Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Απολύουν καθηγήτρια που έπιασε τον υιό Σαμαρά να αντιγράφει;

  Μία από τις πλέον σημαντικές διαδικασίες σε συμβολικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης επρόκειτο να λάβει χώρα στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο….Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) σήμερα Πέμπτη.
Το Συμβούλιο έπρεπε  να κρίνει, εάν είναι νόμιμη ή όχι η εκ μέρους του Κολλεγίου Αθηνών, επικεφαλής του οποίου είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς, καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού Έφης Μπουλούτα η οποία τρεις μήνες πριν από την καταγγελία είχε συλλάβει σε ενδοσχολικές εξετάσεις τον υιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει.
Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει ότι η συνεδρίαση του Συμβουλίου γίνεται κάτω από ισχυρότατες πολιτικές πιέσεις, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν υποκρύπτεται απλώς το μένος του εργοδότη, ο οποίος εκδικητικά απολύει έναν εργαζόμενο, επειδή τόλμησε να «θίξει» μέλος της οικογένειάς του. Κρύβεται η απόπειρα του Κολλεγίου Αθηνών και μιας ομάδας σχολαρχών να αποσυρθεί η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση και να διαλυθεί κάθε ίχνος αξιοκρατίας και εργασιακών δικαιωμάτων στα ιδιωτικά σχολεία. Ενδεικτική της πίεσης η επί ένα ολόκληρο έτος πρωτοφανής άρνηση του ΚΥΣΔΕ να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο και να ελέγξει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα της καταγγελίας όπως υποχρεούται από το νόμο, όταν ο υπό απόλυση εκπαιδευτικός το ζητήσει.

Βόμβα! Μπέζας: Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις των 1.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ!

- Το ανακοίνωσε στην Βουλή ο υφυπουργός Υγείας
- Δήλωσε: "Το πρωί απεργούν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιατρεία τους"
- Η συγκεκριμένη κατηγορία ιατρών είναι, ήδη, σε απεργία εδώ και 10 ημέρεςΔιακόπτονται από αύριο οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΠΥ με τον Οργανισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, με δήλωσή του, πριν από λίγο, στη Βουλή.
Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Υγείας, «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ» υπογράμμισε.
Επίσης, ο κ. Μπέζας ανέφερε: «Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προχωρήσει. Έχουμε κάνει εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ και η βούλησή μας είναι αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής. Και θέλουμε αυτός ο διάλογος να είναι διαρκής, διότι πάνω από όλα είναι οι πολίτες και το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες υγείας. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τους πολίτες αυτό το δικαίωμα».

ΕΛΑΣ: Οι Αλβανοί δραπέτες ήθελαν να φτάσουν στα Ιωάννινα

Διασχίζοντας κατά μήκος τον ποταμό Σαραντάπορο, οι τρεις Αλβανοί κακοποιοί σκόπευαν να φτάσουν μέχρι τα Ιωάννινα, όπου εκεί επρόκειτο να τους προμηθεύσει άγνωστος συνεργός τους με πλαστά έγγραφα νομιμοποίησης, προκειμένου να εγκατασταθούν στην χώρα μας. Αυτό αποκάλυψαν οι ίδιοι οι αλλοδαποί, προανακριτικά, στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψή τους κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που ολοκληρώθηκε το πρωί στην ορεινή περιοχή του Γράμμου.
«Με τη σύλληψή τους αποτρέψαμε μια σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια στη χώρα μας» επεσήμανε, παρουσιάζοντας την υπόθεση, σε σε συνέντευξη Τύπου, ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο οποίος έκανε λόγο για ιδιαίτερα επικίνδυνα άτομα, καθώς ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και κρατούνταν στις αλβανικές φυλακές για σοβαρά εγκλήματα.
Άμεση η ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ. στο αίτημα της Ιντερπολ
Η ΕΛ.ΑΣ., στήνοντας «μπλόκα» σε καίρια σημεία της ελληνοαλβανικής μεθορίου και επιστρατεύοντας όλο το διαθέσιμο αστυνομικό προσωπικό της Δυτικής Μακεδονίας, ειδικές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, θερμικές κάμερες και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ήταν σε εγρήγορση τα τελευταία 24ωρα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα που διατύπωσαν, μέσω της Ίντερπολ, οι αλβανικές διωκτικές αρχές, λίγες ώρες μετά τη μαζική απόδραση επτά κρατουμένων από τις αλβανικές φυλακές Ντρένοβα, από τους οποίους συνελήφθησαν οι τέσσερις επί αλβανικού εδάφους. Κι αυτό διότι υπήρχαν βάσιμες υποψίες ότι οι τρεις ασύλληπτοι δραπέτες κατευθύνονταν προς την Ελλάδα μέσω του ορεινού όγκου Γράμμου Καστοριάς, όπως κι έγινε.

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά παρουσίασε τα "ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ παιδικής διαδρομής" του Χρόνη Βαζάκα

Την Τετάρτη, στις 13 Νοεμβρίου 2013, στην κατάμεστη αίθουσα του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιώς, έγινε η παρουσίαση του 400σέλιδου βιβλίου – ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ παιδικής διαδρομής του Χρόνη Βαζάκα, από την Βρυσούλα Ιωαννίνων, Δ.Δ. του Δήμου Ζίτσας.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συνδέσμου  Δημήτριος Λένης  από τα Κούρεντα του ιδίου Δήμου, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία της παρουσίασης του βιβλίου από τον Ηπειρωτικό Σύνδεσμο Πειραιώς.
Για το βιβλίο μίλησαν:
• Ο Καθηγητής Καρδιολογίας, Δ/ντης της Καρδιολογικής Κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου και Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Ελλάδος Στέφανος Φούσας, από τη Ρεπετίστα Ιωαννίνων.
• Η Φιλόλογος Καθηγήτρια της Προτύπου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιώς Αριστέα Οικονόμου από τη Βρυσούλα.
• Η Διευθύντρια του Χατζηκυριακείου Δημοτικού Σχολείου Αθηνά Ντάκα από το Ριζό του Δ.Δ. Δήμου Ζίτσας και
• Ο Δικηγόρος Βασίλης Βενέτης, επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου
Πειραιώς, τέως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς και του Ηπειρωτικού Συνδέσμου Πειραιώς και τώρα Αντιπρόεδρος του Γηροκομείου Πειριαιώς.
► Το συντονισμό της παρουσίασης, είχε η καθηγήτρια φιλολογίας Αγλαϊα Ζαραλίκου από την Καστάνιανη.
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αντιπροσώπευσε ο
Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής από την Πρέβεζα και το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιώς ο Πρόεδρος Δημήτριος Ντούρας από το Κουρεμάδι Θεσπρωτίας.
Την Αδελφότητα   Λεπτοκαρυάς Θεσπρωτίας ο απόστρατος Στρατηγός Θανάσης Πέτρου και το Δήμο Κερατσινίου ο Αντιδήμαρχος Τάσιος Βενέτης από τη Λεπτοκαρυά.
► Το βιβλίο, είπε ο Καθηγητής Στέφανος Φούσας, είναι μια συναρπαστική αφήγηση. Ένα οδοιπορικό, με αληθινές ιστορίες, με τραγούδια και ποιηματάκια, με σκανταλιές και επεισόδια, με λαογραφικό ήθος και παιδικές ευαισθησίες, με περιστατικά και γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στο Ριζό και τη Βρυσούλα Ιωαννίνων και στα γύρω κοντινά χωριά, από το 1940 ως τις αρχές του 1945, με προσφυγιά και πείνα, με απογραφή και καταμέτρηση, με πόλεμο και μάχες, με αξιωματικούς και στρατιώτες, με Ιταλούς και Γερμανούς, με αμπέλια και χωράφια, με αλογομούλαρα και γιδοπρόβατα και με βαθιές νοσταλγίες, του τότε μικρού Χρόνη, γραμμένα τώρα από τον ίδιον, σα να ήταν χτές, αφού τα βίωσε ο ίδιος…

Παρουσίαση του προγράμματος «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ»

Στη συνάντηση για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια Ηπείρου, παρουσίασε επίσης και το πρόγραμμά της για τη «Νέα Γνώση»,  για το οποίο επίσης απέσπασε θετικά σχόλια από το Υπουργείο, αλλά και τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
. Όπως τονίστηκε η παρουσίαση αφορούσε την ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος σε ενδιάμεσο στάδιο, τακτική την οποία τηρεί η Ε.Δ.Α. Ηπείρου για την αποτελεσματικότερη υλοποίησή του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στη «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ» έχουν  ενταχθεί 37 έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.276.267 ευρώ.


Προένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του πιλοτικού προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», προϋπολογισμού 37,2 εκ. ευρώ.

Μια από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια Ηπείρου, για βιώσιμη ανάπτυξη στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες με επίκεντρο τα μνημεία,  αρχίζει να υλοποιείται.
Πρόκειται για το καινοτόμο – πιλοτικό πρόγραμμα «Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», το οποίο έλαβε την συγκατάθεση των Υπουργείων Ανάπτυξης, Πολιτισμού και των Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών για την προένταξή των έργων και των δράσεων του στη νέα προγραμματική περίοδο.
 Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 37.302.000 ευρώ και συνδυάζει πολιτισμό, τουρισμό, υποδομές και συνέργειες με επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα.
Το πιλοτικό πρόγραμμα, που αποτελεί μια ολοκληρωμένη εδαφική επένδυση της Περιφέρειας Ηπείρου,  μετά την παρουσίαση του  στην ετήσια συνάντηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που έγινε την Τρίτη στην Αθήνα, είναι το πρώτο στην Ελλάδα που λαμβάνει προέγκριση για τη νέα προγραμματική περίοδο. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων του ΕΣΠΑ κ. Γ. Γιαννούσης, ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης RegioG της Ε.Ε. κ. Πράντο, οι Διαχειριστικές Αρχές, ενώ την Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου.
 Η πρόταση για τα Αρχαία Θέατρα – την οποία  ανέπτυξε η  Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένη Ρόκου- αφορά μια πρώτη οργανωμένη σύγχρονη περιηγητική διαδρομή, η οποία θα επισκέπτεται πέντε αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου και θα αποτελεί ένα εξειδικευμένο και επώνυμο προϊόν του πολιτισμικού τουρισμού, σε συνδυασμό με τον παραγωγικό τομέα.
Τα εύσημα για την πρόταση απένειμε στην Περιφέρεια Ηπείρου ο κοινοτικός αξιωματούχος κ. Πράντο, ο οποίος τη χαρακτήρισε καινοτόμο, τονίζοντας ότι κινείται ακριβώς στο νέο πλαίσιο που θέτει το νέο ΕΣΠΑ, ζητώντας να την λάβουν ως παράδειγμα όλες οι περιφέρειες της Ε.Ε..
Στο Υπ. Πολιτισμού
Με αντικείμενο το συντονισμό των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας, ακολούθησε την Τετάρτη ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτισμού, με την προεδρία της Γενικής Γραμματέας κ. Λίνας Μενδώνη και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου, του εκπροσώπου του Υπ. Ανάπτυξης κ. Ζηρίνη,  του Προέδρου του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρου Μπένου, της Προϊσταμένης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένης Ρόκου,  των προϊσταμένων των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών Ηπείρου (κ.κ. Σουέρεφ, Μερκούρη, Ρήγινου), του υπεύθυνου του έργου Αναστήλωσης της Δωδώνης κ. Γ. Σμύρη , των υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΠΟ κ.κ. Νταή, Βαλάκου κ.α..

Συνελήφθη 57χρονος στην Πρέβεζα για χρέη προς το Δημόσιο

Οι οφειλές που εκκρεμούν ξεπερνούν τις 134.000 ευρώ
Συνελήφθη χθες (27.11.2013) το πρωί σε χωριό της Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, 57χρονος ημεδαπός, για χρέη προς το Δημόσιο.
Σε βάρος του 57χρονου εκκρεμούσε ένταλμα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των (134.732,73) ευρώ.
Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.
 



Συνελήφθη ένα ζευγάρι για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων στην Άρτα

Πραγματοποίησαν τρεις συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα και αποπειράθηκαν άλλη μία, σε βάρος μικροπωλητών και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας
Κατασχέθηκαν τέσσερα (4) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, των (50) ευρώ
Συνελήφθησαν, χθες (27.11.2013) το μεσημέρι, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ένας 35χρονος άνδρας και μία 21χρονη γυναίκα, για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Ειδικότερα, οι δύο δράστες νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν προβεί σε τρεις συναλλαγές και μία απόπειρα, με πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ και συγκεκριμένα:
·        αποπειράθηκαν να αγοράσουν προϊόντα από περίπτερο στη Φιλοθέη Άρτας, χρησιμοποιώντας ένα πλαστό χαρτονόμισμα των (50) ευρώ
·        πραγματοποίησαν συναλλαγή με πλαστό χαρτονόμισμα των (50) ευρώ σε φαρμακείο στη Φιλοθέη Άρτας
·        προέβησαν στην αγορά αγροτικών προϊόντων από δύο μικροπωλητές στην Εθνική Οδό Άρτας – Αντιρρίου (περιοχή Αγίου Νικολάου Κομποτίου Άρτας), πληρώνοντας με πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ

Σύλληψη 42χρονου,στο Νησί Ιωαννίνων για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (27-11-2013) το απόγευμα στο Νησί των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ότι σπίτι στο οποίο διαμένει ο 42χρονος, χρησιμοποιείται ως χώρος αποθήκευσης και απόκρυψης ναρκωτικών, αλλά και ως χώρος διακίνησής τους «καβάτζα», πραγματοποιήθηκε έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·        ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (619,1) γραμμαρίων.
·        μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
·        το χρηματικό ποσό των -1090- ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Παραμύθια για παιδιά και μεγάλους στο Politheatro

Το Politheatro φιλοξενεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου την Ανθή Θάνου που θα αφηγηθεί λαϊκά παραμύθια για παιδιά και για ενήλικες πλαισιωμένα με ζωντανή μουσική από τον Παναγιώτη Κούλελη.
    Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 7:00μμ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η παράσταση ‘Δυο κουκιά κι ένα ρεβύθι’ για παιδιά
και στις 9:30μμ το βράδυ η παράσταση για ενήλικες ‘Στην αγκαλιά της Σεχραζάτ’.

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 9:00 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, με 68 θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 18-11-2013 συνεδριάσεως.
1.       Κατάρτιση του σχεδίου της 4ης Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2013 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2.       Έγκριση του Πρακτικού της από 15-10-2013 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά», προϋπολογισμού € 5.590.000,00 με ΦΠΑ.

Μετεωρίτης στον ουρανό των Ιωαννίνων, έπεσε στο Ιόνιο

Τη «νύχτα μέρα» έκανε φωτεινό αντικείμενο το οποίο, λίγο μετά τις εννιάμισι το βράδυ της Τετάρτης φώτισε τον ουρανό των Ιωαννίνων προκαλώντας έκπληξη κι ερωτήματα.... Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πρόκειται για τμήμα μετεωρίτη που έγινε ορατό και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.
«Ήταν πάρα πολύ φωτεινό και κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Η αίσθηση που δημιουργούσε ήταν σαν να πρόκειται για αεροπλάνο που φλέγεται και πέφτει» ανέφερε αναγνώστης του Epiruspost.gr που είδε το φωτεινό αντικείμενο στην περιοχή των Καρδαμιτσίων.
Το έντονο φαινόμενο έγινε αντιληπτό από κατοίκους διαφόρων περιοχών ανά την επικράτεια, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Bέροια και Ζάκυνθο.
Μάλιστα μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο μετεωρίτης έπεσε στο Ιόνιο, μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.
Οι επιστήμονες από την πλευρά τους σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό αλλά για πτώση μετεώρων, θραυσμάτων δηλαδή από τμήμα κομήτη ή αστεροειδούς που διαλύθηκε καθώς εισήλθε στην τροχιά της γης.
Πηγή: Sportsioannina.gr



ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ Αλβανός δραπέτης συνελήφθη μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς

Ο Αλβανός δραπέτης των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας Ντρενόβα, Γκεζίμ Τόμα, είναι ο κακοποιός ο οποίος συνελήφθη κατά την συμπλοκή με τους αστυνομικούς στο Γράμμο.
Η εξέλιξη επιβεβαιώνει την εκτίμηση, ότι οι τρεις ένοπλοι κακοποιοί στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας,  μεταξύ των χωριών Πευκόφυτου και Χρυσής στο Γράμμο, τρία περίπου χιλιόμετρα από τα σύνορα του Νομού Ιωαννίνων, ήταν οι δραπέτες των αλβανικών φυλακών που διέφυγαν την σύλληψη στη χώρα τους.
Ο Γκεζίμ Τόμα είναι 31χρόνων, από την Ντίμπρα της βόρειας Αλβανίας και εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία ενός 25 χρονου, επειδή του έκλεψε τα καυσόξυλα.
Οι δύο ένοπλοι δραπέτες, οι οποίοι διέφυγαν, είναι ο Ρείς Χατζίραϊ ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή και ο Εντουάρντ Λούλο που εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία.