Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ταύτιση Υπουργείου Τουρισμού και Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου

Το σύνολο σχεδόν των ζητημάτων που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στην Περιφέρεια η Υπουργός  Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη. Στη σύσκεψη που ακολούθησε, από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον αρμόδιο για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου έγινε αναλυτική παρουσίαση της σημερινής κατάστασης του τουρισμού στην Ήπειρο, των προβλημάτων που υπάρχουν σε διάφορους τομείς, αλλά και ορισμένων πτυχών του μελλοντικού σχεδιασμού της Περιφέρειας.

Υπεγράφη η απόφαση κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού Συβότων


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη η απόφαση κύρωσης της Πράξης Εφαρμογής του ρυμοτομικού σχεδίου περιοχής οικισμού Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας Ν. Θεσπρωτίας.
 Οι σχετικές διαδικασίες είχαν ξεκινήσει το 1994. Η έκταση που εντάσσεται ανέρχεται σε 1450 στρέμματα, ο αριθμός των οικοδομικών τετραγώνων είναι 134, ενώ οι ιδιοκτήτες ανέρχονται σε 1582.
 Κατά της απόφασης επιτρέπονται προσφυγές για παράβαση νόμου μέσα σε προθεσμία τριάντα ημερών από τη λήξη της προθεσμίας των δέκα ημερών που προβλέπονται στην υπ' αριθμ. 79881/3445/6-12-1984 (ΦΕΚ 862/Β/84) Υπουργική Απόφαση, ενώπιον του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή δια μέσω της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Ηγουμενίτσας.




ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΝΕΑ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑ​Ι ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Σήμερα (10-01-2014) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή Φιλιατών Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), συνελήφθησαν ένας 39χρονος ημεδαπός και οκτώ αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης. Κατασχέθηκαν -321- κιλά και -926- γραμμάρια κάνναβης, που βρέθηκαν μέσα σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, τύπου van, που οδηγούσε ο 39χρονος ημεδαπός. Επίσης εντός του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι μάρκας TOKAREV. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συνελήφθη 47χρονος έμπορος ναρκωτικών στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του πάνω από -125- κιλά κάνναβης

Μεσημεριανές ώρες σήμερα (10-01-2014) στο Καλπάκι Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 47χρονος ημεδαπός, ποσότητα κάνναβης,βάρους (125) κιλών και (850) γραμμαρίων. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων

Ανακοίνωση Περιφερειάρχη Ηπείρου για μέτρα αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια

Από τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί στο σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο των Ιωαννίνων,  την Πέμπτη 9/1/2014  διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου των 100μg/m3 της  συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) (μέση ημερήσια τιμή 121μg/m3)  και απαιτείται σύμφωνα και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια» (ΦΕΚ Β’ 3272/23.12.2013) η ενημέρωση του πληθυσμού για την  λήψη μέτρων προφύλαξης καθώς  και η  λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης.

377 κιλά ναρκωτικών κατασχέθηκαν στα Γιάννινα ενώ σύνελήφθει 40χρονος , για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (377,1) γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (09-01-2014) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 40χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σύλληψη Σύριου για κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου

Συνελήφθη χθες (09-01-2014) το απόγευμα κοντά στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 26χρονος υπήκοος Συρίας, γιατί κατά τη διάρκεια ελέγχου, κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητα Πολωνίας, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης προμηθεύτηκε την πλαστή ταυτότητα από την περιοχή της Αττικής,  αντί του χρηματικού ποσού των (300) ευρώ.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.



Σύλληψη 68χρονου για παροχή καταλύματος σε μη νόμιμο αλλοδαπό

Συνελήφθησαν χθες 909-01-2014) το πρωί στη Γραμμενίτσα Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 68χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος, υπήκοος Αλβανίας, διότι όπως διαπιστώθηκε ο 31χρονος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ο 68χρονος του παρείχε κατάλυμα διαμονής σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, διευκολύνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διαμονή του στη χώρα.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας.



ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ-ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

                     Cross-border Network for the Promotion of Wine Products»-ακρωνύμιο «WINE-NET»
Η εταιρεία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε.-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (δ.τ.: «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»), ως επικεφαλής εταίρος του έργου με τίτλο «Cross-border Network for the Promotion of Wine Products» και ακρωνύμιο «WINE-NET», το οποίο εγκρίθηκε στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης έργων του διασυνοριακού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας «ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013», θα πραγματοποιήσει στα Ιωάννινα δύο (2) εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα οινογνωσίας – οινολογίας, συνολικής διάρκειας 24 ωρών το καθένα (θεωρία και πρακτική), στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 6.2 «Δράσεις Εκπαίδευσης»/ «Training Activities» του έργου «WINE-NET».
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα διοργανωθούν σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό Wine & Spirit Professional Center (W.S.P.C.)/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΝΟΥ & ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ, ο οποίος είναι ο μοναδικός Πιστοποιημένος Φορέας Εκπαίδευσης Κρασιών και Αποσταγμάτων από το Υπουργείο Παιδείας και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και θα διεξαχθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Η παρουσία των συμμετεχόντων κρίνεται αναγκαία σε όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των σεμιναρίων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο είναι τα 15 άτομα.
Τα σεμινάρια έχουν ως στόχο να δώσουν τα απαραίτητα «εφόδια-εργαλεία» για τη βαθύτερη κατανόηση του κρασιού και είναι ιδανικά για τους επαγγελματίες που σχετίζονται με τον οίνο και θέλουν να εμπλουτίσουν τις βασικές τους γνώσεις.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εργαζόμενους όλων των παραγωγικών σταδίων κρασιών και αποσταγμάτων (οινοπαραγωγοί, οινολόγοι, στελέχη οινοποιητικών επιχειρήσεων, στελέχη οινοποιητικών συνεταιρισμών, στελέχη εταιρειών διανομής κρασιών και αποσταγμάτων, στελέχη εταιρειών πώλησης κρασιών και αποσταγμάτων, στελέχη εστιατορίων και wine bars, στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων που διαθέτουν χώρους εστίασης π.χ. food & beverages managers ή restaurants managers ή το απλό service που πουλάει το κρασί μέσα στη σάλα, sommeliers).
Η κοινοτική επιχορήγηση για τη Δράση 6.2 «Δράσεις Εκπαίδευσης»/ «Training Activities» καλύπτει το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο για κάθε συμμετέχων.
Για περισσότερες πληροφορίες, oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» (www.epirussa.gr → INTERREG «ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007-2013»→ «WINE-NET» → «Εκδηλώσεις / Σεμινάρια») ή τα γραφεία της εταιρείας επί της Πλ. Πύρρου και Μιχ. Αγγέλου 1 στα Ιωάννινα ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τα γραφεία της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα 26510 36686 και 26510 83087. 

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών για το θάνατο του Λάκη Στεργίου

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αιφνίδιο χαμό του εκλεκτού συμπολίτη μας Βασίλη Στεργίου.
Ο Βασίλης Στεργίου, διατέλεσε μέλος του Δημοτικού μας Συμβουλίου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του, ενεργό μέλος της κοινωνίας μας.
Κυρίως όμως ήταν ένας αυθεντικός άνθρωπος, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.



Κοπή πίτας στη ΔΕ Ανατολής

Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας θα κάνει την ερχόμενη Κυριακή η Δημοτική Κοινότητα Ανατολής σε εκδήλωση που διοργανώνει.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις έντεκα και μισή το πρωί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ανατολής. 

Ανανέωση καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης

Στην ανανέωση των καρτών ελεγχόμενης στάθμευσης θα προχωρήσει από τις 20 Ιανουαρίου ο Δήμος Ιωαννιτών.
Οι κάρτες που έχουν δοθεί στους δικαιούχους κατά το προηγούμενο έτος ισχύουν μέχρι το τέλος του μήνα.
Για την ανανέωση θα πρέπει να προσέρχονται στο γραφείο κυκλοφοριακών θεμάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει μεταβολή στοιχείων δεν θα χρειαστούν νέα δικαιολογητικά παρά μόνο η παράδοση της παλιάς κάρτας.
Όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους ταυτότητα.




Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με την Υπουργό Τουρισμού

Τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφονται στη λειτουργία του αεροδρομίου Ιωαννίνων μονοπώλησαν τη συζήτηση, στη συνάντηση που είχαν η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.
Η Υπουργός επισκέφθηκε το δημαρχείο συνοδευόμενη, από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Βίκυ Ευταξά, τον βουλευτή Ιωαννίνων Κώστα Τασούλα και συνεργάτες της.

Καλές πρακτικές αγροτικής επιχειρηματικότητας

Την Κυριακή, 2 Φεβ 2014, από τις 11.00 έως τις 19.00, στην αίθουσα Corona, μέσα στην Agrotica, στην Θεσσαλονίκη, οργανώνεται πλατφόρμα παρουσίασης πετυχημένων πρακτικών από τις εμπειρίες αγροτών, και άλλων κατοίκων της υπαίθρου, με καλές πρακτικές αγροτικής επιχειρηματικότητας, εγκαινιάζοντας τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις προετοιμασίας του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, που καθιέρωσε επιτυχώς η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, στο Κανάλι Πρέβεζας το 2013.

Να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις, που ήδη έχει ξεκινήσει, με φορείς και πρόσωπα του αυτοδιοικητικού χώρου αποφάσισε η Ν.Ε. Ιωαννίνων της ΔΗΜΑΡ

     
ΝΟΜΕΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Στη συνεδρίαση της Ν.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς της  9-1-2014, έγινε εκτενής συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου στους Δήμους και στην Περιφέρεια Ηπείρου και η Ν.Ε. Ιωαννίνων, κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα:
1.     Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις με φορείς και πρόσωπα του αυτοδιοικητικού, κοινωνικού και πολιτικού χώρου που ήδη έχουμε ξεκινήσει.
2.     Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις διεργασίες που εξελίσσονται στις δημοτικές παρατάξεις και ειδικά στη δημοτική πλειοψηφία του δήμου Ιωαννιτών.

Το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων θα παρουσιάσει ο Γ.Γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός την Τετάρτη στα Γιάννενα

                                                                                                                                              








ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων/Enterprise Europe Network-Hellas, σε συνεργασία  με 
την Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας     
σας προσκαλούν στην Παρουσίαση του: 
«Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)»,     
που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα  Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων 
(Αραβαντινού 5ε, Ιωάννινα)
την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18:00μ.μ.     
Την παρουσίαση θα προλογίσει ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός. 

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου
Στέφανος Κομνηνός
Ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων
Δρ. Δημητρίου Δημήτριος


Τουρκικές υπερπτήσεις στο FIR Αθηνών



Τουρκικό ελικόπτερο AS-532 Cougar εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, στις 14:33, και στις 14:35 πέταξε πάνω από το βορειοανατολικό άκρο της Σάμου σε ύψος 10.000 ποδών, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Μόλις το 9,5% των ανέργων παίρνει επίδομα ανεργίας



Μόλις το 9,5% των Παρ’όλη τη διόγκωση της ανεργίας, στο 27,8% τον Οκτώβριο του 2013 (έναντι 26,1% τον αντίστοιχο μήνα του 2012 και 27,7% το Σεπτέμβριο του 2013) και την αύξηση του αριθμού των ανέργων σε 1.387.520 άτομα, πρόσβαση στο 12μηνο επίδομα ανεργίας έχει μόλις το 9,5% των ανέργων, αναδεικνύοντας το ελλιπές σύστημα υποστήριξής τους.

Αυξήθηκαν οι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα το 2013



Η αύξηση των αφίξεων τον περασμένο Οκτώβριο έφτασε στο 21,38% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012, ενώ και το Νοέμβριο οι αφίξεις αυξήθηκαν κατά 19,72% έναντι του 2012. Mάλιστα το περασμενο φθινόπωρο σημειώθηκε ρεκόρ όλων των εποχών!

Στα χέρια του Τσίπρα η αποπομπή Τατσόπουλου



Το κλίμα στην Κουμουνδούρου για τον συγγραφέα έχει βαρύνει πολύ μετά την δήλωση ότι κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια την 17 Ν.
Εντός της ημέρας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και με το  προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας  προκειμένου να συζητηθεί το θέμα, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά.

Χαστούκι στην κυβέρνηση από τον Economist: Οι αποκρατικοποιήσεις είναι διαολεμένα ελληνικές



Για την αργή πορεία των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα γράφει το περιοδικό Economist, το οποίο τονίζει πως αν και όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα βοηθήσουν ιδιαίτερα στο ελληνικό χρέος, είναι μια κίνηση, ωστόσο μένει πίσω λόγω γραφειοκρατίας.

Ενα sms «φάντασμα» έκανε μπάχαλο τις Εφορίες -Ουρές από φορολογούμενους που ζητούν πίσω χρήματα



Ενα γραπτό μήνυμα σε χιλιάδες φορολογούμενους από άγνωστο αποστολέα έχει προκαλέσει νευρική κρίση στους εργαζόμενους στο Τμήμα Πρωτοκόλλου των Εφοριών, αφού καθημερινά κόσμος πηγαίνει στις ΔΟΥ προκειμένου να πάρει πίσω την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά. Σύμφωνα με το sms και τα δύο κρίθηκαν παράνομα και αντισυνταγματικά από το ΣτΕ.

Με τη βούλα του Δασαρχείου Μετσόβου το Αιολικό Πάρκο Ανηλίου!

Προσθήκη λεζάντας



ΦΩΤΟ: Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου στο "Γκιουζέλ Τεπέ" ("Όμορφη Ράχη"). Δίπλα του οριοθετείται το Αιολικό Πάρκο ...

Του Φώντα Χήτα

Όσο ξεδιπλώνεται το κουβάρι με το γιγαντιαίο Αιολικό Πάρκο των 10.000 στρεμμάτων, των 48 ανεμογεννητριών και της ισχύος των 144 Μεγαβάτ, στα δασοσκεπή βουνά και τα βοσκοτόπια του Ανηλίου, τόσο μεγαλώνει και το ενδιαφέρον για το παρασκήνιο που προηγήθηκε, αλλά και τις  σημαντικές εξελίξεις που δεν ήλθαν ποτέ στο φως της δημοσιότητας.
Στο προηγούμενο άρθρο μας με τον τίτλο ο « Ο ... Αίολος στο Δοκίμι», είδαμε την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, που γνωμοδότησε θετικά στις 27 Νοεμβρίου 2013, για τη σχετική μελέτη κατασκευής του έργου, από την εταιρεία «Αιολική Θεσπρωτίας ΕΕ».
Όσα ακολούθησαν την δημοσιοποίηση του θέματος, δημιουργούν περισσότερες εύλογες απορίες και ερωτηματικά.