Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ανιστόρητες και προκλητικές οι δηλώσεις του Γερμανού προέδρου

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας έρχεται στην πολύπαθη Ήπειρο, επισκέπτεται το μαρτυρικό χωριό Λιγκιάδες και σαν προπομπό του στέλνει τις δηλώσεις του σε γερμανική εφημερίδα, που μόνο ως ανιστόρητες και προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Εντοπίστηκαν σε «μπλόκο» στην Αμφιλοχία 213 κιλά ναρκωτικών

Συνελήφθη ένας 24χρονος ημεδαπός
Συνελήφθη, χθες (04-03-2014) αργά το βράδυ,  στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας  24 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά και κατοχή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).

Αναβάλλεται για λίγες μέρες ο "Διαγωνισμός καλύτερης Ηπειρώτικης πίτας" του Σ.Γ.Η.

Αναβάλλεται για μία από τις επόμενες μέρες, η προγραμματισμένη για το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαρτίου 2014, καθιερωμένη πρωτότυπη εκδήλωση ''Διαγωνισμός καλύτερης ηπειρώτικης παραδοσιακής πίτας'', που είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας και που κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου.
Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου ανακοινώνει ότι, αναβάλλεται για μία από τις επόμενες μέρες, η προγραμματισμένη για το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαρτίου 2014, καθιερωμένη πρωτότυπη εκδήλωση ''Διαγωνισμός καλύτερης ηπειρώτικης παραδοσιακής πίτας'', που είναι αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας και που κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου, στα γραφεία του, Βηλαρά 2, Ομόνοια.
Με νεώτερη ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος Γυναικών θα ενημερώσει, την ημερομηνία και την ώρα διεξαγωγής της εκδήλωσης, στην οποία είναι καλεσμένες, οι γυναίκες μέλη του Συνδέσμου, καθώς και οι φίλες και φίλοι του.

«Η ΕΣΕΕ εξηγεί τους τρεις λόγους που συστήνει εννεαετή συμβατική διάρκεια στις νέες εμπορικές μισθώσεις»

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 50Α΄/28-2-14) ο νέος νόμος 4242/2014, ο οποίος, στο άρθρο 13, περιέχει τις νέες διατάξεις για τις εμπορικές μισθώσεις, οι οποίες τελικώς ενσωμάτωσαν το αίτημα της ΕΣΕΕ για διατήρηση της 12ετούς χρονικής προστασίας στις παλαιές μισθώσεις, χωρίς όμως να συμβαίνει το ίδιο για τις νέες.

Συνελήφθη 59χρονος Ιρανός, μέλος κυκλώματος, που μετέφερε σε νταλίκα 37 λαθρομετανάστες σε κράτη της Ευρώπης

Οι μετανάστες θα κατέβαλαν για τη λαθρομεταφορά (4.000) ευρώ ο καθένας ενώ τα κέρδη που θα αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος θα υπερέβαιναν τις (145.000) ευρώ
Συνελήφθη, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων,  ένας 59χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράν, μέλος κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη έξοδο, διευκόλυνση μεταφοράς και προώθηση αλλοδαπών, από το εσωτερικό της χώρας σε κράτη της Ευρώπης.

Καρδιοχειρουργός μιλάει για την απάτη της χοληστερίνης!!!

Ο Δρ Dwight Lundell

στο PreventDisease
Εμείς οι γιατροί με όλη μας την εκπαίδευση , τη γνώση και την εξουσία, αποκτούμε συχνά ένα αρκετά μεγάλο εγώ και είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος .
Δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση.
Δεν σας κρύβω ότι κάναμε λάθος.
Ως χειρουργός καρδιάς με 25 χρόνια εμπειρίας, έχω εκτελέσει πάνω από 5.000
εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς, σήμερα είναι η μέρα μου για να διορθώσω το λάθος με τα ιατρικά και τα επιστημονικά δεδομένα .
Έχω εκπαιδευτεί για πολλά χρόνια με άλλους εξέχοντες γιατρούς με την ένδειξη “διαμορφωτές της κοινής γνώμης”.
“Βομβαρδιζόμαστε με την επιστημονική βιβλιογραφία και συνεχώς με σεμινάρια εκπαίδευσης, εμείς ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης επιμέναμε ότι η καρδιακή νόσος προέκυψε από το απλό γεγονός της αυξημένης χοληστερόλης στο αίμα.

Ο άγνωστος κίνδυνος που απειλεί την καρδιά μας

Νέα μελέτη αποκαλύπτει έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα κινδύνου που μπορεί να βάλει την καρδιά μας... σε κίνδυνο και αυτός είναι η κατάθλιψη.
Αμερικανοί ερευνητές πραγματοποίησαν συστηματική ανάλυση μεγάλου αριθμού μελετών ώστε να αναζητήσουν την πιθανή σχέση της κατάθλιψης με τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ο υπολογιστής των... 5 ευρώ

Ένα θαυματουργό USB stick μετατρέπει σε πανίσχυρο μηχάνημα και τον πιο παλιό υπολογιστή.
Οι σκαντζόχοιροι μας προστατεύουν από τα φίδια και κρατούν τα παράσιτα μακριά από τον κήπο μας. Υπάρχει όμως ένας σκαντζόχοιρος που έχει βαλθεί να αλλάξει τον κόσμο.
Πώς θα το κάνει; Κατασκευάζοντας έναν υπολογιστή που κοστίζει επτά δολάρια, δηλαδή μόλις πέντε ευρώ!

Λήγει η προθεσμία για υπαγωγή στον επενδυτικό νόμο



Στις 22.00 το βράδυ της Τετάρτης (5/3) εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής επενδύσεων στον επενδυτικό νόμο 3908/2011 για τον Α’ κύκλο του 2014, σύμφωνα με την αναληφθείσα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η οποία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΟΑΕΔ: Έρχονται 50.000 νέες θέσεις εργασίας



Νέες θέσεις εργασίας για 50.000 ανέργους αναμένεται να διαθέσει ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που πρόκειται να ξεκινήσει από τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Η μεμβράνη που δεν αφήνει την καρδιά να σταματήσει να χτυπά! (Video)



Μία μεμβράνη που κρατά την καρδιά ζωντανή και προλαμβάνει τα εμφράγματα, δημιούργησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι και το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στο περιοδικό «Nature».

Tέλος από τα πανεπιστήμια οι 180.000 «αιώνιοι» φοιτητές -Ποιες σχολές έχουν τους περισσότερους



Τέλος στην... φοιτητική τους καριέρα θα πρέπει να βάλουν όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί προ του 2006 σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, καθώς καλούνται να ολοκληρώσουν την προσπάθεια για την απόκτηση του πτυχίου μέχρι τον Ιούνιο του 2014, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να εφαρμόσει το νόμο που καταργεί τις χωρίς χρονικούς περιορισμούς σπουδές.