Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Τα σενάρια της επόμενης μέρας...

Τα δύο συν ένα σενάρια για την επόμενη μέρα μετά τα αποτελέσματα της κάλπης. Πως θα διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης μετά τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές. Από το «ανεκτό» σενάριο της οριακής επικράτησης της ΝΔ, μέχρι το ενδεχόμενο της συντριπτικής ήττας.
Μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να διαμηνύεται ότι το κυβερνητικό έργο θα συνεχιστεί κανονικά στις 26 Μαϊου, την επομένη δηλαδή των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ωστόσο δεν υπάρχει ούτε ένα πολιτικό στέλεχος σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση που να αρνείται ότι τα πάντα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της κάλπης.
Δείτε ποια είναι τα τρία βασικά σενάρια της επόμενης μέρας: 
-Βαριά ήττα της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, επιτυχία ΣΥΡΙΖΑ σε αυτοδιοικητικές

Εγκρίθηκαν τα Περιφερειακά Προγράμματα Έργων έτους 2014

To Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τετάρτης ενέκρινε τα περιφερειακά προγράμματα έργων που χρηματοδοτούνται από έσοδα της Περιφέρειας για το έτος 2014.  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά, ότι τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουν καταβληθεί από το αρμόδιο Υπουργείο οι προβλεπόμενες δόσεις των κεντρικών αυτοτελών πόρων (Κ.Α.Π.), με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το έργο της Περιφέρειας στο επενδυτικό σκέλος.

Κατασχέθηκαν πάνω από (72) κιλά κάνναβης σε δασώδη περιοχή κοντά στο Γεροπλάτανο Ιωαννίνων

Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας,  για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, βρέθηκε και κατασχέθηκε σήμερα (15-02-2014) σε δασώδη  περιοχή  κοντά στο Γεροπλάτανο Ιωαννίνων,   ποσότητα κάνναβης, που ξεπερνά τα (72) κιλά. 

Διεύρυνση των ασφαλιστικών καλύψεων για τα εσπεριδοειδή ζητά από το ΥΠΑΑΤ ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης

Την ένταξη νέων αιτιών ζημιάς στη φυτική παραγωγή και την παράταση του χρόνου ασφαλιστικής κάλυψης για τη διασφάλιση της παραγωγής, ζητά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με έγγραφό του προς τον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Αθ. Τσαυτάρη και Μ. Χαρακόπουλο.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ηπείρου με τους ελεύθερους επαγγελματίες για το νέο φορολογικό νόμο

Εκτενή συζήτηση για τις σοβαρές επιπτώσεις του νέου φορολογικού νόμου (Ν. 4174/2013) με τα επιβαρυντικά πρόστιμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους λογιστές είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ιωαννίνων, καθώς και μέλη Σωματείων Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Το αίτημα για ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στηρίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Την έκδοση ψηφίσματος για τη στήριξη της πρότασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σχετικά με την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης. Στο αίτημα των πρυτανικών αρχών προς την Περιφέρεια Ηπείρου αναφέρθηκε στην παρέμβασή του ο  Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Τις τελικές προτάσεις για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε η Περιφέρεια Ηπείρου

Την ολοκληρωμένη πρότασή της για την εκχώρηση στις Περιφέρειες της διαχείρισης συγκεκριμένων Μέτρων και Δράσεων του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, υπέβαλλε η Περιφέρεια Ηπείρου, με έγγραφο του Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη προς τον Πρωθυπουργό, τους  Υπουργούς Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, τους αρμόδιους Γενικούς Γραμματείς, το οποίο κοινοποίησε στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και στους Περιφερειάρχες όλης της χώρας.

Διοργάνωση εκδήλωσης προβολής του Τοπικού Οίνου και της Γαστρονομίας

Εκδήλωση με σκοπό την προβολή του τοπικού οίνου και της γαστρονομίας, πραγματοποιείται την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 από την Περιφέρεια Ηπείρου. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας, για την εξωστρέφεια και την ανάδειξη των ιδιαίτερων γεύσεων της περιοχής, που συνδυάζουν την παράδοση και μεταφέρουν όλα τα αρώματα της Ηπείρου.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου

 Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με 29 θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 06-02-2014 συνεδριάσεως.
1.     Έγκριση διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Ιωαννίνων οικ. έτους 2014, όπως διαμορφώθηκε μετά την 1η Τροποποίηση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014.

Μηδενική η συνεισφορά της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο έργο και τις προσπάθειες της Περιφέρειας

Στα δέκα ερωτήματα που δημοσιοποίησε σήμερα η παράταξη "ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ", με προφανή σκοπό να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την επί θύραις αυτοδιάλυσή της,  της διέφυγε ένα:  Σε πόσα και ποιά μεγάλα ζητήματα που αφορούσαν τον θεσμικό και οικονομικό ρόλο της Περιφέρειας Ηπείρου, τάχθηκε αλληλέγγυα με την Περιφερειακή Αρχή; ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. Το αντίθετο μάλιστα συνέβη, με τον επικεφαλής της να εξαντλεί τις δυνάμεις του, αντιπαλεύοντας τις αναπτυξιακές επιχειρήσεις της Περιφέρειας, ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ και ΕΤΑΝΑΜ, προς όφελος εταιρίας ξένης προς τα συμφέροντα της.






«ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» Απολογισμός 2013 : 10 ερωτήματα για τον Περιφερειάρχη

Ολοκληρώνεται φέτος η πρώτη θητεία της αιρετής Περιφέρειας στην Ήπειρο. Έχουμε βρεθεί στη δίνη της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα με την αιρετή Περιφέρεια να μην έχει κερδίσει καμία ουσιαστική μάχη για την Ήπειρο. Με τη σημερινή διοίκηση στο τιμόνι της Περιφέρειας «καταφέραμε» :
·        Να είμαστε σε επίπεδο Αποκεντρωμένης Διοίκησης  πρώτοι στην ανεργία σε όλη τη χώρα.
·        Να είμαστε τελευταίοι στο ακαθάριστο εισόδημα από  τις 13 περιφέρειες της χώρας.  Και το χειρότερο :
·        Να …τρέχουμε με μείωση εισοδήματος 8 % το 2011 όταν η χώρα έχασε  εισόδημα 5,9 %.
Από πού αντλεί o περιφερειάρχης την πεποίθησή του ότι τα καταφέρνει καλά για την Ήπειρο; Ποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα τον δικαιώνει; Τι είχε υποσχεθεί στους πολίτες της Ηπείρου και τι από αυτά έκανε πράξη;
Επειδή δεν έχουμε, σκόπιμα, συγκεκριμένο ετήσιο πρόγραμμα δράσης.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Θετικό το ισοζύγιο δράσης το 2013 για την Περιφέρεια Ηπείρου

Ο απολογισμός πεπραγμένων της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2013, παρουσιάστηκε και συζητήθηκε στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014.
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το 2013, ήταν μια δύσκολη χρονιά και για την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς οι πόροι της έχουν μειωθεί κατά 70%, οι Κ.Α.Π. για επενδύσεις καταργήθηκαν και το προσωπικό αποψιλώνεται.  "Παρά τις δυσκολίες όμως η Περιφέρεια Ηπείρου, κατάφερε να προωθήσει σημαντικά ζητήματα,  να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις,  να λύσει προβλήματα που αφορούν τους πολίτες, να σχεδιάσει δράσεις για το μέλλον", πρόσθεσε. 

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Παιδείας & Θρησκευμάτων, με Θέμα: "Μη ένταξη στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 / 2013 σχολικών υποδομών Περιφέρειας Ηπείρου"

ΕΡΩΤΗΣΗ
προς τους κ.κ. Υπουργούς: 
-         Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας
-         Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, 
-         Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Μη ένταξη στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 / 2013 σχολικών υποδομών Περιφέρειας Ηπείρου
Στο πλαίσιο του κοινωφελούς έργου του Οργανισμού Κτηριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες και η έκδοση οικοδομικών άδειών από τις υπηρεσίες του ΟΣΚ Ηπείρου για τα εξής έργα:
  • 2/θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Γραμμενίτσας Νομού Άρτας
  • Νηπιαγωγείο Καμπής Ξηροβουνίου Ν. Άρτας

Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα Ιωάννινα

Στόχος ήταν η ενημέρωση των πολιτών και ειδικά των παιδιών για τους κινδύνους που προκύπτουν κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο
Ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (14-02-2014) και ώρα 12:00 στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων, με την συμμετοχή κυρίως γονιών και παιδιών.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ "ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ"


Την 9ην Φεβρουαρίου 2014 και με ώρα έναρξης 13.00, στο Μουσικό Μεζεδοπωλείο "Στα Πέριξ" (Αγίας Λαύρας 18, Άνω Πατήσια), πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Χοροεσπερίδα και η Κοπή Πίτας του συλλόγου, μέσα σε ένα πλήθος Συμπατριωτών μας Ηπειρωτών, αλλά και Φίλων του Συλλόγου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου στον σύντομο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε, όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, καίτοι πραγματοποιείται μέσα σε αντίξοες συνθήκες και σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και κατάσταση που
βιώνει η χώρα μας, εμείς οι Ηπειρώτες δεν πτοούμαστε. Οι πρόγονοι μας από Αρχαιοτάτων χρόνων, έδειξαν σε όλους τις δυνατότητες που έχουμε σαν λαός, άσχετα αν κάποιοι συνεχίζουν και θέλουν η ΗΠΕΙΡΟΣ να παραμένει η πιο φτωχή περιοχή, όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Γνωστή σε όλους η ρήση: "Πρώτοι στ' άρματα στα γρόσια και τα γράμματα...".