Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Έρχονται τα "Epirus Farmer Market Shops"

Τη δημιουργία των πρώτων Epirus Farmer Market Shops, δηλαδή των καταστημάτων στα οποία θα πωλούνται καθημερινά τα προϊόντα της Αγροτικής Αγοράς με τις τιμές που ο καταναλωτής βρίσκει στην Αγροτική Αγορά, προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας κ. Λεωνίδας Ραβανός στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λαϊκή Αγορά στην Πρέβεζα για νέους αγρότες μέλη της Ένωσης αλλά και νέους που θέλουν να ενταxθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών που έχει προκηρυχθεί από το ΥΠΑΑΤ.

«Μετά την αγορά αγροτών που έχουμε δημιουργήσει επόμενος άμεσος στόχος είναι να δημιουργήσουμε τα καταστήματα αυτά τα οποία θα προωθούν τα αγροτικά μας προϊόντα στην περιοχή μας με την τιμή της αγροτικής αγοράς. Σε αυτά τα καταστήματα ο καταναλωτής θα μπορεί να βρίσκει Ηπειρώτικα πιστοποιημένα προϊόντα αλιείας, κτηνοτροφίας και φυτικής παραγωγής» είπε ο κ. Ραβανός, σημειώνοντας πως αυτό το εγχείρημα θα γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, τους δήμους, το Ηπειρώτικο καλάθι και το ελληνικό Ηπειρώτικο Πρωινό που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα.

Αυτή είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ λέξη που θεωρείται η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σε όλο τον πλανήτη! Κατάφερε να μπει και στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες...!

Αυτή είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ λέξη που θεωρείται η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σε όλο τον πλανήτη! Κατάφερε να μπει και στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες...!
H μεγαλύτερη λέξη στην ελληνική γλώσσα (και σε ολόκληρο τον κόσμο) ανήκει σε κείμενο του Αριστοφάνη.
Η λέξη, αποτελείται από 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές και αποτελεί πραγματικό γλωσσοδέτη τόσο στο νόημα όσο και στην προφορά!

Ένας μικρός χώρος απελευθερώνει τεράστια ενέργεια

Μοναδική, ως γεωφυσικό φαινόμενο, σε ολόκληρη την Ευρασία, είναι η περιοχή που έδωσε πρόσφατα τον σεισμό της Κεφαλονιάς, καθώς το ρήγμα που εκτείνεται βόρεια της Λευκάδας μέχρι δυτικά της Ζακύνθου, έχει την υψηλότερη σεισμικότητα….
«Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι ένας τόσος μικρός χώρος, απελευθερώνει τόσο μεγάλη σεισμική ενέργεια» εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Βασίλης Καρακώστας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για έναν χώρο που ενώνει δύο περιοχές.
«Δηλαδή, σ΄ εκείνο το σημείο βρίσκεται η περιοχή κατάδυσης της Αφρικής κάτω από το Αιγαίο και η περιοχή σύγκρουσης της Αδριατικής με την ηπειρωτική Ελλάδα, με αποτέλεσμα η Κεφαλονιά να «ενώνει» περιοχές με διαφορετικές γεωδυναμικές ιδιότητες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζει την υψηλότερη σεισμικότητα σε μια περιοχή που εκτείνεται από το Γιβραλτάρ και καταλήγει στην Ινδονησία» διευκρίνισε ο κ. Καρακώστας.

Ληξούρι: Ακατάλληλα κρίθηκαν δύο σχολεία


«Βαριά» πληγωμένο το Ληξούρι. Αρκετά είναι τα σπίτια και τα καταστήματα που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στην περιοχή από την σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ και τον «χορό» των ισχυρών μετασεισμών που έχουν ακολουθήσει. Δύο σχολεία, ακόμη, κρίθηκαν ακατάλληλα.
Ώρα με την ώρα, οι καταγραφές των ζημιών αυξάνονται, ενώ αν και οι φέροντες οργανισμοί στο σύνολό τους δεν έχουν υποστεί το παραμικρό, κάτοικοι του Ληξουρίου τονίζουν ότι πολλές είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια και τα μαγαζιά τους στο εσωτερικό τους. 
Μάλιστα, ήδη από ελέγχους που έχουν γίνει, κάποιες οικίες κρίθηκαν μη κατοικήσιμες.

«Πολλαπλή Νοημοσύνη»: ανακαλύψτε τα κρυφά ταλέντα των παιδιών σας

13 χαρακτηριστικά των ανθρώπων με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης
Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence), ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας.
Πώς όμως μπορούμε να ελέγξουμε το επίπεδο της συναισθηματικής μας νοημοσύνης; Οπως εξηγεί ο Ντάνιελ Γκολμαν, ψυχολόγος και συγγραφέας της μελέτης «Focus: The Hidden Driver of Excellence», μιλώντας στο Huffington Post, υπάρχουν 13 στοιχεία που σηματοδοτούν ότι ορισμένα άτομα έχουν υψηλό EQ.

Ανακοίνωση - απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου για ΚΕΚ - ΤΟΠΣΑ Πρέβεζας

Αν σε κάτι είναι συνεπής ο πρώην επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Π.Ε. Πρέβεζας της παράταξης "ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ" Κ. Αρβανίτης, είναι η μονομέρεια των απόψεων του, η αστήρικτη κριτική, η  μόνιμη  καταγγελλιομανία του κατά της Περιφερειακής Αρχής, η οποία καταρρίπτεται από τα γεγονότα. Το ίδιο πράττει, μαζί με τους άλλους δύο συμβούλους, με  τη σημερινή του ανακοίνωση:
"Τα περί πελατειακών σχέσεων συνέχεια...", που τιτλοφορείται η ανακοίνωσή τους, στην πραγματικότητα είναι  συνέχεια των γνωστών φλυαριών που αναμασά ο κ. Αρβανίτης (και οι συν αυτώ), περί "ενός ανδρός αρχή".

Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ» και οι εταίροι της, Δήμος Ζίτσας και Δήμος Δωδώνης, στο πλαίσιο ενημέρωσης και πληροφόρησης: α) των ανέργων και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ (ομάδα –στόχος), β) της τοπικής κοινωνίας, γ) του επιχειρηματικού κόσμου και δ) των κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής για τους σκοπούς, τις δράσεις, τις επιπτώσεις, το περιεχόμενο  και τα οφέλη της Πράξης «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», διοργανώνουν ημερίδες και εργαστήρια ενημέρωσης στην περιοχή του Δήμου Ζίτσας και στην περιοχή του Δήμου Δωδώνης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη στα Ιωάννινα 6 Φεβρουαρίου 2014

Η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα στις 6 Φεβρουαρίου 2014 επικεφαλής κλιμακίου της ανεξάρτητης αρχής. 

Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των πολιτών και των στελεχών των δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής για την αποστολή και το έργο του Συνηγόρου του Πολίτη.

Από τον Οκτώβριο του 1998, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Συνηγόρου του Πολίτη έως σήμερα, η ανεξάρτητη αρχή έχει δεχτεί περίπου 170.000 αναφορές. Οι 3.500 περίπου προέρχονται από πολίτες της Ηπείρου και οι 2.800 από την Δυτική Μακεδονία.

Συνελήφθη στην Κακαβιά 43χρονος Αλβανός που αναζητούνταν για ζωοκλοπή

Συνελήφθη χθες (26-01-2014) το απόγευμα στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς,  ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας,  ο οποίος αναζητούνταν για ζωοκλοπή, την ώρα που πραγματοποιούσε έξοδο από τη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι προχθές (25-01-2014) το βράδυ,  έκλεψε από στάβλο στην Αταλάντη Φθιώτιδας, τέσσερα αρνιά και δύο αίγες, αξίας (1100) ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε στο Σταυράκι η θεατρική παράσταση: «ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ»

 Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των Εκπ/κών Α/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων «Εξ έδρας» ενθουσίασε για ακόμα μια φορά όλους όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σάββατο το βράδυ (25/1/2014) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Σταυρακίου την παράσταση «ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ».

Με σεισμόπληκτους συναντάται ο Μιχελάκης

Αναβλήθηκε για λίγες ώρες η σύσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Κεφαλονιάς στο Αργοστόλι, σύμφωνα με...