Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Στα Γιάννινα βρέθηκε χθες ο Αντώνης Σαμαράς στο π[λαίσο της προεκλογικής του περιοδείας

Επίσκεψη στα Γιάννινα  πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αμέσως μετά την άφιξή του επισκέφθηκε το Μέγαρο της Αστυνομίας στα Ιωάννινα.
Τον κ. Σαμαρά συνόδευαν η βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, ο υφυπουργός Υγείας, βουλευτής Θεσπρωτίας, Αντώνης Μπέζας και οι βουλευτές Ιωαννίνων, Σταύρος Καλογιάννης και Κώστας Τασούλας.

Στην είσοδο του αστυνομικού μεγάρου τον υποδέχθηκε ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Τρομπούκης, ενώ στο μέγαρο βρίσκεται και ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος επανεξελέγη από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα διαθέτει τέτοια μέρη και θα πρέπει επιτέλους, πέρα και πάνω από κόμματα, να τα εισπράξουμε ως λαός, να τα κεφαλαιοποιήσουμε».
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «είναι μία μοναδική ευκαιρία που δίνεται τώρα, μπαίνουμε σε έναν άλλο ρυθμό, επιτέλους, ανάπτυξης και νομίζω ότι ήρθε η ώρα αυτό να το κάνουμε με σχέδιο, με πρόγραμμα, βήμα- βήμα σταθερά, χωρίς πολλά λόγια».
Ο Αντώνης Σαμαράς στις 19:00,  μίλησε  σε συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης .
Σαν άλλος Μωυσής ο Αντώνης Σαμαράς, από την Ήπειρο, αναφέρθηκε στην
πορεία της χώρας την οποία ο ίδιος οδηγούσε όπως είπε, ενώ ζήτησε με δραματικούς τόνους την στήριξη των ψηφοφόρων.
Μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του, αφιέρωσε ο πρωθυπουργός για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι απειλή για την Ελλάδα. Είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να της συμβεί. Αυτό το ατύχημα πρέπει να το εμποδίσουμε όλοι την Κυριακή» δήλωσε ο Α. Σαμαράς και έδωσε δραματικούς τόνους στην επερχόμενη αναμέτρηση σημειώνοντας: «Συμπατριώτισσες - συμπατριώτες, βρισκόμαστε μόλις δύο μέρες πριν από τις εκλογές και θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος, κανείς δεν μπορεί να δηλώνει ανυποψίαστος για το τι μπορεί να συμβεί. Ο κ. Τσιπρας, ενεργώντας ανεύθυνα και επικίνδυνα, ανακήρυξε τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, πάση θυσία». Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Αντιμετώπισα την πρωτοφανή αυτή καιροσκοπική αθλιότητα του κ. Τσίπρα με την ψυχραιμία και την υπευθυνότητα που απαιτούν το αξίωμα του πρωθυπουργού και το συμφέρον της χώρας. Δεν επέτρεψα - σε όλη της διάρκεια του προεκλογικού αγώνα - δεν επέτρεψα σε κανένα, ούτε μέσα στη χώρα ούτε απ' έξω να αμφισβητήσει την πολιτική σταθερότητα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, να προχωρήσει με τόλμη μπροστά».
«Σας χρειάζομαι» λέει στους ψηφοφόρους ο πρωθυπουργός
 «Γι' αυτό και σας χρειάζομαι δίπλα μου, όσο ποτέ σταθείτε δίπλα μου με δύναμη και αποφασιστικότητα. Το ξεκάθαρο μήνυμα πρέπει να το δώσετε στις κάλπες αυτής της Κυριακής. Δεν γυρίζουμε πίσω. Δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω» είπε.
Ο πρωθυπουργός ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία με συγκέντρωση και ομιλία στο Σύνταγμα,  αύριο το απόγευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού η απόφαση για τη συγκέντρωση ελήφθη την Τετάρτη το μεσημέρι, ύστερα από προβληματισμό αρκετών ημερών. Στόχος είναι να επιδειχθεί αυτοπεποίθηση και σιγουριά από τον πρωθυπουργό. Προς τούτο έχει επιστρατευθεί ο κομματικός μηχανισμός και η νεολαία του κόμματος.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να κορυφώσει την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ και να θέσει το βασικό δίλημμα των ευρωεκλογών: "κυβερνητική σταθερότητα και ανάπτυξη ή πολιτική ανωμαλία και επιστροφή στην κρίση".

Πηγή:topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου