Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Τι είναι η μαύρη σκιά που την λένε μόρα;

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν νιώσει μια σκιά από πάνω τους την ώρα του ύπνου...
Οι «παλιοί» στα χωριά , αποκαλούσαν αυτή την
σκιά «Μόρα». Τα κύρια «συμπτώματα» είναι η ανικανότητα να μιλήσεις και να κουνηθείς, όταν αισθάνεσαι μεταξύ «ύπνου και ξύπνιου» αυτή την σκιά, που γι όσους την έχουν νιώσει, μοιάζει με εφιάλτης. Η επιστήμη μπορεί να μην δέχεται αυτά που λένε για την μόρα.

Έκθεση φωτογραφίας της ΕΤΕ εγκαινίασε στα Γιάννινα ο Κάρολος Παπούλιας


Έκθεση φωτογραφίας, που εξιστορεί παράλληλα την πορεία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στο χρόνο και τους δεσμούς της με την Ήπειρο, που έχουν σφυρηλατηθεί και μέσω του Γεωργίου Σταύρου, ιδρυτή και πρώτου διοικητή της τράπεζας για 28 χρόνια, εγκαινίασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στα Ιωάννινα.

ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ: Γράμμα του πεθερού στον μέλλοντα γαμπρό του

«Αγαπητέ Νώντα...
Δεν μπορώ να κοιμηθώ από τότε που διέλυσα τον αρραβώνα σου με την κόρη μου.
Θα μπορέσεις να με συγχωρέσεις; Η αλήθεια είναι ότι ήμουν υπερβολικά
αρνητικός σχετικά με το πανκ κούρεμά σου, τα τατουάζ και το σκουλαρίκι στη μύτη σου.
Έχω συνειδητοποιήσει πια ότι οι μοτοσικλέτες δεν είναι και τόσο επικίνδυνες και δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι όταν έμαθα ότι δεν έχεις δουλέψει μία μέρα στη ζωή σου.

Βιβλιοκριτική: Λένα Παπαδοπούλου "Ένα ταξίδι που όλο αρχίζει"

                                                                                        Λένα Παπαδοπούλου
                        Ένα ταξίδι που όλο αρχίζει                                      Μυθιστόρημα                                   Εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα 2011.
                           του Κώστα Γ. Μαργώνη
    Το μυθιστόρημα, με τον γοητευτικό τίτλο «Ένα ταξίδι που όλο αρχίζει», αποτυπώνει ανάγλυφα την καθημερινότητα απλών ανθρώπων. Το ταξίδι, ένα αρχετυπικό μοτίβο, τόσο οικείο αλλά και τόσο μακρινό, παραπέμπει στη μοίρα των Ελλήνων με πρωταγωνιστή τον Οδυσσέα. Στο μυθιστόρημα της Λ. Παπαδοπούλου το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ, προφανώς γιατί κινείται στον αέναο κύκλο που εντός του δρα ο άνθρωπος.
    Η συγγραφέας επιλέγει την ab ovo αφηγηματική τεχνική. Η αφήγηση της ιστορίας ξεκινά από την αρχή, από ένα περιστατικό που θα αποτελέσει την αφετηρία του μυθιστορήματος. «Βαρβάκειος αγορά, Σάββατο πρωί, κόσμος πολύς»

Συνελήφθη 31χρονος Αλβανός με 183 κιλά χασίς

Την 13-12-2013/13.20 στη διασταύρωση προς το Καλπάκι Ιωαννίνων, συνελήφθη 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτ-το στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (174) ανισοβαρή δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους  (183,1) κιλών.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013  διεξήχθησαν οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 
Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής :
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Νταλαμάγκας Γεώργιος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Γκαραμέτσης Τιμολέων
Γεν.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                            Λέντζης Αθανάσιος
ΤΑΜΙΑΣ                                             Σίκλας Αθανάσιος
ΜΕΛΗ
Μπαράτσας Δημήτριος, Σπύρου Αθηνά, Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος, Φίλης Διονύσιος, Μητσιμάρη Σεβαστή. 


Ωράριο καταστημάτων Εορτών Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς


Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι, το εορταστικό ωράριο καταστημάτων θα ισχύσει από την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, μέχρι και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014.  Το εορταστικό ωράριο, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, διαμορφώνεται ως εξής:
  • Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου: 9:00 – 14:30 και 17:30 – 21:00.

Ουσιαστική η αναβάθμιση υποδομών της Π.Ε. Πρέβεζας με δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ

Ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, επιτυγχάνεται με την ένταξη στο ΕΣΠΑ και την υλοποίησή τους 34 πράξεων συνολικού προϋπολογισμού 65, 3 εκ. ευρώ. 
Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πρέβεζα έγινε αναλυτική παρουσίαση των έργων και αναπτύχθηκαν σε γενικές γραμμές οι στόχοι για τη νέα προγραμματική περίοδο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Ελένη Ρόκκου, ο προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ Ηπείρου, ανέρχεται σε 293 εκ. ευρώ. Σήμερα οι εντάξεις ανέρχονται στο 172,9% του προϋπολογισμού, οι συμβάσεις στο 105,1% και οι πληρωμές στο 67,3% αντίστοιχα.

Με 19 τζιπ εξοπλίζονται οι υπηρεσίες Ηπείρου της Τροχαίας

Mε 19 νέα οχήματα τύπου τζιπ θα εξοπλισθούν οι υπηρεσίες της Τροχαίας στην Ήπειρο.
Η προμήθειά τους χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και οι διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο, καθώς με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια των τευχών δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης.

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ» στο πρόγραμμα “Leonardo da Vinci – Εκπαιδευτικές Συμπράξεις” έργο «Αρώματα και Γεύσεις»

Πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2013, στην περιοχή της Προβηγκίας (Γαλλία), η εναρκτήρια διακρατική συνάντηση του έργου «Αρώματα και Γεύσεις» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Leonardo da Vinci – Εκπαιδευτικές Συμπράξεις”.

ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΟΥΝ ΟΙ ΜΗΤΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Σε όλα αυτά τα χρόνια της λεγόμενης Μεταπολίτευσης, στην Ελλάδα βασιλεύει, η διαφθορά, η φαυλότητα, η απατεωνιά,  η κλεπτομανία, η ατιμωρησία. Αυτές οι βλαβερές παθογένειες, για την κοινωνία μας, βρήκαν εύφορο έδαφος και «άνθισαν» ακόμη περισσότερο, λόγω της ανυπαρξίας ενός Συντάγματος που θα όριζε την αρχή και το τέλος ενός θεσμικού κράτους όπου θα εφαρμόζονταν οι νόμοι χωρίς φεγγίτες και παραθυράκια. Τα Μνημόνια και οι Δανειακές Συμβάσεις δεν είναι η αιτία της κρίσης, που δημιουργεί σήμερα Γενοκτονία της πατρίδος μας. Είναι αυτό το ίδιο το πολιτικό σύστημα που προκάλεσε την κρίση και αποτέλεσμα αυτής της κρίσεως είναι τα Μνημόνια και οι Δανειακές Συμβάσεις. Αυτό το πολιτικό σύστημα είναι το μόνο υπεύθυνο  για το διαχρονικό εκφαυλισμό του κρατικού μηχανισμού από το πολιτικό προσωπικό και τις δυνάμεις της διαμεσολάβησης και της διαπλοκής. Αυτό το σαθρό πολιτικό σύστημα, έχει ακόμη βαθιές ριζωμένες παθογένειες και στρεβλώσεις που αντανακλούν στην εύρυθμη λειτουργία του νεοελληνικού κράτους.

Παρουσίαση του βιβλίου του Β.Αυδίκου"Η σκιά της Μίκας"





Η σκιά της Μίκας

μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Βαγγέλης Αυδίκος

Isbn: 978-960-9692-18-2

Σελίδες: 267
Λιανική Τιμή: 15 ευρώ



Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ 

Ιπποκράτους  56, 10680 Αθήνα   
Τηλ:2103628852 F
ax:2103628862

www.taxideftis.gr info@taxideftis.gr

Συνεχίζεται η ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ρίψης, από αέρος, δολωμάτων εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας. Χθες έγινε ρίψη στη ζώνη από Αμβρακικό,   περιοχές Π.Ε. Πρέβεζας (Φιλιππιάδα κ.α) - υπόλοιπες περιοχές  Π.Ε. Θεσπρωτίας - Δυτική Π.Ε. Ιωαννίνων μέχρι τα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ρίψη δολωμάτων, σε ευθεία ζώνη: σύνορα Αιτωλοακαρνανίας - Άρτας, Παναγιά, Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων και Κόνιτσα.

Υπό κατάρρευση το ΠΑΣΟΚ –Την έξοδο δείχνουν στον Βενιζέλο και οι «75»

Κινητικότητα παρατηρείται αυτές τις ημέρες στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την αντίστοιχη κινητικότητα που παρατηρείται στην υπόθεση της «Κεντροαριστεράς» από την οποία πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι της επιρροής των Ευάγγελου Βενιζέλου και Κώστα Σημίτη, τηρούν σαφείς αποστάσεις.
Ωστόσο, αυτά τα στελέχη δεν κινούνται συντονισμένα μεταξύ τους, όπως φάνηκε και με την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ), την έκτακτη σύγκληση της οποίας ζήτησαν μόνο 11 μέλη της, ενώ αποστάσεις τήρησε η «Κίνηση των 75» η οποία, πάντως, δεν διαφωνεί με τον προβληματισμό των «11» σχετικά με την κρισιμότητα των ζητημάτων, στα οποία πρέπει να πάρει θέση το ΠΑΣΟΚ.

Τέσσερα ταχύπλοα στη διάθεση του Λιμενικού

Τέσσερα ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη, τα οποία θα διατεθούν στις λιμενικές Αρχές της Μυτιλήνης, της Χίου, της Ρόδου και της Κρήτης παρελήφθησαν σήμερα από το Λιμενικό Σώμα. «Κανένα νησί μας δεν θα μείνει απομονωμένο» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά το τέλος τελετής παραλαβής, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, στον Πειραιά.

Δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά οι S-300 στην Κρήτη

Παρουσία των υπουργών  Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλου και Κύπρου Φώτη Φωτίου πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η πρώτη δοκιμή των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-300.
Με απόλυτη επιτυχία, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά, η πρώτη δοκιμαστική βολή του αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος S300. Στις 11:58, εβλήθη με επιτυχία ο στόχος, ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που βρισκόταν σε απόσταση 30 χιλιόμετρων.

Απόλυτος ΕΦΙΑΛΤΗΣ στην τουαλέτα: Πάγωσε όταν του επιτέθηκε ένα

Πολύ άσχημη εμπειρία, που όπως ο ίδιος δηλώνει του έχει αφήσει τραύμα, βίωσε ένας 34χρονος Γκανέζος.... 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ghanaweb.com, ο 34χρονος χρειάστηκε να επισκεφθεί δημόσια τουαλέτα. Καθιστός...
Ξαφνικά ένιωσε έναν αφόρητο πόνο στα γεννητικά όργανα και έσπευσε να κοιτάξει από που και γιατί προήλθε, όταν είδε ότι δέχθηκε επίθεση από ένα τεράστιο φίδι. Φωνάζοντας, μάλιστα, «φίδι, φίδι», προκάλεσε τον πανικό στους υπόλοιπους επισκέπτες της δημόσιας τουαλέτας.

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΙΛΙΟΣ

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος, στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε σήμερα, ζήτησε τη συστράτευση όλων των τοπικών δυνάμεων προκειμένου να στηριχθεί το Πανεπιστήμιο και να αποφευχθεί περαιτέρω υποβάθμισή του.
Η συνεχής περικοπή πιστώσεων έχει φέρει το Πανεπιστήμιο σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Οι μειώσεις προσωπικού θέτουν εκτός λειτουργίας κρίσιμες υπηρεσίες, ενώ έχουν ανακύψει σοβαρά προβλήματα με τη στέγαση των φοιτητών όπως και σπουδαστών του ΤΕΙ Ηπείρου.

Πρόσκληση του Φίλιππα Φίλου προς τα μέλη και τους φίλους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννινα» για την ολομέλεια της Δευτέρας

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους φίλους και τα μέλη της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» απηύθυνε ο δήμαρχος Φίλιππος Φίλιος εν όψει της Ολομέλειας που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.
Η ολομέλεια της παράταξης θα γίνει στις έξι και μισή το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Du Lac.

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΝΕΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ»



 Τη δική μας Ελλάδα μέσα από τα δικά του …. μάτια θα μας δείξει στη νέα ατομική του έκθεση ο διακεκριμένος  καλλιτέχνης φωτογράφος Αιμίλιος Νέος, που παρουσιάζει από 16-23 Δεκεμβρίου 2013 στον εκθεσιακό χώρο χώρο του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων , έναντι του Αμφιθεάτρου.
Ο Γιαννιώτης καλλιτέχνης φωτογράφος με τα μέχρι τώρα δείγματα της δουλειάς του μας έχει δείξει τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο που βλέπει τον κόσμο πίσω από το φακό της φωτογραφικής του μηχανής.
Μια δουλειά εκπληκτικής αισθητικής αντίληψης και ένας ξεχωριστός τρόπος που ο καλλιτέχνης «διαβάζει» τοπία και γεγονότα.
Η νέα του έκθεση από τον τίτλο και μόνο δείχνει το τι θα εικόνες θα δει, ο επισκέπτης, από τη …δική μας Ελλάδα  μέσα από τα μάτια του Αιμίλου Νέου.

Παρουσίαση τοπυ βιβλίου "Σουλιώτικη Συμπολιτεία¨του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργου Παπαδόπουλου



Η  Ηπειρωτική Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα , στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών ( Ε.Η.Μ. οδός Παρασκευοπούλου) διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο « Σουλιώτικη Συμπολιτεία», του κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .
Το βιβλίο θα  παρουσιάσουν: ο Απόστολος Παπαϊωάννου Ομ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Στέφανος Ντόβας Δημοσιογράφος -  Συγγραφέας.
       Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Δημιουργία παράταξης για ένα καινούργιο ξεκίνημα στο Ζαγόρι



Συνάντηση για τη δημιουργία παράταξης που θα έχει σκοπό της ένα νέο ξεκίνημα για το Ζαγόρι, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές, πραγματοποιείται την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, 11.00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Άνω Πεδινών.
Στη συνάντηση θα τεθεί προς ψήφιση κείμενο-διακήρυξη με θέσεις της αρχικής οργανωτικής ομάδας πάνω σε όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους, και με ιδιαίτερη έμφαση στον  συλλογικό, αμεσοδημοκρατικό και μη προσωποκεντρικό τρόπο λειτουργίας της παράταξης και άσκησης της δημοτικής αρχής.

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Κροατικού PAAFRD.»




Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας την 10η Δεκεμβρίου 2013, υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας, μεταξύ του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και του αντίστοιχου Κροατικού Οργανισμού Πληρωμών P.A.A.F.R.D. Σκοπός της Συμφωνίας  είναι η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Οργανισμών, με το σκεπτικό ότι οι δύο χώρες εμφανίζουν παρόμοια χαρακτηριστικά και προβλήματα.

Συνελήφθησαν δύο δράστες γιατί έκλεψαν μάρμαρα από εργοστάσιο στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων


 Συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί ηλικίας 51 και 47 ετών,  κατηγορούμενοι για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από εργοστάσιο κοπής μαρμάρων στον Άγιο Ιωάννη Ιωαννίνων, πλάκες μαρμάρων, συνολικής αξίας (300) ευρώ, τις οποίες είχαν φορτώσει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλληψη 40χρονου φυγόποινου στην Πρέβεζα



Συνελήφθη, χθες (11-12-2013) το πρωί στο 1ο χλμ της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, 40χρονος ημεδαπός φυγόποινος. Σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης (4) μηνών, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ - Αιφνιδιαστική επιστολή στον Βενιζέλο

Mία επιστολή από 11 βουλευτές και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανάψει φωτιές στον Ευάγγελο Βενιζέλο στο εσωτερικό του κόμματος. Με μία αιφνιδιαστική επιστολή τους 11 κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, καθώς όπως σημειώνουν, το επιβάλλουν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις με την πυκνότητα και τη σοβαρότητά τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων για πλειστηριασμούς, διακοπές ρεύματος και αιθαλομίχλη


Τρία σοβαρά ζητήματα, τα οποία τέθηκαν από τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης συζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο και κατέληξε σε αντίστοιχα ψηφίσματα.
Το πρώτο θέμα το οποίο ανέκυψε από τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας αφορά στην άρση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

O Σκάι και η Εθνική Τράπεζα συγκεντρώνουν παιχνίδια στα Γιάννινα

O Σκάι σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα οργανώνουν το Δεκέμβριο σειρά δράσεων, σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό τη συγκέντρωση παιχνιδιών για τα παιδιά των ιδρυμάτων, που στηρίζει το «Μαζί για το παιδί».
Η αντίστοιχη δράση στα Ιωάννινα έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο από τις έντεκα το πρωί μέχρι τις δύο το μεσημέρι και θα γίνει στην οδό Αβέρωφ, μπροστά στο κατάστημα της Εθνικής.

Ολομέλεια παράταξης

Την ερχόμενη Δευτέρα (16 Δεκεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα». Η ολομέλεια θα γίνει στις έξι και μισή το απόγευμα, στην ισόγεια αίθουσα του κεντρικού κτιρίου, στο ξενοδοχείο Du Lac