Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Reuters: Εγγραφο - φωτιά της ΕΕ λέει ότι οι καταθέσεις των πολιτών θα καλύπτουν τις «τρύπες» των τραπεζών



Ανησυχία προκαλεί σε περίπου 500 εκατομμύρια πολίτες η είδηση που δημοσιεύει το πρακτορείο Reuters και θέλει την ΕΕ να ετοιμάζει ρυθμίσεις ώστε οι καταθέσεις των Ευρωπαίων να χρησιμοποιούνται για να καλυφθούν οι «τρύπες» των τραπεζών.

H υγρασία σύμμαχος του εγκεφαλικού



Το πολύ κρύο, η μεγάλη υγρασία και οι απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας μέσα στη μέρα αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η πιο σκληρή άσκηση του κόσμου!



Ονομάζεται Cobra Gold 2014 και πρόκειται για την 33η διοργάνωση της πιο σκληρής στρατιωτικής άσκησης σε όλο τον κόσμο, που πραγματοποιείται στην Ταϊλάνδη.

ΟΑΕΔ: Τρία νέα προγράμματα για 27.713 θέσεις εργασίας



Τρία νέα προγράμματα θα ανακοινωθούν από τον ΟΑΕΔ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2014 με σημαντικότερο αυτό για 10.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ηλικίες από 30 έως 66 ετών. Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα αφορούν στο σύνολο τους 27.713 ανέργους.

Ανασχηματισμός εν όψει -Ποιοι φεύγουν, ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση



Η παραίτηση του Σταύρου Καλαφάτη από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ αλλά και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Αμυνας η Φώφη Γεννηματά ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για άμεσο ανασχηματισμό στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός άνοιξε μόνος του το σενάριο του ανασχηματισμού όταν πρότεινε στον Νικήτα Κακλαμάνη μια υπουργική καρέκλα προκειμένου να αποσύρει την υποψηφιότητά του από το δήμο της Αθήνας. Ο κ. Κακλαμάνης αρνήθηκε, αλλά ο ανασχηματισμός θα γίνει.

Έναρξη για το Κομιτάτο & άσωτη γιορτή, Κυριακή 16-2-2014



Αρακάς, κουκιά ρεβίθι και το παραμύθι  αρχίζει. Άνηθος σπανάκι Ρύζι και το Καρναβάλι αρχίζει. Το Μεγαλύτερο Καρναβάλι στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία που διοργανώνει το Καρναβαλικό Κομιτάτο, στην Πρέβεζα, ανοίγει τις πύλες του, την ερχόμενη Κυριακή 16 Φλεβάρη 2014.

Κλείδωσαν οι ημερομηνίες για τις εκλογές - Πότε θα ψηφίσουμε



"Κλείδωσαν" και επίσημα με τη χθεσινή ψήφιση της σχετικής ρύθμισης οι ημερομηνίες των διπλών εκλογών του Μαΐου, με τις ευρωεκλογές να διεξάγονται την Κυριακή 25 Μαΐου μαζί με τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών, ενώ την Κυριακή στις 18 Μαΐου θα γίνει ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών.

Χωρίς φρένο η ανεργία στην Ελλάδα -Εφτασε στο 28%



Νέο ρεκόρ έκανε η ανεργία στην Ελλάδα αφού τον Νοέμβριο του 2013 αυξήθηκε στο 28% από 27,7% που ήταν τον Οκτώβριο, και από 26,3% έναν χρόνο πριν σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Καταβάλλεται σήμερα η τέταρτη δόση για το επίδομα θέρμανσης



Τα 19 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στην τέταρτη δόση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης θα καταβληθούν σήμερα.

Στο διαδίκτυο τα πόθεν έσχες 500 δημάρχων και αντιδημάρχων



Στο φως της δημοσιότητας βγαίνουν για πρώτη φορά τα πόθεν έσχες 500 δημάρχων και αντιδημάρχων όλης της χώρας, μέσω μιας ιστοσελίδας που δημιούργησε η Διεθνής Διαφάνειας-Ελλάδος (ΔΔ-Ε).

Παρουσίαση των εκδόσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων

Τρεις σημαντικές εκδόσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων θα παρουσιαστούν στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτριος Χατζής», την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στα πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 101ης Επετείου Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Οι τίτλοι των εκδόσεων είναι: «Οι Συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων», «Τα γλυπτά της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων» και «Θάλεια Φλωρά – Καραβία. Σχέδια από το Μέτωπο της Ηπείρου (1913)».
Οι εκδόσεις αυτές σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του εορτασμού της εκατονταετηρίδος από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων και από τη γέννηση του ευπατρίδη Κώστα Μαλάμου (1913 – 2013), οραματιστή και ιδρυτή της Δημοτικής Πινακοθήκης. Μέσα από τις σελίδες τους καταγράφεται η τιτάνια προσπάθεια δημιουργίας της Πινακοθήκης, η ιστορική της πορεία και ο τεράστιος εικαστικός πλούτος της. Όλα αυτά μπορούν πλέον να γίνουν γνωστά στο κοινό της πόλης μας και της χώρας καθώς και στο εξειδικευμένο κοινό των εικαστικών τεχνών.
Οι εκδόσεις αυτές δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και την ευγενική υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς, προς τις διοικήσεις των οποίων ο δήμος εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Φίλιππος Φίλιος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής Πινακοθήκης Δημήτριος Γιωτίτσας. Η παρουσίαση των εκδόσεων θα γίνει από την Ελένη Μάργαρη,            Δρ. Ιστορίας της Τέχνης η οποία, αφιλοκερδώς, είχε την συνολική επιμέλεια και προς την οποία επίσης ο Δήμος εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του.


Πέντε αλλαγές στο επίδομα τέκνων



Νωρίτερα ως και τρεις μήνες σε σχέση με πέρσι θα αρχίσουν να πληρώνονται φέτος τα πρώτα επιδόματα τέκνων σε οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

«Μπλόκο» στους κλέφτες κινητών -Με την κλοπή οι συσκευές θα κλειδώνουν και θα αχρηστεύονται



Εναν πονοκέφαλο λιγότερο θα έχουν πλέον οι χρήστες κινητών τηλεφώνων και ειδικότερα όσοι έχουν smartphones, για τα οποία έχουν ξοδέψει και μία περιουσία για να τα αποκτήσουν, αφού οι κλέφτες θα είναι πλέον διστακτικοί στο να τους τα αρπάξουν.

Φύλλο και φτερό θα κάνει το ΑΣΕΠ τις 35.000 μονιμοποιήσεις Παυλόπουλου -Πιάνουν δουλειά 500 ελεγκτές



Aπό το κόσκινο του ΑΣΕΠ θα περάσουν οι 35.000 μονιμοποιήσεις δημοσίων υπαλλήλων που διενεργήθηκαν μεταξύ 2006-2010, με το ΠΔ 164/2004 του Προκόπη Παυλόπουλου.

Επαναδραστηριοποιείται η ΕΝΑ Άρτας

Η  Ε.Ν.Α  Πρέβεζας  στα πλαίσια  της δράσης  επισκέφτηκε  νέους  αγρότες της Άρτας  στην προσπάθεια επανεκκίνησης της Ε.Ν.Α. Άρτας η οποία είναι αδρανοποιημένη τον τελευταίο καιρό καθώς και την πρωτοβουλία -στήριξη  της στην δημιουργία   Πανηπειρώτικης Ένωσης Νέων Αγροτών .
Ο πρόεδρος της Ε.Ν.Α. βρέθηκε στο Κ.Ε.Κ. της Άρτας όπου οι νέοι αγρότες της ευρύτερης περιοχής  κάνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση από τον ΕΛΓΟ <<ΔΗΜΗΤΡΑ>>  στα πλαίσια  του προγράμματος των νέων αγροτών που εντάχτηκαν το 2010. Η ενημέρωση έγινε   σε νέους αγρότες   για  τον ρόλο της Ε.Ν.Α. Πρέβεζας  αλλά και την δράση που έχει τα τελευταία χρόνια  με κύριο επίτευγμα της, την δημιουργία της Πρώτης  Αγοράς Αγροτών στην Ελλάδα.