Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας από την Ε.Ν.Α.Πρέβεζας την Παρασκευή και ώρα 11:00 έξω από την ΔΟΥ

        
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας γνωρίζοντας τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα  συμπαραστέκεται στον πανελλαδικό αγώνα  των αγροτών που έχουν βγει στους δρόμους με κύριο στόχο την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των Νέων αγροτών μελών της.
Ύστερα λοιπόν  από την άδικη φορολογία  του Υπουργείου οικονομικών  στους  νέους αγρότες αλλά και στους αγρότες γενικότερα καθώς και με τον τρόπο που εφαρμόζεται και την άρνηση του να συζητήσει για τα προβλήματα που έχουν προκύψει  η  Ε..Ν.Α. Πρέβεζας  ανακοινώνει ότι  προσκαλεί όλους τους Νέους Αγρότες μέλη της αλλά και τους αγρότες- κτηνοτρόφους- αλιείς  της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα γίνει  έξω  από την  ΔΟΥ Πρέβεζας στις  7 / 2 / 2014 και ώρα 11:00
Ζητάμε :             
Υλοποίηση της εξαγγελίας της κυβέρνησης για την θέσπιση αγροτικού πετρελαίου .
Λήψη μέτρων για την μείωση τους κόστους παραγωγής(κατασκευή έργων υποδομής).
Κατάργηση του φόρου των αγροτεμαχίων
Αύξηση του   εισοδηματικού ορίου ένταξης  στο καθεστώς τήρησης βιβλίων και  μη επιβολή  του τέλους  επιτηδεύματος  μετά  από την 1η  τριετία .
Απλοποίηση των διαδικασιών τήρησης βιβλίων εσόδων –εξόδων.
Άμεση ανανέωση των ανοιχτών δανείων των αγροτών (ΑΔΑ)
Πρέβεζα, 5 Φεβρουαρίου 2014
Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας
Λεωνίδας Ραβανός          Διονύσης Μπρούβας


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Χθες (04-02-2014) και ώρα 19:20, στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (Ελεούσα Ιωαννίνων), έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο (στύλο), με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.

Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Ν. Ανατολιωτάκη στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος I.C.E.

Στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου «I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy»,  που διεξήχθη στις 30-31 Ιανουαρίου 2014 στο Μπάρι της Ιταλίας, συμμετείχε εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και ανάδειξης Μνημείων κ. Νικόλαος Ανατολιωτάκης. Το έργο I.C.E. εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας "Ελλάδας - Ιταλίας 2007-2013".

Συνελήφθη 70χρονος για μη απόδοση οφειλής 64.584,19 ευρώ από Φ.Π.Α.

Συνελήφθη, χθες (04-02-2014) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Ιωαννίνων, 70χρονος ημεδαπός,  σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη απόδοση ΦΠΑ.
Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται στο ποσό των 64.584,19 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.



Συνελήφθη στο Δελβινάκι 39χρονος , που μετέφερε τρεις παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη, χθες (04-02-2014) αργά το βράδυ στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία  για μεταφορά παράνομων μεταναστών.

Σε άλλες τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, εμπλέκονται οι τρεις Αλβανοί, που συνελήφθησαν στις 24 Ιανουαρίου

 Σε συνέχεια της είδησης που αφορά  την αυτόφωρη σύλληψη τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας,  που διέπρατταν κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, προέκυψε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, η εμπλοκή τους σε τρεις (3) ακόμα περιπτώσεις κλοπών από σπίτια που διαπράχθηκαν με την ίδια μεθοδολογία δράσης.  Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις δράστες είχαν συλληφθεί την 24-01-2014 από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς και είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες δέκα διαρρήξεων – κλοπών από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς.

Ορισμός ημερομηνιών εξετάσεων και υποβολής δικαιολογητικών για βοηθούς οδοντιατρείου και βοηθούς φαρμακείου περιόδου Φεβρουαρίου 2014

ΒΟΗΘΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟΥ
Προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις  Βοηθών Οδοντιατρείων  περιόδου Φεβρουαρίου 2014  είναι από 31-01-2014 έως 14-02-2014.
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.    

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 18 θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 31-01-2014 συνεδριάσεως.

Αναφορά της Όλγας Γεροβασίλη για τη "διπλή χρέωση τελών κυκλοφορίας ΙΧΕ αυτοκινήτων από παράλειψη του Ταχυδρομικού Πρακτορείου Βουργαρελίου".

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσε αναφορά προς τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών & Δικτύων με θέμα "Διπλή χρέωση τελών κυκλοφορίας ΙΧΕ αυτοκινήτων από παράλειψη του Ταχυδρομικού Πρακτορείου Βουργαρελίου, Άρτας"
   Η βουλευτής κατέθεσε μαζί με την αναφορά και επισυναπτόμενα έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι οι κάτοικοι κατέβαλαν κανονικά και εμπρόθεσμα το ποσό που τους αναλογούσε ως τέλη κυκλοφορίας 2014 για τα ΙΧΕ αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους.

ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER» ΑΠΟ ΤΗΝ «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ

Η ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., στο πλαίσιο ενημέρωσης του πληθυσμού για την 3η προκήρυξη του τοπικού προγράμματος «Προσέγγιση LEADER» του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος (ΠΑΑ) 2007-2013, η οποία ξεκινά στις 05 Φεβρουαρίου 2014 και λήγει στις 11 Απριλίου 2014, διοργανώνει σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές και τους μελετητές τους στην περιοχή εφαρμογής του προγράμματος των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Ο Συνήγορος του Πολίτη στα Ιωάννινα 6 Φεβρουαρίου

Η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα στις 6 Φεβρουαρίου 2014 επικεφαλής κλιμακίου της ανεξάρτητης αρχής. Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των πολιτών και των στελεχών των δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής για την αποστολή και το έργο του Συνηγόρου του Πολίτη.

Με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ και μετά στον εισαγγελέα ο Φιλιππίδης



Μετά από συνεννόηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές Αρχές, ο καταζητούμενος για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελος Φιλιππίδης επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΤΤ έφτασε στη χώρα μας με την πτήση των τουρκικών αερογραμμών ΤΚ 1845, η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι για τις 09:05. 

«Όχι» Ελβετίας στη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων



Απροθυμία στη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες και ειδικά χρημάτων που είχαν κατατεθεί στο παρελθόν έδειξε η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ, σε δηλώσεις της μετά την συνάντηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα.

Έκθεση - κόλαφος: Πώς η τρόικα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα



Την άποψη πως η τρόικα παραβιάζει στην Ελλάδα τα ανθρώπινα δικαιώματα, διατυπώνει στην έκθεσή του που συνέταξε με εντολή της Αυστριακής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, του Αυστριακού Εργατικού Επιμελητηρίου (αυστριακό Εργατικό Κέντρο) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων και η οποία δημοσιεύθηκε στη Βιέννη, ο διεθνώς γνωστός νομικός, καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστημίου της Βρέμης και στενός συνεργάτης του γερμανικού "Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ", Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο.

Χάος στο taxisnet -Φορολογούμενοι πληρώνουν, αλλά φαίνεται να χρωστάνε



Δεν έχει τέλος το φορολογικό χάος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα εις βάρος των φορολογουμένων. Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι έχουν πληρώσει κανονικά και εμπρόθεσμα τους φόρους που χρωστούσαν, εμφανίζονται στο Taxis και στο Taxisnet, να μην έχουν εξοφλήσει και συνεχίζουν να χρωστούν.

Η Κεφαλονιά στα αντίσκηνα -Ο Σαμαράς φοβάται για την εικόνα της κυβέρνησης



Δεν έχουν τέλος η ταλαιπωρία και τα προβλήματα για τους πληγέντες κατοίκους της Κεφαλονιάς, καθώς πέρασαν τη νύχτα της Δευτέρας σε σκηνές που έστησε ο στρατός σε γήπεδο, άλλοι στα αυτοκίνητα τους και κάποιοι άλλοι στο κλειστό γυμναστήριο του Ληξουρίου.