Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ξεμπλέκει με την υπόθεση παραμονή ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη νίκη στα Χανιά με 2-1 επί του Πλατανιά

Ενδεχομένως, πιο εύκολα κι απ’ όσο το είχε σχεδιάσει εξ’ αρχής ήταν το πέρασμα του ΠΑΣ Γιάννινα από τα Χανιά!
Στο «επιδόρπιο» της 27ης αγωνιστικής, οι Ηπειρώτες επικράτησαν 2-1 του Πλατανιά και ουσιαστικά «αγκάλιασαν»… την παραμονή τους και για του χρόνου, φτάνοντας τους 35 πόντους.

Την ώρα που ο κάμπος της Άρτας στενάζει, οι εξαγγελθείσες παρεμβάσεις αναδύουν οσμή ρουσφετολογικής εξυπηρέτησης φίλων και ημετέρων

Πριν λίγες ημέρες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε τη δημοπράτηση έργων βελτίωσης των υποδομών στην Π.Ε. Άρτας και συγκεκριμένα
1. Συντήρηση – αποκατάσταση οδών προς παραγωγικές μονάδες Άρτας, προϋπολογισμού 70.000 € και
2. Έργα ανάδειξης Ιερών Ναών Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 50.000 €.
Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η κατάσταση στην αγροτική οδοποιΐα, στον Κάμπο της Άρτας, όπου υπάρχουν παραγωγικές μονάδες, αλλά με απαράδεκτες, προβληματικές έως και ανύπαρκτες οδικές προσβάσεις, είναι άθλια και λειτουργεί ως τροχοπέδη σε όσους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή και αποτρεπτικά για όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μια νέα επένδυση.

" ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ" στα Γιάννινα

Η Παιδική Σκηνή του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ που για 8η συνεχή χρονιά έρχεται στην πόλη σας, με υπερηφάνεια παρουσιάζει, το μεγάλο μας κωμικό ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
στο παραμύθι - κωμωδία για όλη την οικογένεια" ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ  ΒΑΣΙΛΙΑ" του ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΑΝΤΕΡΣΕΝ
Το έργο που μόλις ξεκίνησε τις παραστάσεις του και θα ταξιδέψει σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ, επισκέπτεται και τα ΙΩΑΝΝΙΝΑ.
Έτσι μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν στο "ΚΙΝ/ΘΕΑΤΡΟ ODEON" ΚΥΡΙΑΚΗ 9 MAΡTIΟΥ

Το πολιτικό πλαίσιο της ΔΗΜ.ΑΡ για τις περιφερειακές εκλογές

                         
                                                                                       Του Τάσου Βασιλείου
    Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου πραγματοποιούνται σε μια περίοδο συνεχιζόμενης ύφεσης. Οι πολίτες βιώνουν δυσβάστακτα μέτρα, ενώ το κοινωνικό κόστος της σταθεροποίησης είναι δυσανάλογα μεγάλο. Ο τρόπος δημοσιονομικής προσαρμογής δεν είναι κοινωνικά δίκαιος, ούτε οικονομικά αποτελεσματικός.
   Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εξόδου σε προοδευτική κατεύθυνση.
     Τόσο στη διαμόρφωση, όσο και στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου, σημαντικό ρόλο καλείται να παίξει ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας και οι νέες Περιφερειακές Αρχές, που θα προκύψουν από τις ερχόμενες εκλογές.

Ανοιχτή εκδήλωση την Τετάρτη οργανώνει η παράταξη "ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ"

Η Δημοτική Παράταξη "ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ" προσκαλεί όλους του συμπολίτες του Δήμου Ιωαννιτών να παραστούν στην δεύτερη ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει στον χώρο εκδηλώσεων του συγκροτήματος "Φρόντζου Πολιτεία", την Τετάρτη 5 Μαρτίου και ώρα 19:30.

Συνελήφθη προχθές στη Μερόπη Ιωαννίνων, ένας 21χρονος Αλβανός, για οπλοκατοχή και διακεκριμένες κλοπές

Βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι  και κλοπιμαία
Είχε διαρρήξει το ίδιο πρωί διαδοχικά  τέσσερις εκκλησίες στην περιοχή του Πωγωνίου  
Συνελήφθη, προχθές (01-03-2014) το απόγευμα στη Μερόπη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ευχαριστήριο του Συλλόγου Κουτσελιού για την επιτυχία του χορού

Ο Μορφωτικός   Πολιτιστικός  Αιμοδοτικός  Σύλλογος  Κουτσελιού  ευχαριστεί δημόσια θερμά όλους τους χορηγούς , που συνέβαλλαν στην επιτυχία  του  ετήσιου χορού  που οργάνωσε  την 22α Φεβρουαρίου ΣΤΟ ΚΈΝΤΡΟ <<ΑΛΑΚΟΣ>> ΣΤΟΝ Κρυφοβό  της Δ.Ε. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Δήμου Δωδώνης. 
Η εταιρεία εμφιάλωσης <<ΒΙΚΟΣ>> χορήγησε  τους ΕΠΑΙΝΟΥΣ που απένεμε ο σύλλογος  στους Εθελοντές Αιμοδότες στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την 1-2-2014. Επίσης η εταιρεία βίκος χορήγησε τις προσκλήσεις για το χορό του Συλλόγου.

Για να μην σας λείψει το ασβέστιο κατά τη νηστεία



Ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά που μπορεί παρατηρείται σε έλλειψη κατά την περίοδο της νηστείας της Μ. Σαρακοστής είναι το ασβέστιο.

Τέλος η μαζική ροή μεταναστών μέσω Τουρκίας προς την Ελλάδα



Την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε η συμφωνία επανεισδοχής που υπέγραψε η Τουρκία τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία υποχρεώνει τη γείτονα χώρα να δέχεται πίσω τους υπηκόους της ή τους «υπηκόοους τρίτων χωρών χωρίς έγγραφα» που εισέρχονται μέσω της γειτονικής χώρας στην Ελλάδα και στην επικράτεια της ΕΕ.

Τι γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα -Εθιμα από όλη την Ελλάδα



Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής και παράλληλα το τέλος της Αποκριάς. Πήρε την ονομασία της από τους Χριστιανούς, γιατί με την έναρξη της νηστείας «καθαρίζονταν» πνευματικά και σωματικά.

Τρόποι για να προστατεύσετε το συκώτι σας

Το συκώτι είναι ένα από ζωτικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού και εκτελεί σημαντικές λειτουργίες του σώματος όπως είναι η αποτοξίνωση, η σύνθεση πρωτεϊνών και η παραγωγή ουσιών απαραίτητων για την πέψη των τροφών...

Συνελήφθη 37χρονος Βούλγαρος διακινητής, ο οποίος προωθούσε επτά μη νόμιμους μετανάστες, Ασιατικής καταγωγής, με σκοπό να τους μεταφέρει στην Ιταλία

Οι λαθρομετανάστες ήταν κρυμμένοι μέσα σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη
Συνελήφθη χθες (01-03-2014) αργά το βράδυ στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας (διασταύρωση Σκλίβανης Ιωαννίνων), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 37χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Συνελήφθη 22χρονος Αλβανός στα Ιωάννινα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη σήμερα (02-03-2014) τα ξημερώματα στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας.




Συνελήφθη 22χρονος Αλβανός με 157 κιλά ναρκωτικών στο Βασιλικό Ιωαννίνων

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, πέτυχαν χθες (28-02-2014) αργά το βράδυ, στο Βασιλικό Ιωαννίνων, τη σύλληψη ενός  22χρονου υπηκόου Αλβανίας, για  μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και κατοχή πλαστών εγγράφων.