Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Δήλωση του επικεφαλής της "Δημοτικής Συνεργασίας" Ανδρέα Ε. Νταή, μετά τις εκλογές τις 18ης Μαΐου

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμπολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους τη Δημοτική Συνεργασία στο Δήμο Ηγουμενίτσας και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι για μας η επιλογή τους αυτή  αποτελεί όχι μόνο μεγάλη τιμή, αλλά και βαρύ χρέος για να συνεχίσουμε από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου τον αγώνα για το Δήμο που μας αξίζει.
Ευχαριστώ τους φίλους που εργάστηκαν στο πλευρό του συνδυασμού μας, στο πλευρό της Δημοτικής Συνεργασίας και τους υποψηφίους μας που έδωσαν τον αγώνα τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, ενάντια σε κατεστημένες λογικές και πρακτικές.

Τις εβδομάδες που πέρασαν, αρνηθήκαμε να μπούμε σε στείρες αντιπαραθέσεις. Αρνηθήκαμε να συρθούμε από λογικές ψευδοεντυπωσιασμού. Αρνηθήκαμε να ακολουθήσουμε πρακτικές διχασμού και οξύτητας.
Έτσι θα συνεχίσουμε. Με ήθος. Συνέπεια. Αξιοπρέπεια.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προτάξαμε την συλλογική αντίσταση για την απόκρουση και την αποτροπή των μνημονιακών πολιτικών, σημειώνοντας ότι αυτές έχουν αντίκτυπο στο Δήμο μας και στη ζωή του κάθε συμπολίτη.
Στις 18 Μαΐου οι πολίτες του Νομού μας, μεταξύ των δυνάμεων της προόδου και της συντήρησης επέλεξαν τις δεύτερες. Σεβόμαστε αυτή την επιλογή, αλλά μας απασχολούν οι αιτίες που οδήγησαν εκεί και οι συνέπειες της.
Η Δημοτική Συνεργασία στον προγραμματικό της λόγο έθεσε σαφείς προτεραιότητες για το Δήμο Ηγουμενίτσας:
·        Την ανάπτυξη ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης και την εξασφάλιση των βασικών κοινωνικών αγαθών για τους πολίτες, με παράλληλη μείωση των δημοτικών τιμολογίων για τους ευάλωτους συνδημότες.
·        Την αμετάκλητη υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του λιμανιού και τη συμμετοχή του Δήμου στη διαχείριση και στα οφέλη που απορρέουν από την αξιοποίηση του.
·        Την άμεση δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων του Δήμου και τον έλεγχο της  νομιμότητας στην διαχείρισή τους. 
·        Την καταγραφή της Δημοτικής περιουσίας και την αξιοποίησή της με βάση τις πραγματικές ανάγκες των Δημοτών.
·        Την πολύπλευρη ανάπτυξη του Δήμου, με κριτήριο όμως τις κοινωνικές ανάγκες και το σεβασμό στα όρια που θέτει το περιβάλλον.
Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση όλων μας, την Κυριακή να προσέλθουμε στην κάλπη, έχοντας κατά νου αυτές τις βασικές αρχές. Σύμφωνα με αυτές θα πορευτούμε την προσεχή πενταετία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και έξω απ’ αυτό, δίπλα σε κάθε αγώνα, κοντά σε κάθε συμπολίτη.
Ανδρέας Ε. Νταής
Επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου