Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Έξαλλοι οι διπλωμάτες με τον Βενιζέλο

Πέρα από τις ναπολεόντειες πολιτικές παραδοξολογίες του, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται πως δεν παίζει με την ανοχή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και της Κ.Ο. της Ν.Δ.
Το περιστατικό είναι απολύτως πραγματικό και σημειώθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών. Επίτιμος πρέσβης κάλεσε στη διεύθυνση Α2, αρμόδιας για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, να ζητήσει διευκρινίσεις για τη συνέντευξη που έδωσε ο αντιπρόεδρος, υπουργός Εξωτερικών, κομματάρχης και οσονούπω προεδρεύων της Ε.Ε. στην «Sabah».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Συνάντηση είχε  κλιμάκιο της  Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  στο Δημαρχείο Πρέβεζας στις 6 / 12 / 2013  για την δημιουργία Επιτροπής Έλεγχου Αγοράς Αγροτών  ύστερα από προφορικό αίτημά της προς το Δήμο Πρέβεζας .
 Στην συνάντηση παραβρέθηκαν  ο  πρόεδρος  Λεωνίδας Ραβανός και ο Ταμίας Γιάννης Παϊζάνης, εκπρόσωπος από τους καταναλωτές,  παραγωγοί,  ο Αντιδήμαρχος Πρέβεζας  και η γεωτεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων

Την Τετάρτη, στις επτά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2014.
Στις οκτώ και μισή της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Εναρκτήρια συνάντηση του έργου «ARGES» στα παλαίσια του προγράμματος "Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013"

Την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου η εναρκτήρια συνάντηση  (Kick Off Meeting), του έργου «pAssengeRs and loGistics information Exchange System» - «ARGES».
 Η  Περιφέρεια Ηπείρου είναι ο επικεφαλής εταίρος ενός consortium 10 συνολικά φορέων από την Ελλάδα και την Ιταλία.   

Συγκλονίζει ο φοιτητής που επέζησε από το μαγκάλι: "Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, είχα παραλύσει. Πόνεσα όταν έμαθα πως έχασα τα δύο φιλαράκια μου"!

Ο 23χρονος Λευτέρης Κλήμης είναι ο φοιτητής που μια πολύ κρύα νύχτα του περασμένου Φλεβάρη, είδε μπροστά στα μάτια του να πεθαίνουν δύο φίλοι του από ένα μαγκάλι που τους ζέσταινε. Η περίπτωση των πέντε φοιτητών που προσπαθούσαν να ζεσταθούν με μια αυτοσχέδια ψησταριά συγκλόνισε τη χώρα κι έφερε στην επιφάνεια τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. 

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: " Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών"

Tο Επιμελητήριο Ιωαννίνων  και  η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σας προσκαλούν στην  εκδήλωση ενημέρωσης  που συνδιοργανώνουν με θέμα:
«Διευκρινίσεις σχετικά με την διαδικασία ένταξης και ενίσχυσης των δυνητικά εντασσόμενων έργων  στο πλαίσιο του προγράμματος "Ενίσχυση ΜΜΕ Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών».

Σύλληψη δύο Αλβανών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, την 09-12-2013 τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 24 ετών, διότι κατείχαν Αλβανικά διαβατήρια με πλαστές σφραγίδες εισόδου.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.


Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ταυματισμό στο Καναλλάκι Πρέβεζας


        Την 08-12-2013 το απόγευμα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από 71χρονο ημεδαπό, παρέσυρε 77χρονο πεζό ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του πεζού.
Προανάκριση  για τα  αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί  το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου.

Σύλληψη φυγόποινου



Συνελήφθη την 07-12-2013 το απόγευμα στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, 63χρονος ημεδαπός φυγόποινος. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων συνολικής φυλάκισης ενός έτους και έντεκα μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φορολογίας και επιταγών.

‘Το σόλο του Φίγκαρω’ στο Politheatro



Το Politheatro παρουσιάζει για τρεις μόνο παραστάσεις την Παρασκευή 13, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 9:30μμ το αριστουργηματικό έργο του Γιάννη Σκαρίμπα
‘Το σόλο του Φίγκαρω’ 
με τον διακεκριμένο ‘ρολίστα’ ηθοποιό Γιάννη Θωμά και τον  Κώστα Θεοδώρου να τον συνοδεύει μουσικά με το κοντραμπάσο του επί σκηνής. Οι παραστάσεις θα δοθούν στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.
Το Σόλο του Φίγκαρω είναι, ενδεχομένως, το πιο πρωτοποριακό και τολμηρό μυθιστόρημα της Γενιάς του Τριάντα και της εποχής του συγγραφέα. Παράλληλα, αποτελεί το πιο σημαντικό έργο της πεζογραφικής παραγωγής του Σκαρίμπα, διότι σε αυτό απαντούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσωπικού του ύφους , στην πιο δραστική τους εκδοχή.