Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Αιμόφυρτη έγραψε «πεθαίνω» στο twitter εθελόντρια στο Κίεβο



Συγκλονίζει η φωτογραφία που μοιράστηκε μέσω του twitter η εθελόντρια στην παροχή πρώτων βοηθειών Ολέσια Ζούκοφσκα, από την πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, όπου εμφανίζεται αιμόφυρτη ενώ έχει δεχθεί σφαίρα στο λαιμό από ελεύθερο σκοπευτή.

Η νέα τραγική μόδα των εφήβων: Aυτοτραυματίζονται και ανεβάζουν τις φωτογραφίες στα social media



Τον τελευταίο καιρό η μόδα αυτή έχει πάρει τραγικά μεγάλες διαστάσεις. Όλο και περισσότεροι νέοι ανεβάζουν φωτογραφίες τους στα κοινωνικά δίκτυα στις οποίες απεικονίζονται τραυματισμένοι από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Έρχεται γερμανική «συγνώμη» : Επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ με τον Κάρολο Παπούλια στις 5 Μαρτίου στους Λυγγιάδες

Η  Γερμανική εφημερίδα «Die Zeit»   στην σημερινή έντυπη έκδοσή της Πέμπτης φιλοξενεί δημοσίευμα του Michael Thumann, με τίτλο «Το χρέος μας, οι ευθύνες σας» και υπότιτλο
«Η Γερμανία δεν ομολόγησε ποτέ τις θηριωδίες τις οποίες διέπραξε… η Βέρμαχτ στην Ελλάδα. Ο Joachim Gauck προτίθεται να το πράξει τώρα με ένα ταξίδι».
Από την έναρξη της ευρω-κρίσης, Γερμανοί και Έλληνες επισημαίνουν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες τους, γράφει η «Die Zeit». Πολλοί πολιτικοί και ΜΜΕ στην Ελλάδα θυμούνται την ενοχή της Γερμανίας για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατηγορούν τους Γερμανούς ότι ποτέ δεν αποπλήρωσαν ένα αναγκαστικό δάνειο από την δεκαετία του 1940, για τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν και για το αιματοκύλισμα στην Ελλάδα. «Στο Βερολίνο πολλοί θεωρούν αυτές τις κατηγορίες ως προφάσεις», σημειώνει ο συντάκτης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι στις 5 Μαρτίου ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ επισκέπτεται την Ελλάδα. «Παίρνει τους Έλληνες στα σοβαρά και θέλει με το ταξίδι του να μιλήσει και για το παρελθόν.

Συναγερμός για τη γρίπη: Στους 47 οι νεκροί


Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού της γρίπης το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 47, ενώ σήμερα μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ ένα νέο περιστατικό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που παρακολουθεί το φαινόμενο με τις υπηρεσίες του να έχουν τεθεί σε συναγερμό, 56 άτομα παραμένουν για νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ συνολικά από την αρχή της φετινής έξαρσης του ιού έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 160 άτομα.

«Έσπασε» η εκεχειρία - Φλέγεται ξανά το Κίεβο




Νέες συγκρούσεις σημειώνονται από το πρωί στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, με τους διαδηλωτές να ανακαταλαμβάνουν την πλατεία, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό, παρά την ανακοίνωση της ανακωχής χθες το βράδυ από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς για επανέναρξη των συνομιλιών. Για οκτώ νεκροί νεκρούς κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ. Προς επιβολή κυρώσεων ΕΕ - ΗΠΑ.
Φωτογράφος του Reuters που βρίσκεται στο σημείο δήλωσε ότι είδε δεκαπέντε πτώματα να κείτονται στο έδαφος καλυμμένα με κουβέρτες επί της Πλατείας της Ανεξαρτησίας και κοντά σε αυτήν.

«Μια τεράστια έκρηξη» στο Politheatro



To Politheatro παρουσιάζει το έργου του Βασίλη Μαυρογεωργίου
‘Μια τεράστια έκρηξη’
Ο δημιουργός της "Κατσαρίδας" με το ιδιότυπο χιούμορ του φέρνει στο φως την τεράστια έκρηξη που πραγματοποιείται στη ζωή και την ψυχή  κάθε ανθρώπου από την αρχή της ζωής του....μέχρι όσο αντέξει!
Μια ιστορία που κινείται ανάμεσα στα αδιόρατα σύνορα φαντασίας και πραγματικότητας, μια σειρά από διαφορετικούς χαρακτήρες που εμφανίζονται κάθε τόσο στη σκηνή, ένας διάχυτος σουρεαλισμός με ψήγματα εφηβικού ρομαντισμού και τρυφερότητας δίνουν στο κείμενο μια άλλη διάσταση που σίγουρα κάτι θα μας θυμίσει από εμάς τους ίδιους.
Οι παραστάσεις δίνονται κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή και ώρα 9.15μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.

‘Από τη Γη στη Σελήνη’ στο politheatro




Τελευταίες προβολές Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 9.30μμ  για την αριστουργηματική ταινία
‘Από τη Γη στη Σελήνη’
σε σκηνοθεσία του Άγγελου Σπάρταλη, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ιουλίου Βερν (Jules Verne, "De la Terre à la Lune", 1865). Μια από τις πιο αστείες και ευφάνταστες animation ταινίες που έχουμε δει και μάλιστα ελληνικής προέλευσης!

Συνελήφθη 21χρονος Πακιστανός, διότι μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν παράνομο αλλοδαπό



Συνελήφθη, χθες (19-02-2014) το πρωί, από αστυνομικούς  του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 21χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά ενός 22χρονου ομοεθνή του, λαθρομετανάστη.
Ειδικότερα, χθες το πρωί, αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν στο 25ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (περιοχή Ριζών),  τους δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο Έλγιν μιλούσε γερμανικά!



                                                                                     Αριστομένης Συγγελάκης
    Μέλος της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης
των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
 Οι πρόσφατες δηλώσεις του George Clooney έφεραν το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στο επίκεντρο της δημοσιότητας διεθνώς. Η δημοσκόπηση μάλιστα του Guardian αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη: η βρετανική κοινή γνώμη με μεγάλη πλειοψηφία (87%) συμφωνεί με τον διάσημο ηθοποιό και σκηνοθέτη  και τάσσεται υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στο φυσικό τους χώρο.

Τι σκοτώνει τα πλατάνια της Ηπείρου



Σημαντικά στοιχεία για την ασθένεια του µεταχρωµατικού έλκους στα πλατάνια της Ηπείρου, τις αιτίες εξάπλωσής του, αλλά και τα μέτρα πρόληψης, παρουσιάστηκαν στην ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που οργάνωσε στα Ιωάννινα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Παράρτημα Ηπείρου-Νήσων του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Πώς θα πραγματοποιηθεί η κινητικότητα στους ΟΤΑ: Αναλυτικά φορείς και προθεσμίες



Η έναρξη της κινητικότητας για υπαλλήλους σε ΟΤΑ έχει θεσμοθετηθεί και επισήμως εδώ και μερικές ημέρες, έπειτα από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πάτρα: Για να μη πληρώσει ευρώ έφτυνε, έγδερνε και έλεγε ότι έχει AIDS



Απίστευτο θράσος φαίνεται πως είχε μία 35χρονη η οποία έμπαινε στα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας ψώνιζε από τα ράφια αλλά δεν περνούσε από τα ταμεία.

Νέα σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά



Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο θαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά.

Το παιδί-θαύμα από την Αριζόνα: Στη Μένσα από τα τρία της



Δεν έχει καν πάει στο νηπιαγωγείο ακόμη, ωστόσο ένα τρίχρονο κορίτσι από την Αριζόνα των ΗΠΑ έγινε δεκτό στον Mensa, τον διεθνή οργανισμό για τους ανθρώπους με υψηλό δείκτη ευφυίας (IQ).