Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Αλβανός μετέφερε τέσσερις ομοεθνείς του που ήρθαν παράνομα στη χώρα μας

Την 6-1-2014/10.30 στο 27ο χλμ. της Ε. Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του,  μετέφερε (4) ομοεθνείς του, οι οποίοι δεν έφεραν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου και παραμονής στη χώρα. Λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίουγια την απώλεια του Χαράλαμπου Μπάτση

Εκπροσωπώντας όλα τα μέλη της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο», θέλω να εκφράσω την βαθειά μας θλίψη για τον απροσδόκητο θάνατο του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και Πανεπι-στημιακού Καθηγητή Χαράλαμπου Μπάτση κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των ιατρικών του καθηκόντων. Η πολιτική του διαδρομή, η επιστημονική του καταξίωση και ο χαρακτήρας και η αξιοπρέπειά του καθιστούν την απουσία του δυσβάστακτη για όλους. Δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς του και τις ευχές μας για απαντοχή και κουράγιο αυτές τις ώρες της μεγάλης οδύνης.         
                                                                                     6-1-2014           
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
                                                                    Περιφερειακός Σύμβουλος



Εκδήλωση μνήμης Εθνικών Ευεργετών οργανώνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας, διοργανώνει εκδήλωση μνήμης Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, ώρα 19.00',  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Ανατολικής Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η ΠΙΝΔΟΣ» σας προσκαλεί να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123-Άνω Γλυφάδα) με θέμα: «ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ».

 Οι προσκεκλημένοι για να αναπτύξουν το θέμα  είναι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων «ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ» κ. Φρίξος Πούρλης και ο Καθηγητής Φιλολογίας κ. Σπύρος Εργολάβος.
 Η εκδήλωση πλαισιώνεται με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με τη χορωδία της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, με το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «Λαλητάδες» και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας.
 Θα ακολουθήσει κέρασμα με παραδοσιακά Ηπειρώτικα εδέσματα.
Είσοδος ελεύθερη.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γρηγόρης Ζιάκας
Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τάσος Κατοπόδης

Συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας ‘Lurk’ στην αίθουσα 2 του ΠΟΛΥΘΕΑΜΑΤΟΣ

       
                    
               Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία                   προβολές της ταινίας

             ‘Lurk
του Βασίλη Κατσίκη. Ένα αγγλόφωνο ψυχολογικό θρίρελ που διαδραματίζεται στην Ελλάδα του σήμερα. Αυτό είναι το ''Lurk'' ! 
Η νέα ταινία του σκηνοθέτη Βασίλη Κατσίκη που κάνει πρεμιέρα  για πρώτη φορά στους κινηματογράφους έχοντας ως  αφετηρία την γεννέτειρα πόλη του, τα Γιάννενα!
Καθημερινά στις 9.30μμ μέχρι και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.
‘Μικρός ήμουν θαυμαστής του Χίτσκοκ και ήταν συναρπαστικό να προσπαθώ να ανακαλύψω τον ένοχο ή να ξεχωρίζω τον κρυμμένο κακό. Αργότερα  όταν είδα το «Death and the meiden», του Πολάνσκι,  το παιχνίδι «αλήθεια ή ψέμα»-«αθώος ή ένοχος», με είχε συνεπάρει. Αυτά νομίζω λειτούργησαν για να ψάξω τον κόσμο του θρίλερ συν όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, που είναι ένα διαρκές ψυχολογικό θρίλερ![...]’
Βασίλης Κατσίκης

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου, διοργανώνει αντάμωμα για την κοπή της Πίτας του, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, ώρα 12.30' το μεσημέρι

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης - Παλαιού Φαλήρου, διοργανώνει αντάμωμα για την κοπή της Πίτας του, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, ώρα 12.30' το μεσημέρι,  στο ''Γεύσεις και Πενιές'' (πρώην Πόντος),  Αχιλλέως 122, Παλαιό Φάληρο.

Καταχράστηκε εκατομμύρια ευρώ και καθάρισε από την φυλακή με μόλις 100.000 ευρώ

                   
                                           ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ        ΕΛΛΗΝΙΚΗ          ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
 Πάνω από 300 άτομα έδωσαν το παρόν στο υπέρλαμπρο πάρτι που έκανε στη βίλα του στην Παλαιά Πεντέλη την παραμονή της ….
Πρωτοχρονιάς ο Βασίλης Μηλιώνης, ο οποίος είχε προφυλακιστεί για το σκάνδαλο της Hellas Power και τον οποίο βαρύνουν βαρύτατες κατηγορίες.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΧΑΡ. ΜΠΑΤΣΗ

             
                          ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, μόλις πληροφορήθηκε τον αιφνίδιο θάνατο του Αντιπροέδρου του, καθηγητή Ιατρικής
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΠΑΤΣΗ
συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση και αφού άκουσε τον Πρόεδρο, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα, το ήθος, την πολύχρονη προσφορά του στην Ιατρική και στους ασθενείς, καθώς και την ευδόκιμη θητεία του ως Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο κόσμησε με την παρουσία του στα τρία χρόνια που διετέλεσε μέλος του,
Αποφάσισε ομόφωνα
1. Να παραστούν σύσσωμα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου στην νεκρώσιμη ακολουθία.
2. Αντί στεφάνου να κατατεθούν χρήματα σε κοινωφελή ιδρύματα
3. Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του
4. Την ημέρα της κηδείας να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας.
5. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Ημερήσιο Τύπο της Ηπείρου.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ. ΠΕΤΣΙΟΣ

                           ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ
                                         ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ


                      ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΜΠΑΤΣΗ

Η Ήπειρος, η Ιατρική Επιστήμη, το Πανεπιστήμιο, η Αυτοδιοίκηση έχασε σήμερα ένα από τα πλέον άξια στελέχη της. Η ζωή του Χαράλαμπου Μπάτση, ήταν συνυφασμένη με την προσφορά και την αλληλεγγύη. Η θητεία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έδωσε δείγματα ήθους, ταπεινοφροσύνης, ευθυκρισίας. Ήταν ειλικρινής και στήριζε στην πράξη όσα ενώνουν τους πολίτες και αγωνιζόταν για να δοθούν λύσεις σε προβλήματά τους. Δυστυχώς για όλους μας, έφυγε νωρίς. Εμείς θα τον θυμόμαστε και θα αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση.

«Πολύ πιθανή μια καταστροφική έκρηξη σούπερ-ηφαιστείου»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες, καθώς σύμφωνα με νέα μελέτη, μια έκρηξη του σούπερ-ηφαιστείου Yellowstone στις ΗΠΑ -που θα είναι χίλιες φορές μεγαλύτερη από αυτή ενός κανονικού ηφαιστείου- είναι πολύ πιο πιθανή… σήμερα.
Σύμφωνα με τον «Independent», η ανάλυση της γιγάντιας δεξαμενής μάγματος (200-600 κυβικά χιλιόμετρα), που κρύβεται κάτω από το κοιμισμένο σούπερ-ηφαίστειο στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone, έδειξε ότι υπερβαίνει κατά πολύ σε μέγεθος τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Ο αγιασμός των υδάτων στο Πέραμα με κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη λίμνη

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη σήμερα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια και στην Ήπειρο .
Οι καλές καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την τήρηση των εθίμων και κυρίως αυτού του αγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, σε λίμνες και ποτάμια.
Στα Γιάννινα πολύς κόσμος παρέστη στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της πλατείας Μαβίλη όπου πολύ τολμηροί βούτηξαν για την ανάσυρση του Σταυρού.

Στο Πέραμα μετά την ακολουθία των Θεοφανίων, όπως κάθε χρόνο σχηματίσθηκε θρησκευτική πομπή  με συμμετοχή των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών από
την περιοχή αλλά και τουριστών, μετέβησαν στην παραλίμνιο περιοχή, όπου εκτελούνται και έργα ανάπλασή της, και εκεί ο Πατήρ Ιωάννης έριξε το Σταυρό στη λίμνη και τέσσερα αγόρια αλλά και δύο κορίτσια βούτηξαν στα κρύα νερά της λίμνης και ο Πέτρος Τσιρώνης ήταν φέτος ο τυχερός που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό παίρνοντας την ευλογία του Παπά-Γιάννη και κερδίζοντας τα χειροκροτήματα των πιστών.

Θλίψη και πόνος από τον αδόκητο θάνατο του Χαράλαμπου Μπάτση… Έφυγε από τη ζωή εκτελώντας την υπηρεσία του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Δήλωση Φ.Φίλιου

Μια σπουδαία προσωπικότητα, ένας εξαίρετος άνθρωπος και λαμπρός επιστήμονας έφυγε από τη ζωή ξαφνικά , σκορπίζοντας με το άγγελμα του θανάτου του βαθειά θλίψη και πόνο , στην οικογένειά του , τους συγγενείς και φίλους , τους χιλιάδες ασθενείς του και όλη την τοπική κοινωνία .
Ο ιατρός Χ. Μπάτσης ενώ εκτελούσε εφημερία υπέστη ανακοπή και παρά τις  τεράστιες προσπάθειες των συναδέλφων του δεν επανήλθε.
Ο Χαράλαμπος Μπάτσης καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  χειρουργός , αγαπούσε την επιστήμη του και έχει σώσει πάρα πολλούς ασθενείς από την επάρατο νόσο χειρουργώντας τον καρκίνο του μαστού , τιμώντας  με τον καλύτερο τρόπο τον όρκο του στον Ιπποκράτη, διακρινόμενος για τις εξαιρετικές ικανότητές του αλλά και για την ανθρωπιά του που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους.
Άνθρωπος με πολύ αγάπη για το συνάνθρωπό του διακρινόταν για τη διάθεση βοήθειας και προσφοράς.
 Ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2004   και το 2010 εξελέγει Περιφερειακός  Σύμβουλος  με την παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»  και  κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Είναι βέβαιο πως όσοι τον έχουν γνωρίσει δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν ποτέ. Δε θα ξεχάσουν  το γιατρό, το δάσκαλο και κυρίως τον σπάνιο άνθρωπο που αγαπούσε και νοιάζονταν για τους συνανθρώπους του.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Δήλωση του Δημάρχου για το θάνατο του Χαράλαμπου Μπάτση
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον χαμό ενός σπουδαίου επιστήμονα κι ενός εξαιρετικού ανθρώπου.
Ο χαμός του Χαράλαμπου Μπάτση αφήνει φτωχότερη την επιστημονική κοινότητα των Ιωαννίνων αλλά και την τοπική κοινωνία.
Το ήθος και η εντιμότητά του σπανίζουν στις μέρες μας και είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά που μας αφήνει.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.




Θανατηφόρο τροχαίο στην Ήπειρο

Χθες  (05-01-2014)  το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Θεσπρωτικού - Θεριακησίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 60χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος ημεδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματισθεί θανάσιμα ο 78χρονος επιβάτης του πρώτου οχήματος και ελαφρά η 17χρονη επιβάτιδα του δεύτερου οχήματος.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων

10 χρήσεις του ξιδιού που ίσως δεν γνωρίζατε!

1. Αφαιρέστε σημάδια από ιδρώτα στη μασχάλη
Τα σημάδια από ιδρώτα στη μασχάλη μπορούν να καταστρέψουν την αγαπημένη σας μπλούζα. Τα…. αποσμητικά κάνουν χειρότερα τα πράγματα στην αντίδρασή τους με τα άλατα του ιδρώτα. Ψεκάστε το λεκέ με δυνατό λευκό ξύδι πριν την πλύση και ο λεκές θα εξαφανιστεί.
2. Μαλακώστε τα υφάσματα
 Μισό ποτήρι λευκού ξυδιού στον κύκλο πλύσης όχι μόνο προστατεύει τα λινά και προστατεύει τα χρώματα, αλλά απομακρύνει και τα απομεινάρια απορρυπαντικού. Προτείνεται ακόμα ως αντικαταστάτη του μαλακτικού – απλά προσθέστε λίγο ξύδι κατά τον κύκλο του ξεπλύματος.

Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ – Πλέκει το εγκώμιο της τρόικας

                         
                                                 ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ 
                                               ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
  Πλήρως ικανοποιημένος και έτοιμος να κατευνάσει τα πνεύματα εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών απέναντι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο διερευνά τον ρόλο και την δράση της Τρόικας στην Ελλάδα. Ο υπουργός…
Οικονομικών σε οκτασέλιδη επιστολή του επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην σχέση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών χαρακτηρίζοντας αποτελεσματική την συνεργασία των δύο πλευρών. Δεν παραλείπει βέβαια να αναφέρει πως κατά καιρούς υπήρξαν διαφωνίες σε ορισμένα ζητήματα. Ωστόσο όπως ο ίδιος λέει τέτοια φαινόμενα είναι αναμενόμενα σε μία διαπραγμάτευση.

Θεοφάνεια: Ήθη και έθιμα όλης της Ελλάδας



Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, τα Θεοφάνεια ή Φώτα κλείνουν το Δωδεκαήμερο, που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων.
Η Ελλάδα είναι πλούσια σε έθιμα των Φώτων. Ραγκουτσάρια, αράπηδες, καμήλες, μπαμπόγεροι, μωμόγεροι, φωταράδες είναι κάποια από τα έθιμα που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα και τις διονυσιακές γιορτές αλλά και στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και αναβιώνουν κάθε χρόνο τις ημέρες των Θεοφανίων.

Tagesspiegel: Ερχεται θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και ηχηρή ήττα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ



Σε προεκλογικές σκοπιμότητες αποδίδει τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου η Tagesspiegel του Βερολίνου, η οποία τονίζει πως στις επικείμενες ευρωεκλογές, τα αποτελέσματα θα αναδείξουν συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ηχηρή ήττα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ».

O νέος «Στιβ Τζομπς» στον οποίο υποκλίνονται οι ΗΠΑ -Ονειρεύεται να συνδέσει το Λος Αντζελες με το Σαν Φρανσίσκο με κάψουλες που θα τρέχουν με 1.050 χλμ την ώρα



Ελον Μασκ. Αυτό είναι το όνομα του ανθρώπου που πολλά αμερικανικά ΜΜΕ αποκαλούν διάδοχο του Στιβ Τζομπς. Με επιχειρηματική δραστηριότητα στον τεχνολογικό τομέα και περιουσία που έφθασε το 2013 στα 6,7 δισ. δολάρια, όλο και περισσότερα περιοδικά και εφημερίδες τον επιλέγουν για να κοσμήσει το εξώφυλλό τους ενώ του αφιερώνουν σελίδες για τα επιτεύγματά του.