Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Επικοινωνία του Περιφερειάρχη με ΟΠΕΚΕΠΕ για τις εκκρεμότητες καταβολής εξισωτικών αποζημιώσεων


Σταδιακή λύση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τους βοσκότοπους και τις εξισωτικές αποζημιώσεις που διεκδικούν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, προωθεί η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σήμερα -  και σε συνέχεια προηγούμενης επαφής που είχε γίνει την 11η Οκτωβρίου 2013 - ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης είχε επικοινωνία με την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δήμητρα Χαλικιά, προκειμένου να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες επίλυσης του ζητήματος.

Ο ΑΓΣΙ ανακοίνωσε τη χορηγική του συνεργασία

Η ομάδα μπάσκετ του ΑΓΣΙ ανακοινώνει την χορηγική συνεργασία, για τη φετινή χρονιά, με το γνωστό καφέ της πόλης των Ιωαννίνων PAROLE coffee & lunch, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Μελανίδη, πίσω από το μέγαρο της Περιφέρειας Ηπείρου.
Το PAROLE coffee & lunch συμπληρώνει φέτος 3 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο του καφέ και της εστίασης στα Γιάννενα, αποτελώντας σημείο αναφοράς για την πόλη. Έχοντας ως κύριο στόχο του την παροχή άριστης ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες υποδέχεται καθημερινά τους Γιαννιώτες σ’ ένα χώρο ευχάριστο και λειτουργικό. Η φετινή του επέτειος συμπίπτει με την παρουσία του στο χορηγικό πρόγραμμα του ΑΓΣΙ, του οποίου αποτελεί έναν εκ των βασικών υποστηρικτών.

Απογραφή των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και σε περιφερειακά αγροτικά κτηνιατρεία

Σε εξέλιξη είναι η ηλεκτρονική απογραφή των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου.
Προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι κτηνοτρόφοι των απομακρυσμένων περιοχών,  η Περιφέρεια, καθόρισε και οργάνωσε τη διενέργεια απογραφής, εκτός των Τμημάτων Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και σε  λειτουργούντα περιφερειακά αγροτικά κτηνιατρεία.
Συγκεκριμένα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, απογραφή θα γίνεται στα Αγροτικά Κτηνιατρεία Μετσόβου, Κόνιτσας και Παρακαλάμου.

Σύμφωνη γνώμη Ε.Δ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου για έργα πράξεις στους Δήμους Αρταίων - Νικολάου Σκουφά και ΤΕΙ


Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης των έργων:
Ø «Βελτίωση δημοτικής οδού από Επαρχιακή οδό Άρτας – Ροδαυγής (Σκαμνιά) έως γέφυρα π. Αράχθου (ΔΕΗ) δυτικά Βλαχέρνας στο Δήμο Αρταίων», προϋπολογισμού 1.910.000 ευρώ (Φορέας υλοποίησης: Δήμος Αρταίων).
Ø «Προμήθεια κάδων απορριμμάτων», προϋπολογισμού 162.975 ευρώ – υπό προϋποθέσεις (Φορέας υλοποίησης: Δήμος Νικολάου Σκουφά)

Ενημερωτική εκδήλωση ΟΠΕΚΕΠΕ – Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων για μητρώο- έκτακτα περιστατικά

Ενημερωτική εκδήλωση, που απευθύνεται στους κατόχους κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων,  οργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ. μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Στοά Σάρκα-2ος όροφος – Ιωάννινα) το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
Ø Ενημέρωση κτηνοτρόφων – τήρηση μητρώου κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης
Ø Ανωτέρα βία και έκτακτες περιστάσεις- φυσικά περιστατικά

 

Σ΄την Αρτα στνελήφθησαν δύο νεαροί για κλοπή σε φροντηστήριο

Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 31 και 23 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κλοπή από φροντιστήριο στην Άρτα.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες κατηγορούνται ότι το απόγευμα της 04-11-2013 αφαίρεσαν από το γραφείο φροντιστηρίου στην πόλη της Άρτας, ιδιοκτησίας 38χρονης ημεδαπής, μία τσάντα, δύο πορτοφόλια που περιείχαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, κλειδιά και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Συνελήφθη 53χρονος στην Άρτα γιακατοχή όπλων

Την 5-11-2013/14.30 στη Γραμμενίτσα Άρτας, συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνες που έγιναν στην οικία του και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, (1) περίστροφο, (3) πιστόλια ρίψης φωτοβολίδων, (2) κυνηγητικά όπλα, (2) αεροβόλα τυφέκια, (314) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, (12) μαχαίρια, (1) αστυνομική ράβδος και (2) ξύλινα ρόπαλα.

Συνελήφθη Αλβανός για κλοπή αυτοκινήτου

Την 5-10-2013/10.00 στο Ράγιο Θεσπρωτίας, συνελήφθη αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 64χρονου ημεδαπού, ενώ σε βάρος του έχει  επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα.

Συνελήφθησαν δύο Σύριοι για πλαστές ταυτότητες

Την 4-11-2013/19.00 στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι κατείχαν και υπέδειξαν πλαστές ταυτότητες Δανίας, καθώς και πλαστές άδειες οδήγησης, με σκοπό να μεταβούν στην Ιταλία. Τα εν λόγω έγγραφα είχαν προμηθευτεί από την Κωνσταντινούπολη Τουρκίας, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.000 €, έκαστος.

Ηπειρώτικο γλέντι από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Μεσογαίας(Κορωπίου), την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, ώρα 13.00' στο Κίτσι Κορωπίου

 Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Μεσογαίας(Κορωπίου), την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, ώρα 13.00΄, διοργανώνει Ηπειρώτικο  παραδοσιακό γλέντι, στο κτήμα Villa mia, στην οδό Βουρβατσίου 11, στο Κίτσι Κορωπίου.
Την μουσική μας ευόδωση έχει αναλάβει η Ηπειρώτικη κομπανία του εξαίρετου  χρυσοδάκτυλο κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον καλλίπυγο, καλλίφωνο, αρχέγονο και βυζαντινό Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο και τον χαρισματικό Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και νησιώτη μουσική με τους, Ιωάννα Λεγάκη και  Νεκτάριο  Γκαγκόση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.


Ποδηλατοδράσεις… Κι άλλες εκδηλώσεις το Σάββατο στα Γιάννενα

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου ξεκινά την πλήρη λειτουργία του, το αυτοματοποιημένο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων του Δήμου Ιωαννιτών που θα υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ του ΟΤΕ και της COSMOTE. 
Η επίδειξη του συστήματος θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Μαβίλη από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππο Φίλιο.
Κατά την έναρξη του συστήματος θα πραγματοποιηθούν από τις ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΑΣΕΙΣ παράλληλες εκδηλώσεις σωματομέτρησης για προσδιορισμό της κατάλληλης θέσης στο ποδήλατο, δημιουργική απασχόληση καθώς και ποδηλατοβόλτες κάθε 30 λεπτά με τα ποδήλατα του συστήματος.
Οι σταθμοί ενοικίασης βρίσκονται στα σημεία :
        Λίμνη
        Ρολόϊ