Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ρεμπέτικη βραδιά στα Πράμαντα


Ισραηλινός αξιωματούχος: σε 48ώρες η Ελληνική Αεροπορία θα γονατίσει την τούρκικη πολεμική μηχανή

Την ήττα της Τουρκίας στο πόλεμο της Συρίας παραδέχεται η Τούρκικη εφημερίδα ''Ζaman'' σε άρθρο της ''Lale Kemal'' που προειδοποιεί για μαζική εισροή  μεταναστών από τη Συρία στη Τουρκία αλλά το κίνδυνο από τις Ισλαμικές οπλισμένες ομάδες που νικήθηκαν παρά την σημαντική βοήθεια των Δυτικών και της Τουρκίας!
Στο άρθρο της η δημοσιογράφος(φώτο) που αναφέρει ως πηγές εκθέσεις του ΝΑΤΟ αλλά και Τουρκικές Στρατιωτικές πηγές που εκτίμησαν την κατάσταση για τον πόλεμο της Συρίας ,που ματώνει τη Χώρα εδώ και  2,5χρόνια!
Για πρώτη φορά αναφέρεται στην έκθεση για την αποκάλυψη οτι οι Σύριοι Ιπτάμενοι πραγματοποίησαν περί του τις 100 εξόδους ημερησίως και η Τούρκικη Πολεμική αεροπορία στέκεται σε αυτό!
Χωρίς να κατονομάζει την Ελλάδα η Τουρκάλα  κάνει λόγω  ότι  Τούρκοι Επιτελείς σύμφωνα με απόρρητη έκθεση των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών όπου  ανέφεραν ότι  στην πρόσφατη άσκηση ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ'', πολεμικά της Ελλάδος πραγματοποίησαν πάνω   από 800 στις πέντε ημέρες  της Ασκήσεως εξόδους των Ελληνικών Μαχητικών στο Αιγαίο, ενώ αναφέρουν ότι ασκήθηκε πάνω από 70.000 Στρατός και πάνω από 100 Πολεμικά πλοία χωρίς να υπάρχει κρίση στο Αιγαίο!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
                                                                                   twitter: @egerssi
Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, γνωστή ως Αγία Σοφία ή Αγιά-Σοφιά, γνωστός και ως Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας, ήταν από το 360 μέχρι το 1453 Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Πόλεως των Πόλεων, της Κωνσταντινούπολης. Όμως, στις 29 Μαΐου 1453 η κερκόπορτα άνοιξε και ο εχθρός ξεχύθηκε ως πεινασμένο θηρίο και άρχισε να καταστρέφει και να λεηλατεί. Όρμησε σε παλάτια και αρχοντικά, σε μοναστήρια και εκκλησιές. Σφάγιασε και  κακοποίησε άνδρες και γυναικόπαιδα. Αποκαθήλωσε κάθε σύμβολο της Χριστιανικής πίστεως μέχρι και τον Σταυρό που επί χίλια χρόνια δέσποζε στο ψηλότερο σημείο του κάστρου. Ο θόρυβος της πτώσης του Σταυρού αντήχησε παντού και έκανε όλη τη Δύση να ριγήσει. Μια Δύση που ποτέ δεν ανταποκρίθηκε  στην υποσχεθείσα βοήθεια προς την Βασιλεύουσα. Η κερκόπορτα άνοιξε και έκρινε την τύχη του κόσμου και την Ιστορία της Βασιλεύουσας. Αυτή η ημέρα ήταν μια αποφράδα ημέρα για την Ρωμιοσύνη. Η άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι πλέον, ένα ιστορικό γεγονός με κοσμοϊστορική σημασία. Είναι ίσως, από τις δραματικότερες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας. Είναι το τέλος μιας ιστορίας που οδήγησε την ανθρωπότητα μέσα σε λίγες στιγμές, από το φως στο σκοτάδι. Αμέσως μετά την άλωση ο σκλάβος δεν μπορεί να πιστέψει, ότι αυτός ο γίγαντας, ο πρωτοφανής στρατιώτης της ελευθερίας, σκοτώθηκε. Αλλ΄ όμως, δεν σκοτώθηκε, αλλά υπάρχει, λέει, μαρμαρωμένος και μια μέρα θα αναστηθεί.  

Συνάντηση Περιφερειάρχη με στελέχη – υποψηφίους της «ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ»

Για τη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς και για γενικότερα αναπτυξιακά ζητήματα, συζήτησαν σήμερα με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, οι υποψήφιοι της παράταξης «ΔΙΑΔΡΑΣΗ» που τους επισκέφτηκαν στην Περιφέρεια,   τους οποίους ενημέρωσαν για τις θέσεις τους ενόψει των εκλογών στο ΤΕΕ.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία, ζήτησε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις εκλογές, καθώς το ΤΕΕ πρέπει να αποτελεί ένα χρήσιμο επιστημονικό σύμβουλο και συνεργάτη,  στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάπτυξη της Ηπείρου.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΓΕΦΥΡΑ «ΔΕΣΠΩΣ» - ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΤΕΡΙ – ΠΑΡΓΑ

Μετά την παράδοση του κόμβου της Άρτας ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Υποδομών κ. Στράτος Σιμόπουλος, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε τη γέφυρα της «Δέσπως» επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, που ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης.
 Η παρουσία του Γ.Γ. στην περιοχή ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο δρόμο Καρτέρι – Πάργα. Το τελευταίο τμήμα του δρόμου, μήκους 2 χιλιομέτρων, δόθηκε επίσης σήμερα στην κυκλοφορία, παρουσία του Περιφερειάρχη, υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας και των περιφερειακών συμβούλων κ.κ. Αντιγόνης Φίλη και Δημητρίου Δημάκου.

 Με την ευκαιρία ο Περιφερειάρχης έθεσε εκ νέου στον Γ.Γ. τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου για την υλοποίηση νέων έργων στην περιοχή (όπως η επέκταση του οδικού άξονα από τη διακλάδωση της Πάργας μέχρι το Μεσοπόταμο, η κατασκευή κόμβου στη Λούτσα κ.ά). Αναφερόμενος σε αυτά, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, δήλωσε: «Υπάρχουν ώριμες μελέτες από την Περιφέρεια και θα εξετάσουμε τους τρόπους να χρηματοδοτηθούν τα έργα από το επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο».




ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΑΡΤΑΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ

Στην παράδοση του κόμβου Άρτας της Ιόνιας Οδού, που έγινε  από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, αλλά και στη χρησιμότητα που θα έχει για τη Βορειοδυτική Ελλάδα η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:
«Παραδίδεται σήμερα ο κόμβος της Άρτας επί της Ιόνιας Οδού. Είναι το δεύτερο τμήμα, που κατασκευάστηκε ως δημόσιο έργο στην Ιόνια Οδό (το πρώτο ήταν της παράκαμψης Αγρινίου). Άρα αυτά που ήταν δημοσίου χαρακτήρα, παραδόθηκαν και εμείς τώρα έχουμε την αγωνία, για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα για την υπόλοιπη Ιόνια.

Το απόλυτο φάρμακο για να γλυτώσετε από καρδιοπάθειες, καρκίνο και έλκος στομάχου

«Στα 35 χρόνια που ασκώ την ιατρική δεν έχω χάσει ούτε έναν ασθενή από καρδιακή προσβολή!… 
Αυτή είναι μια εκπληκτική δήλωση, αλλά ο Dr. John Christopher την κάνει με εμπιστοσύνη σε αυτό που λέει “Εάν ακόμη αναπνέουν τους δίνω ένα φλιτζάνι τσάι από cayenne (ένα κουταλάκι του γλυκού σε καυτό νερό), και μέσα σε λίγα λεπτά ξαναγυρίζουν στην ζωή !” Το cayenne είναι ένας από τους πιο ταχείς δραστικούς ενισχυτές για την καρδιά και αυτό διότι τροφοδοτεί την καρδιά άμεσα. Να πως δουλεύει: Το cayenne διατηρεί την καλή λειτουργία του …Ένας μπλοκαρισμένος “ποταμός της ζωής” οδηγεί σε στενώσεις που προκαλούν έλλειψη οξυγόνου, πράγμα το οποίο οδηγεί σε οργανική δυσλειτουργία, αρρώστιες και σε σοβαρές περιπτώσεις καρδιακή προσβολή. Το πιπέρι cayenne λειτουργεί σαν αποφρακτικό που διαπερνά τα μπλοκαρίσματα, προσφέροντας οξυγονωμένο αίμα στα άρρωστα όργανα πολύ γρηγορότερα από οποιοδήποτε φάρμακο ή βότανο. Αλλά αυτά δεν είναι μόνο αυτά, το cayenne έχει πολλά πλεονεκτήματα υγείας: Το cayenne λαμβανόμενο εσωτερικά σαν τσάι θα σταματήσει την αιμορραγία – ακόμη και σε μια σοβαρή πληγή ή τραύμα από σφαίρα – στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι να μετρήσετε ως το 10.

Απίστευτο πώς μία μάζα μαγνητικού στόκου καταπίνει εντελώς ένα κομμάτι μετάλλου

Ένα κομμάτι μαγνητικού στόκου καταπίνει ολοκληρωτικά έναν μαγνήτη σπανίων γαιών σε αργή κίνηση. Αυτό από μόνο του ίσως δεν λέει τίποτα, μέχρι να το δει κανείς να συμβαίνει...η πραγματική ακολουθία είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη σε διάρκεια από αυτό που δείχνει το βίντεο.
Ο στόκος δεν θα ησυχάσει μέχρι ο κύβος να βρεθεί ακριβώς στο κέντρο του...
Πηγή: Yahoo OMG


Αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, με θέμα, την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη του Ελληνισμού της Ελληνικής (Βορειοηπειρωτικής) μειονότητας

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου και από τα μέλη του  Δ.Σ που είναι και μέλη της Επιτροπής Β.Η Ελληνισμού της Π.Σ.Ε, Ηλέκτρα Κίκη , Μαρίνα Τζάκου και Νίκο Ζέκη , συμμετείχε στις 21/11/2013 , κατόπιν προσκλήσεως του αρμοδίου Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα , σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή και του έπαρχου Λειβαδιάς Β. Ηπείρου  Κου  Ηρώδη Νταλιάνη και εδώ ελλήνων γιατρών που έλκουν την καταγωγή από την Β. Ήπειρο για να συζητήσουν το θέμα της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του Ελληνισμού της Ελληνικής (Βορειοηπειρωτικής)  μειονότητας.

Ακυρώνεται η αυριανή ορειβασία του Ο.Σ.Ι.

Η αυριανή (24/11/13) ανάβαση του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων στον Κασιδιάρη Πωγωνίου, ακυρώνεται λόγω καιρού. Οι Αρχηγοί: Κ. Μανώλης, Α. Μπαρτζώκας.

Νίκη του ΑΓΣΙ επί της Παραμυθιάς με 34-75

Τη νίκη με 34-75 πήρε  ο ΑΓΣΙ απέναντι στην Παραμυθιά. Οι παίκτες του Παναγιώτη Κοντογιάννη ήταν από την αρχή στην θέση του «οδηγού» στο σκορ και παίζοντας ωραίο μπάσκετ κατάφεραν να πάρουν ένα πολύτιμο «ροζ» φύλλο, που διατηρεί την ομάδα μας στην κορυφή του Γ’ ομίλου της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ, όντας –μάλιστα- αήττητη.
Επόμενος αντίπαλος ο ΠΑΣ Γιάννινα, στο κλειστό της Λιμνοπούλας, την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.Δεκάλεπτα: 7-13, 9-20, 11-27,7-15ΑΓΣΙ (Κοντογιάννης): Πόθος 2, Πάτρας 4, Φυραρίδης, Κοντός 9, Μαυρογιάννης, Μάντζιος Δ. 10, Μάντζιος Π. 10, Μάκης 8, Τάσσης 8, Φίλιος 3 (1), Αυγερινός 15 (3), Πανταζής 6.

 

''Τα μάτια'' στο Δημοτικό Τραγούδι

 Τα μάτια σου τα όμορφα τα φρύδια σ’  τα γραμμένα
                    και τα σγουρά σου τα μαλλιά τα καλοχτενισμένα,
                   τα είδα και τα ζήλεψα και θέλω να τα πάρω
Μέσα στο κύλισμα του χρόνου οι γενιές των ανθρώπων περνούν σαν διαβατάρικα πουλιά και γράφουν με το φανέρωμά τους τη δοξασμένη ή άδοξη ιστορία τους, που μένει πάντα ριζωμένη στον τόπο τους.
Την αποθέτουν ως παρακαταθήκη στο τοπικό τους θησαυροφυλάκιο, όπου παραμένει ως υλικό πολύτιμων εμπειριών, σκέψεων και γνώσεων, για όσους περπατάνε πίσω τους.
Η ελληνική φυλή έζησε  πάνω σε τούτο το ακρωτήρι της γης που ονομάζεται Ελλάδα και μεγαλούργησε  στο μακροχρόνιο περπάτημά της.
Το τραγούδι συνόδευσε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του Έλληνα.
Τραγούδησε ο Έλληνας  την αγάπη για το χώμα που πατούσε.
Τραγουδώντας έδειχνε τις λαβωματιές του και ακόμη, όταν ήταν πεινασμένος ή λυπημένος ή διψασμένος, με το τραγούδι ξεθύμαινε και απάλυνε τους πόνους του και χάιδευε τους καημούς του. 
Αυτό έγινε και με τη γυναικεία ομορφιά.
Η γυναικεία ομορφιά κατέχει ιδιάζουσα θέση στην ιστορία του ελληνικού  πολιτισμού.  Η γυναίκα στο δημοτικό τραγούδι ως κόρη, νύφη, σύζυγος, αδελφή θαυμάστηκε και η ομορφιά της θεωρήθηκε κύρια αρετή .  
Αντικείμενα θαυμασμού στα δημοτικά τραγούδια, εκτός από τη συνολική εικόνα ομορφιάς που δίνει η κόρη είναι μεμονωμένα μέρη και σημεία του σώματος: κορμί, κεφάλι, μαλλιά, πρόσωπο, μάτια, χέρια κλπ.

"Ανάθεμα σε Πόλη". Ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Πρεβεζάνου λαουτιέρη και τραγουδιστή Μιχάλη Ζάμπα.

 Τον πρώτο του προσωπικό δίσκο κυκλοφορεί ο «δικός μας» Μιχάλης Ζάμπας, με τίτλο «Ανάθεμα σε Πόλη» και με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου ο Μιχάλης μίλησε στο Musicpaper.gr και τον Σωτήρη Μπέκα για τα πρώτα βήματά του στο χώρο της μουσικής, τις επιρροές του, τη συνεργασία με τη Δόμνα Σαμίου, αλλά και την πρώτη ολοκληρωμένη προσωπική του δουλειά. Εμείς να του ευχηθούμε να συνεχίσει με την ίδια όρεξη και δημιουργικότητα!
Ακολουθεί η συνέντευξη στο musicpaper.gr:
«Ο Μιχάλης Ζάμπας είναι τραγουδιστής και μουσικός, από τους πιο αξιόλογους της νέας γενιάς, με φωνή και προσωπικό ενδιαφέρον που καλύπτει ένα ευρύ ρεπερτόριο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Συνεργάτης της Δόμνας Σαμίου, στην τελευταία φάση
της δισκογραφίας της, αλλά και με τον εξαιρετικό κλαρινίστα, Θοδωρή Γεωργόπουλο, με τον οποίο από κοινού έχουν συστήσει την εταιρία Πολιτισμού «Ελλοπία», που έχει προβεί σε σημαντικές πρωτοβουλίες και εκδόσεις.
Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;
Η καταγωγή μου είναι από την Πρέβεζα κι έχω μεγαλώσει εκεί. Από μόνος μου, κάποια στιγμή ζήτησα από τον πατέρα μου να μάθω βιολί, στα οκτώ μου χρόνια. Ξεκίνησα με κλασικό βιολί στο Δημοτικό Ωδείο της Πρέβεζας, έκανα δύο χρόνια και κατόπιν μια Μεγάλη Πέμπτη στην εκκλησία, το μάτι μου έπεσε πάνω στους ψάλτες. Μόλις τελείωσε η Ακολουθία πλησίασα το Αναλόγιο και άρχισα να παρατηρώ τα βιβλία που είχαν κάτι. ακαταλαβίστικα γράμματα.

Οι ξηροί καρποί προστατεύουν και αδυνατίζουν

Οι άνθρωποι που τρώνε κάθε μέρα τουλάχιστον μια φούχτα ξηρούς καρπούς (περίπου 30 γραμμάρια), έχουν 20% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία κατά τα επόμενα 30 χρόνια. Παράλληλα, έχουν μικρότερο… βάρος, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου καρπούς, κάτι που ανατρέπει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως οι ξηροί καρποί παχαίνουν.
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα έρευνας πάνω στο ζήτημα από επιστήμονες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους οποίους οι άνθρωποι που τρώνε ξηρούς καρπούς, ζουν περισσότερο, κυρίως επειδή κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από καρκίνο ή καρδιά.
Οι ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Καρκίνου Dana-Farber, με επικεφαλής τον Τσαρλς Φουξ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 119.000 άνδρες και γυναίκες μεταξύ των ετών 1980 – 2010, όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειές τους.
Η έρευνα έδειξε ότι η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών σχετίζεται με μια μείωση 29% κατά μέσο όρο των θανάτων από καρδιοπάθεια και 11% των θανάτων από καρκίνο.

Ελληνοκύπριος ανακάλυψε τεστ για την ανδρική στειρότητα

 Γεννήθηκε το 1952 στη Λεμεσό και αποφοίτησε το 1976 από το Τμήμα Χημείας του πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου πήρε και το διδακτορικό του στην Αναλυτική Χημεία το 1979. Δίδαξε στο πανεπιστήμιο Αθηνών τις περιόδους 1978-1982 και 1984-1986.
Ένας ακόμα ελληνικής καταγωγής επιστήμονας της διασποράς, ο Ελληνοκύπριος καθηγητής βιοχημείας Ελευθέριος Διαμαντής του πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά, πραγματοποίησε μια σημαντική ανακάλυψη.
Συγκεκριμένα,… ανέπτυξε ένα μη επεμβατικό διαγνωστικό βιοχημικό τεστ, που μπορεί να προβλέψει αν ένας άνδρας χωρίς σπερματοζωάρια, ο οποίος δηλαδή πάσχει από αζωοσπερμία, θα καταφέρει να γίνει πατέρας μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Το τεστ μπορεί να απαλλάξει αρκετούς άνδρες από την ανάγκη επέμβασης, καθώς μέχρι σήμερα οι γιατροί καταφεύγουν σε χειρουργική επέμβαση για να εξακριβώσουν αν ένας άνδρας έχει βιώσιμο σπέρμα, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να εξαχθεί, ώστε να αξιοποιηθεί σε θεραπεία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (γονιμοποίηση του ωαρίου εξωσωματικά).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ελευθέριο Διαμαντή και με τη συμμετοχή του Απόστολου Δημητρομανωλάκη, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σύμφωνα με το BBC, βρήκαν δύο πρωτεϊνικούς βιοδείκτες, οι οποίοι δείχνουν ποιοί άνδρες όντως έχουν βιώσιμο σπέρμα, οπότε στην περίπτωσή τους έχει νόημα η χειρουργική αφαίρεση του σπέρματος.
Η ανδρική στειρότητα ευθύνεται για τις μισές περίπου περιπτώσεις υπογονιμότητας.

Ήπειρος: Δραματική διάσωση κυνηγών που εγκλωβίστηκαν λόγω κακοκαιρίας!

Την τύχη με το μέρος τους, είχαν δύο κυνηγοί στο Ανατολικό Ζαγόρι, οι οποίοι προσπάθησαν να διασχίσουν το μεσημέρι τον Ζαγορίτικο ποταμό κοντά στο χωριό Ανθρακίτης με αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο όμως εγκλωβίστηκε μέσα στο ρέμα, που είχε φουσκώσει λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.
Οι δύο κυνηγοί κατάφεραν να βγουν στην καρότσα του αγροτικού και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια, ενώ παράλληλα δέθηκαν για να μην παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά. Κάτοικος της περιοχής που βρισκόταν στην περιοχή έσπευσε για βοήθεια και κατάφερε με την βοήθεια των δύο κυνηγών, να δέσει με συρματόσχοινο από το δικό του αυτοκίνητο, το αγροτικό που βούλιαζε, ενώ ενημέρωσε την Πυροσβεστική.
Η κινητοποίηση ήταν άμεση και μέσα σε λίγη ώρα άνδρες από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου, έφτασαν στο σημείο και απεγκλώβισαν τους δύο κυνηγούς, δημιουργώντας, με πτυσσόμενη σκάλα, μία γέφυρα «σωτηρίας».

ΣΟΚ:Θαλάσσιο "τέρας" ξεβράστηκε στην Ασία

Ένα τεράστιο πλάσμα, άγνωστης ταυτότητας ξεβράστηκε στη νοτιοανατολική Ασία προκαλώντας την έκπληξη των κατοίκων. Το άψυχο κήτος επέπλεε σε ποταμό!
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Star, μπροστά στο θέαμα που αντίκρισαν οι κάτοικοι, πολλοί ήταν εκείνοι που δήλωσαν ότι πρόκειται για "συγγενή" του Τέρατος του Λοχ Νες, ενώ υπήρξαν και κάποιοι που υποστήριξαν πως το θεόρατο πλάσμα προέρχεται από το... Διάστημα!
Με το στόμα ανοιχτό το συγκεντρωμένο πλήθος παρακολουθεί το "τέρας" να ανασύρεται και να φορτώνεται πάνω σε ένα φορτηγό.
Ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο σε ποια χώρα εμφανίστηκε αυτό το παράξενο ζώο, ενώ χρήστες στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι η γλώσσα που μιλούν ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους στο βίντεο είναι η Χμερ της Καμπότζης.
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν σχετικά με την ταυτότητα του πλάσματος.