Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ελλάδα-Ιταλία-Πορτογαλία: Πέφτουν οι κυβερνήσεις μετά τις Ευρωεκλογές

Στην εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι καθοριστικό για την πορεία και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβαίνει το State Department. 
Οι Αμερικανοί ανησυχούν έντονα για τις εξελίξεις στην Ευρώπη που επηρεάζουν άμεσα και την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας τους.
Τον τελευταίο καιρό, think tanks του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, επεξεργάζονται μετρήσεις, συγκεντρώνουν πληροφορίες και προβαίνουν σε εκτιμήσεις για τα όσα πρόκειται να συμβούν στην Ευρώπη, μέσα στο 2014.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Αυτά είναι τα 8 ΓΛΥΚΑ που ΔΕΝ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ! ΦΑΤΕ... ΑΦΟΒΑ!

Τα γλυκά, για τους περισσότερους, είναι αναπόσπαστο 
κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Άλλωστε, το γλυκό το έχει ανάγκη και ο οργανισμός μας. Τα πιο διαιτητικά και υγιεινά γλυκά, τα οποία συστήνουν και οι διαιτολόγοι, όχι μόνο για τις λίγες θερμίδες που έχουν, αλλά και για την διατροφική τους αξία, είναι τα εξής:
- Μους με κακάο 25 θερμίδες η μερίδα
- Γλυκό του κουταλιού σταφύλι 50 θερμίδες
- Κομπόστα κεράσι 75 θερμίδες η μερίδα
- Παγωτό γιαούρτι με φράουλες 100 θερμίδες η μερίδα
- Ζελέ ανανά 170 θερμίδες η μερίδα
- Ρυζόγαλο 210 θερμίδες η μερίδα
- Τάρτα μήλου 210 θερμίδες η μικρή τάρτα
- Παστέλι 250 θερμίδες μέτριο
Για όσους θέλουν κάτι ακόμα πιο γλυκό, μπορούν να δημιουργήσουν μόνοι τους γλυκά, με ισορροπημένο διατροφικό προφίλ. Το μόνο είναι να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη με τη στέβια.
Yahoo OMG



Στιγμές χαλάρωσης για τους παίχτες του ΑΓΣΙ


Την ευκαιρία να ξεφύγουν για λίγο από την ένταση των αγωνιστικών υποχρεώσεων είχαν το βράδυ της Τρίτης παίκτες, προπονητικό επιτελείο και η διοίκηση του τμήματος μπάσκετ του ΑΓΣΙ. Η ομάδα της πόλης παρέθεσε δείπνο στο γνωστό εστιατόριο της οικογένειας Λισγάρα στον Κατσικά και απο όλους εκφράστηκε η αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου της επανόδου στη Γ εθνική, αλλά και η ικανοποίηση για την έως τώρα πορεία της ομάδας, αφού είναι αήττητη, μια στροφή πριν το τέλος του 1ου γύρου.
Η προετοιμασία του ΑΓΣΙ για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Φαίακα συνεχίστηκε σήμερα με αμείωτη ένταση και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Ζητήματα περιβάλλοντος και ανάπτυξης στη συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη

Στα θέματα που απασχόλησαν την χθεσινή συνάντηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος με την ηγεσία Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, τον Υπουργό κ. Γ. Μανιάτη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στ. Καλαφάτη και τον Υφυπουργό κ. Α. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Συνεργασία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ηπείρου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου και τα Περιφερειακά Τμήματα Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, και σε συνέχεια της κοινωνικής τους δράσης, ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα διατεθούν σε μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων ατόμων και οικογενειών (επί μακρόν άνεργοι, οικογένειες και άτομα σε κρίση, μονογονεϊκές  οικογένειες, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, παιδιά- πρόσφυγες) που υφίστανται τις αρνητικές επιπτώσεις εξαιτίας των κοινωνικοοικονομικών εξελίξεων.

Tροπολογία για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια κατέθεσε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία-προσθήκη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων» που θα συζητηθεί άμεσα, συναντάει το αίτημα της κοινωνίας για ξεκάθαρη και άμεση λύση.  
Και λύση δε μπορεί παρά να είναι η νομοθετική πρωτοβουλία άμεσα, ώστε 1) να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας και 2) να απαγορευτεί η μεταβίβαση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες στα κερδοσκοπικά funds.

Σύλληψη δύο Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών μετά από καταδίωξη στο Κομπότι Άρτας

Κατασχέθηκαν πάνω από (21) κιλά κάνναβης, τα οποία είχαν κρυμμένα στο χώρο των αποσκευών και της ρεζέρβας του αυτοκινήτου
Στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών δράσεων και ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, συνέλαβαν χθες (03-12-2013) αργά το απόγευμα σε «μπλόκο» στο Κομπότι Άρτας,  δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 24 και 23 ετών,  οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο πάνω από (21) κιλά κάνναβης.

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ν.Α. ΖΗΤΑ Η Ε.Ν.Α ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ύστερα από την αυθαίρετη ανακοίνωση για έναν διαγωνισμό καλύτερου «Έλληνα νέου αγρότη 2014» που έβγαλε ο κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος εξ ονόματος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.) θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Ύστερα από την παραίτηση του προέδρου της Ε.Ν.Α. Λακωνίας κ. Δημητρίου Σταματάκου το Σεπτέμβριο 2013 στο αυτοανακηρυχθέν (μέχρι σήμερα) Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΝΑ παρουσιάζονται μόνο 4 μέλη από τα οποία τα δυο βρίσκονται εκεί εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό τους και την θρασύτητά τους, γιατί δεν έχουν κάνει εκλογές και κατέλαβαν τις θέσεις αυτές χωρίς να έχουν το δικαίωμα.
Οι «εκλογές» στην ΠΕΝΑ έγιναν με αδιαφάνεια και, παρά τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ, κάποιος εξακολουθεί  θα υπογράφει ως πρόεδρος της ΠΕΝΑ.

Η πάγια θέση μας είναι να γίνει Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΑ, με όλες τις λειτουργούσες τυπικά και κανονικά ΕΝΑ, ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Η ΠΕΝΑ δεν μπορεί να ανεχθεί τακτικισμούς και μεθοδεύσεις, σαν τσιφλίκι κάποιων και ο ρόλος της είναι σημαντικότατος, ιδιαίτερα σήμερα, που με την νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική-CAP, κρίνεται το μέλλον των επόμενων γενεών αγροτών, όπως εκφράζονται σήμερα από τους νέους αγρότες της Ελλάδας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο για Πανεπιστήμιο, ΕΟΠΥΥ και ΔΕΥΑΙ

Οι τραγικές συνέπειες που απορρέουν για τους πολίτες από την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, αποτυπώθηκαν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.
Την κραυγή αγωνίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που πλήττεται βάναυσα και απειλείται με αδυναμία λειτουργίας μετέφεραν ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, εκπρόσωποι του Διοικητικού κι Επιστημονικού Προσωπικού και εκπρόσωποι των φοιτητών.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταφέρθηκε η αγωνία του ιατρικού προσωπικού των Πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων που βρίσκεται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Καθολική ήταν και η παρουσία εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ, οι οποίοι μετά τις πληροφορίες για κλείσιμο της επιχείρησης, ζουν σε κλίμα έντονης ανησυχίας κι ανασφάλειας.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της πόλης. Με το τελευταίο κύμα διαθεσιμότητας και την απομάκρυνση 48 υπαλλήλων το Πανεπιστήμιο μένει χωρίς φύλαξη ενώ νεκρώνουν νευραλγικές υπηρεσίες.

Νέες λαϊκές αγορές- Απομάκρυνση στεγάστρων από την Πλατεία Μαβίλη

Στην απομάκρυνση των στεγάστρων από τα καταστήματα στην πλατεία Μαβίλη θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Ιωαννιτών.
Το θέμα επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή σχετικό αίτημα που είχε κατατεθεί από έναν επιχειρηματία,
Όπως τονίστηκε η απόφαση για την απομάκρυνση είναι ειλημμένη και απομένει η σχετική απόφαση που πρέπει να ληφθεί από την Οικονομική Επιτροπή ώστε να γίνει η σχετική ανάθεση.
Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης και έτσι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ώστε να απομακρυνθούν τα στέγαστρα καθώς δεν συμβάλλουν ούτε στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής αλλά ούτε εξυπηρετούν πλέον τις ανάγκες των καταστημάτων.
Εν τω μεταξύ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση την ίδρυση δύο νέων λαϊκών αγορών. 
Η πρώτη θα λειτουργήσει στα Καρδαμίτσια, στην οδό Κοσμά Αιτωλού και Ολυμπιάδος και θα είναι ανοιχτή κάθε Σάββατο.
Η δεύτερη θα λειτουργήσει στους Αμπελοκήπους, στην πλατεία Χατζή (οδός Νικολάου Ζυγούρη) και θα είναι ανοιχτή κάθε Τρίτη.

Ξεκινά η κατασκευή του αποχετευτικού Κατσικά

Στη φάση της κατασκευής περνά το αμέσως επόμενο διάστημα το αποχετευτικό Κατσικά καθώς σήμερα υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου και του αναδόχου του έργου.
Η υπογραφή έγινε στο παλιό δημαρχείο Κατσικά, με την παρουσία του αντιδημάρχου Βασίλη Μασσαλά, των δημοτικών συμβούλων της Ενότητας Παμβώτιδας Γιώργου Βίνη και Γιώργου Βίκα, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παύλου Λέκκα, μελών του τοπικού συμβουλίου, του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΙ Κώστα Γιωτάκη και υπηρεσιακών παραγόντων της εταιρίας.

Την κοινοπραξία που αναλαμβάνει την κατασκευή του έργου εκπροσώπησε ο κ. Πέτρος Αρλέτος.
Η μελέτη για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου είχε ξεκινήσει από τη δημοτική αρχή του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Παμβώτιδας και στη συνέχεια επικαιροποιήθηκε και ολοκληρώθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και τη ΔΕΥΑΙ.

H ηγεσία του Υπουργείου ΠΕΚΑ συναντήθηκε με τους Περιφερειάρχες

Επίσκεψη στα γραφεία της ΕΝΠΕ και συνάντηση εργασίας με τους Περιφερειάρχες είχε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που απαιτούν τη συνεργασία των Περιφερειών με το Υπουργείο κυρίως ενόψει της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 καθώς και της προώθησης του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού.

"Δώστε πίσω τα.... δοσμένα"

Με σύνθημα “δώστε πίσω τα δοσμένα”. «Να επιστραφούν όλα τα χρήματα από την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, όσα έλαβαν την τελευταία 15ετία, στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος και να διατεθούν από φιλανθρωπικούς φορείς στην Ήπειρο».
 Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση για να δοθούν τα χρήματα «σε συσσίτια, σε εξαθλιωμένους Ηπειρώτες από την οικονομική κρίση, σε παιδιά που δεν έχουν να πάρουν ένα κουλούρι και πεινασμένα παρακολουθούν το μάθημα, σε νοικοκυριά που βρίσκονται στο σκοτάδι, που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα, σε ανθρώπους άνεργους που παίρνουν ένα πιάτο φαγητό από τα συσσίτια της Εκκλησίας και των Δήμων, ίσως έτσι να ελαττωθούν και οι αυτοκτονίες. 

Δύο Ρομά συνελήφθησαν στην Άρτα για κλοπή από πτηνοτροφείο

Την 3-12-2013/15.15 στην Άρτα, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί (ROMA), γιατί σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ανταλλακτικά και εξαρτήματα γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.
 Από την έρευνα προέκυψε ότι τα ανωτέρω αντικείμενα είχαν αφαιρέσει από πτηνοτροφική και κτηνοτροφική μονάδα ιδιοκτησίας ημεδαπών.Το όχημα των συλληφθέντων κατασχέθηκε.

Σύλληψη τριών νέων για διακίνηση και κατοχή ηρωίνης στην πόλη της Άρτας

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε  από  την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας
Κατασχέθηκαν  επτά (7) φιξάκια ηρωίνης, χάπια και μία ζυγαριά ακριβείας
Συνελήφθησαν, στην Άρτα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 28, 32 και 34 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη πόλη της  Άρτας.  

Οδηγίες για την πρόληψη μετάδοσης της ευλογιάς σε αιγοπρόβατα

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο των ενεργειών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενημερώνει για την εμφάνιση κρουσμάτων ευλογιάς στην χώρα μας, και για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι κτηνοτρόφοι για να προληφθεί η μετάδοση της ασθένειας.
Στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, προς το παρόν δεν έχει εμφανιστεί κανένα κρούσμα της νόσου, ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, περί τα 49 κρούσματα (εστίες) στην χώρα μας (Νομός Έβρου, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Λέσβου, Ροδόπης).
Επισημαίνεται  ότι ο ιός της ευλογιάς του προβάτου, δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο (δεν είναι ζωοανθρωπονόσος). Όμως, είναι μια πολύ επικίνδυνη μεταδοτική ασθένεια των ζώων, που εμφανίστηκε ξανά στην χώρα μας και απειλεί τα αιγοπρόβατα.

Τον εθνικό στόχο της απορρόφησης του Interreg Ελλάδα – Ιταλία συνδράμει η Περιφέρεια Ηπείρου

Για άλλη μια φορά η Περιφέρεια Ηπείρου, καλείται να συνδράμει τον εθνικό στόχο απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων, εκχωρώντας για τις ανάγκες του Ε.Π. (Interreg) Ελλάδα- Ιταλία 2007-2013, έργο του ΕΣΠΑ,  πιστοποιώντας και με αυτό τον τρόπο την πολύ καλή πορεία του προγράμματος. Το έργο που μεταφέρεται, μετά από απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  αφορά την πράξη «Επέκταση – Αναδιαρρύθμιση και Προμήθεια – Εγκατάσταση εξοπλισμού του Γ.Ν.- Κ.Υ. Φιλιατών» με συνολικό προϋπολογισμό 15.412.360 ευρώ και με τις πληρωμές να ανέρχονται μέχρι σήμερα στα 8.065.516 ευρώ. 

Συνελήφθησαν δύο Αλβανοί για 9 διαρρήξεις στην περιοχή της Πρέβεζας

Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί εννέα (9) περιπτώσεις διαρρήξεων σε καταστήματα και σπίτια,  από τα οποία αφαιρούσαν   χρηματικά ποσά και είδη διατροφής και ρουχισμού
Σε βάρος του  ενός συλληφθέντα εκκρεμούσε επίσης ένταλμα δικαστικής Αρχής για ληστεία και καταδικαστικές αποφάσεις 
Συνελήφθησαν άμεσα χθες (02-12-2013) το μεσημέρι στην Κορώνη Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας,  δύο αλλοδαποί, υπήκοοι  Αλβανίας, ηλικίας 23 και 25 ετών, οι οποίοι συνιστούσαν εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της  Πρέβεζας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Γέμισε γαρίδες η παραλία της Αμφιλοχίας λόγω των ισχυρών ανέμων

 Οι ισχυροί άνεμοι του τελευταίου 24ώρου έφεραν άφθονα θαλασσινά στα πιάτα των κατοίκων της Αμφιλοχίας.  Γαρίδες κατά πλειοψηφία και μάλιστα μεγάλου μεγέθους, έφερε στην επιφάνεια η θάλασσα του Αμβρακικού με τη γνωστή πλέον μέθοδο του γυρίσματος των νερών. Σύμφωνα με το e-maistros.gr, έκπληκτοι οι διερχόμενοι οδηγοί προσπαθούσαν να καταλάβουν τι γίνεται βλέποντας στην προκυμαία, ανθρώπους  με απόχες να συλλέγουν δεκάδες κιλά θαλασσινών.