Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ριφιφί σε χρυσοχοείο στην Πρέβεζα

Την 25-12-2013 στον Λούρο Πρέβεζας, άγνωστοι δράστες πραγματοποιώντας διάρρηξη με τη μέθοδο του ριφιφί, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, και αφαίρεσαν άγνωστο αριθμό κοσμημάτων-χρυσαφικών και ρολογιών.

Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό πεζής στην Άρτα

Χθες (25-12-2013) το πρωί στην περιοχή Μέγα Κάμπου Βελεντζικού Άρτας, Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός, πραγματοποιώντας οπισθοπορεία, τραυμάτισε θανάσιμα 46χρονη ημεδαπή πεζή.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας. 

Συνελήφθη 25χρονος Αλβανός ληστής στην Κακαβιά Ιωαννίνων

  
Συνελήφθη  στην Κακαβιά 25χρονος υπηκόος Αλβανίας, κατόπιν εντάλματος σύλληψης για ληστεία,  ότι το ένταλμα αφορά τη συμμετοχή του στις παρακάτω εγκληματικές πράξεις:
·        Την 30-11-2010, αφαίρεσε, με την απειλή όπλων, από τα ταμεία της Δ.Ο.Υ. Αγίας Παρασκευής Αττικής, το χρηματικό ποσό των (31.700) ευρώ.
·        Την 29-12-2010, αφαίρεσε, με την απειλή όπλων, από τα ταμεία της Δ.Ο.Υ. Ζωγράφου Αττικής, το χρηματικό ποσό των (75.030) ευρώ.

Εξαρθρώθηκε ακόμη ένα κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών σε Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Εντοπίστηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, πέντε Βούλγαροι  διακινητές (τρεις  άντρες και δύο γυναίκες),  επτά μη νόμιμων μεταναστών
Διευκόλυναν τις μετακινήσεις τους ενώ παράλληλα τους προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα 
Εξαρθρώθηκε, ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνελήφθησαν πέντε (5) μέλη του.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σήμερα (25-12-2013) τα ξημερώματα, στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας,  πέντε (5) Βούλγαροι διακινητές (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), ηλικίας 49, 33, 60, 64 και 46 ετών, κατηγορούμενοι για   συμμετοχή σε κύκλωμα, που διευκόλυνε μη νόμιμους αλλοδαπούς να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ετήσιος χορός και κοπή βασιλόπιτα του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας

                                              ΣΥΛΛΟΓΟΣ                        ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ 
ΦΛΩΡΙΝΑΣ     
 "Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ"
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται  σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά - καλή χρόνια και σας περιμένουμε όλους να καλωσορίσουμε το νέο έτος με ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι παρέα με την ορχήστρα του μοναδικού Κώστα Σμόλικα στο κλαρίνο και τους Γιάννη Φάκο & Φώτη Τράσια στο τραγούδι το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 21:00 στο κέντρο δεξιώσεων Ι&Ν  Χρυσοχοίδη, τηλ κρατήσεων 6983505618.
Τιμή πρόσκλησης 14€ (άνευ ποτού).

Θα υπάρχει πλούσια λαχειοφόρος αγορά με πρώτο δώρο ένα κιτ υγραεριοκίνησης & τοποθέτηση εντελώς δωρεάν προσφορά της εταιρίας auto soumpasis.

H “Metsovita” στο «money show 2013»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 20-22 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Athens Hilton  το money show 2013.
Μεταξύ των πολλών επιχειρήσεων με είδη διατροφής που έλαβαν μέρος ήταν και η γνωστή επιχείρηση παραγωγής αλλαντικών  από το Μέτσοβο  “Metsovita” την οποία επισκέφθηκε πολύς κόσμος για να ενημερωθεί και να δοκιμάσει τα πολύ νόστιμα λουκάνικά της.

Mια   επιχείρηση   που   παράγει αλλαντικά εξαιρετικής ποιότητας   με ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά   που παραπέμπουν στις Μετσοβίτικες παραδοσιακές γεύσεις.
Το γνωστό σε όλο τον κόσμο Μέτσοβο με την αλπική ομορφιά του ,  βρίσκεται στις κορυφές των βουνών της Πίνδου και της Ηπείρου.
Άλλωστε και η ονομασία του σημαίνει μεσοβούνι (mets +ovo=metsovo)
(μέσο+βούνι=μεσοβούνι).
Το Μέτσοβο βρίσκεται σε σταυροδρόμι ορεινών περασμάτων ανατολής και δύσης.
Τόπος συνάντησης πολιτισμών. Προαιώνιος συνοικισμός ποιμένων, περιοχή στρατηγικής σημασίας μέχρι τους νεοελληνικούς χρόνους, το Μέτσοβο -  εκεί ψηλά, σε υψόμετρο 1.156 μ. – είναι ακόμα και σήμερα μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας, με πλούσια ιστορία και ισχυρή παράδοση. Πατρίδα σπουδαίων εμπόρων, μεγάλων εθνικών ευεργετών και τόπος παραγωγής φημισμένων και μοναδικών προϊόντων.
Ξυλόγλυπτων, υφαντών, τυροκομικών, κρασιών και αλλαντικών.

Οι Κύπριοι δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς (το 91% λέει ΟΧΙ)

Η πλειονότητα των Κυπρίων δεν έχει εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές, σύμφωνα με τo «Ευρωβαρόμετρο».
Συγκεκριμένα, το 91% των Κυπρίων δεν έχουν εμπιστοσύνη στα κόμματα, ενώ μόλις το 18% εμπιστεύεται τους βουλευτές. Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, το 26% των Κυπρίων της έχει εμπιστοσύνη σε αντίθεση με το 68%. Πάντως, το ποσοστό των πολιτών που εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση στην Κύπρο είναι υψηλότερο από το μέσο όρο της ΕΕ (23%).

Ευχές του Αντιπροέδρου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένος ο καινούργιος  χρόνος, με υγεία, οικογενειακή ευτυχία και ευημερία.

Κώστας Κωνής


 Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Η ΔΗΜΑΡ επιστρέφει 145.000 ευρώ από κρατική επιχορήγηση

Την επιστροφή των 145.000 ευρώ από την κρατική  επιχορήγηση του 2013 ανακοίνωσε η  Δημοκρατική Αριστερά, ποσό που αναλογεί για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου ερευνών και μελετών.
«Η Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε για το έτος 2013, να μην χρησιμοποιήσει το ποσό των 145.000 ευρώ περίπου που της αναλογεί από την τακτική χρηματοδότηση του έτους 2013 για την ίδρυση και λειτουργία κέντρου ερευνών και μελετών, και ως εκ τούτου, με επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, του γνωστοποιεί την επιστροφή από την τακτική κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει του αντίστοιχου ποσού», αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε σχετική ανακοίνωση.


Προσφορές αγάπης και αλληλεγγύης

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.»  με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013 στην Κεντρική Πλατεία για την συγκέντρωση ειδών για το Δημοτικό Κατάστημα Αλληλεγγύης , θα ήθελε να εκφράσει τις  θερμές ευχαριστίες του σε όλους τους συμπολίτες μας, τους φορείς και τις επιχειρήσεις της περιοχής που στήριξαν την προσπάθεια αυτή.
Η εκδήλωση  ήταν αφιερωμένη στην εθελοντική προσφορά και στην αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας.

ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ

                                                                                              Του Τάσου Βασιλείου          
Παραμονές των Χριστουγέννων η γιαγιά μου πάντα με συμβούλευε να μην πηγαίνω ποτέ κατά το Βαμπιάκο τα πρόβατά μας. Ο Βαμπιάκος είναι ένα στενό πέρασμα από το λάκκο της Τζιώγκας προς το χωριό και τα βράδια λόγω του πηχτού λόγγου από γράβα και πουρνάρια ήταν φοβερός. Μου έλεγε λοιπόν να μην τα περνάω από κει όλο το δωδεκαήμερο -από τα Χριστούγεννα ως τα Φώτα, γιατί έρχονταν οι σαταναραίοι με κουδούνια και τενεκέδες που τα χτυπούσαν με πολλή δύναμη και άρπαζαν τα πρόβατα. Άσε που άμα παρουσιάζονταν μπροστά μου και απολογιόμουν σαν με φώναζαν, θα μου έπαιρναν και τη φωνή. Αλλά και να μην απολογιόμουν, αν τους έβλεπα θα τρόμαζα από την ασχήμια τους. Κατάμαυροι με κέρατα και με ουρές, δεν ήταν άλλοι από τους Καλικαντζαραίους που μαθαίναμε στο σχολείο. Μου έλεγε μάλιστα για να με πείσει πιο πολύ για την ύπαρξή τους ότι την τάδε χρονιά πήραν τόσα πρόβατα του τάδε κι ακόμα της ίδιας μια φορά, παραμονή Πρωτοχρονιάς, της άρπαξαν από μπροστά της δυο δικά μας πρόβατα. Έτσι τα Χριστούγεννα κι όλες τις μέρες των γιορτών που με τόση λαχτάρα περιμέναμε όλα τα παιδιά, επισκίαζαν ο φόβος των καλικαντζάρων που ναι μεν στα βιβλία μας παρουσιάζονταν σαν υπάρξεις αστείες με τα διάφορα καμώματά τους και τις μικροζημιές που κάνανε στα σπίτια, εδώ τέτοιες μέρες ο ερχομός τους ήταν συμφορά για τους χωριανούς μας. Έτσι πίστευαν αυτοί κι εμείς για πολλά χρόνια ώσπου αποκαλύφτηκε πως εκείνοι οι σαταναραίοι δεν ήταν άλλοι από γνωστούς ζωοκλέφτες της περιοχής!!!
Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων παρακολουθούσαμε με κατάνυξη κοντά
στη γωνιά τη μάνα μας που έφτιαχνε στο σιάρτη τις πελώριες τηγανίτες, τα σπάργανα του Χριστούλη που γεννιόταν εκείνο το βράδυ. Ο σιάρτης ήταν ένα μεγάλο τηγάνι ελαφρά κυρτό χωρίς το κλείσιμο γύρω γύρω του γνωστού μας τηγανιού. Σε μια τέντζερη είχε το κουρκούτι και μ ένα αδράχτι που στην άκρη του ήταν τυλιγμένο λίγο πανί, άλειφε όλη την επιφάνειά του  με λίγο λάδι, έτσι για τον όρκο όπως λέγανε, έριχνε αμέσως και μια κουταλιά κουρκούτι κι όπως ο σιάρτης ήταν συνέχεια πάνω στα κάρβουνα, στη στιγμή ψήνονταν οι τηγανίτες. Μας έδινε κι από μια, ρίχναμε πάνω της λlγη ζάχαρη, τη διπλώναμε και την ξαναδιπλώναμε και την τρώγαμε με μεγάλη ευχαρίστηση. Αυτό ήταν και το βραδινό μας. Να κοιμηθούμε ελαφρά, όπως μας έλεγε, για να σηκωθούμε τη νύχτα προς τα ξημερώματα για να πάμε στην εκκλησία να μεταλάβουμε και στο γύρισμα, το ευλογημένο τραπέζι το χριστουγεννιάτικο, μας περίμενε. Η νηστεία η σαραντάημερη μάς ξελήγωνε κι εκείνη τη νύχτα την τελευταία, βλέπαμε τα πιο γλυκά όνειρα. Όχι βέβαια δώρα με αυτοκινητάκια κούκλες και τρενάκια. Τέτοια πράματα μας ήταν άγνωστα, αλλά το νοστιμότατο καλομαγειρεμένο κρέας βραστό με πράσα και το λαχταριστό επιδόρπιο  με τις ζεματιστές τηγανίτες. Ώ εκείνες οι τηγανίτες ήταν πραγματική απόλαυση. Και τις έφτιαχνε τόσο ωραία η μάνα μας. Τις έβαζε στο μεγάλο ταψί μία μία και ανάμεσά τους λίγη ζάχαρη και καρύδια τριμμένα και στο τέλος έριχνε το ζεματιστό νερό. Μάχη ολόκληρη έδινα με τις αδερφές μου με το κουτάλι που προσπαθούσα να το γεμίζω γρήγορα γρήγορα για να προλάβω να καταβροχθίσω όσο μπορούσα περισσότερες. Εκεί στον τσακωμό που ακολουθούσε έμπαινε στη μέση η γιαγιά για να μας ξεχωρίσει. Ντροπή σας, μας έλεγε να τσακώνεστε για τα σπάργανα του Χριστούλη!
Μετά το γερό τραπέζι που λίγδωνε για τα καλά το άντερό μας, μαζευόμασταν στην πλατεία όλα τα παιδιά και πήγαινε αντάρα ο κουτσολύκος, η σκλέντζα, η γουρούνα - μπίκω τη λέγαμε και τόσα άλλα αυτοσχέδια παιχνίδια.
(από την εφημερίδα ‘’το Καλοχώρι μας’’ Δεκέμβρης του 1978. Για να θυμηθείτε τα Χριστούγεννα των παιδικών σας χρόνων!!)
Φίλες και φίλοι,
Χρόνια μας πολλά!.