Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Συνεχίζουν τη Κυριακή την καθαριότητα στην "Κιβωτό του κόσμου" οι«Paguristas»

 Οι «Paguristas» όταν αναλαμβάνουν μια δράση πάντα την ολοκληρώνουν! Έτσι λοιπόν σε συνέχεια της προηγούμενης δραστηριότητάς μας στην «Κιβωτό του Κόσμου» και κατόπιν απαιτήσεως αρκετών φίλων που δούλευαν το προηγούμενο Σάββατο, ξαναεπισκεπτόμαστε την Πωγωνιανή για να ολοκληρώσουμε, όσο περισσότερο μπορούμε φυσικά με τις μικρές μας δυνάμεις, το έργο που ξεκινήσαμε.

Απάντηση από το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου στη διαμαρτυρία για το 9ο Δημοτικό Σχολείο

Με αφορμή «διαμαρτυρία» του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Διαπολιτισμικού Σχολείου Ιωαννίνων, η οποία δημοσιεύτηκε σε ιστότοπους και στις τοπικές εφημερίδες (10 και 11/12/2013) και αφορά τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Σχολείου στο κτίριο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων της 07/11/2013, σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε ένα διάλογο αντιπαραθέσεων με τον προαναφερόμενο Σύλλογο. Θα επιχειρήσουμε μόνο, να αντικρούσουμε τα σημεία της «διαμαρτυρίας» τα οποία είναι ανακριβή:

Σε εξέλιξη σημαντικά έργα στη Δημοτική Κοινότητα Ανατολής

Προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και το σημαντικό έλλειμμα υποδομών, αντιμετωπίζονται με μία σειρά έργων που εκτελούνται στη Δημοτική Κοινότητα της Ανατολής.
Τα μεγαλύτερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, επισκέφθηκαν σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Μασσαλάς και κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Μάκης Χρυσοστόμου, ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Δοβανάς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Χρήστος Λάζος.

Τα βασικά έργα εκ των οποίων ορισμένα ολοκληρώθηκαν κι άλλα βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής αφορούν στους τομείς της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της οδοποιίας αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας. 

“Πρωτοβουλία των Πέντε δημάρχων”, 2η δημόσια εκδήλωση Hμερίδα με θέμα : “Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση”, Θεσσαλονίκη 8 Δεκεμβρίου 2013

Εισήγηση - Παρουσίαση του Στεφάνου Ζέρβα , ειδικού συμβούλου του
Δ. Ιωαννιτών με θέμα : Υιοθέτηση καλών πρακτικών στη Στρατηγική
City Branding”- Το παράδειγμα της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Ιωαννιτώn 
Η έξοδος της χώρας μας από την κρίση απαιτεί από τους ΟΤΑ να είναι δραστήριοι και ευρηματικοί, συμμετέχοντας έτσι στην ευρύτερη προσπάθεια της συνολικής ανάπτυξης της περιοχής τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον και τις υποδομές. Σήμερα για να είναι οι στόχοι αυτοί εφικτοί και υλοποιήσιμοι, θα πρέπει να στηρίζονται στον επαρκή σχεδιασμό και να επιτυγχάνονται με σταδιακή πρόοδο.

Αποδοκίμασαν Τόμσεν, Γεωργιάδη, Μητσοτάκη και Βαρβιτσιώτη έξω από το υπουργείο Οικονομικών! - Σε εξέλιξη κρίσιμη συνάντηση με την τρόικα!

- Απολυμένες καθαρίστριες αποδοκίμασαν τους υπουργούς αποκαλώντας τους δολοφόνους!
- Προηγήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου με Βενιζέλο και Στουρνάρα ενόψει της κρίσιμης συνάντησης με την τρόικα
- Μίνι υπουργικό στο υπουργείο Οικονομικών παρουσία της τρόικας
- Οι επικεφαλής της τρόικας ζητούν να γίνουν απολύσεις 700 ατόμων από τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ
- Για να δοθεί η δόση ζητούν: Πλειστηριασμούς ακινήτων, απελευθέρωση επαγγελματικών μισθώσεων, ομαδικές απολύσεις, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα
- Στις 18.00 ραντεβού και με τον Κωστή Χατζηδάκη
Με αγεφύρωτες διαφορές ξεκινάει σήμερα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που εκτός από τη ''θυσία'' των Αμυντικών Βιομηχανιών, ζητάει απελευθέρωση πλειστηριασμών, επαγγελματικών μισθώσεων και ομαδικών απολύσεων. 

Πρέπει να διαβάσετε ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ! Η Ρωσία δίνει όπλα στην Ελλάδα για ενδεχόμενη "Τουρκική εισβολή";;;



Σε εκστρατεία προπαγάνδας έχει επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα το Κρεμλίνο προκειμένου να διαφημίσει το ρωσικό οπλοστάσιο και να κερδίσει τις αγορές ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να πουλήσει εξοπλισμούς και σε άλλα κράτη μιμούμενα την Ελλάδα.

Τι συμβαίνει όταν ένας πλανήτης συστέλλεται;


 Σύμφωνα με μία έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωφυσικών στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, η διάμετρος του πλανήτη Ερμή μίκρυνε κατά... 11 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων 4.5 δισεκατομμυρίων ετών, πολύ περισσότερο από προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για μία μείωση 2-3 χιλιομέτρων.

Υγεία: Πώς να κόψετε την όρεξη... τρώγοντας


Πολλές φορές ψάχνουμε τρόπους να κόψουμε την πείνα μας και τροφές, κατά προτίμηση υγιεινές, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να σταματήσουμε να τρώμε.
Υπάρχουν αρκετά συμπληρώματα που βοηθούν σε αυτό αλλά εμείς επιμένουμε «φυσικά» και προτείνουμε τις παρακάτω τροφές που αξίζει να δοκιμάσετε, μιας και έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα στο να κόβουν την όρεξη.

«Φέρτε πίσω τα λεφτά» -Οι 94 φορείς που δεν εφάρμοσαν το ενιαίο μισθολόγιο




Την επιβολή κυρώσεων σε υπουργεία ή σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου που εφάρμοσαν επιλεκτικά το νόμο για το ενιαίο μισθολόγιο, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής.

Χιόνια, παγετός και θυελλώδεις άνεμοι -Ποιες περιοχές θα έχουν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν



Με τον υδράργυρο έως και 8 βαθμούς χαμηλότερο στα θερμόμετρα ανά τη χώρα, αναμένεται να ξημερώσει η Τετάρτη στην Ελλάδα.

ΕΚΠΟΙΖΩ: Άνω των 120.000 οι υπογραφές εναντίον των πλειστηριασμών α' κατοικίας



Πενταμελής αντιπροσωπεία θα τις παραδώσει στο Ειδικό Γραφείου του προέδρου της Βουλής.

Μόλις 370.000 πολίτες έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας



Μόλις 370.000 πολίτες έχουν καταφέρει να πληρώσουν έως σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 και ενώ απομένουν 20 ημέρες από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Δημόσιο: Λουκέτο και απολύσεις σε οργανισμούς με έως 130 εργαζόμενους



Με λουκέτο απειλούνται οι οργανισμοί του Δημοσίου που έχουν λίγους εργαζόμενους. Σύμφωνα με το σενάριο που ακούγεται οργανισμοί με προσωπικό ως 100 με 130 εργαζόμενους που είναι ζημιογόνοι μπαίνουν στο στόχαστρο για λουκέτο και μαζικές απολύσεις των υπαλλήλων τους.

Καμία σύνταξη το 2014! Νέα πρόταση – σοκ από την τρόικα



Οι ... μάγοι της τρόικας είχαν μια ακόμη ... ιδέα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίαςκαι την εξέφρασαν. Τι ζητούν; Να μην δοθεί καμία νέα σύνταξη για ένα χρόνο!

Η πρόταση που μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή ως αστείο μπορεί να εκληφθεί είναι ένα ακόμη σενάριο που εξετάζει η τρόικα για την κάλυψη των κενών στα Ταμεία της χώρας.

Απεργία σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία



Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες, μετά την απόφαση των Ομοσπονδιών των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για -από κοινού- 24ωρη απεργία

Σχετικά με τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών

Με αφορμή τις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από μερίδα εμπόρων που μετέχουν στη Λαϊκή Αγορά της Αγίας Μαρίνας, σημειώνεται ότι πρώτη και βασική μέριμνα της Δημοτικής Αρχής είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της πόλης μας.