Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

 Η παράταξή μας ευχαριστεί ολόψυχα όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια μας. Μια προσπάθεια έντιμη στο πεδίο της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής.
Ο πλούτος της ανεξάρτητης κίνησής μας ήταν οι  άξιοι νέοι και έμπειροι πολίτες που συνεργαστήκαμε για τη συγκρότηση της παράταξης και του ψηφοδελτίου της Συμμαχίας Ηπειρωτών στα Γιάννενα, στην Άρτα, στη Θεσπρωτία και  στην Πρέβεζα.

Το εγχείρημά μας δεν ήταν εύκολο. Σ' ένα προεκλογικό πολιτικό κλίμα που χαρακτηρίζονταν από κομματική περιχαράκωση και αναζήτηση εκλογικής καταγραφής, η αναζήτηση ειλικρινών συμπράξεων  και συμμαχιών με έντονο πολιτικό και αυτοδιοικητικό χαρακτήρα δεν αναγνωρίστηκε ως προτεραιότητα των δημοκρατικών παρατάξεων. Το αποτέλεσμα αποδεικνύει το σφάλμα αυτών των επιλογών τους.
Το ιδιαίτερο ποσοστό που μας επιφύλαξε η ψήφος των Ηπειρωτών, χωρίς να είναι το επιδιωκόμενο, είναι ελπιδοφόρο. Ας επηρεάσει θετικά το δρόμο μας προς ανοιχτούς ορίζοντες, και τη γόνιμη προσπάθειά μας για μια Ήπειρο  ζωής, δημοκρατίας και δημιουργίας,
Για το λόγο αυτό, εμείς θα συνεχίσουμε μαζί με τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν αλλά και μ΄ όλους όσους αναγνωρίσουν έμπρακτα την ανάγκη συνεργασιών για τη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στο χώρο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Οι επερχόμενες κομματικές αναμετρήσεις, δεν θα μειώσουν την προσπάθειά μας για ευρύτερες συνεργασίες. Γνωρίζουμε πως να αναζητούμε προωθητικές συνθέσεις σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιφέρειας ακόμη και μέσα σε έντονο κλίμα κομματικών αντιπαραθέσεων που αφορά την κεντρική ή την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Θα συνεχίσουμε με επιμονή στο δρόμο αυτό και καλούμε την παράταξη της Όλγας Γεροβασίλη να πράξει ανάλογα.
Συγχαίρουμε τον νικητή Αλέξανδρο Καχριμάνη και του υποσχόμαστε πως θα είμαστε ισχυρή, αυστηρή και ουσιαστική προγραμματική αντιπολίτευση, συμβάλλοντας όχι μόνο με κριτική  αλλά και με επεξεργασίες, θέσεις και προτάσεις για την ανάδειξη και επίλυση των μακροχρόνιων προβλημάτων της Ηπείρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου