Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η 7η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Για 7η συνεχή χρονιά η Θεατρική Εταιρεία Ανάπτυξης της Τέχνης και Οράματος (ΘΕΑΤΟ)  με το Δήμο Σουλίου συνδιοργάνωσαν τη Θεατρική Συνάντηση Θεατρικών σχημάτων από όλη την Ελλάδα.
Φέτος έλαβαν μέρος οχτώ Θίασοι από την Ήπειρο  τη Λευκάδα  και το Διδυμότειχο.
Τα μέλη της ΘΕΑΤΟ με σύμπνοια, οργανωτικότητα πολύ αγάπη και μεράκι  δούλεψαν συντονισμένα και τα αποτελέσματα ήταν άριστα.
Οι οχτώ θίασοι έδωσαν δύο παραστάσεις στις 6 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ σ’ ένα, παρά την έντονη βροχή,  κατάμεστο θέατρο αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα επιδοκιμασίας των θεατών.
Τα μέλη της ΘΕΑΤΟ με έξυπνο τρόπο σύνδεσαν τις οχτώ παραστάσεις με κείμενα και μικρές σκηνές με βασική ιδέα τον «ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ».
Εμφανίσθηκαν τα θεατρικά σχήματα: «Εξ Έδρας» (Θεατρική οΜάδα Α\βαθμιας Εκπαπίδευσης Ιωαννίνων.
«Οι Γερμανοί ξανάρχονται» των Γιαννακόπολου-Σακελλάριου.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Δόσης
Παίζουν: Γιώργος Δόσης, Κώστας Λεοντίου, Ορέστης Ανδρίκος, Χρήστος Στουγιάννος.
«Θεάτρου Πορεία» Πρέβεζα.
«Η ψεύτρα» του Κοκτώ.
Σκηνοθεσία: Παρασκευή Νάνη.
Παίζουν: Λίτσα Τάτση και Ειρήνη Παπαμιχελέκη.
Θεατρικό Εργαστήρι «Έκφραση» Ιωάννινα
Σκηνοθεσία : Χρήστος Χρήστου
Παίζουν: Πέτρος Χριστακόπουλος Λάμπρος Χρήστου
«Τα Δίδυμα τείχη» Διδυμότειχο
«Ο Διογένης στην Αθήνα» της Λίζας Κωνσταντοπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κατσικούδης
Παίζουν: Γιάννης Παππάς, Δημήτρης Παππάς, Κώστας Μήτσης Χρύσα Μαυράκη.
«Επί Σκηνής» Δήμος Ζίτσας
«Αλησμονώ και χαίρομαι» του Στέφανου Ντόβα
Σκηνοθεσία: Νίκος Σφαιρόπουλος
Παίζουν: Νίκος Τζίμας, Παναγιώτης Κυρίτσης, Τριανταφυλλιά Οικονόμου, Άρης Σπυρόπουλος, Ελένη Καμποριώρη, Αγγέλα Παπαγιάννη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ «ΔΕΣΠΩΣ» ΟΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ

Όταν σε οποιοδήποτε σημείο των Εθνικών δρόμων εκτελούνται έργα, η λήψη των ενδεικνυόμενων ΣΩΣΤΩΝ μέτρων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ γιατί εγκυμονούνται τεράστιοι κίνδυνοι πρόκλησης ατυχημάτων.
Διερχόμενοι,  πριν λίγες μέρες από την Ε.Ο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ-ΠΡΕΒΕΖΑΣ και φθάνοντας στη Γέφυρα «Δέσπως» είδαν τεράστια μηχανήματα όπου εκτελούσαν έργα (για να τελειώσει επί τέλους το θέμα με τις συνεχείς καταρρεύσεις) ενώ ο δρόμος στένευε ( με σήματα και όλες τις άλλες ενδείξεις) επιτρέποντας τη διέλευση αυστηρά ενός οχήματος.
Μάλιστα δεξιά του δρόμου επί της γέφυρας όπου άρχιζε και η μονοδρόμηση είδαν αναμμένο «κόκκινο» φανάρι και το χαρήκαν καθώς ….διαπίστωναν ότι όλα γίνονταν όπως προβλέπονται.
Περίμεναν 5, 10 λεπτά αλλά στο… τέταρτο δεν άντεξαν και ξεκίνησαν να περάσουν.

Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Πώς να το καθαρίσετε!

Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο έλεγε ο Ιπποκράτης, γι αυτό πρέπει να είναι καθαρό και πλήρως λειτουργικό. Δείτε με ποιό τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε το έντερό σας.
Ο καθαρισμός του εντέρου πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά στους 6 μήνες, με νηστεία, με φυσικά συμπληρώματα διατροφής και με βότανα.
Τα παθογόνα βακτήρια υπάρχουν σε αφθονία στο περιβάλλον και η είσοδός τους στο σώμα είναι αναπόφευκτη. Εισέρχονται μέσα σε αυτό με τις τροφές, τον αέρα, το νερό και την επαφή με διάφορα αντικείμενα, προκαλώντας σημαντικές επιπλοκές και ασθένειες εξαιτίας των τοξικών, αλλεργιογόνων και καρκινογόνων ουσιών που εκκρίνουν. Η εγκατάσταση και η ανάπτυξη τους εξαρτάται από την αντίσταση των φιλικών βακτηρίων και του αμυντικού συστήματος.
Λόγω του εξαιρετικά τοξικού περιβάλλοντος που ζούμε είναι αναγκαία η καθημερινή κατανάλωση τροφών που έχουν υποστεί φυσική ζύμωση (πχ λάχανο τουρσί, γιαούρτι,κεφίρ) και περιέχουν προβιοτικά, καθώς και η λήψη φυσικών συμπληρωμάτων που έχουν υψηλές συγκεντρώσεις ζωντανών μικρο-οργανισμών (προβιοτικά σε υγρή μορφή, όχι σε χάπια ή σκόνες είναι νεκρά).

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) Αλβανοί, οι οποίοι είχαν κρύψει σε «καβάτζα», σε δασώδη περιοχή στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, (323) κιλά κάνναβης

Οι δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στο σημείο από τους αστυνομικούς, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης
Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν , σε δύσβατη δασική περιοχή, στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25, 22, 23 και 22 ετών, οι οποίοι είχαν κρύψει σε «καβάντζα» μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, την οποία προόριζαν για εμπορία και περαιτέρω διάθεση.

Το Φεγγάρι στο Δημοτικό Τραγούδι...

 
 Στην ποίηση το Φεγγάρι χρησιμοποιείται συχνά και άλλοτε συμβολοποιεί την ομορφιά, άλλοτε παρουσιάζει θετικά ή αρνητικά στοιχεία της ζωής.
Χαρακτηριστική, σχετικά με τις ιδιότητες του Φεγγαριού, είναι η αντίθεση από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου.
   Άφησε με να ‘ρθω μαζί σου. Τι φεγγάρι απόψε!
Είναι καλό το φεγγάρι, - δε θα φαίνεται
που άσπρισαν τα μαλλιά μου. Το φεγγάρι
θα κάνει πάλι χρυσά τα μαλλιά μου. Δε θα καταλάβεις.
Άφησε με να ‘ρθω μαζί σου.
Όταν έχει φεγγάρι, μεγαλώνουν οι σκιές μες στο σπίτι,
αόρατα χέρια τραβούν τις κουρτίνες,
ένα δάχτυλο αχνό γράφει στη σκόνη του πιάνου
λησμονημένα λόγια - δε θέλω να τ' ακούσω. Σώπα.
Στο Δημοτικό Τραγούδι υπάρχουν πολλές παρομοιώσεις του ανθρώπου ή μελών του  ανθρώπινου σώματος με ουράνια σώματα.  Συνηθέστερα είναι ο Ήλιος και το Φεγγάρι, είτε χωριστά είτε μαζί, που συμβολοποιούν κυρίως τη γυναικεία
ομορφιά.  Συνήθως ο Ήλιος συμβολίζει την ομορφιά στο πρόσωπο και το Φεγγάρι τα ωραία στήθη.
 Βάνει τον ήλιο πρόσωπο και το φεγγάρι στήθη
Έχεις ελιά στο μάγουλο, κι ελιά στην αμασκάλη,
 καταμεσής στα στήθια σου, τ’ άστρη και το φεγγάρι. 
Πολλές φορές το Φεγγάρι συνοδεύεται από επίθετα. Έτσι, τονίζεται η λαμπρότητα και αποτυπώνεται η ομορφιά ως ύψιστο φυσικό και αισθητικό -βέβαια- αποτέλεσμα. (Αυγουστιάτικο, χρυσό, λαμπερό, ολοστρόγγυλο…).

Το πλοίο της Ελευθερίας: Μια πλωτή πολιτεία!

Όσοι έχουν πάθος με τη θάλασσα και θέλουν να ζουν ταξιδεύοντας ο πόθος τους θα γίνει σε λίγα χρόνια πραγματικότητα.


Και οι βουλευτές εισπράττουν έναν επιπλέον μισθό, αφορολόγητο!

Έκπληξη προκαλούν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, οι Έλληνες βουλευτές εισπράττουν έναν επιπλέον μισθό και μάλιστα αφορολόγητο. Οι επιπλέον αυτές αποδοχές δεν… καταγράφονται στα μηνιαία εκκαθαριστικά τους και δεν περιλαμβάνονται στα 8.573 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης. Αυτό το έξτρα εισόδημα που δεν έχει δημοσιοποιηθεί από τις οικονομικές υπηρεσίες της Βουλής, προέρχεται από τη συμμετοχή των βουλευτών από τις επιτροπές. Το ποσό που λαμβάνουν μπορεί να φτάσει από τα 750 ευρώ έως και τα 1.200 ευρώ.
Για κάθε συνεδρίαση που συμμετέχει ο βουλευτής αμείβεται με 75 ευρώ, ακόμα και αν δηλώσει απλώς την παρουσία του.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι επιτροπές της Βουλής είναι χωρισμένες σε «καλές» και «κακές». Οι «καλές» είναι αυτές που έχουν φορτωμένο έργο και συχνές συνεδριάσεις ενώ οι «κακές» είναι αυτές που συνεδριάζουν μια φορά την εβδομάδα έχοντας όμως μηνιαίο μέσο όρο παρουσιών 8 με 10 τουλάχιστον. Έτσι το ελάχιστο της αμοιβής είναι 600 με 750 ευρώ τον μήνα.
Παράλληλα, κάποιοι βουλευτές πληρώνονται και για τις συμμετοχές τους στις Κοινοβουλευτικές Συνόδους του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οι εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης διαρκούν συνήθως πέντε ημέρες και για τη συμμετοχή τους τα μέλη αποζημιώνονται με 120 ευρώ ημερησίως, τα οποία είναι γνωστά ως «εκτός έδρας».
Παρόλο αυτά πολλοί είναι εκείνοι οι βουλευτές που τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονταν σε τηλεοπτικά παράθυρα διαμαρτυρόμενοι για τους μειωμένους μισθούς και τις μειωμένες απολαβές τους.

Πηγή ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, enikos.gr
trelokouneli

Το “γενναίο” ΠΑΣΟΚ κι ο “σωτήρας” Μπένι

Τι κάνεις Βαγγέλη, κουκιά σπέρνω, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος στην ανακοίνωση που έβγαλε το ΠΑΣΟΚ για ρεπορτάζ   κυριακάτικης εφημερίδας, που γράφει ότι “απασφάλισε” ο Βενιζέλος και ετοιμάζεται να “πολεμήσει′ τους τροικανούς. Το “ευαίσθητο” και “γενναίο” ΠΑΣΟΚ του Μπένι, απαντώντας στο πρωτοσέλιδο της realnews,… παραθέτει μια σειρά από πολλά ανέκδοτα και δη κακόγουστα!!
Αναλυτικά η… διασκεδαστική και συνάμα θλιβερή, (σ.σ.: θλιβερή για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου), ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ του… Λουδοβίκου:
“Πρώτον, αν κριτήριο του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του ήταν η δημοσκοπική προστασία του κόμματος και η αποφυγή του εκλογικού κόστους, δεν θα υπήρχε σήμερα μια Ελλάδα μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H ιστορία ενός ομογενή που ξεκίνησε από το μηδέν και πέτυχε τα πάντα!


Ο Διονύσης Μακρής ήταν 14 χρόνων όταν με την γκλίτσα στο χέρι, μετά από ένα ταξίδι που του φαινόταν ατελείωτο, βγήκε στο λιμάνι της Μελβούρνης, κοιτάζοντας γύρω του περίεργα, σ' έναν τόπο άγνωστο, τόσο παράξενο και αλλιώτικο από αυτόν που ήξερε.
Από τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, όπου έβοσκε γιδοπρόβατα στην Κανδήλα, βρέθηκε, πάμπτωχος, χρεωμένος με τα ναύλα, 200 λίρες που του βάρυναν την καρδιά, σ' έναν τόπο άγνωστο για να βρει την τύχη του.
«Μέχρι τότε το μόνο που ήξερα, ήταν τα βουνά του χωριού μου, τα γίδια και τα πρόβατα που έβοσκα, έχοντας πάντα τη γκλίτσα μου συντροφιά. Γι' αυτό την έφερα μαζί μου. Να μου θυμίζει ποιος είμαι και από πού ξεκίνησα. Να με δένει με τα χώματα του χωριού μου που γνώριζε κι εκείνη τόσο καλά και να παίρνω δύναμη από ένα δέσιμο που στην πραγματικότητα δεν μ' άφησε ποτέ» λέει ο κ. Μακρής στο «Νέο Κόσμο» που παρουσιάζει το πορτρέτο ενός ακόμα αυτοδημιούργητου ομογενή.

Από το 1997 ο κ. Μακρής είναι ιδιοκτήτης των Cyclo Fans, ενός εργοστασίου που παράγει συστήματα εξαερισμού τα οποία έχει τελειοποιήσει και διατίθενται στην Αυστραλία αλλά και στις αγορές της Ασίας.
Πριν αποκτήσει αυτό το εργοστάσιο τα έκανε όλα!
«Μέχρι 12 χρόνων δεν είχα φορέσει παπούτσια» λέει: Στην Αυστραλία είχε φθάσει το 1952. Χρωστούσε και τα εισιτήριά του. Δούλεψε για ένα θείο του, τα εξόφλησε και λίγα χρόνια αργότερα, αγόρασε ένα μαγαζί χάμπουργκερ όπου εργαζόταν 7 μέρες την εβδομάδα από τις 5 το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί. Δεν ήταν 17 χρονών όταν ξεκίνησε το πρώτο του μαγαζί που δεν πήγε και καλά.
Το πούλησε και πήρε την απόφαση να εργαστεί σκληρά σε άλλων επιχειρήσεις, να μάθει περισσότερα και να μεγαλώσει το κεφάλαιό του.