Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Νέες αποφάσεις για έργα στο ΕΣΠΑ

Με έγγραφα του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς τους φορείς υλοποίησης εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης των έργων:
Ø "Ανάδειξη παραδοσιακών λιθόστρωτων Τ.Δ. Τρίστενου", προϋπολογισμού 436.328,45 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ζαγορίου

Σύσκεψη για την Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης στον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό 2014-2020

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου σύσκεψη με θέμα «Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού 2014-2020. Εθνική και περιφερειακή διάσταση», με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Δρ. Χρήστο Βασιλάκο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
·        11:30 π.μ. συνάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρ. Βασιλάκο,
·        12:30 μ.μ. σύσκεψη του Γ.Γ. και στελεχών της ΓΓΕΤ με φορείς της Ηπείρου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 34 θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 24-01-2014 συνεδριάσεως.
1.       Κατάρτιση και έγκριση των όρων της Προκήρυξης Ανταγωνιστικού Διαλόγου Β΄ Φάση - Στάδιο ΙΙ: Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών του Έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».

Συνελήφθη ένας διακινητής, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του μία μη νόμιμη μετανάστρια

Συνελήφθη, χθες (29-01-2014) το απόγευμα στο 58,5 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας, από αστυνομικούς  της Ειδικής Ομάδας Γενικής Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά  μίας μη νόμιμης μετανάστριας.

Συλλήψεις διωκόμενων

 1) Την 29-1-2014/17.00 στα Ιωάννινα, συνελλήφθη 41χρόνος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν, (2) καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς και Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, με ποινή συνολικής φυλάκισης (4) ετών και (4) μηνών, για οφειλές προς το Δημόσιο.

2) Την 29-1-2014/17.50 στον Κατσικά Ιωαννίνων, συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Νάξου, με ποινή φυλάκισης (3) ετών, για βαριές σωματικές βλάβες.

«Η υπερφορολόγηση οδηγεί στον "αποπληθωρισμό" των μικρομεσαίων»

Η τριμηνιαία έκθεση της Βουλής των Ελλήνων που συντάχθηκε από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με τη φορολόγηση των φυσικών και νομικών προσώπων στην Ελλάδα, σε σχέση με τα αντίστοιχα των λοιπών Κρατών – Μελών της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η έκθεση επιχειρεί να περιγράψει εν συντομία και με κατανοητό τρόπο όλες τις αρνητικές εκφάνσεις της υπερφορολόγησης των ελλήνων πολιτών, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις διαπιστώσεις και τις επισημάνσεις, στις οποίες είχε προβεί η ΕΣΕΕ. Τον τελευταίο καιρό άλλωστε η επιβολή υπέρμετρων και επαχθών φορολογικών βαρών αποτελεί το θέμα που κυριαρχεί στη δημόσια συζήτηση, ενώ τα αποτελέσματα που συνάγονται παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον και περιέχουν πολλές πτυχές προσέγγισης των δυσμενών επιπτώσεων στην οικονομία  και στην κοινωνία εν γένει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER»

 H Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. με τον διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» ως φορέας υλοποίησης και διαχείρισης του τοπικού προγράμματος του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) “Προσέγγιση LEADER” θα προβεί τις επόμενες ημέρες στη 3η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καλώντας τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις επενδυτικές τους προτάσεις και θα αφορά τις κάτωθι περιοχές παρέμβασης:

Π.Ε. Ιωαννίνων
•        Δήμος Ιωαννιτών [πρώην Δήμοι Ανατολής, Παμβώτιδας, Μπιζανίου, Περάματος (εκτός του Δ.Δ. Περάματος), Κοινότητα Νήσου και Τ.Δ. Μαρμάρων (μόνο η περιοχή Άνω Μαρμάρων)]
•        Δήμος Κόνιτσας [πρώην Δήμοι Κόνιτσας, Μαστοροχωρίων, Κοινότητα Αετομηλίτσας, Κοινότητα Φούρκας]
Π.Ε. Θεσπρωτίας
•        Δήμος Ηγουμενίτσας [πρώην Δήμοι Ηγουμενίτσας (εκτός του Δ.Δ. Ηγουμενίτσας), Παραποτάμου, Συβότων, Κοινότητα Πέρδικας]

Τα ταλέντα του Περιφερειάρχη

H απάντηση της Περιφέρειας στο κείμενο που δημοσιεύθηκε από τα στελέχη της παράταξής μας στην Πρέβεζα, επί της ουσίας δικαιώνει τα όσα αναφερόταν σ’ αυτό, ενώ με προσωπικές επιθέσεις στον κ. Αρβανίτη προσπαθεί να θολώσει τα νερά.  Εντύπωση βέβαια προκαλεί το ότι ούτε λίγο ούτε πολύ χρεώνει τις αποφάσεις του ΔΣ του ΚΕΚ στην αντιπολίτευση, που μετέχει ως μειοψηφία σ’ αυτό.
Αναφέρει επίσης στην απάντησή της η διοίκηση της περιφέρειας: «ο κ. Αρβανίτης  σιωπά για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια».  Του απαντάμε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». 

Τα Εκπαιδευτήρια Γένεσις τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου διοργανώνουν εκδήλωση στο Γυμνάσιο Ανατολής