Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Όχι στους ευρωπαίους μετανάστες είπαν οι Ελβετοί



Κατά της μαζικής εισροής μεταναστών που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τάχθηκαν οι Ελβετοί, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του κρίσιμου δημοψηφίσματος που διοργανώθηκε σήμερα.

Σταυρώστε τους, σταυρώστε τους. Ευρωεκλογές χωρίς λίστα θέλει η κυβέρνηση



Σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στις ευρωεκλογές του Μαΐου κατέληξαν κατά τη συνάντησή τους το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Συγκεκριμένα, ελήφθη η απόφαση οι ευρωβουλευτές να αναδεικνύονται με σταυρό προτίμησης και όχι με λίστα.

Βρήκαν τους δύο βουλευτές της ΝΔ με καταθέσεις στο εξωτερικό- Ψάχνουν τον τρίτο !!



Συναγερμός σήμανε στην κυβέρνηση εξαιτίας της παρουσίας τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη λίστα του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου. Σύμφωνα με τον κατάλογο που προέκυψε από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, οι συγκεκριμένοι έβγαλαν 3,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Οχτώ περιοχές της Ελλάδας με πιθανότητα να δεχθούν ισχυρό «χτύπημα» του Εγκέλαδου



Ενα διαφορετικό χάρτη της Ελλάδας, με κόκκινες ζώνες, έχουν σχεδιάσει οι σεισμολόγοι. Σε αυτόν, οχτώ περιοχές της χώρας έχουν επισημανθεί ως οι πιθανές για εκδήλωση ισχυρού σεισμού πάνω από έξι βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σε βάθος δεκαετίας.

Έρχεται αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ - Εξαιρούνται όσοι πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους μέχρι 31/8/2013



Με νέο «μαθηματικό» τύπο θα υπολογίζεται, πλέον, το εφάπαξ σε όλα τα ταμεία πρόνοιας, με τις αλλαγές να αγγίζουν κατά κύριο λόγο τους δημοσίους υπαλλήλους.
Εξαιρούνται από τις αλλαγές όσοι πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους έως τις 31 Αυγούστου 2013, των οποίων το εφάπαξ θα υπολογιστεί με το παλαιό σύστημα και χωρίς νέα μείωση.

Ο κόμπος του Matrix και άλλοι 177.146 τρόποι να δέσετε τη γραβάτα



Μέχρι σήμερα, πολλοί μαθηματικοί πίστευαν ότι υπάρχουν μόνο 85 πιθανοί τρόποι να δέσει κανείς μια γραβάτα. Κι όμως, ο κόμπος που προτιμούσε ένας στιλάτος «κακός» στην ταινία Matrix Reloaded βρέθηκε να αψηφά τον υποτιθέμενο κανόνα. Η πραγματική απάντηση υπολογίζεται τώρα στους 177.147 διαφορετικούς κόμπους -έστω κι αν πολλοί μοιάζουν με γόρδιους δεσμούς που κανείς δεν θα δεχόταν να φορέσει.

Ποιοι είναι οι τρεις βουλευτές που «φυγάδευσαν» 3,5 εκ. ευρώ στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης



Τρεις βουλευτές  οι οποίοι έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2009-2012 φέρνουν στο φως οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών...

Φόρος λίπους και στην Ελλάδα; Να δούμε τι άλλο!



Φόρο ακόμα και στο λίπος σκέφτεται να επιβάλει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόικα!
Μην γελάτε, γιατί θα το πληρώσετε κυριολεκτικά ακριβά... αφού το οικονομικό επιτελείο «βλέπει» αύξηση της φορολογίας 8% -10% σε όλα τα προϊόντα με υψηλά λιπαρά.

Μόνο μία στις δύο επιχειρήσεις πληρώνει στην ώρα της -Πάνω από 1 εκατ. εργαζόμενοι είναι «μέσα» ένα μήνα



Μπορεί η ελεύθερη πτώση των μισθών του ιδιωτικού τομέα να φαίνεται πως «παγώνει» πλέον, αλλά η αγορά εξακολουθεί να «ματώνει». Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνουν οι καθυστερήσεις καταβολής των μισθών, με μόλις μία στις δύο επιχειρήσεις να συνεχίζει να πληρώνει κανονικά.

Διαλύονται οι Οικολόγοι Πράσινοι: Παραιτήθηκε και ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος



Παραιτείται από την ευρωλίστα των Οικολόγων Πράσινων ο πρώην ευρωβουλευτής και νυν περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στην Κεφαλονιά -Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ



Στο χορό των Ρίχτερ συνεχίζουν να κινούνται οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, ενώ, παράλληλα, προσπαθούν να επανέλθουν στους καθημερινούς τους ρυθμούς μετά τους ισχυρούς σεισμούς που εκδηλώθηκαν στο νησί.