Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΡΑΖΟΜΈΝΟΥ ΣΕ ΤΕΛΩΝΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Εμπρησμός σημειώθηκε πριν λίγο, στην πόλη των Ιωαννίνων σε μηχανάκι κατ’ αρχήν και μετέπειτα η φωτιά μεταδόθηκε και στο παρακείμενο αυτοκίνητο , που ήταν σταθμευμένα, σε είσοδο πυλωτής επί της οδού Μ. Κοτοπούλη  στην περιοχή Αμπελοκήπων.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία η οποία επενέβη και πρόλαβε πριν η φωτιά επεκταθεί και σε άλλα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο αυτό ή σε παρακείμενα σπίτια .
Τα αίτια του εμπρησμού παραμένουν  άγνωστα μέχρι στιγμής ενώ γίνονται εντατικές έρευνες από την Π.Ύ.για τον εντοπισμό των αιτίων και των δραστών του εμπρησμού.

Τόσο το μηχανάκι όσο και το αυτοκίνητο ήταν ιδιοκτησίας εργαζομένου σε τελωνιακή υπηρεσία.

ΕΚΤΑΚΟ: ΠΕΘΑΝΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αιφνίδια πέθανε πριν λίγο ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών Ιωαννίνων Βασίλης Στεργίου.
Τα αίτια του θανάτου του θα γίνουν γνωστά έπειτα από τη νεκροψία που θα γίνει στο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο άτυχος Πρόεδρος των Κρεοπωλών Ιωαννίνων.
Ο Βασίλης Στεργίου ήταν ένας δυναμικός και συνάμα πολύ ευχάριστος άνθρωπος με διάθεση για προσφορά γι αυτό και υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος την πόλη με την παράταξη του Νίκου Γκόντα.
Ήταν αγαπητός σε όλους και είχε παντού μόνο φίλους αλλά και ευρύτατα γνωστός από τις συχνές εμφανίσεις του στα ΜΜΕ όπου υποστήριζε ,την προστασία των καταναλωτών αλλά και τους συναδέλφους του παραδοσιακούς κρεοπώλες .
Ο Βασίλης Στεργίου ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη , αγαπούσε την πόλη και τους συνδημότες του και προσέφερε τη βοήθειά του σε όσους είχαν ανάγκη.

Πιθανότατα η κηδεία του να γίνει αύριο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας των αιτιών του θανάτου του από τον ιατροδικαστή. 

Νέα αποστολή του Επιμελητηρίου για επιμόρφωση Γιαννιωτών επαγγελματιών - Πάρκιγκ θα γίνει το οικόπεδο που είχε αγορασθεί από το Επιμελητήριο

Δέκα οχτώ κομμωτές και κομμώτριες στο Παρίσι
Μια ακόμη αποστολή οργανώνει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με στόχο την επιμόρφωση Γιαννιωτών επαγγελματιών. Αυτή τη φορά 18 κομμωτές και κομμώτριες θα πάνε στο Παρίσι από 19 Ιανουαρίου μέχρι 30 Ιανουαρίου προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα και να εκπαιδευτούν πάνω στην τέχνη της κομμωτικής σε ειδικό Ινστιτούτο του Παρισιού.

Συνελήφθησαν επτά άτομα για κατοχή ναρκωτικά και σιδερογραθιάς

1) Την 8-1-2014/08.55 στα Ιωάννινα, συνελήφθησαν (2) ημεδαποί και (6) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2,4) γραμμάρια κάνναβης και (1) σιδερογροθιά.

2) Την 8-1-2014/22.00 στη Δωδώνη Ιωαννίνων, συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του και σε χώρο έξωθι της οικίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (52,3) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Ερώτηση με θέμα τις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων και προοπτική κατάργησή του κατέθεσε στους αρμόδιους υπουργούς η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη

   
                                    ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κκ. Υπουργούς

- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
- Οικονομικών

Θέμα: Καθυστερήσεις στην αναβάθμιση του Αεροδρομίου Β. Πύρρος Ιωαννίνων και προοπτική κατάργησης του
Η αναβάθμιση του αεροδρομίου Β. Πύρρος Ιωαννίνων αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την Περιφέρεια Ηπείρου, του οποίου η υλοποίηση συζητείται εδώ και 22 χρόνια. Τελικά δημοπρατήθηκε το 2007 με προϋπολογισμό 21 εκ. €, χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί μόλις το 35% του συμβατικού αντικειμένου, ενώ η ολοκλήρωση του υφίσταται συνεχείς αναβολές.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα σε Πρέβεζα και Λευκάδα, για αγοραπωλησίες ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν συνολικά (72,9) γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθησαν, χθες (08-01-2014) στην Πρέβεζα και στη Λευκάδα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 23, 18, 21 και 19 ετών και ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και της Λευκάδας.

«Δέκα ελληνικές προκλήσεις για την Ευρώπη και μία ευχή της ΕΣΕΕ για την Ελλάδα»

Η ΕΣΕΕ μετά την επίσημη ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. για το πρώτο εξάμηνο του 2014 πιστεύει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση ανάδειξης της προσπάθειας της χώρας μας. Η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει στους Ευρωπαίους εταίρους μας την πολύ σημαντική πρόοδο που έχει γίνει από τις θυσίες του ελληνικού λαού σε όλη αυτήν την περίοδο της βαθιάς και διαρκούς ύφεσης. Είναι μια ευκαιρία για τη χώρα μας να διαψεύσει όλες τις εύκολες προβλέψεις για κατάρρευση και να επιβεβαιώσει τη θέση της ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες. Η Ε.Ε. έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι εμπιστεύεται την Προεδρία στα χέρια της Ελληνικής Κυβέρνησης ως ένδειξη εμπιστοσύνης στη χώρα μας και ως αναγνώρισή της ως πλήρους μέλους της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Κύρια προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για την επόμενη περίοδο παραμένει η προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, η ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης, η ενίσχυση της δημιουργίας θέσεων εργασίας και η αντιμετώπιση των κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης. Αυτές οι στοχοθετήσεις εναρμονίζονται πλήρως με τους στόχους και τις προτεραιότητες της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου, κόβει την Πίτα του, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

 ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ
Ρεθύμνης 43, Γαλάτσι
Τηλ. - Τηλ/πία : 210-2933993
                                                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου-Λαμπρινής σας προσκαλεί και φέτος στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 μ.μ. στα νέα μας γραφεία επί της οδού Ρεθύμνης 43, Γαλάτσι.
Θα είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογό μας, η παρουσία σας.

Σύλληψη 52 χρονου διωκόμενου

Την 8-1-2014/18.15 στους Χαλκιάδες Άρτας, συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημ-κείου Άρτας, με την   οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (1) έτους, για μη καταβολή Φ.Π.Α.

Ενημέρωση από την ΕΝΑ Πρέβεζας για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας στα πλαίσια της δράσης της σας ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει ενημέρωση  σε νέους αγρότες μέλη της αλλά και σε υποψηφίους νέους που θέλουν να ενταxθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών  που έχει προκηρυχθεί από το ΥΠΑΑΤ. Η ενημέρωση θα γίνει  στις  24/ 1 / 2014 και ώρα 19:00 μμ στη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου  Λαϊκής αγοράς του Δήμου Πρέβεζας της  Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας .

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων αγωνιστικών της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ για την ομάδα του ΑΓΣΙ

Το πρόγραμμα αφορά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος
Στα αγωνιστικά, το Σάββατο στις 16:00 στο ΕΑΝΚΙ θα γίνει το ματς κόντρα στον Σπάρτακο Ιωαννίνων.
 Η προετοιμασία για το συγκεκριμένο παιχνίδι συνεχίζεται, με τον Παναγιώτη Κοντογιάννη να έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες. Στόχος είναι η νίκη, για να διατηρηθεί η ομάδα  αήττητη στην πρώτη θέση του Γ' ομίλου της Α1.
Η προετοιμασία ολοκληρώνεται με βραδινή προπόνηση αύριο.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΣΙ Β’ ΓΥΡΟΥ
11/1/2014  16:00
ΕΑΝΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – Α.Γ.Σ.Ι.
19/1/2014  12:00
ΕΑΝΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΘΡΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Α.Γ.Σ.Ι.

ΜΑΧΑΡΙ ΣΤΗ ΣΑΠΙΛΑ~ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΩΝ : ΔΕΙΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ...

Koρυφαία ονόματα επιχειρηματιών της χώρας

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ : Χημικά σε σχολείο - Στο νοσοκομείο τρεις καθηγήτριες...

Πρωτοφανής αναστάτωση προκλήθηκε στο ΕΠΑΛ Άρτας το πρωί 

TΟ ΜΥΣΤΙΚΟ της γιαπωνέζικης ομορφιάς ~ Πώς καταφέρνουν να έχουν το τέλειο ΔΕΡΜΑ και τα τέλεια ΜΑΛΛΙΑ...



 Ένα μικρό αφιέρωμα για τις φίλες γυναίκες που μας διαβάζουν!!

Το αλαβάστρινο δέρμα μιας γκέισας, μπορεί να οφείλεται στα...

ΟΑΕΔ – Στους 990.000 οι εγγεγραμμένοι και επιδοτούμενοι άνεργοι το Νοέμβριο



Στους 990.000 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι και επιδοτούμενοι άνεργοι το Νοέμβριο σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ.
Βάσει των στοιχείων αυτών, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας αυξήθηκε στα 858.882 άτομα έναντι 851.600 που ήταν τον Οκτώβριο του 2013.

Ελληνική προεδρία με «άρωμα» ευρωεκλογών



Σε μια λιτή εκδήλωση ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τους ευρωπαίους επιτρόπους. Το στοίχημα όπως είπε ο ίδιος ο Α. Σαμαράς είναι να βγει η χώρα μας όσο το δυνατόν κερδισμένη από αυτή την προεδρία.

Ακίνητα: Δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ 1.645.000 υπόχρεοι



Στο «στόχαστρο» της Εφορίας έχουν μπει 1,645 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν εξοφλήσει το «χαράτσι» της ΔΕΗ ΔΕΗ-0,87% για το 2012, αλλά και 95.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας σε αντίθεση με 5,370 εκατ. που κατέβαλαν 1.081 εκατ. ευρώ.

New York Times: Εάν ο Σαμαράς δεν πάει καλά στις Ευρωεκλογές, θα γίνουν νωρίτερα οι βουλευτικές εκλογές



Για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ γράφουν οι New York Times, οι οποίοι επισημαίνουν πως «η προεδρία μπορεί να μην είναι απλά τυπική, καθώς οι ευρωεκλογές τον Μάιο αναμένονται να έχουν σημαντικά κέρδη για τα κόμματα της ακροδεξιάς των οποίων η αποστολή είναι να υποβαθμίσουν την Ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Ξεκίνησαν οι συλλήψεις γα τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Στο στόχαστρο 20 άτομα



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για επιχειρηματίες και στελέχη του ΤΤ.