Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Θρίλερ με το θάνατο 17χρονης

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση μιας νεαρής κοπέλας, από τα Γιάννενα, που άφησε την τελευταία της πνοή... τα ξημερώματα της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου, στο νοσοκομείο "Ασκληπιείο" της Βούλας.

Ο ετήσιος χορός χορός των Παδιωτών Λάρισας


Παραδοσιακό Ηπειρώτικο γλέντι από την Αδελφότητα Λιππιωτών



Πράξεις Αλληλεγγύης ...


Γιορτές Αλληλεγγύης από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αρτέμιδος. Φαγητό για όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη !!!
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδας , προσέφερε σε ημερήσια βάση 240 πλήρεις μερίδες φαγητού, για μια βδομάδα ,για τους κατοίκους της πόλης της Αρτέμιδος(Λούτσα) που μετέχουν στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα της κοινωνικής κουζίνας, του Δήμου Αρτέμιδος - Σπάτων.

Ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου ''Η 'Ηπειρος'' κόβει την ''Πίτα του Ηπειρώτη'', την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014, ώρα 10.45' στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60

Γαλλία: Πράσινο φως για το «φόρο των εκατομμυριούχων»

Το πράσινο φως έδωσε σήμερα το Συνταγματικό Συμβούλιο, το ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας, για το «φόρο των εκατομμυριούχων» ο οποίος θα επιβάλλεται σε εταιρείες που καταβάλλουν μισθούς άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.
Η αρχική πρόταση να φορολογηθούν τα ατομικά έσοδα είχε κριθεί αντισυνταγματική πριν από σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο από το Συνταγματικό Συμβούλιο, το οποίο είχε υπογραμμίσει πως το μέγιστο νόμιμο ποσοστό φόρου για τα πρόσωπα είναι 66%.

Καταργούνται οι υαλοκαθαριστήρες στα αυτοκίνητα

Οι καθαριστήρες μπορεί να πει κανείς ότι είναι αναγκαίο κακό –εδώ και 110 χρόνια. Κι αυτό γιατί κάνουν θόρυβο, έχουν …. συνεχή φθορά και επηρεάζουν αρνητικά την αεροδυναμική των αυτοκινήτων. Εξακολουθούν να υφίστανται πολύ απλά γιατί δεν έχει βρεθεί μια άλλη αξιόπιστη επιλογή που θα κάνει τη δουλειά τους, κάτι όμως που μέσα στην επόμενη διετία αναμένεται να αλλάξει. Κι αυτό γιατί η McLaren εξελίσσει για τα υπερ-αυτοκίνητά της μια λύση που την εμπνεύστηκε από τα μαχητικά τζετ.

Μεγάλες οι διαρροές από τη ΝΔ

Τι έδειξε το βαρόμετρο της MRB για τον μήνα Δεκέμβριο. Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της μέτρησης της MRB για τον μήνα Δεκέμβριο όσον αφορά τη συσπείρωση που εμφανίζουν τα... κόμματα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο καθώς και τις μετακινήσεις ψηφοφόρων. Συγκεκριμένα διαπιστώνεται σχετικά χαµηλή συσπείρωση της Νέας ∆ηµοκρατίας, µε 71,9%, έναντι 72,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δεσπότης που συγκίνησε φιλώντας το χέρι του ιερέα-πατέρα του (ΦΩΤΟ)

Την πρώτη θεία λειτουργία μετά την ενθρόνισή του τέλεσε, την περασμένη Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στον Μητροπολιτικό Ναό των Βρυξελλών, ο νέος Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας κοινώνησε τον γέροντα πατέρα του και αμέσως του ασπάσθηκε το χέρι. Ανάμεσα στους πιστούς που συμμετείχαν στην θεία λειτουργία και η αρχόντισσα μητέρα του νέου ποιμενάρχη του Βελγίου και άλλα μέλη της
οικογενείας του. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευλογημένη οικογένεια καθώς εκτός από τον πατέρα και τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα, ο αδελφός και ο γαμβρός του διακονούν την Εκκλησία ως κληρικοί. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ο Αρχιεπίσκοπος Σίμων (Πατριαρχείο Μόσχας),

Ποιούς θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Μαϊου - Όλα τα ονόματα και τα σενάρια

- Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη θα λέγεται πλέον το ΠΑΣΟΚ
- Δεν πρόκειται να δώσει «χρίσματα» σε υποψηφίους, θα στηρίξει «ανεξάρτητες» υποψηφιότητες
- Ενδεχομένως να στηρίξει και υποψήφιους που προέρχονται απο τη Νέα Δημοκρατία ή τη ΔΗΜΑΡ
- Ποια ονόματα ακούγονται για τις περιφέρειες
Μία από τις ευκαιρίες που θα έχει μπροστά της η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, διότι έτσι θα λέγεται πλέον το ΠΑΣΟΚ και οι συνεργαζόμενες δυνάμεις, είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, δημοτικές και περιφερειακές που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαϊου 2014.

SOS:Νέος τύπος ιού ζητάει... λίτρα

Ένα νέο επικίνδυνο & κακόβουλο λογισμικό που ονομάζεται CryptoLocker και εγκαθίσταται αυτόματα στα PC...
«κλειδώνει» -κρυπτογραφώντας τα- τα πιο σημαντικά αρχεία του υπολογιστή και κατόπιν ζητά «λύτρα» προκειμένου να παραδώσει στον άτυχο ιδιοκτήτη έναν μοναδικό κωδικό που αποκτυπτογραφεί το κλείδωμα.

Στο «μικροσκόπιο» 15 υποθέσεις φορολογουμένων μεγάλου πλούτου



Ελέγχους σε 15 υποθέσεις φορολογουμένων θα διενεργήσει το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου αξιοποιώντας τις νέες έμμεσες τεχνικές ελέγχου.

Δεύτερη πανευρωπαϊκά στη συρρίκνωση μισθών η Ελλάδα



Στο 4,4% έφθασε η μείωση στον δείκτη μισθών κατά το γ' τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2012 κάτι που κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά.
Τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, όπως αναφέρει το capital, το β΄ τρίμηνο του 2013 η ετήσια μεταβολή διαμορφώθηκε στο -9,1% ενώ η μεγαλύτερη απώλεια σημειώθηκε το α΄ τρίμηνο του έτους (-12,3%).

Τι θα αλλάξει στις συντάξεις το 2014 - Επηρεάζονται χιλιάδες ασφαλισμένοι



Ετος σημαντικών αλλαγών αναμένεται να είναι το 2014 με τις διαφοροποιήσεις στις συντάξεις να επηρεάζουν χιλιάδες ασφαλισμένους.
Αύξηση σε κάποια όρια ηλικίας, τέλος στο ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 και «μαχαίρι» στις επικουρικές είναι μόνο μερικές από τις αλλαγές που έρχονται.

Δημοσκόπηση - γροθιά: Απαισιόδοξοι και με τάσεις φυγής οι Ελληνες - Φοβούνται πως τα χειρότερα έρχονται



Αποκαλυπτικά για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Ελληνες είναι τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης στην οποία νικητής αναδεικνύεται η απαισιοδοξία και οι τάσεις φυγής από τη χώρα.
Οι πολίτες που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής» τονίζουν σε ποσοστό 69% πως τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας, ενώ μόλις ένας στους τέσσερις εκτιμά ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν περάσει.