Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα 40χρονος για κατοχή 364 κιλών ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν άνω των 364 κιλών ακατέργαστης κάνναβης 
Συνελήφθη χθες (26-12-2013) το μεσημέρι, έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και Κέρκυρας, 40χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

                                ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ,ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ
                                  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                                                " ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ"

Τους λήστεψαν, τους ξεγύμνωσαν και τους πυροβόλησαν

Την 26-12-2013/20.00 στη Κεστρίνη, Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε αποθήκη αγροτικής περιοχής όπου παρέμεναν (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και με την απειλή όπλου τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 €.Στην συνέχεια οι δράστες αφού τους ξεγύμνωσαν, τους οδήγησαν μέσω αγροτικής οδού (περίπου 1.5 χλμ. μακριά από την αποθήκη) και πυροβόλησαν τον ένα εκ των αλλοδαπών στην δεξιά κνήμη.

Αίτημα Περιφερειάρχη για την εφαρμογή του Κοινωνικού Τιμολογίου για τις ημέρες ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Με έγγραφό του προς το Υπουργείο ΠΕΚΑ ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενημερώνει για την υπέρβαση των ορίων εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων κατά το τριήμερο 23,24 και 25 Δεκεμβρίου  στο Δήμο Ιωαννιτών και ζητά την έκδοση των σχετικών αποφάσεων, προκειμένου οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικονομικού Τιμολογίου, να επωφεληθούν των σχετικών διατάξεων.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία, που ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι μέσοι όροι συγκέντρωσης PM10 σε μg/m3 των τελευταίων ημερών,   ήταν: 23η Δεκεμβρίου 175μg/m3, 24η Δεκεμβρίου 138 μg/m3, 25 Δεκεμβρίου 152μg/m3, 26 Δεκεμβρίου 22 μg/m3, ενώ σήμερα το πρωί οι ρύποι ήταν μηδενικοί.

‘Από τη Γη στη Σελήνη’ στο politheatro

Συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας ‘Από τη Γη στη Σελήνη’ σε σκηνοθεσία του Άγγελου Σπάρταλη. Μη χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την 1η ελληνική ταινία μεγάλου μήκους Animation ! Με προβολές στον κινηματογράφο Δαναό της Αθήνας και συμμετοχή στο 6ο Anima Syros στο θέατρο Απόλλων Σύρου και στο CINAMIMA της Πορτογαλίας, η ταινία του Άγγελου Σπάρταλη είναι σίγουρα η καλύτερη έξοδος για όλη την οικογένεια!
Χρόνος: Εκατό χρόνια  πριν την προσελήνωση του Apollo 13.
Τόπος: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το έτος 1869 (όχι και τόσο ενωμένες όπως σχολιάζει και ο ίδιος ο Ιούλιος Βερν)
Ήρωες: Οι γενναίοι και  πολεμοχαρείς στρατιώτες του Πυροβολικού(σπάνια αρτιμελείς) σε κατάσταση απραξίας να αναπολούν το ένδοξο παρελθόν.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 10 θέματα ημερήσιας διάταξης, τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 20-12-2013 συνεδριάσεως.
1.     Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Ανακατασκευή Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κουκλιών», αναδόχου εταιρείας «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΤΕΕ», μέχρι την 31-03-2014.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Σας προσκαλούμε όλους στις δύο παραστάσεις αλληλεγγύης στον μικρό Κωνσταντίνο, του θεατρικού έργου "Ο ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΒΕΙΚ", από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή "βορείως" του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων.Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, ώρα 8:00 μ.μ.Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, ώρα 8:00 μ.μ.ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΜΠΕΡΕΙΟΣυμβολική είσοδος ενίσχυσης και αλληλεγγύης: 5 ευρώ

Συμβουλές από την Αστυνομία για προστασία κατά τη διάρκεια των εορτών

H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, με αφορμή το ότι το διάστημα αυτό αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν κατά τη διάρκεια των γιορτών, υπενθυμίζει ορισμένες βασικές χρήσιμες συμβουλές:
  • Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
  • Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας.
  • Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.

Τέλος εποχής για τα ρολά κανέλας στη Δανία

                                                                                                                                    ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
 Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Δανία έχουν επισκιαστεί από την προοπτική πως θα μπορούσε να είναι η τελευταία χρονιά για τα αγαπημένα ρολά κανέλας ή kanelsnegler, πριν την απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η προτεινόμενη απαγόρευση της ΕΕ ακολούθησε τις οδηγίες του Οργανισμού για την Ασφάλεια Τροφίμων της Δανίας, με στόχο τον περιορισμό της ποσότητας της κουμαρίνης, μιας φυσικής τοξικής ουσίας που περιέχεται στην κανέλα.
Σύμφωνα με τη δανέζικη ερμηνεία της νομοθεσίας της ΕΕ, η ποσότητα της κανέλας στα «καθημερινά φρεσκοψημένα αγαθά» θα πρέπει να περιορίζεται σε 15 mg ανά κιλό, που σημαίνει την απαγόρευση των ρολών κανέλας, ένα αγαπημένο χειμωνιάτικο γλυκό σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες.

Πνιγμένη στην αιθαλομίχλη της υποτέλειας στην κυβερνητική πολιτική η Περιφέρεια Ηπείρου

                                        Δήλωση του Περιφερειακού
                                  Συμβούλου Γιάννη Παπαδημητρίου

Η τρομακτική εξάπλωση της αιθαλομίχλης σε πολλές ελληνικές πόλεις, μεταξύ των οποίων στην πρώτη γραμμή συναγερμού τα Γιάννενα με τις ιδιόμορφες κλιματικές συνθήκες του λεκανοπεδίου, αποδεικνύει για πολλοστή φορά την ολοκληρωτική αποτυχία της κυβερνητικής «έμπνευσης» για αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Οι ολέθριες συνέπειες του μέτρου στα λαϊκά στρώματα, στα κρατικά έσοδα, στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, που έχουν αναδειχθεί από την πρώτη στιγμή από την παράταξή μας και συνολικά από τον ΣΥΡΙΖΑ - ας μου επιτραπεί να μνημονεύσω ιδιαίτερα και την περυσινή εξαιρετική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων - είναι πλέον κοινός τόπος σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αναγκαστούν να ζητούν τη μείωση του φόρου 41 βουλευτές της Ν.Δ. !

«Lurk» στο Politheatro

Το Politheatro θα φιλοξενήσει σε  avant-première  την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου στις 9.30μμ την ταινία  του  Γιαννιώτη σκηνοθέτη, γνωστού στο ευρύ κινηματογραφικό κοινό  Βασίλη Κατσίκη
 ‘Lurk
Την ταινία θα παρουσίαση ο ίδιος ο σκηνοθέτης.
Οι προβολές θα πραγματοποιούνται καθημερινά  έως και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 9.30΄μμ
Το «Lurk» είναι ένα αγγλόφωνο ψυχολογικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην Ελλάδα του σήμερα. 

Θερμική κάμερα κατέγραψε το έλκυθρο του Άη Βασίλη;



Το έλα να δεις γίνεται εδώ και κάποιες ώρες στο διαδίκτυο με μια φωτογραφία που ανάρτησε το πλήρωμα ελικοπτέρου της βρετανικής αστυνομίας και στην οποία υποστηρίζουν ότι απεικονίζεται ο...
Αγιος Βασίλης πάνω από του ουρανό του Λέστερ!

Schmidt (πρώην Καγκελάριος Γερμανίας) - Aναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - Θα περιλαμβάνει επιμήκυνση και διαγραφή



Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει τη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Helmut Schmidt.
"Η νέα αναδιάρθρωση του πλέον υπερχρεωμένου κράτους της Ευρωζώνης είναι αναπόφευκτη", δηλώνει ο 95χρονος σήμερα Schmidt, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο MarketWatch.

Η αιθαλομίχλη «πνίγει» την κυβέρνηση και η εξοντωτική φορολογία στα καύσιμα «καίει» τους πολίτες - Εκτός πραγματικότητας η κυβερνητική πολιτική



Η χριστουγεννιάτικη έκτακτη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αιθαλομίχλης που «πνίγει» για άλλη μια χρονιά τα αστικά κέντρα δεν έφερε «δώρα».

Έκτακτα μέτρα για την αιθαλομίχλη: Μονά ζυγά σε ταξί απαγορευτικό σε Ι.Χ. Κλείνουν σχολεία. Περιοριστικό κατα 30% σε βιομηχανική παραγωγή



Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι Υπουργικές Αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης καθώς και για τη δωρεάν παροχή ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες κατά τις οποίες εκδίδεται σύσταση για διακοπή της χρήσης τζακιών και θερμαστρών στερεών καυσίμων.

Ετοιμάζουν μοντέλο ΕΡΤ και σε δημοτικές επιχειρήσεις



Στο στόχαστρο της διαθεσιμότητας κινδυνεύουν να βρεθούν οι χιλιάδες υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων που αποτελούν Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού ή και Δημοσίου Δικαίου στους 325 δήμους της χώρας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για τα τέλη κυκλοφορίας



Προς παράταση οδεύει η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2014. Αν και η διαδικασία φέτος κινείται ταχύτερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο απομένουν μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες για να πληρωθούν περίπου 3 εκατομμύρια βεβαιώσεις στις τράπεζες.

Τεχνικές ελέγχου αποκαλύπτουν τα "μυστικά" στην εφορία



Σε μια προσπάθεια να δώσει τέλος στα «μυστικά» από την εφορία, το Υπουργείο Οικονομικών καθιερώνει έμμεσες τεχνικές ελέγχου που θα αποκαλύπτουν κάθε εισόδημα ενός φορολογουμένου.

Creepware:Το άκρως επικίνδυνο λογισμικό παρακολούθησης μέσω κάμερας που σαρώνει παγκοσμίως και πώς να προφυλαχτείτε

Μπορεί πολλοί να έχουν θορυβηθεί το τελευταίο διάστημα με την παρακολούθηση μέσω της κάμερας του κινητού ή του υπολογιστή, ωστόσο πολλοί εδώ και χρόνια συνηθίζουν να κρατούν το κινητό μέσα στην τσέπη...
ή την τσάντα όταν βγαίνουν, καθώς και να κολλούν ένα χαρτάκι στην κάμερα του υπολογιστή όταν γράφουν. Παρανοϊκοί ή περίεργοι; Τίποτα από τα δυο αφού όπως φαίνεται, υπάρχει ουσιαστικός λόγος πίσω από αυτήν την τρέλα και η πρόνοια σε αυτού του είδους την δραστηριότητα είναι απαραίτητη... Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που υπάρχει πλέον πληθώρα προγραμμάτων που προφυλάσσουν για την αντιμετώπιση τέτοιου τύπου κακόβουλων δραστηριοτήτων.