Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου. Εκδήλωση για κοπή της ''Πίτας της Ηπειρώτισσας'', το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 17.30 στο Πολεμικό Μουσείο.


Συνελήφθη 60χρονος Ρομά, ο οποίος διέρρηξε διαδοχικά δύο σπίτια στη πόλη των Ιωαννίνων

Συνελήφθη, σήμερα (04-02-2014) τα ξημερώματα στο Πέραμα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 60χρονος ημεδαπός Ρομά, για διάρρηξη σε δύο σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ο 60χρονος διέρρηξε διαδοχικά δύο σπίτια στην πόλη των Ιωαννίνων, σπάζοντας τα τζάμια παραθύρων, έγινε όμως αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες και τράπηκε σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Υποβάθμιση Κέντρων Υγείας Π.Ε. Άρτας

Σε επιστολή που απέστειλε η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, που συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα 3/1/3014, με αφορμή την απόφαση να μην βρίσκεται σε υπηρεσία το νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Άρτας, μεταξύ των οποίων και το Κ.Υ. Άνω Καλεντίνης, κατά τις νύχτες, τις Κυριακές και τις Αργίες τονίζει τα εξής:

Κοπή Πίτας της Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε. Ν.Ιωαννίνων

Δ.Α.Κ.Ε/ Π.Ε. Ιωαννίνων
                               ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων σας προσκαλεί στην κοπή Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιηθεί:
Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:30,
στο Ξενοδοχείο «Olympic».
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Αιρετός του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), κ. Παληγιάννης Βασίλειος, ο οποίος θα μας ενημερώσει για όλα τα τρέχοντα εκπαιδευτικά θέματα.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Το Δ.Σ. της ΔΑΚΕ/ΠΕ Ιωαννίνων



Το Σάββατο απευθείας από την ΜΕΤ και στην Πρέβεζα Η «Ρουσάλκα» του Antonín Dvořák

Με το κλασικό αριστούργημα «Rusalka» του Antonín Dvořák (Ντβόρζακ) συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα της Μet από το Δήμο Πρέβεζας, το Δημοτικό Ωδείο "Σπύρος Δήμας" και τη Metropolitan Opera το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 19.55 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η πιο σημαντική σήμερα ερμηνεύτρια του ρόλου, η υψίφωνος Ρενέ Φλέμινγκ. Στο ρόλο του πρίγκιπα ο Πολωνός τενόρος Πιότρ Μπεστσάλα, ενώ τη μάγισσα του βάλτου Γεζιμπάμπα θα ερμηνεύσει η μεσόφωνος Ντολόρα Ζάγιτς. Σκηνοθεσία: Οτο Σενκ.

Συνελήφθη 37χρονος έμπορος ναρκωτικών στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, με παραπάνω από (59) κιλά κάνναβης

Συνελήφθη στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 37χρονος Έλληνας, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο  παραπάνω από (59) κιλά κάνναβης, την οποία προόριζε για εμπορία και περαιτέρω διάθεση.

Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου

Στην έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου "Σκευοφυλάκιο της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων" και στη γνωμοδότηση επί του περιεχομένου Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων προχώρησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, στη σημερινή συνεδρίασή της.

Σύλληψη 64χρονουν για κλοπή

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω την 01-02-2014 το πρωί στο Καρτέρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 64χρονος ημεδαπός τη στιγμή που επιχειρούσε να φορτώσει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, επτά σιδερένια καλούπια, συνολικής αξίας 400 ευρώ, τα οποία είχε αφαιρέσει από την ιδιοκτησία 52χρονου ημεδαπού.




Στην Π.Ε. Άρτας για την ανέγερση διοικητηρίου παραχωρείται το Στρατόπεδο "Παπακώστα"

Θετική κατάληξη είχαν οι πολύμηνες προσπάθειες που κατέβαλε η Περιφέρεια για την παραχώρηση έκτασης του στρατοπέδου Παπακώστα στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας  για την ανέγερση Διοικητηρίου, στο οποίο θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της που σήμερα είναι διάσπαρτες στην πόλη της Άρτας.
Συγκεκριμένα το Γενικό Επιτελείο Στρατού γνωμάτευσε θετικά για την παραχώρηση έκτασης 15.000 τ.μ. στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, η οποία θα απομονωθεί από το χώρο του Πεδίου Βολής. 

Συνελήφθη 34χρονος Αλβανός φυγόποινος στην Κακαβιά Ιωαννίνων


Συνελήφθη χθες (02-02-2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 34χρονος φυγόποινος, υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.
Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς και Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας «περί αλλοδαπών».

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ: Σε ποιους δήμους ανοίγουν και τι προσφέρουν



Προληπτικό έλεγχο για επτά βασικές ασθένειες θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες 14 δήμων της χώρας στο πλαίσιο της λειτουργίας των δημοτικών Κέντρων Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας, τον νέο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης που προωθείται από Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Πόλεων Προαγωγής Υγείας.

Τουρκική φρεγάτα καταδίωξε νορβηγικό σεισμογραφικό στην ΑΟΖ



Το νορβηγικό σεισμογραφικό πλοίο Princess που διεξάγει έρευνες με άδεια της κυπριακής κυβέρνησης στα οικόπεδα 5 και 6 της κυπριακής ΑΟΖ καταδιώχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τουρκική φρεγάτα, με την αιτιολογία ότι μπήκε σε «ύδατα τουρκικής αρμοδιότητας».

Απίστευτο! Δείτε τι έπαθε ένα ολόκληρο χωριό της Ηπείρου



Συνέβη κι αυτό στην Ελλάδα. Χωριό της Αρτας με 309 κατοίκους «έμεινε» με το στόμα ανοιχτό, όταν διαπίστωσε πως οφείλει τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία είχε εξοφλήσει!!

Νέο Nissan Qashqai- To oδηγούμε



Μετά από έξι χρόνια και δύο εκατομμύρια μονάδες παραγωγής ήρθε η ώρα της δεύτερης γενιάς για το κροσόβερ της Νissan. Χωρίς να αλλοιώνονται τα βασικά χαρακτηριστικά της σιλουέτας, η επιβλητικότερη εμφάνιση είναι απόλυτα σύγχρονη και αρκετά αεροδυναμική (cd 0,32) για τα δεδομένα ενός οχήματος με μεγάλους τροχούς και απόσταση από το έδαφος.

Η BMW Σειρά 4 Gran Coupe στη Γενεύη



Η BMW παρουσίασε τη νέα Σειρά 4 Gran Coupe, αποκαλύπτοντας την ιδιαίτερη σχεδίασή της, ενώ θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στο Σαλόνι της Γενεύης τον Μάρτιο.

Τα πρώτα μέτρα για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς. Κηρύχθηκε σεισμόπληκτη περιοχή



Σεισμόπληκτη κηρύχθηκε η Κεφαλονιά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις που έκανε από το Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

ΥπΟικ: Τόσα μπήκαν στα κρατικά ταμεία από το "μαύρο χρήμα"



Στη Βουλή διαβιβάστηκε από το υπουργείο Οικονομικών έγγραφο για το «μαύρο» χρήμα που δεσμεύτηκε υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και θα αξιοποιηθεί για την υποστήριξη τομέων πολιτικής υψηλής προτεραιότητας.
Το έγγραφο υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και φέρει ημερομηνία 30 Ιανουαρίου 2014.

Ποιοι φώναζαν με ντουντούκες «Εκκενώστε το Ληξούρι» -Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα



Tην παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι φήμες που διακινήθηκαν το πρωί της Τρίτης στην Κεφαλονιά, για επικείμενο μεγάλο σεισμό και άμεση ανάγκη εκκένωσης του Ληξουρίου.

Επί θύραις 8.500 διαθεσιμότητες - καταργείται την Τετάρτη ο ΕΟΠΥΥ



Το πρώτο (κοινοβουλευτικό) βήμα για την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ έγινε με την υπερψήφιση κατά πλειοψηφία επί τις αρχής και επί των άρθρων από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, του νομοσχεδίου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Φόβος, μετασεισμοί και κρύο «γονατίζουν» την Κεφαλονιά -Σε αυτοκίνητα, ΚΤΕΛ και σκηνές κοιμήθηκαν οι κάτοικοι



Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, καθώς χθες οι περισσότεροι δεν μπόρεσαν να κοιμηθούν στα σπίτια τους, είτε επειδή κρίθηκαν ακατάλληλα, είτε επειδή ο φόβος για έναν ακόμα σεισμό δεν τους επέτρεψε να μείνουν στο εσωτερικό των κτισμάτων.

Τριπλά πρόστιμα "τέλος" για αδήλωτους εργαζομένους



Καταργούνται εντός του Μαρτίου τα πολλαπλά (έως και... 3) πρόστιμα που μπορούν να επιβάλουν, με βάση τα ισχύοντα, στις επιχειρήσεις οι επιθεωρητές εργασίας και, απολογιστικά, το ΙΚΑ για κάθε αδήλωτο - ανασφάλιστο εργαζόμενο.

Κόλλησε η επιχείρηση «Δευκαλίων» -Εφτασε το Πολεμικό Ναυτικό στην Κεφαλονιά και δεν έχει που να δέσει



Λίγες ώρες μετά το χθεσινό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κεφαλονιά, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε πως ενεργοποιείται η επιχείρηση «Δευκαλίων» για το νησί, ωστόσο οι μεγάλες ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός των 5,7 Ρίχτερ, δεν επιτρέπει στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να δέσουν κοντά στις πληγείσες περιοχές.

Αγριεύει η κόντρα με την κυβέρνηση -Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες και ενισχύουν τα μπλόκα



Οι αγρότες αντιδρούν στο νέο καθεστώς φορολόγησης και δηλώνουν προετοιμασμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να κάνουν μπλόκα με τα τρακτέρ σε όλη τη χώρα. Την αρχή έκαναν χθες οι αγρότες της Καρδίτσας, από τον κόμβο της Νίκαιας, ενώ μπλόκα στήθηκαν και στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Νέα ταλαιπωρία για ελεύθερους επαγγελματίες -Κάθε μήνα στην... Εφορία



Συγκεντρωτικές καταστάσεις προμηθευτών - πελατών, κάθε μήνα, θα πρέπει να υποβάλουν από τον Μάιο ηλεκτρονικά, περισσότεροι από 1 εκατ. επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων.

Ανακοίνωση Όλγας Γεροβασίλη για την υποψηφιότη​τά της στην Περιφέρεια Ηπείρου

Ξεκινάμε.
Τη μάχη για να βγάλουμε την Περιφέρειά μας από την τελευταία θέση της Ευρώπης.
Εκεί που την οδήγησαν οι πότε συντηρητικές και πότε εκσυγχρονιστικές πολιτικές των τελευταίων πολλών δεκαετιών.
Εκεί που την καθήλωσαν τα τρία τελευταία χρόνια οι πρόθυμοι υποστηρικτές και εκφραστές των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών, από όπου τους δινόταν η ευκαιρία, είτε από το κεντρικό είτε από το τοπικό επίπεδο.