Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!! Διαβάστε και κλάψτε‏...

Ο Νίκος Βαφειάδης που συχνά πυκνά διαβάζαμε τα άρθρα του στην "Καθημερινή" και στο "Κ" απολύθηκε πριν από δυόμισι χρόνια περίπου, λόγω του παρακάτω άρθρου-έρευνα για τα τα 300 λαμόγια που μας κοροϊδεύουν και ψηφίζουν αυξήσεις και ασυλία για τον...
εαυτό τους και περικοπές για μας!!!!
Αν νομίζεις ότι διαβάζοντας εφημερίδες στην Ελλάδα είσαι πληροφορημένος, μάλλον είσαι γελασμένος!!!!
Και οι... διάδρομοι έχουν προνόμια
«Η Βουλή είναι ο κορυφαίος δημοκρατικός θεσμός, μέσω του οποίου αντιπροσωπεύεται ο λαός δια των βουλευτών» (Από την ιστοσελίδα της Βουλής, που κόστισε . 1,1 εκατ. Ευρώ).
Πρωτοπήγα στη Βουλή, στις 4 Μαΐου, μία μέρα πριν από την ψήφιση του μνημονίου. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο, βουλευτές, υπάλληλοι και αστυνομικοί ανησυχούσαν μήπως οι διαδηλωτές έσπαγαν τον κλοιό και εισέρχονταν στο κτίριο. Την επόμενη μέρα, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, οι πόρτες κλειδαμπαρώθηκαν και οι επίδοξοι εισβολείς απωθήθηκαν με χημικά αέρια. Στη συνέχεια συνεργεία του δήμου ήρθαν και κλάδεψαν τις μουριές στη Βασιλίσσης Σοφίας. «Διαταγή από τον φρούραρχο, για λόγους ασφαλείας», με ενημέρωσαν όταν ρώτησα. Ήδη όμως από τις αρχές του καλοκαιριού, το κλίμα είχε αλλάξει αισθητά και η ηρεμία είχε επανέλθει.

Ένα πείραμα για να καταλάβετε πόσο επιβλαβή είναι τα κινητά...

Η πρώτη θερμική φωτογραφία δείχνει το κεφάλι χωρίς χρήση κινητού.
Η δεύτερη φωτογραφία δείχνει το κεφάλι μετά από 15 λεπτά ομιλίας...τα κίτρινα και κόκκινα σημεία εντοπίζουν θερμική ενέργεια ζέστη που είναι επιζήμια για την υγεία μας...
Ψηνόμαστε ζωντανοί με λίγα λόγια..και ο εγκέφαλος..και κύτταρα.

ΕΣΗΕΑ: Να εκκενωθεί το Ραδιομέγαρο από τα ΜΑΤ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση...
“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αξιώνει να εκκενωθεί αμέσως το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που, υλοποιώντας την κυβερνητική παρανομία, από τα ξημερώματα της Πέμπτης το έχουν καταλάβει, εκδιώκοντας τους εργαζόμενους, χτυπώντας και προπηλακίζοντας συναδέλφους, μέλη της διοίκησης των Ενώσεων του Τύπου και της Ομοσπονδίας, ακόμη και μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Το ζήτημα, που έχει προκληθεί από τις αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης, θέτει η ΕΣΗΕΑ με έντονο διάβημα και αναφορά προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κινήσεις τις οποίες ομόφωνα αποφάσισε το Δ.Σ. της Ένωσης.

Αποφάσεις για ΧΑΔΑ Δουρούτης και αποχετευτικό στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΙ

Δύο σημαντικές αποφάσεις που απαντούν σε χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής, έλαβε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ.
Με την πρώτη απόφαση κλείνουν όλες οι εκκρεμότητες στο έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Δουρούτης, το οποίο πλέον μπορεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και με τη δεύτερη συμπληρώνεται με έργο αποχετευτικού δικτύου στην παραλίμνια ζώνη.

Σε ηλικιωμένο ζευγάρι, στην Πρέβεζα τους δίνουν λυόμενο 25τ.μ. αλλά… αν το χρειαστούν θα το πάρουν πίσω!

Η περιπέτεια αλλά και η αβεβαιότητα συνεχίζεται για το ηλικιωμένο ζευγάρι στην Κρυοπηγή της Πρέβεζας.
Με τις θεομηνίες του περασμένου Φεβρουαρίου το σπίτι του ζευγαριού υπέστη μεγάλες ζημιές που το έβγαλαν ακατάλληλο για κατοικία.
Από τότε φιλοξενούνταν σε συγγενικά πρόσωπα και μετά από μήνες, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκε ένα κομμάτι γης που τους παραχωρήθηκε προκειμένου να φτιάξουν εκεί το νέο τους σπίτι.
Και έρχεται το ελληνικό κράτος και εξασφαλίζει προσωρινή κατοικία στέλνοντας λυόμενο, 25τ.μ. στο ηλικιωμένο ζευγάρι.
Με ποια προϋπόθεση όμως; Εάν το χρειαστεί θα το πάρει πίσω…!!! Ενώ η παραχώρηση δεν θα είναι για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών.
Αυτό κι αν είναι κράτος πρόνοιας!!!!
Πηγή:pamepreveza.gr

Ζούμε την πολιτική σχιζοφρένεια

                                                                                                             του Στέλιου Συρμόγλου
Η εξουσία από μόνη της είναι ήδη διαστροφή. Ένας συντηρητικός ή και πουριτανός, ένας μειονεκτικός και συμπλεγματικός, ένας ψυχονευρωτικός και ψευδομανής στην εξουσία, ανεξάρτητα αν νομίζει ότι...είναι φιλελεύθερος, σοσιαλιστής, αριστερός ή ακόμη και επαναστάτης, αν είναι θεοφοβούμενος, άθεος, αμνός του Θεού ή δαίμονας της ασφάλτου, είναι η διαστροφή της διαστροφής!
Όπως μπορεί να έχει κανείς τη γνώμη ότι η εθνοπροδοσία (η συνεργασία δηλαδή με ξένες δυνάμεις ή με τον κατακτητή παλαιότερα) και η προδοσία της δημοκρατίας ( η συνεργασία με φρενοβλαβείς εγχώριους τυράννους με γύψινη λογική), είναι τα μόνο εγκλήματα. Όμως, η εμπειρία των ιστορικών συντάσσεται με την άποψη του Δάντη, σύμφωνα με την οποία όλων των ειδών οι προδότες βρίσκονται στον ένατο, στον έσχατο, κύκλο της κόλασης, στην κατάψυξη!..

Συζήτηση για τη " ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ" στα Ιωάννινα

 
                                                         ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου -Δ. Μακεδονίας και την Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνουν συζήτηση με θέμα:
                                   ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου
(Ναπ. Ζέρβα 28-30, 2ος όρ. εντός στοάς Σάρκα)
Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 και ώρα έναρξης 7:00 μ.μ..
Ιωάννης Μιχελακάκης                                                         Γεώργιος Ι. Σούρλας
Υπουργός Εσωτερικών                                                Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας
                                                                                        & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
                                                             ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
7.00  Έναρξη
Χαιρετισμοί
Άγγελος Συρίγος , Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής
Γεώργιος Σούρλας , Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και
Ανθρωπίνων Διακιωμάτων
Βασιλική Ευταξά, Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας
ΑλέξανδροςΚαχριμάνης, Περιφερειάρχης Ιωαννίνων
Ομιλίες (Διάρκεια ομιλίας κάθε εισηγητή 10΄)
Ιωάννης Παπαλέξης, Δήμαρχος Αρταίων- Πρόεδρος ΠΕΔ Ηπείρου
Γεώργιος Κάτσινος, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Φίλιππος Φίλιος, Δήμαρχος Ιωαννίνων
Χρήστος Μπαΐλης, Δήμαρχος Πρέβεζας
Συζήτηση

 

 

 


 

Συνελήφθηκε νεαρό ζευγάρι για κλοπές αντικειμένων από γραφείο και εμπορική επιχείρηση στην πόλη της Πρέβεζας

                  
                                                  Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων
Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας δύο υποθέσεις διαρρήξεων με στόχο γραφείο και εμπορικό κατάστημα  στην πόλη της Πρέβεζας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών (ενός άνδρα και μίας γυναίκας), ηλικίας 31 και 28 ετών, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και σύσταση συμμορίας.
Από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ταυτοποιήθηκε η συστηματική διάπραξη διαρρήξεων από τον 31χρονο και την 28χρονη, οι οποίοι δρώντας από κοινού πραγματοποίησαν κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα διαρρήξεις.

Πέθανε ο αθλητικός συντάκτης Iωαννίνων, Βαγγέλης Λέκκος




Ήταν ο "Πατριάρχης" του αθλητικού ρεπορτάζ στα Γιάννινα που υπηρέτησε με συνέπεια, εντιμότητα, δικαιοσύνη, ευθυκρισία και με αγάπη στον ΠΑΣ και στον αθλητισμό
Σε ηλικία 62 ετών έφυγε σήμερα από την ζωή μετά από μάχη με την επάρατη ασθένεια ο δημοσιογράφος- αθλητικός συντάκτης Βαγγέλης Λέκκος. Ο εκλιπών που έδωσε τους τελευταίους μήνες άνιση μάχη για την ζωή του εργάστηκε επί σειρά ετών στο αθλητικό ρεπορτάζ των εφημερίδων «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ», «ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ» ενώ υπήρξε ανταποκριτής και εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης στην ηπειρωτική πρωτεύουσα.
Ήταν ο "Πατριάρχης" του αθλητικού ρεπορτάζ στα Γιάννινα που υπηρέτησε με συνέπεια, εντιμότητα, δικαιοσύνη, ευθυκρισία και με αγάπη στον ΠΑΣ και στον αθλητισμό. Που παρά το δυνατό χτύπημα της μοίρας, είχε το κουράγιο να γράφει, να σχολιάζει και να υπηρετεί αυτό που αγάπησε και έκανε σημαία σε όλη του τη ζωή, το αθλητικό ρεπορτάζ.

Έλληνας δημιούργησε μανδύα αορατότητας



  «ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ» ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  Ένα νέου τύπου λεπτό ηλεκτρομαγνητικό μανδύα, που είναι σε θέση να προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε να «εξαφανίσει» διαφορετικά είδη και μεγέθη αντικειμένων, κατ' αρχήν στο πεδίο των ραδιοκυμάτων, δημιούργησε, ο διακεκριμένος Έλληνας ερευνητής της διασποράς, καθηγητής Γιώργος Ελευθεριάδης, του πανεπιστημίου του Τορόντο.

Η ερευνητική ομάδα του Ελευθεριάδη, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Physical Review X» της Αμερικανικής Φυσικής Εταιρίας, χρησιμοποιεί μια νέα μέθοδο αορατότητας. Συγκεκριμένα, περιβάλλει ένα αντικείμενο με μικρές κεραίες, οι οποίες από κοινού εκπέμπουν ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, το οποίο εξουδετερώνει τα κύματα που ανακλώνται από το αντικείμενο, κάνοντάς το έτσι αόρατο.

Ζ. Μακρυπούλια: Μαθαίνει να ανοίγει φύλλο στα Ιωάννινα! Αποκλειστικές φωτογραφίες



Ένα αξέχαστο ταξίδι έκανε το καλοκαίρι η Ζέτα Μακρυπούλια στην πανέμορφη ηπειρωτική πόλη! Η ηθοποιός και παρουσιάστρια βρέθηκε στα Ιωάννινα για τις ανάγκες της φωτογράφισης της νέας κολεξιόν της Rexavsky, Φθινόπωρο Χειμώνας 2013-2014. 
Μερικά από τα μέρη που έγινε η φωτογράφιση ήταν η λίμνη των Ιωαννίνων, το Αρχοντικό Τοσίτσα στο Μέτσοβο, η γέφυρα
Κόκκορη και το νησί της κυρά – Φροσύνης αλλά και στα Ζαγοροχώρια.

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της παραμονής της στο Μέτσοβο η Ζέτα έμαθε να ανοίγει φύλλο για πίτες! Με τη βοήθεια των γυναικών της περιοχής έμαθε όλα τα
μυστικά της ηπειρώτικης πίτας ενώ έψησε μαζί τους σε παραδοσιακό φούρνο.
Φυσικά, η πρωταγωνίστρια του “Sugar” δεν αρνήθηκε να ποζάρει για αναμνηστικές φωτογραφίες με τις ντόπιες κυρίες που φορούσαν παραδοσιακές στολές!