Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ SUCCESS STORY ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
          Στην πατρίδα μας λίγο πριν τη δύση του 2013, όλοι διαπιστώνουμε πως συντελείται μια Γενοκτονία του Ελληνικού λαού. Μέσα σε τρία χρόνια εφαρμογής των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, ο λαός μας εξαθλιώνεται και φτωχοποιείται καθημερινά. Αυτή η εγκληματική διαφοροποίηση της ζωής των Ελλήνων δεν έχει προηγούμενο σε άλλη χώρα του πολιτισμένου κόσμου. Ζούμε πλέον, σε μια εποχή που είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας.

Αυτές είναι οι 12 σούπερ τροφές που μειώνουν την χοληστερίνη!

 
Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τακτική άσκηση συντελούν στην καλή διατήρηση της καρδιάς, και της υγείας μας γενικότερα. Το άγχος, η κληρονομικότητα, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η παχυσαρκία οδηγούν στην αύξηση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων και αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Ας γνωρίσουμε τους “σύμμαχους” της καρδιάς μας!

Στην εκδήλωση - επέτειο των 100 χρόνων από την 'Ενωση της Κρήτης με την Ελλάδα, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμμετέχει με 10 χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων μελών της, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Στην εκδήλωση - επέτειο των 100 χρόνων από την 'Ενωση της Κρήτης με την Ελλάδα, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος συμμετέχει με 10 χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων μελών της, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 18.30' στο κλειστό γήπεδο του Ελληνικού(λεωφόρος Ποσειδώνος) που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής με τα Κρητικά αποδημικά Σωματεία.

Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου, διοργανώνει χοροεσπερίδα, στην ''Έπαυλη'', Μυστρά και Βουλγαροφώνου1, Δαφνί Χαϊδαρίου, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 21.00'


Έκτο το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση

Με την τρόικα να πιέζει και για άλλα αντιδημοφιλή μέτρα, με τους φόρους να εξαφανίζουν το εισόδημα όσων ακόμη διαθέτουν, με τα κοινωνικά μέτωπα ανοικτά και με…..ελάχιστα περιθώρια αναστροφής του κλίματος, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα να βάζει πλώρη εκλογικής νίκης, όποτε κι αν στηθούν κάλπες.

Ενημερωτική ημερίδα για τα έργα του ΕΣΠΑ στην Π.Ε. Πρέβεζας

Συνεχίζεται ο κύκλος ενημέρωσης για την πορεία των συγχρηματοδοτούμενων έργων που υλοποιούνται από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ηπείρου, στο πλαίσιο της Πληροφόρησης και Δημοσιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος 2007-2013», με τη διοργάνωση ημερίδας την  Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης του έργου κατασκευής γέφυρας προ Πέρα Καλεντίνης

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη εκφράζεται η, υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Κατασκευή γέφυρας προ Πέρα Καλεντίνης επί του ρέματος Ρετσιανών». Ο προϋπολογισμός το έργου ανέρχεται σε 701.738,52 ευρώ. Φορέας υλοποίησης: Υπηρεσίες Περιφερειακής Διοίκησης Άρτας.


Συνεδρίαση της Οικονομική Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 09:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Ηπείρου, με 39 θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 04-12-2013 συνεδριάσεως.

Συνελήφθη 28χρονος για υπόθεσης απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στα Ιωάννινα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 28χρονου , σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από ενδελεχείς έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μια υπόθεση απάτης σε βάρος 81χρονης ημεδαπής, που είχε διαπραχθεί στα Ιωάννινα τον περασμένο Μάρτιο.

Συνελήφθησαν δύο νέοι στα Ιωάννινα για μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν, χθες (09-12-2013) το αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί ηλικίας 26 και 31 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της  κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Αλλοδαποί κατήγγειλαν ότι άγνωστοι οπλισμένοι τους λήστεψαν

Καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας, από δύο αλλοδαπούς, έναν 25χρονο υπήκοο Αφγανιστάν και έναν 32χρονο υπήκοο Πακιστάν, ότι χθες (09-12-2013) αργά το βράδυ στο Νεοχώρι Άρτας, τέσσερα άτομα, δύο εκ των οποίων έφεραν κυνηγετικά όπλα, τους επιτέθηκαν και τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

«Αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ...». Άλεξ, ένα όνομα, ένας συμβολισμός της ειρήνης, της ελπίδας και της αγάπης


Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βλαχοπάνου ''Αγαπημένη μου Άλεξ...'', μιά αληθινή ιστορία στο ολοκαύτωμα του μαρτυρικού Κομμένου Άρτας το 1943, από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 11.00', στο θέατρο του Γιώργου Αρμένη, Σπ. Τρικούπη 34, Εξάρχεια.
Η όλη εκδήλωση μετατράπηκε σε μια πραγματική απότιση φόρου τιμής στους 317 δολοφονηθέντας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοίκους του Κομμένου Άρτας
και παράλληλα ένα  αληθινό συλλείτουργο ψυχών - οδηγών εθνικής επιβίωσης,  ιεραποστόλων οικουμενικών αξιών και διδασκάλων του ανθρωπισμού και της
ελπίδας. Ελπίδα για μια ζωή ειρηνική, αξιοπρεπή, χωρίς να πλανάται πουθενά ο φασισμός σε όποια παλιά ή και νεότευκτη μορφή.

Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στην Πρέβεζα

Ο Δήμος Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας" και η Metropolitan Opera παρουσιάζουν σε ζωντανή μετάδοση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ το αριστούργημα του Βέρντι "Φάλσταφ" αποχαιρετώντας με αυτόν τον τρόπο τη χρονιά που σήμανε τα 200 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη.

Ξεκινούν κατασχέσεις λογαριασμών από την Πέμπτη – Χωρίς καμία προειδοποίηση η εφορία θα κατάσχει χρήματα

Μπαίνει σε εφαρμογή από μεθαύριο

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΕΛΣΟΝ

Εξι πράγματα που δεν ξέρατε για τον Μαντέλα

Βλάβη στη μηχανογράφηση της ΔΕΗ



Εκτός λειτουργίας βρίσκεται σήμερα τόσο το μηχανογραφικό σύστημα όσο και το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή καμία πράξη με την Εταιρεία, όπως διακανονισμοί, αποπληρωμές κλπ.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το δώρο Χριστουγέννων -Πότε θα καταβληθεί



Επίδομα εορτών Χριστουγέννων δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το Δώρο καταβάλλεται στους δικαιούχους την 21η Δεκεμβρίου.

Ο «σιωπηλός δολοφόνος» στα αυτοσχέδια μαγκάλια και τις φθηνές λύσεις θέρμανσης



Τους θανατηφόρους κινδύνους που εγκυμονεί η εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα επανέφερε στο προσκήνιο ο τραγικός θάνατος της 13χρονης στη Θεσσαλονίκη, με τον «σιωπηλό δολοφόνο» να βρίσκει ήδη καταφύγιο σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Στις 20 Δεκεμβρίου οι συντάξεις ΟΑΕΕ



Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ για τον μήνα Ιανουάριο 2014 θα καταβληθούν την 20η Δεκεμβρίου σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία που θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 23 Δεκεμβρίου.

Ανακοινώνεται η εθελουσία της Εθνικής τράπεζας 2000-2100 εργαζομένων κόστους 100-110 εκατ – Το Ταμείο Αυτασφάλειας είναι χρεοκοπημένο

Η νέα πρόταση της Εθνικής προς την DGCom έγινε αποδεκτή με «χίλια ζόρια»
Την εθελουσία 2000-2100 εργαζομένων ανακοινώνει η Εθνική τράπεζα με στόχο να βελτιώσει τους ποιοτικούς δείκτες και να μειώσει τα λειτουργικά κόστη.

Υποβολή αιτήσεων για τα κοινωνικά τιμολόγια

Από την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινά η υποβολή αιτήσεων των συνδημοτών, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και μπορούν να τύχουν των μειώσεων στα ανταποδοτικά τέλη.
Όπως είναι γνωστό η σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό να υπάρξει ελάφρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών εν μέσω της παρατεταμένης και επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης.

Α.Μπέζας στη Βουλή:"Να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις"

Ως τον «μόνο δρόμο» και ως «το φιλί της ζωής» για την επιβίωση του συστήματος Υγείας, προέκρινε την ανάγκη να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας.
Ο κ. Μπέζας, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2014, αν και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει τη συναίνεση και δεν θα εκβιάσει κανέναν, ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι δεν εκβιάζεται κιόλας.

Ροχαλίζετε; Να πώς θα το σταματήσετε

Ιδού οκτώ συν ένα μυστικά που μπορεί να σας βοηθήσουν να...
 αντιμετωπίσετε το ροχαλητό.
Προσέξτε το βάρος σας
Μην σπεύσετε να το εκλάβετε ως μία ακόμη τετριμμένη συμβουλή. Τα παραπανίσια κιλά σχετίζονται πολύ στενά με το ροχαλητό, σύμφωνα με τους ειδικούς. Προσπαθήστε να μπείτε σε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής, με στόχο την απώλεια περιττού βάρους, ώστε να εξασφαλίσετε και πιο ήρεμες νύχτες.