Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Τσίπρας: Ζητάμε εκλογές... χθες -Απέκλεισε συνεργασία με Σαμαρά-Βενιζέλο




Το αίτημα για εκλογές επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραθέτει στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητά εκλογές... χθες, καθώς μόνο με νωπή λαϊκή εντολή θα μπορέσει η κυβέρνηση να διαπραγματευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Η διαπραγμάτευση είναι κομβικής σημασίας, η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να μην αποφασίσουν οι άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Με κυβέρνηση Σαμαρά θα αποφασίσουν οι εταίροι, χωρίς η χώρα να διεκδικήσει, γι αυτό ζητάμε εκλογές, να προσφύγουμε το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στην κριτική που δέχθηκε για «παροχολογία», σχετικά με τις εξαγγελίες του το βράδυ του Σαββάτου, από τη Θεσσαλονίκη. «Είναι προσβλητικό για τον κόσμο που υποφέρει να μιλάνε κάποιοι για παροχές», είπε και πρόσθεσε: «Είναι τρελοκομείο ο ΕΝΦΙΑ, έχει επικρατήσει παράνοια στον κόσμο, δεν έχει να πληρώσει. Είναι παροχή να καταργήσεις αυτό τον νόμο;» Παράλληλα δήλωσε πως το ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, που παρουσίασε, «δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης με κανέναν δανειστή».

Οταν ρωτήθηκε για την επίμαχη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ, ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για πλούσιους φοροφυγάδες στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «συγκλονιστική» αυτή την αποκάλυψη και πρόσθεσε: «Να γιατι δεν προχώρησε ο έλεγχος. Ποια είναι αυτή μαφία που κυβερνά τη χώρα που απειλεί διεθνείς αξιωματούχους. Το 2012 δέχτηκα κι εγώ παρόμοιες απειλές όταν μου είπαν "έλα να μας βρεις να μας φορολογήσεις". Αυτός που το είπε τώρα βρίσκεται στη φυλακή».

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι «δεν τον ενδιαφέρει να βγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον ενδιαφέρει να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία και να συνεχίσει να εφαρμόζει ένα καταστροφικό πρόγραμμα», ενώ σημείωσε ότι πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί μετά τις βουλευτικές εκλογές με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.
«Δεν αποτελεί προτεραιότητα μας, στις σημερινές συνθήκες, η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισήμανε ότι το κόμμα του «δεν αλλάζει θέση σαν τα πουκάμισα» και η θέση του είναι ότι στις νέες ισορροπίες δεν έχει λόγο ύπαρξης το ΝΑΤΟ και πρέπει να αναλάβουν νέοι θεσμοί.
Καταλόγισε «κουτοπόνηρα» και «επικοινωνιακά παιγνίδια» στην κυβέρνηση σχετικά με όσα λέγονται για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ΝΑΤΟ και υπενθύμισε ότι την Ελλάδα την έβγαλε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ούτε η Αριστερά, ούτε ο Παπανδρέου.
Δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και άσκησε κριτική στη στάση της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «είμαστε η τελευταία τρύπα του ζουρνά και δεν μας δίνει κανένας σημασία». Σε ερώτηση για την κυβέρνηση που θα σχηματίσει αν του δοθεί η εντολή, απάντησε ότι θα «είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» και έχει «εκπλήξεις» ως προς τα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν.
Στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει με διευρυμένα ψηφοδέλτια, όχι «πλυντήριο», για να κερδίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα επιδιώξει συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις, αποκλείοντας «αυτούς που μας οδήγησαν στο γκρεμό». Αν δεν γίνει αυτό τότε θα πάμε σε νέες εκλογές, είπε και παρατήρησε: «Συγκυβέρνηση με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο δεν θα κάνουμε. Ούτε θα μας τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί να υπογράψουμε συμφωνίες για να γευτούμε λίγες ώρες τη γλύκα της εξουσίας. Εμείς είμαστε από άλλο ανέκδοτο».

Φωτογραφία: Eurokinissi


Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου