Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Έχεις κατοικίδιο; Έως 30.000 ευρώ τα πρόστιμα για τους παραβάτες - Αναλυτικά όλη η λίστα

Αλλαγές στον νόμο για τα κατοικίδια και «τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας...
Οι βασικές αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» είναι οι εξής:
Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς θα πρέπει να ενημερώνει τον κτηνίατρο του για την μεταβολή των στοιχείων που έχουν καταχωρισθεί στην βάση δεδομένων.

"Κλείδωσαν" οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Υποφήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο Γ. Σακελλαρίδης - Η Ρ. Δούρου στην Περιφέρεια. Στην ΗΠΕΙΡΟ η Όλγα Γεροβασίλη

- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του Μαΐου
- Ο Αλέξης Τσίπρας θα εισηγηθεί τις υποψηφιότητες των Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Ρένας Δούρου, για τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Ατιικής αντίστοιχα
- Το Σάββατο θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Η βουλευτής Β’ Αθηνών Ρένα Δούρου θα είναι η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, ενώ υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων θα είναι o 34χρονος οικονομολόγος Γαβριήλ Σακελαρίδης.

Συντήρηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση δύο έργων που αφορούν συντηρήσεις του Εθνικού Οδικού Δικτύου προς Πρέβεζα και Άρτα. Η πρώτη αφορά τη συντήρηση του κόμβου στο Στρατόπεδο Φιλιππιάδας Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ και η δεύτερη τη συντήρηση της  Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

Εγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού για την Μονάδα Α.Σ.Α

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ενέκρινε τους όρους της προκήρυξης και  τα τεύχη  δημοπράτησης της β' φάσης του διεθνούς διαγωνισμού με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου,   για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».

Συνεδρίαση Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου

Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12:00 συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, με 12 θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 14ου Πρακτικού της  Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

Δηλώσεις Περιφερειάρχη για την προκήρυξη του ΟΣΔΕ

Στο ενδεχόμενο η Περιφέρεια Ηπείρου να  συμμετάσχει στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να πιστοποιηθεί και αναγνωριστεί ως φορέας διαχείρισης του ΟΣΔΕ για την περίοδο 2014-2020,  αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Μεταξύ άλλων είπε:
«Υπάρχει τεράστιος προβληματισμός από μεριάς μας για να φτιάξουμε όλα αυτά που χρειάζεται ο τόπος μας και να τεθούν στέρεες βάσεις για το ΟΣΔΕ.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια, με την συμμετοχή του Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας για τη νέα Προγραμματική περίοδο


Σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αντικείμενο την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 στους τομείς Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας,  πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρ. Βασιλάκου. Συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κων. Πέτσιος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων και

αρμόδια Αναπτυξιακού Σχεδιασμού κ. Τατιάνα Καλογιάννη, ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Δ. Σιώλος και ο Προϊστάμενος της Ε.Δ.Α. κ. Γρ. Σιαμόπουλος. Στόχος είναι η σύνδεση όλων των προγραμμάτων και δράσεων έρευνας και καινοτομίας με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, με βασικούς πυλώνες κατεύθυνσης: αγροδιατροφή, υγεία - φάρμακα, τουρισμός, ενέργεια, περιβάλλον, πληροφορική.

Στα πλοκάμια του ΕΕΤΗΔΕ παγιδευμένοι χιλιάδες φορολογούμενοι



Το ΕΕΤΗΔΕ, όπως ήταν η επίσημη ονομασία του χαρατσιού στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, μπορεί να αποτελεί παρελθόν, ωστόσο, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί χιλιάδες φορολογούμενους.

Τέλος Απριλίου στην Βουλή το νέο Μεσοπρόθεσμο για το 2014 - 2017 - Θα αποκαλύπτει τα νέα μέτρα για να παραμείνει βιώσιμο το πρωτογενές πλεόνασμα



Ενενήντα μέρες προθεσμία έχει στην διάθεση της η κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) της περιόδου 2014 - 2017 προκειμένου αυτό να κατατεθεί μέχρι τέλος Απριλίου στη Βουλή.

Μέχρι σήμερα η πληρωμή πέντε φόρων



Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχουν οι πολίτες για την πληρωμή φόρου εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας, απλήρωτων χαρατσιών, του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και των τελών κυκλοφορίας.

Στην έβδομη θέση στις περισσότερες καταγεγραμμένες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκεται η Ελλάδα



Στην έβδομη θέση ως προς τις περισσότερες καταγεγραμμένες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρίσκεται η Ελλάδα, βάσει του ετήσιου απολογισμού του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Ντιν Σπίλμαν.
Το "μαύρο ρεκόρ" κατέχουν Ρωσία και Τουρκία.

Μετά την κατακραυγή η κυβέρνηση κόβει στο μισό τα πρόστιμα της Εφορίας



Mετά το σάλο που προκλήθηκε και τις έντονες αντιδράσεις για τα εξοντωτικά και άδικα -κατά πολλούς- πρόστιμα της Εφορίας ,σε όσους υποβάλλουν εκπρόθεσμα δήλωση ΦΠΑ, το ΥΠΟΙΚ αναδιπλώνεται και, σύμφωνα με πληροφορίες, με νομοθετική παρέμβαση, θα τα «κουρέψει» στο μισό.

Ο κύβος ερρίφθη -Αυτές είναι οι σχολικές αργίες που κόβονται -Αλλάζει η ημερομηνία έναρξης/λήξης του σχολικού έτους



Τις προθέσεις του υπουργείου για περικοπές αργιών, αλλά και για αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης και λήξης του σχολικού έτους, εκδήλωσε σε συναδέλφους του ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.