Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

" Η Πίτα του Ηπειρώτη 2014" της Π.Σ.Ε.


                                              Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος ανακοινώνει την διοργάνωση της ''Πίτα του Ηπειρώτη 2014''.
Προς Τα Διοικητικά Συμβούλια α. των ηπειρωτικών Σωματείων (μελών και μη της Π.Σ.Ε.)
 β. των ηπειρωτικών πολιτιστικών Οργανώσεων
Αγαπητοί Συμπατριώτες Σας γνωρίζουμε ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος έχει αποστείλει από το μήνα Σεπτέμβριο επιστολή προς το Σ.Ε.Φ. για την πραγματοποίηση της Πίτας του Ηπειρώτη.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα παρά τις φορτικές μας πιέσεις δεν μας έχει ορισθεί ημερομηνία, λόγω του ότι δεν έχουν καθορισθεί οι αγώνες μπάσκετ του Ολυμπιακού που θα γίνουν το μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Το Δ.Σ του Σ.Ε.Φ. μας ενημέρωσε ότι μέχρι 20 Δεκεμβρίου θα μας έχει ορισθεί ημερομηνία.
 Επειδή οι ημερομηνίες θα είναι πιεστικές, σας παρακαλούμε: εάν επιθυμείτε να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα και να συμμετάσχει στην εκδήλωση το χορευτικό σας συγκρότημα, να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε την συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι 7/1/14, με το ταχυδρομείο, με fax στο νούμερο 2103243281 ή με email info@panepirotiki.com, παράλληλα να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210-3243822 για επιβεβαίωση λήψης της δήλωσης συμμετοχής.
Μόλις οριστικοποιηθεί η ημερομηνία της εκδήλωσης θα σας ενημερώσουμε αμέσως.
                                   Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
                                   Για το Διοικητικό Συμβούλιο
       Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας          Γεώργιος Δ.    Οικονόμου                                      Γιώργος Αρ. Δόσης

Έκκληση στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν την απεργία τους απευθύνει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας

Έκκληση στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν την απεργία τους απευθύνει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, τονίζοντας ότι «οι κινητοποιήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε ένα σοβαρό πλήγμα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Θα οδηγήσουν σε μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ».
Ο υφυπουργός Υγείας σημειώνει ότι «είναι ανάγκη να προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση γιατί θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Αναγκαστικά θα πρέπει να πάμε σε αξιολόγηση δομών και προσωπικού σε ότι αφορά το ιατρικό προσωπικό» και προσθέτει: «Πρέπει να πάμε σε αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού και πιθανόν μπορεί να προκύψουν κάποιες ειδικότητες, οι οποίες δεν προσιδιάζουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ή να προκύψει ένας αριθμός γιατρών συγκεκριμένης ειδικότητας που δεν χρειάζεται να υπάρχει στην νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που δημιουργούμε».
Η αξιολόγηση αυτά θα γίνει από την επιτροπή αξιολόγησης και όχι από τον υπουργό Υγείας, τονίζει ο κ. Μπέζας και προσθέτει: «Εκείνο το οποίο εμείς λέμε είναι ότι και για αυτούς τους γιατρούς που πιθανόν να ενταχθούν σε μία διαθεσιμότητα μακράς διαρκείας και όχι για αυτή τη μικρή διαθεσιμότητα-κινητικότητα του υπόλοιπου προσωπικού, εμείς προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις. Θα μπορέσουν ίσως αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίσουν να εργάζονται ως συμβεβλημένοι με εξωτερικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ είτε να περάσουν στο άλλο κομμάτι του ΕΟΠΥΥ, στο κομμάτι του αγοραστή και να συνεχίσουν να εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ ως ελεγκτές-ιατροί είτε να περάσουν στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας μετά όμως από προκήρυξη των θέσεων και μετά από κρίση».

Διώξτε έρπη, άφθες και πληγές από το στόμα σας

Έλκος στόματος, άφθες και έρπητας μας ταλαιπωρούν αρκετά συχνά. Μάθετε πώς να τα αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά...
Η στοματική κοιλότητα χρειάζεται φροντίδα και σωστή υγιεινή προκειμένου να προληφθούν διάφορα προβλήματα που προκύπτουν. Φουσκάλες και έλκη στο στόμα αλλά και άλλες ενοχλητικές πληγές πρέπει να προλαμβάνονται αλλά και να αντιμετωπίζονται άμεσα. Διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να εμφανιστεί στο στόμα σας αλλά και τρόπους για να ξεπεράσετε το πρόβλημα.
Έλκη στόματος
Το στοματικό έλκος είναι μια πληγή που μπορεί να εμφανιστεί εσωτερικά στα μάγουλα, τη γλώσσα και στον ουρανίσκο (στο μαλακό μέρος). Τα άτομα που ταλαιπωρούνται από έλκος στο στόμα αισθάνονται τσούξιμο και εμφανίζουν ένα λευκό σημείο στρογγυλού σχήματος με κόκκινη μύτη. Υπάρχουν 2 είδη: Τα σύνθετα και τα απλά. Η απλή μορφή στοματικού έλκους εμφανίζεται 4-5 φορές το χρόνο και διαρκεί περίπου 5-7 ημέρες. Τα σύνθετα έλκη εμφανίζονται για διάρκεια έως και μισού χρόνου και είναι πιο σπάνια, αλλά πολύ πιο δύσκολά αντιμετωπίσιμα από τα απλά.

Στο Leader τέσσερα έργα του Δήμου Ιωαννιτών


Στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης εντάχθηκαν τέσσερα ακόμη έργα του Δήμου Ιωαννιτών, με συνολικό προϋπολογισμό 472.390 ευρώ.
Πρόκειται για παρεμβάσεις σε δημοτικά διαμερίσματα οι οποίες αποτελούσαν αίτημα των τοπικών κοινωνιών και πλέον περνούν στο στάδιο της υλοποίησης αλλά και για ένα έργο που αφορά στην τουριστική προβολή κι ανάδειξη της περιοχής.
Τα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι τα ακόλουθα:
-         Εκσυγχρονισμός κι ανάπτυξη τουριστικής προβολής του γραφείου τουρισμού του Δήμου, με προϋπολογισμό 43.390 ευρώ.
-         Κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης στον οικισμό Λυκοστόμου με προϋπολογισμό 54 χιλιάδες.
-         Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου παλιού δημοτικού σχολείου και κοινόχρηστων χώρων εντός οικισμού Χαροκοπίου με προϋπολογισμό 330 χιλιάδες ευρώ.
-         Αποκατάσταση κι αναβάθμιση περιοχής οχυρών Μπιζανίου με προϋπολογισμό 45 χιλιάδες ευρώ.
«Ο Δήμος Ιωαννιτών και η Δημοτική Αρχή, αποδεικνύει στην πράξη ότι εκμεταλλεύεται κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που υπάρχει. Γνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και βιώνοντας τη συνεχή περικοπή πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναζητούμε κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο για να εντάξουμε έργα ώστε να δημιουργήσουμε τις απαιτούμενες υποδομές. Αυτό κάναμε με το ΕΣΠΑ, αυτό κάνουμε με όλα τα προγράμματα που ανοίγουν. Αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος έργων Βασίλης Μασσαλάς.

Εγκαίνια στον παιδικό σταθμό Βοτανικού Ιωαννίνων


Ένα πραγματικό στολίδι αποτελεί ο παιδικός σταθμός του Βοτανικού, ο οποίος εγκαινιάστηκε σήμερα.
Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Μετά τη δημοπράτησή του αντιμετωπίστηκαν προβλήματα που ανέκυψαν ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε ως ξεχωριστό έργο και ο εξοπλισμός.
Έτσι από το Σεπτέμβριο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία καλύπτοντας τις ανάγκες μιας περιοχής που αναπτύσσεται ραγδαία.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Παπαδόπουλος και μέλη της διοίκησης καθώς και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Ο κ. Τσουμάνης σημείωσε ότι με τα εγκαίνια του παιδικού στο Βοτανικό, ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις για το 2013 και ανέφερε ότι το 2014 ο Οργανισμός ετοιμάζει ένα νέο φιλόδοξο πρόγραμμα.
«Είναι από τους καλύτερους παιδικούς στην πόλη και θέλω να ευχαριστήσω τόσο τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου όσο και όλους όσους δούλεψαν» σημείωσε ο κ. Τσουμάνης.
«Ο παιδικός σταθμός είναι δικός σας… Είναι ένα στολίδι και το κρατάτε στα χέρια σας» σημείωσε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής και στους γονείς των παιδιών.

Σύλληψη φυγόποινου στα Ιωάννινα


  Συνελήφθη την 22-11-2013 το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 41χρονος Παλαιστίνιος φυγόποινος. Σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων φυλάκισης οκτώ μηνών, για φοροδιαφυγή.

Κατασχέθηκαν (322) προϊόντα παραεμπορίου στο Καναλλάκι Πρέβεζας


Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, κατέλαβαν  επ’ αυτοφώρω την 24-11-2013 το μεσημέρι στο Καναλλάκι Πρέβεζας, έναν 32χρονο υπήκοο Κίνας, πλανόδιο πωλητή, να  κατέχει  και να διαθέτει προς πώληση (322) προϊόντα παραεμπορίου, όπως ρολόγια, γυαλιά οράσεως, παιχνίδια, διάφορα εξαρτήματα αυτοκινήτου,  κ.λπ.
Σε  βάρος του 32χρονου βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο, για στέρηση άδειας μικροπωλητή.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

''Εβδομάδα Ηπείρου'', από 24 μέχρι και 29 Νοεμβρίου 2013, στο Αίγιο, από την Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας



   ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ   ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ   ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ   
Π   Ρ   Ο   Σ   Κ   Λ   Η   Σ   Η  
Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις της  «Εβδομάδας Ηπείρου 2013»
που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας:

● Τετάρτη 27 Νοεμβρίου: «Βραδιά λογοτεχνίας»,
παρουσίαση του βιβλίου «αγαπημένη μου αδερφή Αλεξ…»
του Ηπειρώτη συγγραφέα – φιλόλογου Δημήτρη Βλαχοπάνου
Ιόνιος Βιβλιοθήκη (όπισθεν Ι.Ν. Φανερωμένης), ώρα 7.00 το απόγευμα
● Σάββατο 30 Νοεμβρίου: «Βραδιά χορού-μουσικής»,
ανοιχτό μάθημα χορού με τη συμμετοχή παραδοσιακής ορχήστρας από την Ήπειρο,
αίθουσα Πανηπειρωτικής Αδελφότητας (εργατικές κατοικίες Ξηρολιθίων, οδός Διγελιωτίκων),
από ώρα 7.00 το απόγευμα
● Σάββατο 30 Νοεμβρίου: έκθεση χειροποίητων δημιουργιών «Μαντάμ Σουσού»,
αίθουσα Πανηπειρωτικής Αδελφότητας, ώρες 11.00-15.00 και 19.00-22.00

Στις 24 Νοεμβρίου, «μέρα αιμοδοσίας», θα γίνει αιμοδοσία στην αίθουσα του συλλόγου (ώρα 10.00-13.00), στις 25,26 και 29 Νοεμβρίου «μέρες κοινωνικής προσφοράς» μέλη του Δ.Σ. & του συλλόγου θα επισκεφθούν το Χαμόγελο του παιδιού, το ΕΚΑΜΕ Αιγίου και τον Άγιο Χαράλαμπο

            Ο   Πρόεδρος                                                              Η Γενική Γραμματέας  

         Σιακκής Γεώργιος                                                      Γκόγκου Ειρήνη                                                                                 


Η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιάλειας διοργανώνει την «Εβδομάδα Ηπείρου» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με στόχο την ανάδειξη και προβολή του ηπειρώτικου
στοιχείου αλλά και την ανάπτυξη και εξέλιξη των δεσμών και των σχέσεων των μελών του συλλόγου και της τοπικής κοινωνίας.Η «Εβδομάδα Ηπείρου 2012» περιλαμβάνει πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες στις οποίες είναι καλεσμένοι όλοι οι συμπολίτες, μέλη και φίλοι του συλλόγου.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου: «Το προξενιό της Λενιώς», θεατρική παράσταση από την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αθηνών «Το Κούγκι». Χώρος: Πολυτεχνείο (οδός Επισκόπου Τιμοθέου & Παναγιωτοπούλων), ώρα 6.30 απόγευμα

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου: «Μέρα κοινωνικής προσφοράς», το πρωί της Δευτέρας, επίσκεψη μελών του Δ.Σ. και του συλλόγου στο ΕΚΑΜΕ/ΑμΕΑ Αιγίου.

Φτενά χωράφια .. Άφοβη φυλή... H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος , σε συνεργασία με τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων , στο Νέο Ελληνικό θέατρο του Γιώργου Αρμένη , παρουσίασαν την Κυριακή 24/11/13 ένα πολύπλευρο θεατρικοποιημένο αφιέρωμα στον ποιητή - θεατρικό συγγραφέα Γ. Κοτζιούλα (1909-1956 ) το « φτενά χωράφια .... άφοβη φυλή..», που ανέβασε η Δημοτική Θεατρική Σκηνή « Βορείως » του Δήμου Β. Τζουμέρκων


Σαν καλωσόρισμα ένα όμορφο ηπειρώτικο τραγούδι και η εκδήλωση έχει ήδη αρχίσει σε μια αίθουσα κατάμεστη , με πολλούς όρθιους , που υπομονετικά και στωικά παρακολούθησαν την παράσταση , σ’ αυτό το βροχερό Κυριακάτικο πρωινό .
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης άλλοτε αναθαρρούσανε από τον τρυφερό και αυθεντικό λόγο του μεγάλου Πλατανιώτη ποιητή , άλλοτε στοχαζόντουσαν από την απαγγελία των βασάνων του λαού μας. 
Τα χαμόγελα και τα ζεστά χειροκροτήματα για τους Ρίζο Τραγουδάρα και Γιώργο Δημοθεόδωρο στο θεατρικό μονόπρακτο , έβγαιναν αβίαστα και λυτρωτικά.
Ο Ρίζος Τραγουδάρας , ένας φτωχός Ηπειρώτης φτωχοδιάβολος και ο Γ.Δημοθεόδωρος ο Δραγάτης της εξουσίας σένα σπαρταριστό διάλογο!
«Αυτοβιογραφία» 
Τζουμέρκα - Αθήνα, αυτή ήταν όλη
που χάραξα, όλη μου η γραμμή.

Κίνησα απέκει μ' ένα τσόλι,
μου 'λειψε εδώ και το ψωμί.
Έναν καιρό δεν ήθελα ούτε
να βλέπω ανθρώπινη θωριά.
«Βρέστε του (και μην τον ακούτε)
γυναίκα», έλεγαν στα χωριά
Αναφορά στον συγγραφέα - ποιητή Γ. Κοτζιούλα έγινε από τον αεικίνητο δήμαρχο των Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ, που σκηνοθετεί και την παράσταση , από τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργο Οικονόμου, που εκπροσωπήθηκε στην
παράσταση και από τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Κώστα Ζηκόπουλο, την Ειδική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη και τα μέλη του Δ.Σ. Ηλέκτρα Κίκη, Ζαχαρία Καψάλη, Γραμμένη Βαζούλη, Ελένη Ντάσιου και Χριστόφορο Ευθυμίου,  τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αποδήμων Τζουμερκιωτών Χρήστο Λαναρά  και εκτεταμένη αναφορά έγινε από τον γιο του ποιητή Κώστα Κοτζιούλα.

Παραμύθια για μικρούς και ...μεγάλους στο Politheatro


    
Το Politheatro φιλοξενεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου την Ανθή Θάνου που θα αφηγηθεί λαϊκά παραμύθια για παιδιά και για ενήλικες πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από τον Παναγιώτη Κούλελη.
    Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 7:00μμ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η παράσταση ‘Δυο κουκιά κι ένα ρεβύθι’ για παιδιά
και στις 9:30μμ το βράδυ η παράσταση για ενήλικες ‘Στην αγκαλιά της Σεχραζάτ’.

Πρόσληψη προσωπικού στον ΟΑΕΔ


Από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ο.Α.Ε.Δ. Ιωαννίνων   ανακοινώνεται, ότι έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα www.oaed.gr στο υπομενού (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ) η προκήρυξη για την πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, για πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιήσει το Κ.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ. Ιωαννίνων στην Πρέβεζα για άτομα που είναι σε επίσχεση εργασίας και δεν επιδοτούνται.
ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ Κ.Ε.Κ

Σήμερα στις 5.30 μμ. στα Γιάννινα έκτακτη Γενική συνέλευση των Δήμων της Ηπείρου

Τα νέα μέτρα που σχεδιάζονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν σημάνει συναγερμό στους δήμους όλης της χώρας.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές η ΠΕΔ Ηπείρου προχωρά σε έκτακτη γενική συνέλευση των εκπροσώπων των Δήμων, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα στις πέντε και μισή το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Du Lac στα Γιάννενα.

Στη σχετική πρόσκληση σημειώνεται πως «οι τεράστιες περικοπές στους πόρους της από το 2009 μέχρι και σήμερα, εάν συνεχιστούν και στο 2014, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους Δήμους σε κατάρρευση».

Ένα εντυπωσιακό θαλάσσιο «λεωφορείο»!

Το Himiko δεν είναι ένα οποιοδήποτε θαλάσσιο μεταφορικό μέσο!
Είναι το σούπερ μοντέρνο και ταχύτατο θαλάσσιο λεωφορείο που διασχίζει τον ποταμό Sumida και μεταφέρει τους επιβάτες από το νησί Asakusa στο Odaiba.
Ο Καλλιτέχνης Reydzi Ματσουμότο έκανε το θαύμα το στο προχωρημένο design, παρουσιάζοντας ένα όχημα που τα έχει όλα: προηγμένο σχεδιασμό, τελευταίας κοπής τεχνολογία και άνεση πέρα από κάθε προηγούμενο.
Ένα «διαστημόπλοιο» στον ποταμό, όπως το χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι έχει κλέψει τις καρδιές τους, και όχι άδικα.
 «Το θαλάσσιο λεωφορείο εκτελεί μία αγαπημένη
διαδρομή ντόπιων και ξένων περνώντας από πολλά αξιοθέατα και για το λόγο αυτό η εμφάνισή του έπρεπε να είναι… καθωσπρέπει!», λέει ο σχεδιαστής.
Όσο για το όνομα, έλαβε την ονομασία της πρώτης βασίλισσας Himiko της αρχαίας Ιαπωνίας, ενώ υπόσχεται να προσφέρει μια βόλτα με όλα τα κομφόρ…
perierga.gr
Πηγή:Yahoo OMG

 

11 λόγοι για να πίνουμε καφέ… κάθε μέρα!

                                                                                                                     Ευαγγελία Αναστασάκη
Ο καφές, σύμφωνα με τη «Ηuffington Ρost», μπορεί να είναι ευεργετικός για τον εγκέφαλο, το δέρμα και το σώμα και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε 11 λόγους, που επιβεβαιώνουν ότι πρέπει να ξυπνάμε με τη μυρωδιά του καφέ.
Αντιοξειδωτική δράση
Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε το 2005, ο καφές παρέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν επίσης… τόνους αντιοξειδωτικών, το ανθρώπινο σώμα φαίνεται πως απορροφά περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά από τον καφέ.
Αγχολυτική μυρωδιά
Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ εξέτασαν τους εγκεφάλους αρουραίων, που ήταν στρεσαρισμένοι λόγω έλλειψης ύπνου και ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν εκτεθεί στο άρωμα του καφέ, βίωσαν αλλαγές στις πρωτεΐνες του εγκεφάλου που συνδέονται με το άγχος. Σημειώνεται δε ότι, η μελέτη αυτή δεν αφορούσε στο στρες καθεαυτό αλλά σε εκείνη τη μορφή που προέρχεται από την έλλειψη ύπνου. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να έχετε δίπλα από το μαξιλάρι σας καβουρδισμένους κόκκους καφέ για τις άυπνες νύχτες, αλλά σε ακραίες καταστάσεις δεν θα πείραζε να τους μυρίσετε.

Αιμοδοσία τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο Κουτσελιό

Τη  Δευτέρα 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 5.30 μ.μ. ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος  ΚΟΥΣΕΛΙΟΥ   πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο του  Τ. Δ.  ΚΟΥΣΕΛΙΟΥ . Καλούνται οι κάτοικοι του Τοπικού Διαμερίσματος να προσφέρουν  πέντε  λεπτά από το χρόνο τους δίνοντας  το πολύτιμο αγαθό για τον συνάνθρωπο τους χαρίζοντας την ζωή του από το δικό τους αίμα . Έτσι το σύνθημα ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ –ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ  Είναι το πιο μεγάλο , πιο αληθινό  σύνθημα  δεν υπάρχει . Κάθε φορά που δίνουμε αίμα για κάποιον άγνωστο συνάνθρωπο μας που το έχει ανάγκη , σε κάποιο παιδί που υποφέρει ή σε κάποιο από τα πολυμεταγγιζόμενα  άτομα , θα νιώθουμε περισσότερο ότι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ότι ως εθελοντής αιμοδότης είμαι ο πλέον ενεργός πολίτης και η προσφορά του αίματός του αποτελεί κατά κάποιο τρόπο «σωματοποίηση» της αγάπης, γιατί είναι προσφορά ενός κομματιού  από το  ίδιο μας το σώμα .