Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

M.K.O.: 8 πορίσματα - φωτιά που "καίνε" - Οι "εμπλεκόμενοι" πολιτικοί

Όργιο παρανομιών και σπατάλες εκατομμυρίων διαπίστωσαν οι ανεξάρτητοι ορκωτοί λογιστές ιδιωτικής εταιρίας, που... «επιστράτευσε» το Υπουργείο Εξωτερικών, το φθινόπωρο του 2012, προκειμένου να ελεγχθούν δράσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Συγκεκριμένα, σε σύνολο 196 «ανοιχτών» προγραμμάτων ελέγχτηκαν 80 και διαπιστώθηκε πως, πρέπει να επιστραφούν στο Ελληνικό Δημόσιο από τις «αμαρτωλές» ΜΚΟ τουλάχιστον 9.000.000 ευρώ, σύμφωνα με το «ΘΕΜΑ», αφού τεράστια ποσά δεν αφορούσαν ή διοχετεύθηκαν σε σκοπούς άσχετους με τη δράση.
Τα 80 αυτά πορίσματα διαβιβάστηκαν από τον τότε Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Κώστα Τσιάρα, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρο Ρακιντζή, προς έλεγχο.
Δεκάδες οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί και άλλα γνωστά πρόσωπα
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πολιτικοί ή συγγενείς αυτών και γνωστά πρόσωπα εμφανίζονται στα καταστατικά Μ.Κ.Ο.
Συγκεκριμένα,
- Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη: Ιδρύτρια η κα. Μαργαρίτα Παπανδρέου.
- Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα»: Στα μέλη της εμφανίζεται η Βουλευτής Α' Πειραιά της ΔΗΜ.ΑΡ., κα. Μαρία Ρεπούση.
- Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου / Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου: Ιδρυτής ο κ. Σπύρος Φλογαΐτης, πρώην υπηρεσιακός Υπουργός και στενός φίλος αρκετών στελεχών της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Την περίοδο 2000 - 2007 έλαβε 3,4 εκ. € για έργα όπως επιμορφώσεις νομικών σε Αζερμπαϊτζάν, Μολδαβία και Αρμενία ή δημιουργία Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης στη Βοσνία.
-Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης - Ευρωπαϊκή Προοπτική: Πρόεδρος ο κ. Παντελής Σκλιας.
- Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης / Humanet: Πρόεδρος η κα. Τατιάνα Καλογιάννη, αδελφή του κ. Σταύρου Καλογιάννη πρώην Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και νυν Βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. Έλαβε 3,2 εκ. €.
- Actionaid: Πρόεδρος η κα. Αλεξία Μπακογιάννη. Έλαβε 911.920 €, κατά την περίοδο 2000 - 2009, επιτελώντας πλούσιο και ουσιαστικό έργο.
- Εταιρεία Επικοινωνιακής και Πολιτικής Έρευνας: Πρόεδρος ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος και διαχειριστής ο κ. Παναγιώτης Δημητράς του «Ουράνιου Τόξου».
- Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας: Πρόεδρος για έναν χρόνο ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης, ενώ συμμετείχαν και τα στελέχη της Ν.Δ., κ.κ. Χάρης Κοκκώσης, Αλέξιος Παπασταύρου, Διονύσιος Ζακυνθινός και ο πρώην Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ.
- Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Πρόεδρος ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος είναι υπόλογος στην Ελληνική Δικαιοσύνη και έλαβε 1,8 εκ. €.
epoli.gr

Πηγή:tromaktiko

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς τη Δευτέρα, προβλέπονται σε όλη τη χώρα βροχές και...καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, πάνω από τα 700 μέτρα.
Σημειώνεται ότι από τις απογευματινές ώρες, από τα δυτικά και τα βόρεια, βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Σουλίου 2014


Παρουσιάσθηκε σήμερα το βιβλίο "Οι μάχες της Σκάλας και η απελευθέρωση της Παραμυθιάς"

Παρουσιάσθηκε σήμερα στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων "Καρκαμίσι" στην Παραμυθιά η επετειακή έκδοση του νινλίου "Οι μάχες της Σκάλας και η απελευθέρωση της Παραμυθιάς Νοέμβριος 1912 - Φεβρουάριος 1913" που επιμελήθηκε Ο Παραμυθιώτης Παναγιώτης Χρ.Τσαμάτος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων - συγγραφέας.




"ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ. Η ΜΙΑ ΤΟΝ ΚΛΩΤΣΗΣΕ". Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ

Επίθεση φέρεται-σύμφωνα με blogs-να δέχτηκε πριν λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έξω από το Μέγαρο Μουσικής όπου βρισκόταν για την εκδήλωση στην μνήμη στου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σύμφωνα με περίεργες πληροφορίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, ο πρωθυπουργός μόλις κατέβηκε από το αμάξι του και ενώ ετοιμαζόταν να δώσει συνέντευξη στα κανάλια λέγεται πως δυο γυναίκες έτρεξαν προς το μέρος του φωνάζοντας πως είναι…δολοφόνος! Η μία κατάφερε μάλιστα-όπως αναφέρουν- να τον κλωτσήσει στο πόδι.
Η αστυνομία εντελώς ξαφνιασμένη από το περιστατικό και απροετοίμαστη για κάτι τέτοιο απομάκρυνε σηκωτή την γυναίκα.
Σύμφωνα με το stroumfaki.net την ώρα εκείνη κατέφθανε και άλλο κυβερνητικό στέλεχος και η αστυνομία πήρε εντολή να σχηματίσει αμέσως κλοιό γύρο του υπό τον φόβο να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο . Έτσι άφησαν τις δυο γυναίκες οι οποίες προσχώρησαν στο συγκεντρωμένο πλήθος περίπου 2000 ατόμων που βρίσκονταν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν .
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη του ΕΠΑΜ της ΣΠΙΘΑ των ΑΝ.ΕΛ. και των ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
Από την άλλη πλευρά η ΓΑΔΑ γελάει με την είδηση αφού όχι μόνο την διαψεύδει αλλά αναφέρουν χαρακτηριστικά πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει να πατήσει το πόδι του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πάνω από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 8 Ιανουαρίου 2014 κατά την Τελετή έναρξης της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή:makeleio.gr


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Marc

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 2,2% μονάδες της Νέας Δημοκρατίας, λαμβάνοντας 23,3%.
Το κυβερνών κόμμα καταγράφει 21,1% ενώ τρίτο κόμμα στην πρόθεση είναι η Χρυσή Αυγή με 7,8%.
Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 5,2%, ενώ οι ΑΝΕΛ λαμβάνουν 4,6%.
Η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει το 4,3% των προτιμήσεων.

Επίδομα σε 42.000 μακροχρόνια ανέργους -Ποιες είναι οι πέντε προϋποθέσεις



Επίδομα 200 ευρώ σε 42.000 μακροχρόνια ανέργους αναμένεται να καταβάλει φέτος ο ΟΑΕΔ με τα νέα κριτήρια που θεσπίστηκαν για το βοήθημα και ισχύουν για τις αιτήσεις από 1/1/2014.

Κληρώνει για την Εθνική



Μπορεί μέχρι το 2004 η Εθνική Ελλάδας να μετρούσε μόλις μία παρουσία σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (το 1980 με απολογισμό 2 ήττες από Ολλανδία και Τσεχοσλοβακία και μία λευκή ισοπαλία με τη Δυτική Γερμανία) και μία σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου (3 ήττες με 0-10 γκολ ο απολογισμός) όμως εκείνο το καλοκαίρι τα πάντα άλλαξαν.

Πρόστιμα έως 500 ευρώ για 730.000 ανασφάλιστα οχήματα



Πρόστιμα ύψους 500 ευρώ για τα επιβατηγά οχήματα και 250 ευρώ για τα δίκυκλα σε βάρος των οδηγών, ιδιοκτητών και κατόχων που θέτουν σε κυκλοφορία ή οδηγούν ανασφάλιστο όχημα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Τους αγόρασε το Facebook και τους... κατέστρεψε -Κατέρρευσε το WhatsApp των 19 δισ. δολαρίων



Δεν πρόλαβε να σβήσει ο απόηχος από την απίστευτη επιτυχία του WhatsApp- που ανάγκασε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να δώσει 19 δισ. δολάρια για να αποκτήσει την εφαρμογή- και ήρθε η... καταστροφή. Για ώρες το Σάββατο οι χρήστες του αδυνατούσαν να στείλουν μήνυμα.

Σχέδια για Βουλή 250 βουλευτών και Γερουσία



Σε πρόταση για μικρότερη Βουλή, 250 βουλευτών, και ταυτόχρονη ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές.