Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Ο ετήσιος χορός και η κοπή της βασιλόπιτας; του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας το Σάββατο 11 Ιανουαρίου

Την πρωτοχρονιάτικη Πίτα του κόβει, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, ο Σύνδεσμος Αποδήμων Αθηνών Κοινότητας Βούρμπιανης

Ο Σύνδεσμος Αποδήμων Αθηνών Κοινότητας Βούρμπιανης κόβει την πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10.30' το πρωί, στο ξενοδοχείο STANLEY, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο.
Το Δ.Σ του Συνδέσμου Αποδήμων Κοινότητος Βούρμπιανης Αθηνών σας προσκαλεί με χαρά στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 10.30 π. μ στο Ξενοδοχείο STANLEY (Αίθουσα BIKOΣ), στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στην Αθήνα.

«Διευκρινίσεις ΕΣΕΕ για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων και την λειτουργία των καταστημάτων τη πρώτη Κυριακή του 2014»


Η ΕΣΕΕ με επιστολή της στις Ομοσπονδίες μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, απέστειλε εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, με τη προτροπή να ενημερωθούν έγκαιρα όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2014 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014. Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. 

Ανάδοχοι για έργα υποδομής σε Μπιζάνι, Παμβώτιδα κι Ανατολή

Τρία ακόμη έργα από το πρόγραμμα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, περνούν στη φάση της υλοποίησης, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημοπράτησης κι αναδείχθηκαν ανάδοχοι.
Πρόκειται για τη συντήρηση υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου με προϋπολογισμό 150 χιλιάδων ευρώ, τη συντήρηση υποδομών στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής με προϋπολογισμό 210 χιλιάδες ευρώ και για τα έργα υποδομής στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας με προϋπολογισμό 100 χιλιάδων ευρώ.

Άνοιξε ο διάλογος για το Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ)

Άνοιξε σήμερα από το Δήμο Ιωαννιτών, ο διάλογος, στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαβούλευσης για το πρόγραμμα της νέας προγραμματικής περιόδου.
Η συζήτηση θα επαναληφθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες προκειμένου να καλύψει όλες τις πτυχές του νέου σχεδιασμού.
Πρόθεση του Δήμου, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, είναι να συνδιαμορφωθεί μία συνολική πρόταση η οποία θα δώσει τη δυνατότητα να χτίσουμε την ταυτότητα της πόλης.

Συλλήψεις λαθροδιακινητών και παράνομων αλλοδαπών

Συνελήφθη ένας διακινητής, ο οποίος μετέφερε τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό την προώθησή τους  στο εσωτερικό της χώρας
Συνελήφθη, χθες (06-01-2014) το πρωί στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας,  ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στην ελληνική επικράτεια σε τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Η Αδελφότητα Πλαισιωτών Ιωαννίνων Αθήνας, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου οργανώνει εκδήλωση με κοπή της Πίτας με Ηπειρώτικο γλέντι

Η Κοπή της Πίτας μετά Ηπειρώτικου γλεντιού της Αδελφότητας Πλαισιωτών Ιωαννίνων Αθήνας, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, ώρα 12.00' το μεσημέρι, στο Κέντρο "Στέκι της γεύσης" Κύμης και Σκουφά 30, Νέο Ηράκλειο Αττικής
H Αδελφότητα Πλαισιωτών  Ιωαννίνων Αθηνών συγκαλεί την ετήσια Γενική Συνέλευση και κόβει την Πίτα της, μετά σχετικού γλεντιού, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, ώρα 12.00΄το μεσημέρι  στο Κέντρο "Στέκι της γεύσης" Κύμης και Σκουφά 30, Νέο
Ηράκλειο Αττικής (ΤΗΛ: 210-2848378).
Θα προσφερθεί πλούσιο γεύμα με απεριόριστο κρασί και ελεύθερο χορό.
Την διασκέδαση μας θα επιμεληθεί η ηπειρώτικη κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα  Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Σάκη Κάκκο στο ντέφι.

13 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις. Προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 19 Ιανουαρίου



Εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) με επιστολή της στις Ομοσπονδίες μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας.

Λήγει η προθεσμία για μετεγγραφή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ



Σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου είναι η τελευταία ημέρα για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ η υποβολή αιτήσεων έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013.

Χαστούκι του Spiegel στον Σαμαρά: Η Ελλάδα είναι αποτυχημένο κράτος, σαν το Πακιστάν



Τα πυρά του γερμανικού Τύπου συγκεντρώνει ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τοπ περιοδικό Spiegel να είναι ιδιαιτέρα καυστικό στα σχόλια του τόσο απέναντι στον πρωθυπουργό, όσο και απέναντι στην κυβέρνηση.

Ασύλληπτο χάπι σε κάνει μουσικό -Οσοι το παίρνουν αναγνωρίζουν όλες τις νότες μία προς μία



Το « perfect pitch» ή αλλιώς η ικανότητα να αναγνωρίζεις και να κατονομάζεις μία μία όλες τις νότες που ακούς είναι ένα χάρισμα το οποίο διαθέτει μόλις ένας στους 10.000 ανθρώπους.

Χαράτσι στα φάρμακα από την Τετάρτη -Ενα ευρώ ανά συνταγή θα πληρώνουν οι ασθενείς



Σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με την οποία από τις 8 Ιανουαρίου θα ισχύσει το μέτρο της καταβολής του ενός ευρώ για κάθε συνταγή και θα καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς της χώρας.