Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΕΔΑ ΓΙΑ ΤΟΠ.Σ.Α ΠΙΝΔΟΥ- ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΕΙΔΙΚΏΝ ΣΧΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΆΤΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη εκφράζεται η, υπό προϋποθέσεις, σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου "Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Ανέργων και Αγροτών στην Πίνδο". Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 357.000 ευρώ με φορέα υλοποίησης την Α.Σ. "Απασχόληση στην Πίνδο" (Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου).

Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2014/2015

Το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους κατόχους αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων ότι: 
Από 1η Μαρτίου έως και τις 15 Μαΐου 2014 θα κατατίθενται αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων περιόδου 2014/2015 και στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

"Το Σκευοφυλάκιο της Νήσου θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού"

Με αφορμή την ένταξη του Σκευοφυλακίου στο ΕΣΠΑ ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γκέκας και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νήσου Άρης Λιούμπος έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Το Σκευοφυλάκιο έρχεται να συμπληρώσει το πλέγμα των έργων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Νησί. Με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τουρισμού και ειδικά του συνεδριακού και του θρησκευτικού.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΔΑΣΜΟ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΑΡΤΑΣ, ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ- ΜΝΗΜΕΙΑ ΝΕΓΑΔΩΝ

Απαντήσεις σε ερωτήσεις βουλευτών για διάφορα ζητήματα που έθεσαν, απέστειλε στη Βουλή η Περιφέρεια Ηπείρου.
 Συγκεκριμένα:
Για τον αναδασμό  Χρυσοβίτσας
Σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή Ιωαννίνων κ. Χρήστου Μαντά για τον αναδασμό του οροπεδίου Χρυσοβίτσας και το ενδεχόμενο να υποχρεωθούν οι αγρότες να φορολογηθούν για τα κτήματά τους, μεταξύ άλλων, γίνεται γνωστό ότι το συγκεκριμένο έργο, είναι ένα από τα έργα που έμειναν ημιτελή, καθώς δεν ολοκληρώθηκε από το Γ  ΚΠΣ, ενώ στη συνέχεια δεν χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα "Αλ. Μπαλτατζής" που υλοποιήθηκε αποκλειστικά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

"Είμαι Ένας Άλλος" τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στα Γιάννινα

Μίκαελ  Αζάρ
"Είμαι Ένας Άλλος"
Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα
Υπάρχει ζωή παντού και κάθε μια απ’ αυτές τις ζωές αξίζει να τη ζήσεις!

Συντελεστές:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία:    Αλίκη Δανέζη - Knutsen 
                          Σκηνικά:    Νίκος Αναγνωστόπουλος
                      Κοστούμια:    Σωτήρης Γεωργίου
                       Φωτισμοί:     Γιάννης Δρακουλαράκος
                                          Κίνηση:     Νίκος Δραγώνας
                                       Μουσική:     Carl Michael Von Hausswolff
                               Β. Σκηνοθέτη:      Κατερίνα Λάττα
   Ερμηνεία:
   Γιάννης Στάνκογλου

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Δευτέρα 10  Μαρτίου/9.15μ.μ.
Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο

Τιμή Εισιτηρίου:
Γενική Είσοδος 13 €
Υπό την Αιγίδα του Πνευμ. Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών


Μετέφερε κρυμμένους σε νταλίκα 37 λαθρομετανάστες

Συνελήφθη χθες (03-03-2014) το βράδυ στην Εγνατία οδό κοντά στα διόδια Δροσοχωρίου, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ιωαννίνων και του τμήματος τροχαίας Ιωαννίνων, ένας υπήκοος Ιράν, ο οποίος μετέφερε κρυμμένους μέσα σε νταλίκα (37) αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, με προορισμό την Ιταλία μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εγκαινιάσθηκε το Παγοδρόμιο - Κολυμβητήριο Μετσόβου

 Μαζική ήταν η προσέλευση του επισκεπτών, την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 στα εγκαίνια του «Παγοδρομίου-Κολυμβητηρίου Μετσόβου». Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που περιήλθε στο Δήμο μας, μετά από αρκετά χρόνια προσμονής και θα δώσει νέα πνοή στα παιδιά μας να ασχοληθούν με τα αθλήματα του πάγου και της κολύμβησης.
Η Δημοτική Αρχή βλέπει με μεγάλη ικανοποίηση να υλοποιείται το όραμα της για την ανάπτυξη του Δήμου και δηλώνει απόλυτα αποφασισμένη να επιτευχθεί ο μείζων στόχος και να αναδειχθεί ο Δήμος Μετσόβου σε κυρίαρχο πρότυπο ορεινού και δη αθλητικού τουριστικού προορισμού.

Απεβίωσε ο ασθενής με τεχνητή καρδιά



Ο ασθενής ο οποίος είχε υποβληθεί στην πρώτη εμφύτευση μιας αυτόνομης τεχνητής καρδιάς, την οποία σχεδίασε και κατασκεύασε η γαλλική εταιρεία Carmat, απεβίωσε χθες, 75 ημέρες αφότου είχε λάβει την προσθετική του καρδιά, ανακοίνωσε σήμερα το ευρωπαϊκό νοσοκομείο Ζορζ-Πομπιντού στο Παρίσι.

Όταν τα ρομποτ, κάνουν ποδήλατο!



Με την ικανότητα να ισορροπεί, να στρίβει και να διορθώνει τον εαυτό του, αυτό το μικρό ρομπότ πιθανότατα ξεπερνά την ποδηλατική ικανότητα πολλών ανθρώπων.

Δημόσιο: Έρχονται 4000 νέες διαθεσιμότητες από τους ΟΤΑ



Έως τις 10 Απριλίου θα έχει διαμορφωθεί η πρώτη σαφής εικόνα για την πορεία της εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία χειρίζονται το σχετικό θέμα.

ΟΑΕΔ: Διαδικασία έκδοσης κλειδαρίθμου. Δικαιολογητικά



Στα πλαίσια της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΟΑΕΔ και εν όψει της δημοσίευσης των νέων προγραμμάτων που θα υλοποιήσει ο Οργανισμός, καλούνται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης (κλειδάριθμο) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ.

Οι οξύθυμοι κινδυνεύουν περισσότερο από καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό



Ο θυμός συχνά προηγείται της καρδιακής προσβολής ή του εγκεφαλικού και πιθανώς και να αποτελούν ενισχυτικό παράγοντα για την εμφάνισή τους, τονίζουν Αμερικανοί ερευνητές προειδοποιώντας τους οξύθυμους ανθρώπους πως εκθέτουν τον εαυτό τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με τους ανθρώπους που είναι πιο ήρεμοι.