Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία και πού θα χιονίσει



Συνεχίζεται σήμερα η κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στις βόρειες και ανατολικές περιοχές θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, ενώ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων θα υπάρξει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιονιά στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 1000 μετρά). Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 οι οποίοι βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου