Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Πρόσκληση ενημέρωσης





Ρυθμίσεις για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και τις μετατάξειες , μεταθέσεις, αποσπάσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού Νοσοκομείων

Με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλες διατάξεις» από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
 1.                  Παρέχεται η εξουσιοδότηση στους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών να καθορίζουν με Κοινές Αποφάσεις τους, το ύψος της αμοιβής και τον αριθμό των μηνιαίων επισκέψεων των συμβεβλημένων ιατρών που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, από 1.12.2013 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Σήμερα η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες






Σήμερα αναμένεται να καταβληθεί στους 455.567 δικαιούχους αγρότες το υπόλοιπο ποσό, ύψους 23 εκατ. ευρώ, της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου 2013.

ΓΣΕΕ- Υποχρεωτικά έως τις 21 Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων



Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι το Δώρο Χριστουγέννων δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ ποχρεωτική, έως τις 21 Δεκεμβρίου, είναι η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, που εργάζονται με σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου.
Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ, για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.
Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι το Δώρο Χριστουγέννων δεν πρέπει να καταβληθεί σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.
Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Δώρο Χριστουγέννων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων www.kepea.gr ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 8202100 & 210 8202174 ή να επισκέπτονται το Κέντρο από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 19:30 το βράδυ στη διεύθυνση Αινιάνος 3 & Πατησίων 69, Αθήνα.

Πηγή:bankingnews.gr

Eurostat: Τελευταία η Ελλάδα στη χρήση του Internet - το 36% των Ελλήνων δεν σερφάρουν



Ουραγός στη χρήση του Internet εμφανίζεται η Ελλάδα, καθώς υπολείπεται του μέσου όρους της ΕΕ των «28» σε πολλά ποιοτικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat, περίπου το 1/3 ή και περισσότερο των ατόμων σε Ρουμανία (42%), Βουλγαρία (41%), Ελλάδα (36%), Ιταλία (34%), Πορτογαλία (33%), Κύπρο (32%) και Πολωνία (32%) δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο.

Οποιος τρώει σαν Κρητικός θα ζήσει περισσότερο -Τι δείχνει πρόσφατη επιστημονική έρευνα



Μεσογειακή διατροφή. Πιο συγκεκριμένα, κρητική διατροφή. Οι γευστικοί κάλυκες της γλώσσας συναινούν, η λογική υπερθεματίζει, αλλά και η επιστήμη δεν πάει πίσω. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι άντρες της Κρήτης ζουν περισσότερο, λόγω των διατροφικών συνηθειών τους.

Γιατί οι Ελληνες καταναλωτές προτιμούν πλέον τα εγχώρια προϊόντα- Τι άλλαξε στο σκεπτικό τους



Τα ελληνικά προϊόντα δείχνουν να προτιμούν οι Έλληνες καταναλωτές, όχι μόνο επειδή πιστεύουν ότι είναι μια λύση για ανάκαμψη της οικονομικής κρίσης, αλλά κι επειδή έχουν πλέον πειστεί ότι είναι εξίσου ποιοτικά με τα εισαγόμενα και πολλές φορές και σε καλύτερη τιμή.

Tέλος η Μένη Μαλλιώρη από τον ΟΚΑΝΑ -Ο Γεωργιάδης έκανε αποδεκτή την παραίτηση της



Αποδεκτή έκανε την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Μένης Μαλλιώρη, ο υπουργός Υγείας.
Ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η κ. Μαλλιώρη έπρεπε να παραιτηθεί για να απαντήσει καλύτερα για τις κατηγορίες περί τρύπας περίπου 8 εκατ. ευρώ στον ΟΚΑΝΑ. Ξεκαθάρισε πάντως ότι με το θέμα ασχολείται η υφυπουργός Ζέτα Μακρή.

Ιστορική συμφωνία για τραπεζική ένωση στην ΕΕ



Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν την Τετάρτη, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, σε συμφωνία σχετικά με την τραπεζική ένωση, ενώ χαρακτήρισαν αυτή την ημέρα ως «κοσμοϊστορική» για τις τράπεζες του μπλοκ, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Χρήμα τέλος για τη Χρυσή Αυγή με 241 "ναι" στη Βουλή



Την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε η Ολομέλεια με συντριπτική πλειοψηφία, συντασσόμενη με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ανατροπές και μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις



Ξεκίνησαν από την 1η Δεκεμβρίου οι ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις, με την ενοποίηση της εισφοράς των 2 εκατ. ασφαλισμένων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), οι οποίες θα κορυφωθούν από τον Ιανουάριο με μειώσεις 20%-45% στις συντάξεις, από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού.