Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ημερήσια διάταξη συνεδρίασης Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Ηπείρου

Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με 11 θέματα  ημερήσιας διάταξης, τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 13ου Πρακτικού της  Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

Έξι νέες επενδύσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο

Έξι νέες επενδύσεις εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/04 με απόφαση που έλαβε η Γνωμοδοτική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση. Το συνολικό κόστος των επενδύσεων ανέρχεται σε 1.112.710,51€ και το συνολικό ποσό ενίσχυσης σε 511.233,14 €.

Σκελετός βρέθηκε στο Άλσος

Χθές το μεσημέρι, στην πλατεία Ζαλόγγου (Άλσος) στα Ιωάννινα, βρέθηκαν από εργάτες που εκτελούσαν εργασίες εκσκαφής, υπολείμματα ανθρώπινου σκελετού.
Τα οστά περισυνελέγησαν προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.


Σύλληψη φυγόποινης

Την 17-12-2013/09.30 στην Άρτα, συνελήφθη 57χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με ποινή συνολικής φυλάκισης (1) έτους, (8) μηνών και χρηματική ποινή 4.000 €, για ακάλυπτες επιταγές.

Σύλληψη διωκόμενου

Την 17-12-2013/22.15 στα Ιωάννινα, συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν, (3) αποφάσεις  του Μονομελούς Πλημ-κείου Ιωαννίνων, με τις οποίες καταδικάστηκε  συνολικά σε ποινή φυλάκισης (1) έτους , (8)μηνών και χρηματική ποινή, για παραβάσεις της  Εργατικής νομοθεσίας - εισφορές  και  Περί Τύπου και Επιταγές.

Δυνέδριο για τα Λημναία οικοσυστήματα της Ηπείρου διοργανώνει ο Δήμος Πωγωνίου

 Ο Δήμος Πωγωνίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου με τίτλο «THE LAKES ROUTE» και ακρωνύμιο «LAROUTE» του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013», διοργανώνει Συνέδριο με Θέμα: «Τα Λιμναία οικοσυστήματα της Ηπείρου».
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ., στην Αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονος στον Παρακάλαμο και είναι «ανοιχτό» στο ευρύ κοινό.
Το συνέδριο, αλλά και οι δράσεις του Έργου γενικότερα, στοχεύουν στη διαφύλαξη και αύξηση της οικολογικής αξίας των λιμναίων οικοσυστημάτων της
Ηπείρου και ιδιαίτερα της λίμνης Ζηρού Φιλιππιάδας, της τεχνητής λίμνης πηγών Αώου Μετσόβου και της λίμνης Ριαχόβου στο Πωγώνι. Σκοπός του έργου και του συνεδρίου είναι η προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών αυτών, με την προετοιμασία και την υποστήριξη πρωτοβουλιών οικοτουρισμού, αγροτουρισμού, καθώς και πολιτιστικού τουρισμού. Ειδικότερα, βασικό στόχο του έργου αποτελεί η άρση της απομόνωσης των Περιοχών Παρέμβασης, καθώς και η αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών τους και συνεπακόλουθα η οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΑΡΤΑΣ: ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ . ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ !

Στις 31 Δεκέμβρη λήγει η προθεσμία αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευσης άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάπου 180.000 ακίνητα, μεταξύ των οποίων η πρώτη και κύρια κατοικία πολλών συμπολιτών μας, παραδίδονται  λεία στους τραπεζίτες - σε τελική ανάλυση, στα ίδια διεθνή κερδοσκοπικά κεφάλαια που βρίσκονται στην αφετηρία της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για εξέλιξη κοινωνικά ανάλγητη, ταξικά μονομερή και εντελώς απαράδεκτη, που οδηγεί τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην απόγνωση και πετάει ολόκληρες οικογένειες στον δρόμο, για να μπορέσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν απεριόριστα.

Εκδήλωση για την ενίσχυση του Δημοτικού Καταστήματος Αλληλεγγύης

Δεκάδες οικογένειες του Δήμου Ιωαννιτών, στηρίζει εδώ και δύο χρόνια το Δημοτικό Κατάστημα Αλληλεγγύης, παρέχοντάς τους, δωρεάν τρόφιμα, είδη υγιεινής, ρούχα, παπούτσια και παιδικά παιχνίδια. Όλα εκείνα δηλαδή που χρειάζεται ένα νοικοκυριό.

Χωρίς φόβο και με περίσσιο πάθος

Μια αναμέτρηση στο γήπεδο «Καραισκάκη» με αντίπαλο και δη τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό σαφώς και δεν είναι εύκολη. Τουναντίον μάλιστα το ξεκάθαρο φαβορί είναι οι Πειραιώτες, ωστόσο στο ποδόσφαιρο τα πάντα κρίνονται στο χορτάρι.

Χριστούγεννα στη Πρέβεζα. Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας (Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)


                                     Χριστούγεννα στην Πρέβεζα  Μπολσόι της  Μόσχας                                                               (Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση)
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 7:00μμ
Ο Δήμος Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας", το Θέατρο Μπολσόι και η εταιρεία Pathé βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουν την Ωραία Κοιμωμένη, μπαλέτο σε χορογραφία των Marius Petipa και Yuri Grigorovich και μουσική από τον Pyotr Ilyich Tchaikovsky.

Υποχρεωτική η καταβολή δώρου έως 21 Δεκεμβρίου

 Υποχρεωτική, έως τις 21 Δεκεμβρίου, είναι η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

Στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων ο Πρέσβης της Αργεντινής

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε στις 17 Δεκεμβρίου 2013 στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αργεντινής στην Ελλάδα κ.JORGE A. MASTROPIETRO με την Σύμβουλο της Πρεσβείας κα ANA CAROLINA GHIGGINO, τους οποίους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δρ. Δημήτριος Δημητρίου με τον Οικονομικό Επόπτη κ. Βασίλειο Βασιλείου και Στελέχη του Επιμελητηρίου.

Το μεγαλύτερο αεροπλάνο στη γη !! Δείτε τις φωτογραφίες


 Ο λόγος για το Antonov An-225 Mriya. Είναι ένα εμπορικό αεροσκάφος αερομεταφοράς βαρέων φορτίων, που σχεδιάστηκε από το Γραφείο Αντόνοφ στη δεκαετία του 1980.

«Γκρεμίζονται» οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα -Μειώθηκαν 21,7% μέσα σε τρία χρόνια



Για ακόμα ένα χρόνο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να δεχθούν μείωση στις αποδοχές τους σε αντίθεση με αυτούς που εργάζονται στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το 2014 προβλέπεται ότι θα μειωθούν οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές στο σύνολο της οικονομίας κατά 1,5%. Μάλιστα η σωρευτική μείωση μέσα σε μία τριετία έφτασε το 21,7%.

Παράταση για τη συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας



Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2014, παρατείνεται το δικαίωμα συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, εφόσον εκκρεμεί ιατρική κρίση στις υγειονομικές επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.). Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ασφαλιστικό: Τι αλλάζει από το 2014. Όλλες οι αλλαγές



Με το... αριστερό μπαίνει για μια ακόμη φορά, για χιλιάδες ασφαλισμένους και ανέργους η νέα χρονιά, οι οποίοι θα βρεθούν μπροστά σε νέες –γνωστές παρ’ όλα αυτά– περικοπές. Πρόκειται για αλλαγές που προβλέπονται σε νόμους που πάνε πίσω και από το 2002, κορυφώνονται όμως με το Μνημόνιο. Οι αλλαγές αφορούν ακόμη και τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι πλέον, για να λάβουν το ΕΚΑΣ θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας των 65 ετών, αλλά και τους ανέργους.

Κινητικότητα ή εθελούσια έξοδο για 3.708 πλεονάζοντες στους Δήμους



Αναστάτωση προκάλεσε  μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία προκύπτει  πλεονάζον προσωπικό σε δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με τη μελέτη η λίστα περιλαμβάνει 670 άτομα στο δήμο Αθηναίων, αλλά και πλεονάσματα και σε άλλους Δήμους της χώρας.
Το υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει τις λίστες με το πλεονάζον προσωπικό στους Δήμους και πρέπει είτε να μπουν σε κινητικότητα είτε να αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο.

Ένα βήμα πιο κοντά στα καύσιμα του μέλλοντος



Υποχρεωτική η δημιουργία σταθμών ανεφοδιασμού εναλλακτικών καυσίμων μέχρι το 2020

Γιατί δεν έχει γεμίσει η Ευρώπη ηλεκτρικά και υδρογονικά αυτοκίνητα προς όφελος του περιβάλλοντος και όλων μας; Υπάρχουν πολλοί λόγοι αλλά ένας είναι η έλλειψη σταθμών ανεφοδιασμού. H δε έλλειψη αυτή οφείλεται στην έλλειψη πελατών...

Αύριο δικάζεται ο Μιχάλης Λιάπης



Προθεσμία για αύριο Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου για να απολογηθεί πήρε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη χθες να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, ένα ανασφάλιστο όχημα με πλαστές πινακίδες.