Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2014''. Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10.00', Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ


Μονάδες Γηριατρικής/Αλτσχάϊμερ και Παρηγοριτικής Φροντίδας/Πόνου στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Ο Υφυπουργός Υγείας και Βουλευτής Θεσπρωτίας  κ. Αντώνης  Μπέζας ανακοινώνει ότι με απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕ.Σ.Υ.ΠΕ.)  δημιουργούνται δύο νέες Μονάδες στο Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών.
Συγκεκριμένα δημιουργούνται:

Λυρική βραδιά για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Βέρντε από τη Λέσχη Λάιονς

Μια λυρική βραδιά, για τα 200 χρόνια από την γέννηση του Τζουζέπε Βέρντι, διοργανώνει η Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων, «Σελλοί», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 20:30. Θα συμμετάσχουν η Καθηγήτρια Μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων κ. Ειρήνη Δόβα και οι μαθητές της Έλενα Σταύρου, Όλγα Μπαλωμένου, Εύη Γκόγκου, Αναστασία Ζώη και Αχιλλέας Φρέστας. Στο πιάνο η κ. Γεωργία Αναστάση, συνεργάτιδα του Ωδείου. Θα ακουστούν άριες από όπερες των: Βέρντι, Πουτσίνι, Ντονιτσέτι, Μπελίνι, Μασκάνι, και Όφενμπαχ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της Λέσχης.



Σε δημοτική παράταξη μετεξελίσσεται η πρωτοβουλία «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»

Με απόφαση της γενικής της συνέλευσης τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, η πρωτοβουλία ενεργών πολιτών «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ», μετεξελίχθηκε σε Δημοτική Παράταξη, με σκοπό τη συμμετοχή της στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Η δυναμική που αναπτύχθηκε από την ευρεία αποδοχή της πρωτοβουλίας από την κοινωνία, η οποία εκφράστηκε τόσο στην καθημερινότητα του Δήμου, όσο και στην ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη «Φρόντζου Πολιτεία», ανέδειξε την αναγκαιότητα που υπάρχει στο Δήμο Ιωαννιτών για μια πραγματικά ανεξάρτητη, σύγχρονη παράταξη που θα αναλάβει να υλοποιήσει το όραμα για τα Γιάννενα της επόμενης δεκαετίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

 
Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, μετά από πρόταση ψηφίσματος της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», διατύπωσε τις ακόλουθες απόψεις:
•        Τάσσεται κατά της ποινικοποίησης των κινητοποιήσεων και προτείνει την έναρξη ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ των αγροτών και των συναρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών για το σύνολο των θεμάτων που συνδέονται με τον προσδιορισμό των αξόνων προτεραιότητας στους οποίους πρέπει να στηριχτεί η αναγκαία προσπάθεια ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, με τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, με την διαφανή οικονομική λειτουργία τους, με την ανάγκη θέσπισης ειδικών ρυθμίσεων για τις μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις, με τα κίνητρα ενίσχυσης ατόμων νέας ηλικίας που επιθυμούν να ασχοληθούν με δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα και κυρίως με την καλύτερη προετοιμασία για την αξιοποίηση των πόρων της νέας Κ.Α.Π.
•        Εκτιμά ότι για την περιοχή της Ηπείρου, ο πρωτογενής τομέας πρέπει να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής, για την έξοδό της από την δομική κρίση που μαστίζεται διαχρονικά.


Δωρεάν Διανομή Τροφίμων στους απόρους

Στα πλαίσια του Προγράμματος της Ε.Ε.  Δωρεάν Διανομή Τροφίμων στους απόρους για το έτος 2013 έχει ανακοινωθεί πίνακας με τα  αποτελέσματα και τους ωφελούμενους από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ) του Υπουργείου Οικονομικών.
2η ΦΑΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε  (ελαιόλαδου-φέτας-γραβιέρας)
Η διανομή των τροφίμων  θα γίνει  ανά Δημοτική Ενότητα από τις 9.00 έως 14.00.  στις εξής  ημερομηνίες:

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΑΜΟΥ - PLAZA (OLYMPIC HOTEL)

Στις 16 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Plaza, του ξενοδοχείου Olympic, στις 18:00. 
Θα πραγματοποιηθεί, ένα μοναδικό ζωντανό θέαμα, για όσους ετοιμάζουν, την πιο μαγική στιγμή της ζωής τους. Καταξιωμένοι επαγγελματίες της πόλης, στον χώρο τους, με πρωτοποριακές προτάσεις για τον γάμο, θα παρουσιάσουν νέες απόψεις, πέρα από τα καθιερωμένα, για τον γάμο.
Η εκδήλωση, θα γίνει σε ανοιχτό κοινό και θα παρουσιαστεί από την κα Τσέπα Σοφία.
Πληροφορίες: 26510 22233


ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΆΣΙΟ ΤΟΥΜΠΑΣ

Το έργο του νέου τροφοδοτικού συστήματος ύδρευσης λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από τη θέση Τούμπα μέχρι τη θέση Βουνοπλαγιά, θα επισκεφθούν τη Δευτέρα, στις έντεκα το πρωί, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Μασαλάς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Δήμων Ιωαννίνων Κώστας Γκόγκος.
Μετά την ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών, θα ακολουθήσουν δηλώσεις.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

-         Σημείο συνάντησης, επί της Εθνικής Ιωαννίνων Κόνιτσας, 300 περίπου μέτρα μετά το Λυκόστομο προς την Περίβλεπτο. 

“Ελευθέρια 2014”: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων

Με λαμπρότητα και με πλήθος εκδηλώσεων η πόλη των Ιωαννίνων θα γιορτάσει την 101η Επέτειο από την απελευθέρωσή της.
Ο εορτασμός θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
                «Ελευθέρια 2014» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 Kυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014
          «17ος Μπιζάνιος Δρόμος»
11.00: Εκκίνηση από το Μπιζάνι
12.45: Απονομή επάθλων στους νικητές του Μπιζανίου Δρόμου
          στην Κεντρική Πλατεία

        Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 

19.00: «Γεώργιος Xατζή-Πελλερέν, ο πατριώτης-αγωνιστής, ο δημοσιογράφος, ο εμπαθής Iωαννίτης».
          Oμιλητής Kώστας Π. Bλάχος, Φιλόλογος, Πρόεδρος E.H.M. & I.M.I.A.X.
          στην αίθουσα «K. Kατσάρη» του Mεγάρου της E.H.M.
          Διοργάνωση: Eταιρεία Hπειρωτικών Mελετών - Π.K.Δ.I.

          Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

12.00: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τσεριτσάνων και κατάθεση
στεφάνων στο Ηρώο των «Αγωνιστριών Γυναικών των Τσεριτσάνων» (Δήμος Δωδώνης)
20.00: Παρουσίαση εκδόσεων για τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΝΕΣΙΣ

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 17:00 τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ διοργανώνουν ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα: «Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα» και ομιλητή τον Σύμβουλο Σταδιοδρομίας κ. Κωνσταντίνο Κότιο (Μ.Α., υπ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ.).

Η Google τιμά τον έρωτα



Το κόκκινο χρώμα, μια καρδιά και ένα ερωτευμένο ζευγάρι κυριαρχεί σήμερα στο λογότυπο της Google, που τιμά τον Άγιο Βαλεντίνο και αφιερώνει το λογότυπό της στον έρωτα!!

Πώς θα υπολογίζονται όλα τα εφάπαξ



Υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση η υπουργική απόφαση για τον νέο τρόπο του υπολογισμού των εφάπαξ για όλα τα Ταμεία Πρόνοιας του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.

Τέλος ο φόρος υπεραξίας για τα παλιά ακίνητα



Στην κατάργηση του φόρου υπεραξίας 15% στις μεταβιβάσεις ακινήτων που κατέχουν οι φορολογούμενοι για διάστημα μεγαλύτερο από 20 έως 25 χρόνια προχωρά το υπουργείο Οικονομικών μετά τις αντιδράσεις και τα προβλήματα που ανέκυψαν στον υπολογισμό του φόρου κυρίως για τα παλιά ακίνητα όπου δεν υπάρχει βάση δεδομένων για αντικειμενικές τιμές.

Φορο-σοκ για μισθωτούς-συνταξιούχους που έχουν εισόδημα από ενοίκια ή ελεύθερο επάγγελμα -Τι θα γίνει με τα μπλοκάκια



Φορο-σοκ περιμένει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που έχουν έστω κι ένα ευρώ εισόδημα από ενοίκια ή ελευθέριο επάγγελμα. Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νόμο, θα κληθούν να πληρώσουν προκαταβολή φόρου 55% για το σύνολο του φόρου, δηλαδή και αυτού που προκύπτει από τα εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις και αυτού που προκύπτει από τα ενοίκια ή το ελευθέριο επάγγελμα.

Νέο «χτύπημα» του Εγκέλαδου στην Κεφαλονιά -Σεισμός 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησε το νησί



Στο... χορό των Ρίχτερ συνεχίζεται να κουνιέται η Κεφαλονιά, αυξάνοντας την αγωνία των κατοίκων, οι οποίοι βρίσκονται υπό το φόβο ενός μεγάλου σεισμού.