχη, το πλέον σημαντικό ζήτημα που ανακύπτει σε σχέση με τις διατάξεις του Δασικού κώδικα, με μεγαλύτερη ένταση στην εδαφική περιφέρεια της Ηπείρου, που υπάγεται στις λεγόμενες «Νέες χώρες», αφορά τις ορεινές – κυρίως-  εκτάσεις που στο παρελθόν καλλιεργούνταν και ήταν ιδιόκτητα κτήματα.

Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση ανήλικης και εγκατάλειψη στα Ιωάννινα

Χθες (21.10.2013)  και ώρα 15.45, στην οδό Σουλίου στα Ιωάννινα,  αγνώστων στοιχείων όχημα, παρέσυρε ποδήλατο το οποίο οδηγούσε 16χρονο κορίτσι και εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου δυστυχήματος.
Η 16χρονη τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο  νοσοκομείο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό του οχήματος και τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος.
Παρακαλείται όποιος γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει την ανακάλυψη του αγνώστου οδηγού του  αυτοκινήτου, να επικοινωνήσει με το 100 ή με το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων στo τηλέφωνo  2651065994.

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου, διοργανώνει εκδήλωση για το 'Έπος του 40, την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, ώρα 18.30' στην πλατεία ''Γαρδένια'' του Ζωγράφου



Ημερήσια διάταξη Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τετάρτη  23-10-2013 και ώρα 9.30 π.μ. συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  με 48 θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων είναι και τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 14-10-2013 συνεδριάσεως.
1.       Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Γ’ τρίμηνο έτους 2013 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2.       Συγκρότηση και ορισμός των μελών της τριμελούς «Επιτροπής Διενέργειας Ανταγωνιστικού Διαλόγου Β’ Φάση – Στάδιο Ι» και ενέργειας όλων των επιμέρους διαδικαστικών πράξεων της Φάσης Β.Ι, για την Επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».
3.       Έγκριση χορήγησης  παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Διευθέτηση όμβριων 9ης Ε.Ο. εντός της Τ.Κ. Κοπάνης», αναδόχου Κωνσταντίνου Κούγκουλη, μέχρι την 31-12-2013.
4.       Έγκριση χορήγησης  παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση ζημιών στην επαρχιακή οδό Πράμαντα - Χριστοί – Κηπίνα», αναδόχου εταιρείας «R.V.R.Κατασκευαστική Ε.Π.Ε. Τεχνική Εταιρεία», μέχρι την 31-12-2013.
5.       Έγκριση διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση υδραύλακα περιοχής Πολιτσών Χρυσοβίτσας (Προμήθεια σωλήνων)», προϋπολογισμού 25.000,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής του διαγωνισμού.
6.       Έγκριση απευθείας ανάθεσης εκτέλεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια ομαλού εκκινητή και γενικού διακόπτη ισχύος στο αντλιοστάσιο Κατσικά», προϋπολογισμού 3.690,00 €  με ΦΠΑ.

Διαβούλευση από την Περιφέρεια Ηπείρου για το έργο «Green Mountain»

Η Περιφέρεια Ηπείρου, ως εταίρος του έργου με τίτλο  A Sustainable Development Model for Green Mountain Areas” και ακρώνυμο “GREEN MOUNTAIN” διοργανώνει την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013 ανοιχτή συνάντηση-διαβούλευση που αφορά στη γνωστοποίηση του έργου και τη διεξαγωγή συζήτησης για την στοχοποίηση του έργου στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Ν. Ζέρβα 28-30 Στοά Σάρκα, 2ος όροφος, Ιωάννινα).
Κύριος στόχος του έργου GREEN MOUNTAIN είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων των ορεινών περιοχών, με σκοπό τον περιορισμό της υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος, τη μείωση της βιοποικιλότητας και την εξασφάλιση της κατάλληλης προστασίας αυτών των περιοχών. Επίσης, προωθεί την εκμετάλλευση των διαθέσιμων φυσικών πόρων στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου Μοντέλου Βιώσιμης Ανάπτυξης και Διαχείρισης, το οποίο αφενός θα προωθεί δραστηριότητες βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και αφετέρου θα καταδεικνύει κοινές προτεραιότητες και στρατηγικές για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των περιοχών που θα μπορεί να μεταφραστεί σε συντονισμένα σχέδια διαχείρισης.

"Ταινίες ενάντια στο Φασισμό"

H ΕΛΜΕ Ιωαννίνων διοργανώνει κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο
"Ταινίες ενάντια στο Φασισμό
Οι προβολές θα γίνουν στο θέατρο Πολυθέαμα.               
Πέμπτη 24/10
Αμήν , σε σκηνοθεσία Κώστα Γαβρά.
Το θέμα της ταινίας είναι το  ολοκαύτωμα και οι θηριωδίες των ναζί στον Β΄
Παγκόσμιο πόλεμο.
Θα προηγηθεί εισήγηση-συζήτηση απο τον λέκτορα Ευρωπαϊκής Ιστορίας του       
Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Λάμπρο Φλιτούρη με θέμα “Ο φασισμός χθες και                      
σήμερα, απο την Ευρώπη του μεσοπολέμου στην Ευρώπη της κρίσης”
Ώρα έναρξης: 19.30
Παρασκευή 1/11
This is England, σε σκηνοθεσία Σέιν Μίντοουζ.
Μέσα στην κοινωνική πραγματικότητα της επι Θάτσερ Αγγλίας κι ενώ ο πόλεμος
στα Falkland μαίνεται, ένα παιδί αντιμετωπίζει την απόρριψη των συνομηλίκων του αλλά γίνεται δεκτό σε μια συμμορία  skinhead.
Ώρα προβολής: 20.00
Τετάρτη 6/11
Το κύμα, σε σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ
Ένα πείραμα σε ένα σχολείο της Γερμανίας ξεκινά με τις καλύτερες των προθέσεων
αλλά εξελίσσεται σε κάτι άγριο και βίαιο.       
 Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον καθηγητή ψυχικής υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Βασίλη Κούτρα.                                                          
Ώρα προβολής: 19.30

 

 

 

Με την διαδικασία της παραδοσιακής απόσταξης του τσίπουρου, αλλά και ένα γνήσιο Ηπειρώτικο πανηγύρι και φέτος ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, τήρησε την παράδοση της «γιορτής τσίπουρου» που διοργανώνει ανελλιπώς, τα τελευταία τριάντα χρόνια

Με την παραδοσιακή μυσταγωγία, αναβίωσε και φέτος η διαδικασία απόσταξης τσίπουρου στο Ζεφύρι Αττικής, από τον τοπικό Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, ''τηρώντας μια συνέχεια 30 και πλέον χρόνων'', όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ακάματος και χαλκέντερος Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μαλάμος.
Η αναβίωση της γιορτής του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Ζεφυρίου. Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του
Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα δημότες, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.

Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού ηπειρώτικου αλκοολούχου ποτού, συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των γεωργών και των ποιμένων της Ηπείρου, που διαβιώνουν στην ύπαιθρο, κάτω από δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Η σημασία του υπήρξε σημαντική και στην κοινωνική ζωή, καθώς αποτέλεσε το αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε κοινωνικής εκδήλωσης. Τα δε γλέντια που γινόταν στην Ήπειρο τις περασμένες εποχές, επ’ ευκαιρία της παρασκευής του τσίπουρου, ήταν τρικούβερτα, διαρκούσαν για πολλές μέρες, καθ’ όλη την περίοδο απόσταξης
που άρχιζε αρχές Οκτωβρίου και στις ορεινές περιοχές ολοκληρωνόταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Στις μέρες μας, το τσίπουρο παρά τον σκληρό ανταγωνισμό των ποτών από το εξωτερικό, παραμένει σταθερή αξία, εξαιτίας του φυσικού τρόπου παρασκευής του, που το απαλλάσσει από τις ανθυγιεινές προσμίξεις. Χάρη στην προσήλωσή των Ηπειρωτών στην παράδοση του τόπου τους, αποτελεί σήμερα, απαραίτητο συνοδευτικό των ορεκτικών στο τραπέζι.

Αθλητικός εξοπλισμός σε Δημοτικά Σχολεία των Ιωαννίνων

Η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών και ο Πρόεδρός της Βασίλης Τσαμπαλάς, κατόπιν αποδοχής σχετικού αιτήματος εταιρείας αθλητικών ειδών για την προσφορά αθλητικού εξοπλισμού προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σχολείων, προγραμματίζουν και υλοποιούν μία σειρά σχετικών εκδηλώσεων.
Οι πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας που αφορά στα δημοτικά σχολεία ακριτικών περιοχών κι εντάσσονται στον άξονα του σχεδιασμού κοινωνικής δράσης με τίτλο «Φτάνουμε στα Άκρα».
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής Γιαννιώτες αθλητές, Βαλκανιονίκες, πρωταθλητές Ελλάδος επισκέφθηκαν το τελευταίο τετραήμερο Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών προκειμένου να τα εφοδιάσουν με αθλητικό εξοπλισμό απαραίτητο για τις αθλοπαιδιές τους.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους αθλητές και να δεχθούν συμβουλές κι οδηγίες σχετικά με τα υγιή πρότυπα άθλησης και διατροφής.
Στόχος της δράσης αυτής είναι να εμφυσήσει τις αξίες του αθλητισμού στους μικρούς μαθητές και να δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να έχουν πρόσβαση σε ένα σύνολο σχετικών δραστηριοτήτων.

 

 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΟΠΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ


Ρόφημα για δυνατό ανοσοποιητικό

 

Η βασική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η άμυνα του οργανισμού απέναντι σε εξωγενείς παθογόνους παράγοντες. Τα βότανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως με σκοπό την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. 
Αυτήν την περίοδο που πολλά άτομα γύρω μας υποφέρουν από κρυολογήματα και ιώσεις κυρίως του αναπνευστικού, σας προτείνουμε το παρακάτω αφέψημα για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας (Φυσικά θα πρέπει να τρώτε υγιεινά φαγητά, άφθονα φρούτα και λαχανικά, αλκοόλ με μέτρο, να περπατάτε καθημερινά και να κόψετε το κάπνισμα).
Σε ίσες ποσότητες κάνετε ένα μίγμα από:
Εχινάκεια
Μέντα
Σαμπούκο 
Φασκόμηλο
Μόλις αγοράσετε τα βότανα, περάστε τα λίγο από το μπλέντερ για να κονιοποιηθούν και αποθηκεύστε όλα μαζί (μίγμα) σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Τρόπος παρασκευής: Σε μία κατσαρόλα ή μπρίκι προσθέστε νερό και μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μίγμα βοτάνων (για κάθε ένα φλιτζάνι νερό). Περιμένετε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Μόλις βράσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 10-15’. Σουρώνετε καλά και είναι έτοιμο.
Δοσολογία: 2-3 φλιτζάνια/ ημέρα.
Προσοχή το συγκεκριμένο ρόφημα μπορεί να καταναλωθεί μόνο από άτομα που δεν αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει πρώτα να απευθυνθούν σε ειδικό. Γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή άτομα με αυτοάνοσο νόσημα δεν μπορούν να το καταναλώσουν.

Πηγή:Yahoo OMG

Αρχή φόρμ

 

 

Πύλη για το Διάστημα η Καλαμάτα

Η Καλαμάτα, λόγω γεωφυσικής θέσης, είναι η καλύτερη πύλη για το Διάστημα παγκοσμίως, για εκτοξεύσεις πυραύλων περιήγησης στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους!                                                                         Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Η Ελλάδα αν εκμεταλλευόταν το γεγονός αυτό, θα γινόταν το παγκόσμιο κέντρο για διαστημικό τουρισμό, κερδίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά και έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.
Η συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη έγινε από τον Έλληνα Διευθυντή και Καθηγητή του Κέντρου Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο πανεπιστήμιο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας και ερευνητή στο Κέντρο Ames της NASA, κ. Περικλή Παπαδόπουλο, στο συνέδριο «Μία περιφέρεια, ένας πλανήτης», που έγινε προχθές στην Καλαμάτα, οργανωμένο από το δίκτυο ellines.com του εξαιρετικού συναδέλφου Χρήστου Μπάρλα.
Έντονη συγκίνηση προκάλεσε στο ακροατήριο ο καθηγητής κ. Π. Παπαδόπουλος, όταν παρουσίασε την ομάδα του από νέους Έλληνες επιστήμονες, που εργάζονται στην Ελλάδα αφιλοκερδώς και έχουν δημιουργήσει τον πρώτο ελληνικό δορυφόρο Λ-sat. Στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος, που είχε τίτλο «Ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα της Αεροδιαστημικής στην Ελλάδα», είπε τα εξής:
«Η Καλαμάτα λόγω της θέσης της στον παγκόσμιο χάρτη έχει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα για να δημιουργήσουμε εδώ, στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη βάση εκτόξευσης επανδρωμένων πυραύλων στο Διάστημα για τουριστικούς λόγους. Ο διαστημικός τουρισμός αυξάνεται αλματωδώς και ήδη λόγω της αδιαφορίας της Ελλάδας, άλλα κράτη με μικρότερα πλεονεκτήματα από την Καλαμάτα, όπως το Άμπου Ντάμπι, η Ισπανία και η Νορβηγία, δημιουργούν ήδη τέτοιες βάσεις εκτόξευσης για τον διαστημικό τουρισμό, αναμένοντας τεράστια έσοδα».
Να σημειωθεί ότι κ. καθηγητής Περικλής Παπαδόπουλος, που γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1963, συμμετείχε για περισσότερο από 10 χρόνια στο πρόγραμμα προσεδάφισης του διαστημικού οχήματος Curiosity στον πλανήτη Άρη και έχει τιμηθεί με ειδικό βραβείο από τη NASA για τις διαστημικές του έρευνες.
Πηγή:newsbomb.gr