Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ηπείρου

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με 14 θέματα ημερήσιας διάταξης, τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 12ου Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1.           Τροποποίηση της από 20-07-2012 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Αναπτυξιακής Ηπείρου Α.Ε.- Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ που αφορά το έργο «Διαδραστικές ψηφιακές υπηρεσίες για την Προώθηση της Φυσικής Κληρονομιάς και την Αειφόρο Θήρα – ΘΗΡΟΠΑΙΔΙΑ», προϋπολογισμού 90.650 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) , ως προς το άρθρο 2 « ΠΡΟΟΙΜΙΟ» και το άρθρο 5 «ΠΟΡΟΙ – ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ».

Αναφορά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη προς τον Υπουργό Οικονομικώ​ν με θέμα την τεράστια και αναίτια αύξηση του Φ.Α.Π. στα τουριστικά καταλύματα

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ με το επισυναπτόμενο έγγραφο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων              Δωματίων – Επιπλ/νων  Διαμερισμάτων και Ξενώνων Αγροτουρισμού « ο Άραχθος». 
Ενώ οι εμπορικές αξίες στις περισσότερες περιοχές του Νομού Άρτας έχουν αισθητά μειωθεί και αυτό επηρεάζει την πραγματική αξία των επιχειρήσεων ενοικίασης τουριστικών καταλυμάτων, ενώ, παράλληλα, η τουριστική κίνηση του εσωτερικού τουρισμού (στην οποία και στηρίζονται αποκλειστικά οι μικρές μονάδες) έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια,  οι αξίες που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των φόρων που επιβαρύνουν την εμπορική ακίνητη περιουσία έχουν αυξηθεί κατά 300%.
Παρακαλώ, τόσο για την απάντησή σας προς τους ενδιαφερόμενους, όσο και για την ενημέρωσή μου σχετικώς.
Η καταθέτουσα βουλευτής
Όλγα Γεροβασίλη
ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ν. Άρτας

Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι για την πρόληψη και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών στο Λούρο Πρέβεζας

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά, για χρέη προς το Δημόσιο και  καταδικαστική απόφαση για κλοπή
Εκκρεμούσαν σε βάρος της μίας συλληφθείσας, χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα (1,9) εκατομμύρια ευρώ
Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, για τη διαχείριση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην Πρέβεζα.
Κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σήμερα (26.11.2013) το πρωί,    στο Λούρο Πρέβεζας, συμμετείχαν 15 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών καθώς και ένας αστυνομικός σκύλος για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και των ελέγχων που ακολούθησαν, συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά και συγκεκριμένα:
·        Μία 34χρονη, διότι σε βάρος της  εκκρεμούσε ένταλμα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των (1.945.384,78) ευρώ.
·        Μία 45χρονη φυγόποινη, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε απόφαση τεσσάρων μηνών, για κλοπή.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
 



Απάντηση στην παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» περί της συμμετοχής της Περιφέρειας στις διαδικασίες σύστασης της «Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου»

Οι “ιππότες” της πολιτικής της άρνησης ξανακτύπησαν.
Θιασώτες της πρακτικής «σχολιάζουμε ανέξοδα και αβασάνιστα για να φαίνεται ότι υπάρχουμε», κατέφυγαν πάλι σε αστήρικτη κριτική για τη δραστηριότητα της Περιφερειακής Αρχής, αυτή τη φορά αναφορικά με τη Σύσταση της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου.
 Η αντιπολιτευτική δραστηριότητα, που στηρίζεται στην ανυπαρξία ουσιαστικής συμμετοχής, στην αρνητική διάθεση και στην αβάσιμη και αβασάνιστη επιχειρηματολογία, κατέδειξε τους προηγούμενους 34 μήνες πλήρη έλλειψη θέσεων και πολιτικού προσανατολισμού και εξυπηρέτησε αποκλειστικά και μόνο τη στασιμότητα και την αδράνεια, γι’ αυτό και περιστασιακά παρουσιάζεται η ανάγκη να εφευρίσκονται αφορμές για, επικοινωνιακού χαρακτήρα, εμφανίσεις, προς δικαιολόγηση της ύπαρξής της.
 Η Περιφερειακή Αρχή όμως, οδηγεί τις εξελίξεις, κερδίζει το στοίχημα με τα διλήμματα του παρόντος και σχεδιάζει το μέλλον.   Η ιστορία καταγράφει και η κοινωνία κρίνει.

Το αυξανόμενο τουριστικό ενδιαφέρον για την Ήπειρο επιβεβαίωσε η συμμετοχή της Περιφέρειας στη Philoxenia


Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, η οποία πραγματοποιήθηκε από 21 έως 24 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στην Philoxenia, σύμφωνα με την στρατηγική επικοινωνίας του ΕΟΤ, διαμορφώθηκε επικοινωνιακά με αιχμή τις αυτούσιες εμπειρίες επισκεπτών, οργανωμένες σε 6 θεματικές ενότητες: Πολιτισμός, Θάλασσα, Γαστρονομία, Φύση, Δραστηριότητες και Θρησκευτικά Μνημεία.      

Την Περιφέρεια στην Έκθεση εκπροσώπησε ο αρμόδιος για την Τουριστική Ανάπτυξη Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της, πραγματοποίησε πλήθος συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες και παράγοντες. Πρόσθετα δε με συνεντεύξεις του σε Μ.Μ.Ε. πρόβαλλε την Ήπειρο ως ιδανικό τουριστικό προορισμό.
To γενικό συμπέρασμα που προέκυψε από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Philoxenia, είναι ότι η Ήπειρος είναι ένας ανερχόμενος προορισμός διακοπών για όλες τις εποχές του
χρόνου. Αξιοσημείωτο και ενθαρρυντικό, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον - εκτός των Ελληνικών τουριστικών γραφείων -  ξένων τουριστικών πρακτόρων από πολλές χώρες της Ευρώπης, την Αμερική και την Ινδία κλπ, όπως διαπιστώθηκε από τις συναντήσεις που έγιναν. 
Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης, η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας κ. Βίκυ Ευταξά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας ο κ. Β. Ψαθάς, ο Δήμαρχος Άρτας κ. Ι. Παπαλέξης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρ. Μπαϊλης, ο Δήμαρχος
Πάργας κ. Αθ. Λιόλιος, ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Κ. Τζανακούλης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Αθ. Ιωάννου, εκπρόσωποι ξένων αποστολών στην Ελλάδα, κ.ά.
Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη για την εντυπωσιακή παρουσία της Περιφέρειας στην έκθεση, που κατάφερε να μεταδώσει το τοπικό χρώμα και μια γεύση από τη φιλοξενία της Ηπείρου,

Ημερίδα για την ανάπτυξη του δήμου Ζίτσας σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Η Επιχειρηματική απεικόνιση του Δήμου Ζίτσας και οι Προοπτικές Ανάπτυξης της περιοχής είναι το θέμα που θα συζητηθεί στην κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας σε ανοιχτή εκδήλωση που οργανώνεται για σήμερα Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και ώρα έξη το απόγευμα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας, στο Παλιό Δημαρχείο (Λασκαρίνας 3Α) στην Ελεούσα.
Αναλυτικά τα θέματα που θα αναπτυχθούν με τους αντίστοιχους εισηγητές τους είναι τα εξής: 
-          «Επιχειρηματική απεικόνιση της Β.Ι.Π.Ε.. και της περιοχής του Δ. Ζίτσας». Ομιλητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δρ. Δημήτριος Δημητρίου.
-          «Η Οικονομική και Κοινωνική προσφορά της ΒΙΠΕ στο Δ. Ζίτσας». Ομιλητήςo κ. Νικόλαος Μηλιώνης Πρόεδρος επιχειρηματιών ΒΙΠΕ Ιωαννίνων).
-           «Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την Επιχειρηματική Δραστηριοποίηση στο Δ. Ζίτσας». Ομιλητής o κ. Νικόλαος Γούσης Αναπληρωτής Προϊστάμενος Προγραμματισμού Οργάνωσης& Πληροφορικής Δήμου Ζίτσας).
-          Αμπελουργική Ζώνη. Δημιουργία και Ανάπτυξη μιας Οινοποιίας στο Δ. Ζίτσας». Ομιλητές οι κ. Λευτέρης Γκλίναβος και ο κ. Θωμάς Γκλίναβος).
-          «Το μάρμαρο: Παρελθόν και Μέλλον στο Δ. Ζίτσας». Ομιλητής ο κ. Παναγιώτης Λιάκος μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
Σύσταση Επιτροπής Τουρισμού
Την ίδια μέρα και αμέσως μετά το τέλος της ημερίδας θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου με κυριώτερα θέματα συζήτηση την σύσταση Επιτροπής Τουρισμού ( Προβολής, Διαφήμισης και Μάρκετινγκ κ.λ.π.) και εισηγητή τον  Πρόεδρο Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ν. Ιωαννίνων Δημήτριο Ντόβα, καθώς και το θέμα «Βελτίωση Ενεργειακής Αποδοτικότητας και Εφαρμογής Εξοικονόμησης Ενέργειας στο Α' κτήριο (οδού Χ. Τρικούπη) του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Και εισηγητή τον Πρόεδρο του Ε.Ι. Δρ. Δημήτριο Δημητρίου.


Στην κεντρική πλατεία το Σαββατοκύριακο το 2ο Τσίπουρο Fest

Μια μεγάλη γιορτή, συνδυασμένη με τα έθιμα του τόπου, ετοιμάζει και φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών. Μια γιορτή που σκοπό έχει να αναδείξει ένα παραδοσιακό προϊόν, όπως είναι το τσίπουρο και συνάμα να συμβάλλει στην τουριστική προβολή της πόλης.
Το 2ο Τσίπουρο Fest, διοργανώνουν το Γραφείο Τουριστικής Προβολής κι Ανάπτυξης του Δήμου και το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.
Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην κεντρική πλατεία, σε ειδικά στεγασμένους χώρους με σκοπό για ένα διήμερο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή.
Τα καζάνια θα στηθούν, το τσίπουρο θα ρέει άφθονο και το γλέντι θα ξεκινήσει…
Και τις δύο ημέρες θα υπάρχει ζωντανή παραδοσιακή μουσική με την ορχήστρα των Κώστα Βέρδη, Γιώργου Πατσούρα, Βασίλη Τσίκα, Διαμαντή Παπαναστασίου και Σωτήρη Κατσούρα καθώς και δωρεάν τσίπουρο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Σάββατο 30 Νοεμβρίου
•        Παραδοσιακή διαδικασία απόσταξης τσίπουρου με καζάνια
•        Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Κρητών Ηπείρου,  της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, των ΚΑΠΗ της πόλης και του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου
•        Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων Σαρακατσανάκια - Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων & τoυ παιδικού τμήματος Παραδοσιακών Χορών -Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών
Τα ωράρια λειτουργίας είναι:
•        Σάββατο 30 Νοεμβρίου από τις  6 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ.
•        Κυριακή 1 Δεκεμβρίου από τις 11 μ.μ. έως τις  4 μ.μ.


Στο Νηπιαγωγείο Νέας Ζωής το πρώτο φωτοβολταϊκό σύστημα

Φωτοβολταϊκό σύστημα και ενεργειακή αυτάρκεια απέκτησε το νέο συγκρότημα του Νηπιαγωγείο Νέας Ζωής όπου πλέον συστεγάζονται το 11ο, το 20ο και το 27ο Νηπιαγωγείο, τα οποίο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012 φιλοξενούνταν σε μισθωμένα κτίρια.
Η σύνδεση του φωτοβολταϊκού έγινε πριν λίγες ημέρες από το Δήμο Ιωαννιτών και την Πρωτοβάθμια Ενιαία Σχολική Επιτροπή. Έτσι το νέο νηπιαγωγείο θα καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες από το φωτοβολταϊκό  σύστημα καθώς θα παράγεται περίπου 7 kwh πράσινης ενέργειας.

Σε συναγερμό οι επιστήμονες - Πλησιάζει ο «κομήτης του αιώνα»

 Η μεγαλύτερη διαστημική παρατήρηση στην ιστορία της Γης βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα λόγω της έλευσης ενός τεράστιου κομήτη που τρέχει με ταχύτητα 377 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο προς τον ήλιο.
Ο κομήτης ISON που έχει όπως εκτιμάται διάμετρο έως 4,8 χιλιόμετρα (όσο ένα μικρό βουνό) δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Γη αλλά αναμένεται να προσφέρει χάρη στη λαμπρότητα του ένα συγκλονιστικό υπερθέαμα αλλά και την ευκαιρία στην επιστημονική κοινότητα να συλλέξει σημαντικά δεδομένα και πληροφορίες για την φύση και την πορέλευση αυτών των ουρανίων σωμάτων.

Στις 28 Νοεμβρίου, ο κομήτης που προέρχεται από το εξωτικό νέφος του Όορτ, δεκάδες τρισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, θα πλησιάσει τον ήλιο σε απόσταση 1.159.000 χιλιομέτρων και αυτομάτως η θερμοκρασία του θα εκτιναχτεί στους 2.760 βαθμούς Κελσίου. Αν επιζήσει από αυτό το κοντινό πέρασμα από τον ήλιο, τότε ο ISON θα ξεπεράσει σε λαμπρότητα τον Μεγάλο Κομήτη του 1680.
Τον Νοέμβριο εκείνης της χρονιάς, ένας απίστευτα λαμπρός κομήτης που είχε ανακαλύψει με τηλεσκόπιο ο γερμανός αστρονόμος Γόντφριντ Κίρχ, πέρασε σχεδόν το ίδιο κοντά από τον ήλιο (όπως αναμένεται να κάνει και ο ISON) προκαλώντας φόβο στον κόσμο που έτρεχε στις εκκλησίες αναζητώντας... συγχώρεση από τον Θεό.
Ο Μεγάλος Κομήτης, ήταν ορατός και την μέρα ενώ η «ουρά» που άφηνε πίσω του εκτιμήθηκε πολύ αργότερα ότι έφθανε σε μήκος τα 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα.
Πηγή: newsbomb.gr



Γιατί στολίζουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δένδρο στολίστηκε στην Ελλάδα το...1833!!!
Το έθιμο, εισήχθη στη χώρα μας από τον Γερμανό βασιλιά Όθωνα και τη συνοδεία του. Παρόλο όμως που θεωρείται γερμανικό έθιμο, η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική.
 Γυρίζοντας τις σελίδες του ημερολογίου αρκετούς αιώνες πίσω, διαπιστώνει κανείς ότι οι ρίζες του συγκεκριμένου εθίμου είναι ειδωλολατρικές.
Τα χρόνια εκείνα, οι άνθρωποι έκοβαν τα δέντρα από τα δάση και τα στόλιζαν στο σπίτι τους για να έχουν μια καλή σοδειά στο χωράφι τους.
 Ωστόσο, την σημερινή του μορφή την απέκτησε στον Μεσαίωνα (16ος αιώνας), από τον ιδρυτή της προτεσταντικής θρησκείας Μαρτίνο Λούθηρο.
 Σύμφωνα με την παράδοση, ο Μαρτίνος, περπατώντας τη νύχτα στο δάσος και βλέποντας τα αστέρια να λάμπουν μέσα από τα κλαδιά, συνέλαβε την ιδέα της τοποθέτησης ενός φωτεινού δέντρου στο σπίτι το οποίο θα απεικόνιζε τον έναστρο ουρανό, απ' όπου ο Χριστός ήρθε στον κόσμο μας.
Πηγή:Yahoo OMG


Π. Κωστόπουλος: Παραδόθηκε στην αστυνομία για χρέη στο Δημόσιο!

Στη ΓΑΔΑ παραδόθηκε σήμερα το πρωί ο Πέτρος Κωστόπουλος και συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο. Ο γνωστός παρουσιαστής παρουσιάστηκε αυτοβούλως λίγο μετά τις 10 το πρωί.
 Ο οικοδεσπότης του “Πρωινού mou” απουσίαζε σήμερα από τη θέση του στην πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή του Mega. Η σύζυγός του Τζένη Μπαλατσινού και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν το κοινό πως ο παρουσιαστή δεν θα είναι σήμερα κοντά τους, λόγω κάποιας υποχρέωσης του.
Ενώ πριν λίγο έγινε γνωστό ότι παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ.
 Αξίζει να αναφέρουμε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα ασκήθηκαν πιέσεις στον ίδιο για κάλυψη ή ρύθμιση χρεών.
 Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.
Tlife.gr
Πηγή:Yahoo OMG


Ηλεία: Κεραυνός χτύπησε 12χρονο παιδί στα σκαλιά λεωφορείου!

 Ο μαθητής που χτυπήθηκε από κεραυνό μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο - Σοκαρισμένοι οι αυτόπτες μάρτυρες από τις εικόνες...
Το απίστευτο περιστατικό με θύμα έναν 12χρονο μαθητή, από την Αρχαία Ήλιδα, σημειώθηκε λίγο πριν τις 09.00 το πρωί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του amaliadanews.gr, ο μαθητής κατέβαινε από το σχολικό λεωφορείο και καθώς άνοιξε την ομπρέλα του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να πέσει στο έδαφος.
Στο σημείο επικράτησε πανικός. Πολύ γρήγορα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με τους γιατρούς βρίσκεται σε καλή κατάσταση αλλά χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση.

Πηγή:Newsit.gr 

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε  η ενημερωτική Ημερίδα που οργάνωσε   ο Μορφωτικός  Πολιτιστικός  Αιμοδοτικός  Σύλλογος  Κουτσελιού  την Κυριακή 24 Νοεμβρίου   με αντικείμενο την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ. Στην ημερίδα  παρευρέθηκαν   εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, ο Δντης του γυμνασίου Κουτσελιού, ο πρόεδρος του Τ. Σ. κ. Χρήστος Δόσης και ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Κουτσελιού κ. Διαμάντης Σπύρος.
  Οι  εργασίες της Ημερίδας  άρχισαν με το καλωσόρισμα των εκπροσώπων  από τον πρόεδρο  του  Συλλόγου Κουτσελιού  Ξενοφώντα Δρόσο, ο οποίος  τους ευχαρίστησε για την ανταπόκριση  στο κάλεσμα και την συμμετοχή τους στην ημερίδα.
Οι εισηγητές  από το Π .Γ. Ν. Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ ο νοσηλευτής κ. Γ. Δέντσικας. με θέμα  «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ» .η κ. Βαρβάρα Κίστη επισκέπτρια με θέμα  «Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ»  ο  κ. Τζίμας Νικόλαος συνταξιούχος δάσκαλος μέλος της της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Π,. Ο. Σ . Ε.  Α.  με θέμα  «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ».

Ξεκινά η διανομή τροφίμων

Στα πλαίσια του Προγράμματος της Ε.Ε.  Δωρεάν Διανομή Τροφίμων στους απόρους για το έτος 2013 έχει ανακοινωθεί πίνακας με τα  αποτελέσματα και τους ωφελούμενους από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ) του Υπουργείου Οικονομικών.
Η διαδικασία της διανομής τροφίμων θα γίνει σε δυο φάσεις. Στην πρώτη θα δοθούν τα μακαρόνια και η κεφαλογραβιέρα και στην δεύτερη φάση η γραβιέρα η φέτα και το ελαιόλαδο.
Η διαδικασία της διανομής των τροφίμων θα γίνεται από  9.00 έως 16.00.
1η Φάση διανομής μακαρόνια και κεφαλογραβιέρα
ΙΩΑΝΝΙΝΑ ( ΚΕ.ΠΑ.Β.Η.)

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
27και 28/11
ΚΑΤΩ ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ
27και 28/11
ΜΑΡΜΑΡΑ
27και 28/11
ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟ
27και 28/11
ΝΗΣΟΣ
27και 28/11
ΣΤΑΥΡΑΚΙ
27και 28/11

 ΠΕΡΑΜΑ ( ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ )

ΠΕΡΑΜΑ
29/11
ΑΜΦΙΘΕΑ
29/11
ΚΡΑΝΟΥΛΑ
29/11
ΚΡΥΑ
29/11
ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ
29/11
ΛΙΓΓΙΑΔΕΣ
29/11
ΜΑΖΙΑ
29/11
ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ
29/11

 ΑΝΑΤΟΛΗ ( ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)

ΑΝΑΤΟΛΗ
2/12
ΜΠΑΦΡΑ
2/12
ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ
2/12



Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Νικόλας Κάτσιος δηλώνει τα εξής:
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.
Η βία μας αφορά όλους, ακόμη και αν αυτή ασκείται πίσω από κλειστές πόρτες.
Η βία, με οποιαδήποτε μορφή, δεν αφορά συγκεκριμένους ανθρώπους αλλά ολόκληρες κοινωνικές ομάδες.       
Η βία κατά των γυναικών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα με τεράστιες διαστάσεις και συνεχώς αυξητική τάση, που συνήθως συγκαλύπτεται σε όλους τους τύπους των σύγχρονων κοινωνιών, οδηγώντας τα θύματα σε ένα ιδιότυπο κοινωνικό ρατσισμό.

Σύμφωνη γνώμη Ε.Δ.Α. Περιφέρειας Ηπείρου για έργα υποδομών και για πράξεις του προγράμματος «Νέα Γνώση»

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εκφράζεται η υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Αποκατάσταση διατηρητέου κτιρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ‘ΟΑΣΗΣ’», προϋπολογισμού 938.400 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ιωαννιτών.
Επίσης, με έγγραφο του Περιφερειάρχη εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη για τη διαδικασία ανάθεσης των έργων:
Ø     «Ανάπλαση περιπατητικής διαδρομής ‘Στρατώνες – Σκάλα προς Συρράκο – Καλαρρύτικο ποταμό’ της Τ.Κ. Καλαρρυτών Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 376.999 ευρώ και με φορέα υλοποίησης την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας
Ø     «Αντικατάσταση τμημάτων αγωγών εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Βρυζοκαλάμου», προϋπολογισμού 240.590 ευρώ και με φορέα υλοποίησης την Π.Ε. Άρτας
Σταδιακή ολοκλήρωση πράξεων του προγράμματος  «Νέα Γνώση»
Επίσης, με σχετικό έγγραφο του Περιφερειάρχη προς τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Ερευνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α. για τα σχέδια σύμβασης και τις διαδικασίες ανάθεσης των έργων:
Ø     «Εξυπηρετητής – ψηφιακή μηχανή, GPS, κλπ.» της πράξης «Ο τοπικός πολιτισμός της περιοχής των Τζουμέρκων (15ος – 20ος αιώνας). Μελέτη, ψηφιοποίηση πολιτιστικού αποθέματος: προβολή και αξιοποίησή του», προϋπολογισμού 10.332 ευρώ
Ø     «Ανιχνευτές σύλληψης ηλεκτρονίων – στήλες χρωματογραφίας» της πράξης «Ανάπτυξη και εφαρμογή μεθοδολογίας ολοκληρωμένου ελέγχου για τον προσδιορισμό ρύπων προτεραιότητας στα υδατικά σώματα του Αμβρακικού κόλπου», προϋπολογισμού 7.933 ευρώ.
Στο πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη νέων διεργασιών και μεθόδων ελέγχου ποιότητας προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας της παραδοσιακής γιαννιώτικης αργυροχρυσοχοΐας», εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α. για τα έργα:     
Ø     «Ολοκληρωμένο σύστημα μικροφθορισμού ακτίνων Χ», προϋπολογισμού 38.486 ευρώ
Ø     «Πηγή Λέιζερ», προϋπολογισμού 11.924 ευρώ
Ø     «Αντλία νερού», προϋπολογισμού 1.499 ευρώ.



Κατάσχεση 129 κιλών ναρκωτικών στη Θεσπρωτία

 Χθες (25-11-2013) το πρωί εντοπίσθηκε  στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών, από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Όπως προέκυψε μετά από έρευνα στο εσωτερικό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (129) κιλά και (616) γραμμάρια κάνναβης.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών  Ηγουμενίτσας.


Αναγκαίος ο συντονισμός και η κλιμάκωση του Αγώνα, ενάντια στην εκτροπή του Αώου ποταμού. Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος πρωτοστάτησε στην εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για την προστασία του Αώου, που διοργανώθηκε στην Αθήνα, το Σάββατο23 Νοεμβρίου

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, με ομόφωνο ψήφισμά της, από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατηγορηματικά ενάντια στη μεθοδευόμενη μερική εκτροπή του Αώου που θυσιάζει το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον για χάρη του Μολώχ της κερδοσκοπικής λεηλασίας. 
Ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρωτικής Αποδημίας διαχρονικά πρωτοστατεί στους αγώνες για την προστασία συνολικά των υδάτινων πόρων που αποτελούν σημαντικότατα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου.

Από τον Αώο και τον Καλαμά, σε Άραχθο, Αχέροντα, Λούρο, Παμβώτιδα και Αμβρακικό, η Π.Σ.Ε. στηρίζει και συμμετέχει στους αγώνες ενάντια στη διαρκή περιβαλλοντική επιβάρυνση, ενάντια στις διαδοχικές απόπειρες εμπορευματοποίησης. 
Κι είναι για αυτό που έθεσε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Αώου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στο χώρο «ΤΗΕ ΒΟΧ» στην Αθήνα.

Με πολλές απουσίες η ΓΣ των Δήμων της Ηπείρου όπου οι παρόντες διαμαρτυρήθηκαν για την περικοπή πόρων ι

Είτε κουράστηκαν οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, είτε θεωρούν πως δεν υπάρχει πεδίο διεκδίκησης, είτε θεωρούν πως όλα στην αυτοδιοίκηση βαίνουν καλώς.... Πως αλλιώς να εξηγηθούν οι πάμπολλες απουσίες από την έκτακτη γενική συνέλευση την οποία προκάλεσε η ΠΕΔ Ηπείρου με σκοπό να διαμορφωθούν οι προτάσεις εν όψει του συνεδρίου της ΚΕΔΕ.
Η γενική συνέλευση δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ανακύκλωση των όσων έχουν συζητηθεί τους τελευταίους μήνες και της δύσκολης κατάστασης των δήμων λόγω της συνεχούς περικοπής πόρων.
Από ορισμένες πλευρές τονίστηκε ότι οι Δήμοι βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο καθώς το μοναδικό ισχυρό χαρτί που διέθεταν, αυτό των ομαδικών παραιτήσεων, κάηκε από τις ίδιες τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ.
Κατά τα λοιπά και οι αιρετοί της Ηπείρου ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στις νέες περικοπές, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση οδηγείται σε αδιέξοδο και οι Δήμοι απειλούνται με πλήρη κατάρρευση.
Πηγή:vdella 

 

 

 

Ομιλήτρια στο Συνέδριο της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοποκής Αυτοδιοίκησης η Δήμαρχος Σουλίου

Στην Θεσσαλονίκη μετέβη το διήμερο Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Νοεμβρίου η Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, όπου συμμετείχε και παραβρέθηκε σε διάφορα συνέδρια. Πιο συγκεκριμένα :
Την Παρασκευή 22/11/2013 στο συνέδριο της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ήταν εισηγήτρια στη θεματική ενότητα «Τοπική Υγεία & Πρόνοια», με θέμα «Καλές Πρακτικές Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Τοπικής Υγείας στο Δήμο Σουλίου».
Με την εισήγησή της αναφέρθηκε διεξοδικά στις μέχρι τώρα δράσεις και προγράμματα που υλοποιούνται στο Δήμο μας (όπως κοινωνικό παντοπωλείο, φιλοξενία ατόμων, στήριξη και βοήθεια ΑΜΕΑ, πρόγραμμα ''βοήθεια στο σπίτι'', δωρεάν ασφάλιση παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, εγκατάσταση ασύρματου δικτύου Wi- Fi και λοιπός εξοπλισμός στα περιφερειακά ιατρεία, lap tops στους αγροτικούς ιατρούς για συνταγογράφηση κ. λ. π.).